Beste Crypto App (2024)

Wat is de beste crypto app in 2024?

Wil je met cryptovaluta aan de slag? Dan ben je misschien op zoek naar de beste crypto app. Vandaag de dag zijn er al heel wat apps te vinden in de App Store en de Google Play Store.

Je kunt natuurlijk uitgaan van de recensies in de stores, maar die zeggen nog niets over de functionaliteit van de app. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste crypto app. We hebben drie grote aanbieders met elkaar vergeleken. Welke app is de beste crypto app?

Waar op letten bij de beste crypto app?

Crypto appsWanneer je op zoek bent naar de beste crypto app, kun je op verschillende zaken letten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de functionaliteiten van de app. Oftewel: wat kun je precies met de app?

Kun je zaken automatiseren? In welke mate kun je analyseren? Ook kun je kijken naar de gebruiksvriendelijkheid: hoe duidelijk is de app en kun je deze gemakkelijk gebruiken?

Natuurlijk kijken we ook naar de dienst zelf: wat kun je ermee? En welke kosten zijn er aan het gebruik van de dienst verbonden? Hoe zit het met de klantenservice? Al deze factoren kunnen een rol spelen in de keuze voor een crypto app.

Onthoud dat handelen in crypto een weloverwogen keuze is. Daarom doe je er goed aan eerst onderzoek te doen naar de crypto app die je wenst te gebruiken. Zo ben je op de hoogte van alle voordelen en nadelen.

Je kunt letten op de volgende factoren:

 • Gebruikersgemak;
 • Handelsvolume;
 • De kosten voor gebruik van de dienst;
 • Inzicht in je portfolio (en groei);
 • Uitgebreidheid van analyses in de app;
 • Is de app duidelijk voor beginners?

Hoe installeer ik een crypto app?

Als je aan de slag wilt met een crypto app, is het belangrijk dat je deze uit betrouwbare bron downloadt. Dat wil zeggen: uit de store van jouw aanbieder. Dat kan bijvoorbeeld de Google Play Store of de Apple App Store zijn.

Klik op het icoon van de Google Play Store of de Apple App Store, en typ de naam van de app die je wilt downloaden in de zoekbalk in. De app verschijnt dan. Controleer of de app inderdaad van de aanbieder van het crypto platform afkomstig is. Daarna kun je op ‘installeren’ klikken.

Na installatie is het meestal een kwestie van inloggen. Hoe je dit doet, verschilt per app. Volg de instructies op die je in de app krijgt. Vaak moet je bevestigen dat je van een nieuw apparaat gebruikmaakt, of met twee-factorauthenticatie inloggen.

Bitvavo – Beste Nederlandse Crypto App

BitvavoDe eerste grote crypto app die we onder de loep nemen is Bitvavo. Dit is op het moment een van de grootste en goedkoopste crypto handelsplatformen van het land. Bij deze aanbieder is het mogelijk in meer dan 150 cryptomunten en tokens te handelen.

Daarmee is het aanbod dus relatief groot. Een belangrijk onderdeel van de Bitvavo app, is het interface. Veel mensen roemen Bitvavo om de duidelijkheid hierin. Alle tools die je nodig kunt hebben, zijn gemakkelijk te vinden.

En als je dan toch nog vragen hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice. Gewoon in het Nederlands.

Bitvavo is niet zomaar een app, maar een compleet platform. Het heeft daarom ook een registratie bij De Nederlansche Bank. Bitvavo werkt samen met Coinbase Custody International. Daardoor zijn je tegoeden verzekerd.

Bitvavo beste crypto app

Gebruik je Bitvavo voor het eerst? Dan moet je eerst een tegoed storten. Je ziet in de app hoe hoog je tegoed is. Tegoed storten doe je door naar het beginscherm te gaan, en onderaan op het euro tekentje te tikken.

Dan kom je in het scherm terecht waar je kunt storten. Dit doe je via een zelfgekozen betaalwijze, zoals iDeal. Vul het gewenste aankoopbedrag in, en tik op ‘doorgaan’. Door alle stappen te doorlopen, wordt uiteindelijk het tegoed bijgeschreven op je account.

