Home » Reviews » Bitvavo Review + Ervaringen

Bitvavo Review + Ervaringen

Hoe goed is de Bitvavo exchange? Lees het in deze Bitvavo review

Bitvavo is de snelst groeiende cryptocurrency exchange van Nederland. Bitvavo is in 2017 als online broker begonnen en maakte het voor iedereen mogelijk om in digitale valuta te handelen.

👉 In 2019 besloot het Amsterdamse bedrijf om het platform om te bouwen naar een cryptocurrency exchange. En dit bleek een goede zet want het is inmiddels niet alleen de grootste Nederlandse aanbieder van cryptocurrency maar ook de goedkoopste exchange van Nederland.

Bitvavo reviewBitvavo wordt door zowel de beginnende als de ervaren belegger gebruikt. Doordat het handelsplatform op een efficiënte manier is ingericht is het voor iedere belegger makkelijk om cryptocurrency te kopen, verkopen en te verhandelen.

✅ Voor mij een reden om mijn ervaringen en het gebruiksgemak, snelheid, ondersteuning, betrouwbaarheid en bereikbaarheid in deze Bitvavo review openbaar te maken.

Uiteraard laat ik ook weten wat de kosten zijn om via deze exchange te kopen, verkopen en te handelen. Onderaan deze review is het mogelijk om jouw ervaringen met Bitvavo achter te laten.

Registreer je hier gratis!

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Wat is Bitvavo precies?

Bitvavo is een platform waarop je de bekende cryptovaluta kunt kopen maar ook verkopen. Zo is het onder andere mogelijk om Bitcoin, Ripple, Litecoin, Verge, Ethereum en Cardano te kopen. Daarnaast zijn er nog ruim 50 cryptocurrency die je kunt kopen en verkopen.

Dit handelen doe je in een erg gebruiksvriendelijke interface tegen lagere kosten dan bij andere brokers. Daarbij heeft het bedrijf een zeer snelle en deskundige klantenservice. Hiermee heb ik onderstaande vraag ook al grotendeels beantwoord.

Bitvavo platform

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Er zijn meerdere redenen waarom je zou kiezen voor Bitvavo. Het motto van deze broker is “Digitale valuta voor iedereen”. En dit maken ze meer dan waar.

👉 De grote voordelen van Bitvavo zijn dat het de goedkoopste exchange van Nederland is en dat je de exchange tegoeden kan storten met onder andere iDEAL.

 • De kosten om te handelen liggen tussen de 0% en de 0.25%
 • De interface is ingericht voor de beginnende handelaren maar voor de ervaren handelaren is er de geavanceerde interface
 • Betalen doe je eenvoudig via: iDEAL, Bancontact, SEPA Instant of creditcard
 • Om automatisch te handelen kun je gebruik maken van de trading bots via de API
 • Gebruik een eigen wallet in Bitvavo
 • Een tijdelijke welkomstbonus van €1000,- handelstegoed

🎁 Registreer je nu en krijg 1000 euro GRATIS handelen via Bitvavo 🎁

Internationale veiligheidsstandaarden

De systemen van Bitvavo voldoen aan de meest veeleisende internationale veiligheidsstandaarden waardoor alle crypto-tegoeden op beveiligde opslaglocaties zijn opgeslagen.

Bitvavo richt zich alleen op Europese handelaren. Een van de eerste dingen die opvalt zodra je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd is de overzichtelijke interface en het feit dat het assortiment cryptocurrencies enorm groot is.

Het platform wordt geregeld aangevuld met nieuwe cryptocurrencies.

Het aanbod van Bitvavo

Je kunt op het moment ruim 50 verschillende cryptovaluta handelen via Bitvavo. Bekijk hier in welke valuta er gehandeld kan worden.

Het aanschaffen van de cryptovaluta gaat eenvoudig via iDEAL, Bancontact, SEPA Instant of creditcard. Het aantal valuta is nog steeds groeiende al moet ik zeggen, gaat dit niet met een enorme snelheid.

De reden hiervoor is dat iedere valuta voordat het verhandeld mag worden via Bitvavo eerst een strenge listing ondergaat.

