De cryptocurrency koersen

Hier vind je de realtime koers van de cryptocurrencies.

Crypto koers

De koers van cryptocurrency is de prijs van een bepaalde digitale munt. Het is algemeen bekend dat de koers van crypto’s enorm volatiel is. De koers kan op een dag tot wel 25% oplopen of dalen. Een voorbeeld is de Bitcoin koers die doordat er veel gehandeld in wordt enorm op en neer gaat. De Bitcoin is aan flinke koersveranderingen onderhevig.

Wat bepaalt de cryptocurrency koers?

Een veelgehoorde vraag is “Wat bepaalt de cryptocurrency koers?”. Het antwoord hierop is speculatie, adoptie, emotie & vraag en aanbod. De koers is enorm onderhevig aan nieuws, doorbraken en wetten.

Speculatie

De koers van cryptocurrency is afhankelijk van speculatie. Veel beleggers kopen cryptocurrency met als doel om snel winst te kunnen maken. Door de vele nieuwsberichten in de media zijn meer mensen zich gaan verdiepen in het digitale geld. Omdat cryptocurrency nog relatief nieuw is proberen mensen een gouden slag te slaan. Door deze groep beleggers zie je de koers op en neer gaan.

Adoptie

Zodra er adoptie of acceptatie voor een coin is dan doet dit ook wat met de koers. Zodra bekende bedrijven een bepaalde cryptocurrency accepteren dan zal de koers van deze munt stijgen. De munt wordt als betrouwbaar gezien waardoor meer investeerders in deze cryptocurrency zullen geloven en investeren.

Emotie

Zodra er in de wereld gevaren dreigen of landen komen met wetten om een cryptomunt te verbieden dan heeft dit een enorme invloed op de koers. Als het nieuws naar buiten komt dat een groot internationaal bedrijf cryptocurrencies gaat accepteren dan zie je direct een koersverandering. De Bitcoin koers is hier een goed voorbeeld van.

Zodra een bedrijf maar nadenkt over de acceptatie van een bepaalde crypto dan schiet direct de koers omhoog. Bij de Bitcoin hebben we dit in het verleden al meerdere keren gezien. Deze munt wordt gebruikt door alle soorten investeerders. Zowel voor de lange termijn, maar ook de zogenaamde traders handelen flink in Bitcoins.

Als we het over emotie hebben dan is dit een goed voorbeeld. Zodra de koers van een crypto flink stijgt zullen meer mensen zoiets hebben van “ik wil deze trein niet missen” en zal de vraag naar de crypto nog groter worden met als gevolg een nog hogere koers.

De bepaling van de koers heeft veel te maken met de lange en kortetermijnbeleggers. De kortetermijnbelegger zal eerder zijn crypto verkopen zodra de koers daalt. Terwijl door de langetermijnbelegger de schaarste zoals bij de Bitcoin ontstaat. Wat de reden voor het aan- of verkopen ook is het heeft veel met emotie te maken.

Vraag en aanbod

Een andere factor die de prijs van de crypto beïnvloed en die alles met het hierboven beschrevenen te maken heeft is vraag en aanbod.

Het aanbod van een crypto wordt onder andere bepaald door de vergoeding voor het minen, de energieprijs of als iemand die ontzettend veel cryto bezit zijn hele portefeuille verkoopt.

Handelen kan altijd

Het beleggen in crypto kan 7 dagen in de week 24 uur per dag. Dit is anders dan het beleggen in aandelen. De handel in cryptocurrency speelt zich af op online beurzen je hebt dus ook niet te maken met een open- of slotkoers.