Verkopen kan ook. Je ziet in de app de knoppen ‘Kopen’ en ‘Verkopen’ heel duidelijk. Door op ‘verkopen’ te tikken, kun je kiezen voor welk bedrag je wilt verkopen. De prijzen verschijnen zowel in euro’s, als in de hoeveelheid van de door jou gekozen cryptocoin.

De app is zo ingericht, dat ook beginners meteen aan de slag kunnen. Het gebrek van de Bitvavo app, is dat het dashboard niet zo geavanceerd is als op de website van Bitvavo. Daarentegen kun je dan wel weer alerts gebruiken op je mobiele telefoon.

Je voegt dan een gewenst streefbedrag aan een digitale valuta toe. Bereikt de coin dit bedrag? Dan ontvang je een melding op je telefoon. Dat is voor veel gebruikers een erg handige functie.

Voordelen Bitvavo app

 • Goedkoopste Nederlandse exchange
 • Overzichtelijke mobiele interface
 • Makkelijk geld storten via iDeal
 • Crypto staking
 • Ruim aanbod cryptomunten (+150)
 • Prijs alerts instellen
 • Verzekerde crypto wallets tot $225 miljoen
 • Actie eerste 1000 euro gratis handelen
 • Gereguleerd en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

Nadelen Bitvavo app

 • Geen telefonische support
 • Totale winst/verlies niet direct zichtbaar

Conclusie: De Bitvavo app is voor zowel de beginnende als de ervaren Bitcoin handelaar erg prettig in gebruik. Zeker na de 2022 update waarbij de interface grondig is aangepast ziet de app er nog overzichtelijker uit.

Bekijk de Bitvavo App

eToro – Complete Crypto App

eToroeToro is een handelsplatform waar je niet alleen crypto kunt kopen en verkopen, maar ook aandelen, valuta’s, indices, CFD’s en andere soorten effecten. Voor dit artikel richten we ons alleen op de cryptovaluta.

Handelen kan heel eenvoudig via de website of via je smartphone, met een app. Beginners in de cryptowereld kunnen eerst oefenen met een demo account. Je krijgt dan 100.000 dollar oefengeld.

Natuurlijk is dit geen echt geld: je kunt het niet laten uitkeren. Het is alleen bedoeld om te leren hoe eToro precies werkt. eToro bestaat al meer dan tien jaar en heeft miljoen actieve klanten. Bijzonder aan deze app is het sociale karakter. Je kunt zien op welke manier anderen beleggen en zelfs deze manieren overnemen.

Als social trading netwerk is eToro interessant voor zowel ervaren beleggers als beginnende beleggers. Informatie met elkaar uitwisselen is relatief eenvoudig. Dit sociale karakter hebben veel andere apps niet. Die zijn meer gericht op het handelen zelf en minder op het sociale vlak.

eToro beste crypto app

De interface van de app wordt door gebruikers beschouwd als ‘innovatief’ en ‘gebruiksvriendelijk’. De app spreekt dan ook voor zichzelf, met duidelijke knoppen voor elke functie. Dit lees je ook in onze eToro review. Kom je er toch niet uit? Dan kun je gebruik maken van de live chat. De live chat wordt verzorgd door klantenservicemedewerkers die snel en behulpzaam zijn.

Nadelen zijn er ook: soms krijg je te maken met hoge kosten om uit te betalen. Ook is het ticketsysteem niet het snelst. Daarnaast lopen Europeanen aan tegen wisselkoersen, want er is slechts één basisvaluta, en dat is dollar.

eToro wordt gereguleerd door de Cyprus Securities & Exchange Commission. Dit is vergelijkbaar met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in Nederland. Ook de Engelse ACM doet mee: de Financial Conduct Authority. Daardoor moet eToro aan strenge eisen voldoen, en kun je als gebruiker veilig aan de slag met de crypto app.

Voordelen eToro app

 • Mogelijkheid tot copy trading
 • Crypto staking (rente)
 • Makkelijk in gebruik voor beginners en gevorderden
 • Eenvoudig betalen met iDeal, PayPal of creditcard
 • App te gebruiken voor crypto en aandelen
 • Goede Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank
 • Gereguleerd door ASIC, CySec en FCA

Nadelen eToro app

 • Geen telefonische support

Conclusie: De eToro app is te gebruiken om crypto te kopen en te verkopen maar net zo goed om aandelen, ETF’s. valutaparen, indices en grondstoffen via CFD’s te verhandelen. eToro is een internationale broker, maar de app is helemaal in het Nederlands te gebruiken.