Bitvavo hanteert hierin strenge richtlijnen om jou als klant te beschermen. Door deze strenge listing wordt grotendeels voorkomen dat de valuta na enige tijd gedelist wordt omdat er te weinig volume is. Al kan dit natuurlijk niet helemaal voorkomen worden.

Hoe kan je cryptocurrency kopen bij Bitvavo via de basis interface?

Allereerst zul je je moeten aanmelden via de website van Bitvavo. Als je eenmaal bent ingelogd dan zul je zien dat het kopen en verkopen via het platform geen hogere wiskunde is.

Alles is zo ingericht dat zowel de beginnende als de ervaren handelaar uit de voeten kan met het systeem. Als je het onderstaande stappenplan volgt dan kan ook jij kopen en verkopen via Bitvavo.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Hoe werkt het?

 • Vul je originele persoonsgegevens in
 • Je zult nu een verificatie email ontvangen
 • Zodra je account is geverifieerd en je bent ingelogd zie je in het dashboard “Tegoed storten” staan
 • Zodra het tegoed is gestort kan je beginnen met het kopen van currency
 • Voer een bedrag in waarvoor je een bepaalde valuta wilt kopen en klik op “Kopen”

Je ziet nu dat het tegoed is verminderd en dat je de gewenste valuta hebt gekocht. Je kunt nu de aangekochte valuta verplaatsen in je wallet welke je in eigen beheer hebt.

Cryptocurrency verkopen

Cryptocurrency verkopen en uitbetalen via Bitvavo

Het verkopen van je cryptocurrency gaat net zo makkelijk als het aankopen.

 • Selecteer de valuta welke je wilt verkopen
 • Selecteer het tabblad verkopen
 • Vul in hoeveel XRP je wilt verkopen en druk op verkopen
 • Nu zie je dat het bedrag is toegevoegd aan je tegoed
 • Als je nu terug gaat dan kan je het tegoed opnemen
 • Je vult nu in hoeveel je wilt opnemen
 • Klik op doorgaan en je gewenste opname is verwerkt

✅ Binnen een half uur staat het tegoed op je geselecteerde bankrekening. Het kan wel eens langer duren maar niet langer dan 1 werkdag.

🎁 Registreer je nu en krijg 1000 euro GRATIS handelen via Bitvavo 🎁

Geavanceerde Exchange

Een van de voordelen van Bitvavo is dat het voor zowel de beginnende als de ervaren belegger te gebruiken is. De meeste beginnende beleggers starten bij een broker waarna er wordt overgestapt naar een exchange. Als investeerder bij Bitvavo is het overstappen niet nodig omdat alles via 1 platform is te beheren.

Handelen via de geavanceerde exchange

Zodra je cryptovaluta gaat verhandelen dan is het aan te raden om dit via de geavanceerde exchange te doen. Je hebt dan de beschikking over meer functionaliteiten. Je krijgt technische analyses je kunt gebruikmaken van een orderboek en er zijn geavanceerde orders te plaatsen. Voor de kosten hoef je het niet te laten deze zijn voor de basis- hetzelfde als de geavanceerde exchange.

De Chart

Om gebruik te maken van de technische analyses kun je de chart welke wordt verzorgd door TradingView bekijken. Door de instrumenten en indicatoren te gebruiken kun je analyses loslaten op de koersen.

Je hebt ook nog de beschikking over het orderboek waar precies wordt bijgehouden welke orders er geplaatst zijn.

Hoe geavanceerde orders plaatsen bij Bitvavo?

Via de exchange van Bitvavo is het mogelijk om geavanceerde orders te plaatsen zonder continue alles in de gaten te moeten houden. Het aanbod van geavanceerde orders is nu nog beperkt maar Bitvavo is bezig om op korte termijn het aanbod te verruimen.

👉 Op het moment kan je de onderstaande geavanceerde orders plaatsen:

Limiet orders: Bij deze orders bepaal je vooraf een prijs en de order wordt pas doorgevoerd wanneer deze prijs bereikt is.

Markt orders: Deze orders zullen niet terecht komen in het orderboek en zullen direct worden uitgevoerd tegen de huidige prijs. Dit verschilt niet van het plaatsen van een order in de basis interface.

Eigen wallet Bitvavo

Je kunt de aangeboden cryptocurrency bij Bitvavo opslaan in de eigen unieke wallet. Iedere gebruiker heeft zijn eigen wallet. Je hebt hierdoor dus geen andere wallet nodig. Je kunt de cryptocurrency van een externe wallet ook storten in je Bitvavo wallet. Of je cryptocurrency opnemen en versturen naar een andere wallet.

Het grootste gedeelte van de cryptovaluta zal worden opgeslagen in een cold storage. Dit betekent dat deze offline worden opgeslagen. Offline opslaan betekent ook dat de wallets niet gehacked kunnen worden.

✅ De cryptovaluta opslaan bij Bitvavo gebeurd op een veilige manier. Om jouw account extra te beveiligen is het verstandig om two-factor authentication in te schakelen.

Bitvavo kosten en fees

Voor je een account aanmaakt wil je natuurlijk de kosten van een broker en exchange weten. Deze review over Bitvavo zou ook niet compleet zijn als ik de kosten niet zou vermelden. Je kunt inmiddels al opmaken uit mijn verhaal dat mijn ervaringen met Bitvavo goed zijn.

Maar hoe zit het met de kosten? Natuurlijk worden er kosten berekend Bitvavo is een tussenpersoon tussen jou en de exchange. Er moet dus wat verdiend worden. En hier wil het nog wel eens mis gaan bij veel brokers. Je meldt je aan en daarna kom je er achter dat je met hoge handelskosten te maken krijgt.

✅ Ook wat de kosten betreft ben ik positief. Je betaalt bij Bitvavo namelijk 0.25% fee per transactie. Hiermee is Bitvavo de goedkoopste exchange van Nederland.

Hierin ook geen addertjes onder het gras want ook bij kleine transacties wordt er een fee van 0.25% berekend. Als je veel gaat traden dan ontvang je een extra korting op de handelskosten. Je timer wordt bepaald over het volume van de afgelopen 30 dagen.

Registreer je hier gratis!

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000. 🎁

Volume (30D) Taker kosten Maker kosten
€ 0+ 0.25% 0.20%
€ 50 000+ 0.24% 0.15%
€ 100 000+ 0.22% 0.10%
€ 250 000+ 0.20% 0.06%
€ 500 000+ 0.18% 0.03%
€ 1 000 000+ 0.16% 0.01%
€ 2 500 000+ 0.14% -0.01%
€ 5 000 000+ 0.12% -0.03%
€ 10 000 000+ 0.10% -0.05%

🎁 Via deze link betaal je geen commissie over de eerste € 1000. 🎁

Overzicht commissies brokers in Nederland

De kosten die de brokers doorberekenen lopen nogal uiteen. Je kunt de verschillen zien in onderstaande tabel. Hier zie je ook dat Bitvavo veruit de goedkoopste broker van Nederland is.

Broker Kosten
Bitvavo 0.25%
Bitqist 0.42%
Bitcoin Meester 1.12%
Litebit 1.18%
BTC Direct 2.01%
Bitrush 3.77%
Happycoins 5.55%
Hierboven zie je de commissies welke de Nederlandse brokers berekenen. Bitvavo komt er als goedkoopste uit en berekent geen transactiekosten. Het verschil tussen de kosten is vrij groot. De commissie welke Bitvavo berekent is laag en je handelt daarbij ook nog in een heel overzichtelijk platform.

Andere brokers kunnen niet achterblijven bij Bitvavo om ook met lage prijzen te komen.

Verificaties en gestelde limieten

Zoals bij iedere broker zal je bij het registreren een aantal verificatie stappen moeten doorlopen. Vanaf mei 2020 staat ook Bitvavo onder officieel toezicht van De Nederlandsche Bank. Bitvavo wordt hiermee gezien als officiële financiele instelling en moet daardoor voldoen aan de Europese AML5D regelgeving.

‼️ Een broker is wettelijk verplicht om je identiteit te verifiëren. Dit is bij iedere broker zo, zonder enige verificatie kan je bij een broker waar je met iDEAL kunt betalen niet terecht.‼️

Ook bij kleine bedragen is deze verificatie nodig. Voorheen was dit alleen nodig bij bedragen hoger dan 5000 euro.