Bekijk de eToro App
68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

BUX Zero – Beste Crypto App voor beginners

BUX ZeroMet BUX Zero kun je commissievrij beleggen in aandelen, crypto en ETF’s. Voor dit artikel beperken we ons tot het handelen in cryptocoins. Bij BUX kun je op een speelse manier kennismaken met de cryptowereld.

Ook deze app biedt de mogelijkheid om eerst te oefenen. Het fijne van BUX Zero is dat je weinig vakjargon zal tegenkomen. Daardoor is het ook voor de jongere doelgroep, die het handelen nog wil leren, geschikt.

Binnen de app zie je dan ook taal die jou als jongere aanspreekt. Je betaalt bij BUX Zero 0 euro transactiekosten. Je kunt dus gratis crypto kopen en verkopen. Dit maakt BUX Zero geliefd bij veel gebruikers; het is vrij uniek dat je geen transactiekosten hoeft te betalen.

De ontwikkelaars hebben bij het maken van de app steeds gedacht aan de gebruiksvriendelijkheid. De app is dan ook simpel en intuïtief te gebruiken. Alle uitgebreide informatie is uit de app gehaald, waardoor je je concentreert op alleen de essentiële data.

BUX Zero beste crypto app

De voordelen van BUX Zero zijn de lage transactiekosten, dat het eenvoudig te gebruiken is, en ook de klantenservice scoort voldoende onder de gebruikers. Daarentegen zijn de mogelijkheden, evenals de analyses, wel beperkt.

Doordat je alleen de essentiële data in de app te zien krijgt, ben je beperkt in je analyse. Zeker als gevorderde belegger wil je misschien iets meer informatie zien. BUX Zero is een interessante app, maar wel een app met beperkingen. Daardoor is het juist wel weer aantrekkelijker voor beginners.

Voordelen BUX Zero app

 • Beste crypto app voor beginners
 • Gratis geld storten via iDeal
 • Transactiekosten voor alle munten gelijk (1%)
 • Onderdeel van BTC Direct
 • Gereguleerd en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

Nadelen BUX Zero app

 • Aantal cryptomunten nog beperkt
 • Alleen handelen via de app

Conclusie: De BUX Zero app is als je net gaat beginnen een uitkomst. De interface is ontzettend overzichtelijk en als je jouw eerste Bitcoin gaat aanschaffen is deze app zeker een aanrader. Dit is voor de beginnende crypto handelaar zeker de beste crypto app.

Bekijk de BUX Zero App

Veelgestelde vragen

De app van Bitvavo is wat mij betreft de beste. In dit artikel kun je zien wat de kenmerken zijn. De mobiele app is overzichtelijk en bovendien handel je bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Als je een cryptocurrency app gaat gebruiken let dan op de kosten, de gebruiksvriendelijkheid, het aanbod aan coins, de veiligheid, de betalingsmogelijkheden en de klantenservice van de broker.

Ja, je kunt gratis gebruikmaken van de apps. De transactiekosten die je moet betalen voor het kopen en verkopen van cryptomunten verschillen per aanbieder.

Conclusie: wat is de beste crypto app?

Wat is nu de beste crypto app van Nederland? Dat ligt er vooral aan wat voor soort gebruiker je bent. Als beginner is BUX Zero een fijne app.

Voor gevorderden is juist eToro weer wat aantrekkelijker. Wat de beste keus is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren: ga je voor een wat uitgebreidere app omdat je al onderlegd bent in het handelen van crypto, of houd je het juist simpel?

Wil je later ook in andere zaken beleggen, of alleen crypto? Voor Nederlanders valt Bitvavo zeer aan te raden, omdat deze gereguleerd wordt door de Nederlandse overheid. Daardoor moet het platform voldoen aan allerlei strenge eisen.

Als Nederlander kun je hier dus veilig handelen. Bovendien heeft het ook een Nederlandstalige klantenservice. Bedenk je dat dit slechts de drie populairste apps zijn. Er zijn nog talloze andere apps, die de moeite van het bekijken en vergelijken ook waard zijn.