Je moet na het registreren de volgende stappen doorlopen:

 • Je vult je voor- en achternaam in en je e-mailadres
 • Na registratie zal je een verificatielink ontvangen
 • Je moet een identiteitsbewijs of paspoort doorsturen
 • Door een betaling uit te voeren wordt je bankrekening geverifieerd

De verificatie wordt automatisch uitgevoerd je kunt dus na enkele minuten al onbeperkt handelen, storten en opnemen via Bitvavo. Mits alle ingevulde gegevens en het opgestuurde document zijn goedgekeurd.

Inloggen bij Bitvavo

Een tip die je een hoop narigheid kan besparen is om direct two step verification in te stellen. Je moet er niet aan denken dat een ander er met jouw crypto vandoor gaat omdat je jouw account niet goed hebt beveiligd! Two step verification instellen voor het inloggen is overigens bij iedere broker de meest veilige optie.

Welke diensten biedt Bitvavo aan?

Via het zeer overzichtelijke platform is het mogelijk om in cryptovaluta te handelen. Betalen doe je via iDEAL en voor de Belgische klanten is er Bankcontact. Tegoeden kun je gratis storten.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren investeerders. Ook voor vermogensbeheerders en fondsen is Bitvavo interessant.

Bitvavo voordelen en nadelen

In deze review komen natuurlijk de voordelen en nadelen van deze online broker aanbod.

Voordelen Bitvavo

 • Lage kosten max 0.25%
 • Staking rente max 10.5%
 • Wallets verzekerd tot $255 miljoen
 • De funds worden beheerd door een aparte stichting
 • Bitvavo is een zeer veilige broker

Nadelen Bitvavo

Ik bespreek in deze review ook de nadelen van deze broker want die zijn er uiteraard ook. Voor de een is het een nadeel maar voor anderen juist weer een voordeel dat er via Bitvavo geen handel in termijncontracten en het gebruik van hefbomen mogelijk is.

Deze twee constructies zijn ook het meest risicovol dus zie dit maar als voordeel.

❌ Verder is er geen telefonische helpdesk beschikbaar.

Klachten Bitvavo

Het aantal klachten die ik ben tegengekomen over Bitvavo op internet vallen mij erg mee. Over het algemeen gaat het om klachten die snel verholpen waren door de servicedesk van Bitvavo en deze klachten waren vaak te wijten aan de ondeskundigheid of ongeduldigheid van de gebruikers.

Bitvavo app

Bitvavo heeft een iOS en Android app beschikbaar waarmee je op een overzichtelijke manier je portfolio in de gaten kunt houden en crypto kunt kopen en verkopen. Met de app kun je ook prijsalerts instellen. Uiteraard kun je ook tegoed storten en opnemen via de app. Inloggen doe je simpel via Face-ID zodat je direct jouw beleggings resultaten kunt zien.

Bitvavo app

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo gevestigd aan de Herengracht 450, 1017 CA te Amsterdam is sinds 2017 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de bedrijfsnamen:

Deranova B.V. (66790611)
Fortuna Holding B.V. (68739087)

✨ Ik ben zelf nu al enkele jaren bezig met handelen via Bitvavo waardoor ik veel transacties heb verricht en kan dan ook zeggen dat Bitvavo betrouwbaar is.

✨ De klant-tegoeden zijn van Stichting Bitvavo Payments mocht Bitvavo B.V. failliet gaan dan zijn de klant-tegoeden veilig gesteld bij de stichting.

Met de veiligheid zit het ook goed zo blijkt uit onderstaande punten:

 • Bitvavo maakt gebruik van een veilige meervoudige handtekeningen architectuur voor het beveiligen van de crypto-fondsen
 • De datacenters waar Bitvavo gebruik van maakt voldoen aan de volgende certificaties: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1 en SOC 1 – 3
 • Bitvavo’s infrastructuur beschikt over de hoogste klasse in veiligheid en worden 24/7 gemonitord
 • Er worden geregeld onafhankelijke security audits voor het toetsen van alle systemen uitgevoerd
 • Kritische informatie wordt opgeslagen volgens de hoogste veiligheidsniveau standaard in Nederland
 • De rekeningen van gebruikers kunnen voor het inloggen worden beveiligd met 2FA (2 Factor Authentication) en een anti-phishing code
 • De rekeningen van handelaren zijn tot $255 miljoen verzekerd tegen diefstal
 • Bij een eventueel faillissement van Bitvavo zijn de banktegoeden van klanten veiliggesteld via Stichting Bitvavo Payments
 • Persoonlijke informatie van klanten worden versleuteld opgeslagen

Bitvavo

Crypto kopen? Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.
 

Account aanmaken

Bitvavo staking

✨ Bij Bitvavo is het mogelijk om passief geld te verdienen met aangekochte cryptovaluta en tokens via de Bitvavo Staking diensten. Door de uitbreiding van de dienstverlening is crypto staking en off-chain crypto staking mogelijk gemaakt.

Via de Bitvavo Staking diensten zullen de Proof-of-Stake cryptovaluta worden gestaked en de vergoeding zal worden uitgekeerd naar de Bitvavo gebruikers.
Verder is het mogelijk om gebruik te maken van de Bitvavo off-chain staking diensten. Hierbij stellen klanten hun cryptovaluta ter beschikking aan Bitvavo. De klant ontvangt hiervoor een rente percentage.

Contact, support en bereikbaarheid

In het platform van Bitvavo is een uitgebreide FAQ aanwezig waar je de meest gestelde vragen kunt lezen. Mocht je een vraag hebben die er niet tussen staat dan kan je gebruik maken van de livechat of je stelt je vraag via de mail (support@bitvavo.com).

➡️ De livechat is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur.
➡️ Per e-mail is de supportafdeling beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 22:00 uur en in het weekend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

✨ E-mails worden binnen twee uur beantwoord. Als je de App hebt geinstalleerd dan kun je vanuit deze App snel contact opnemen met Bitvavo.

Wat vinden anderen van Bitvavo?

Ik heb natuurlijk ook naar reviews en ervaringen van andere gebruikers gekeken en deze waren zeer positief.
Bitvavo reviews
Bitvavo reviews
Bitvavo reviews
Bitvavo reviews
Bitvavo ervaringen
Bitvavo ervaringen
Bitvavo ervaringen

Conclusie Bitvavo review

✨ Zoals je al hebt kunnen lezen in deze review ben ik erg tevreden over de diensten van Bitvavo. Ik ben inmiddels enkele jaren bezig met deze broker en ik zie dat er continue verbeteringen worden doorgevoerd.

Daarbij wordt Bitvavo niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa steeds groter. Je zou verwachten dat de kosten van een dergelijke broker aan de hoge kant zullen zijn maar ook hier kan ik je zeggen dat dit niet het geval is.

✅ Mijn ervaring met Bitvavo is dan ook erg positief. Je handelt via een betrouwbare broker met een flink aanbod cryptovaluta die ook nog eens de goedkoopste van Nederland is.

Kenmerken Bitvavo
✅ Betalen met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving
✅ Kosten tussen de 0.00% en de 0.25%
✅ Betalen met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving
✅ Groot assortiment cryptocurrencies
Naar de welkomstbonus

Met deze Bitvavo review hopen we dat je antwoord op de volgende vragen hebt gekregen:

 • Wat is Bitvavo precies?
 • Waarom kiezen voor Bitvavo?
 • Hoe kan je cryptocurrency kopen?
 • Wat zijn de kosten?
 • Is Bitvavo betrouwbaar?

Als je zelf naar aanleiding van deze review over Bitvavo nog aanvullingen of vragen hebt, laat ze achter in de reacties.


Gerelateerde berichten

Beste crypto cursussen

Beste crypto cursus – Wat is de beste voor beginners en traders? Het aantal mensen die handelen in crypto neemt snel toe, geld verdienen met cryptocurrency begint een steeds normalere…

1 gedachte over “Bitvavo Review + Ervaringen”

 1. In tegenstelling tot andere exchanges kun je bij Bitvavo direct kosteloos via iDeal geld storten.
  Een ander positief punt is, vind ik, dat via Bitvavo automatisch wordt gespaard (het zogenaamde staken) bij een aantal crypto’s. Voor een HODL-er betekent dit extra rendement. Iedere week op maandagochtend worden de gespaarde crypto’s bijgeschreven.
  Middels de knop Geavanceerd kun je voor elke cryptovaluta limiet-orders inleggen.
  Ik raad Bitvavo dan ook aan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie