Crypto trading bots

Wil jij automatisch handelen in cryptomunten met een crypto trading bot? Bekijk in dit artikel welke trading bot software de beste van dit moment is.

Zit handelen in cryptocurrency jou in het bloed en is het verhandelen van coins inmiddels een dagtaak geworden? Dat is natuurlijk een goed teken! Maar bij het handmatig plaatsen van koop- en verkooporders kan er wel eens iets mis gaan. 

Crypto bot

Je zult niet de eerste zijn die veel geld daarmee heeft verloren. Daarbij kan je door geautomatiseerd cryptomunten te kopen en verkopen ook nog eens veel efficiënter te werk gaan zodat je meer tijd overhoudt voor andere zaken.

Daarom is een crypto trading bot voor iedere handelaar tenminste het overwegen waard!

Wij kunnen zelf echt niet meer zonder een trading bot en gebruiken sinds kort Cryptohopper in combinatie met het Bitvavo platform. Uiteraard komt Cryptohopper.nl in deze review nog uitgebreid aan bod. Evenals de software van Stacked Invest en HaasOnline.

Wat is een crypto trading bot?

Door gebruik te maken van een crypto trading bot laat je het kopen en verkopen van cryptocurrency over aan een softwareprogramma. Dergelijke tools nemen jou veel werk uit handen, alleen al omdat je de koersen van crypto niet meer in de gaten hoeft te houden. Maar crypto trading software doet veel meer dan dat. 

De software voert voor jou een handelsstrategie uit en wel volgens regels die zijn voorgeprogrammeerd. Jij kan zelfs je eigen strategie bepalen door bepaalde instellingen naar wens aan te passen. Je kunt zelfs de beste strategieën van andere traders overnemen.

trading bot

Door gebruik te maken van een crypto trading bot laat je het kopen en verkopen van cryptocurrency over aan een softwareprogramma. Dergelijke tools nemen jou veel werk uit handen, alleen al omdat je de koersen van crypto niet meer in de gaten hoeft te houden. Maar crypto trading software doet veel meer dan dat. 

De software voert voor jou een handelsstrategie uit en wel volgens regels die zijn voorgeprogrammeerd. Jij kan zelfs je eigen strategie bepalen door bepaalde instellingen naar wens aan te passen. Je kunt zelfs de beste strategieën van andere traders overnemen.

Hoe werken trading bots voor crypto?

Ook stelt een trading bot voor crypto je in staat om zonder emoties te handelen. In het sociale verkeer kan je niet zonder emoties, maar ze staan je als trader alleen maar in de weg. Door op je intuïtie te vertrouwen zul je vaker dan je lief is de verkeerde keuzes maken. 

Een crypto trading bot is voorgeprogrammeerd en ‘beslist’ voor jou. Waar jij op bepaalde momenten zult twijfelen om te handelen, daar volgt een bot gewoonweg de instructies op. 

Het zal voor jou orders plaatsen wanneer bepaalde ontwikkelingen zich voordoen. Denk daarbij aan ontwikkelingen zoals het volume, de prijs, het tijdstip en meer.

 

crypto bot

Waarom een crypto trading bot gebruiken?

Zoals we hierboven al aangaven handelt een trading bot emotieloos. Juist bij het handelen in cryptocurrency is het belangrijk om je hoofd koel te kunnen houden. 

De cryptomarkt is continu in beweging en door de enorme volatiliteit zijn handelaren al snel geneigd om op basis van emoties beslissingen te nemen. Paniek aankopen en verkopen zijn met een trading bot verleden tijd. 

Het softwareprogramma is bovendien een erg goede aanvulling voor mensen die niet zoveel verstand hebben van traden. 

Dus voor degenen die het lastig vinden om zelf in te schatten wat de beste aankoop en verkoop momenten zijn. Ook zul je door het gebruik van een crypto bot veel tijd besparen.

De 3 beste crypto trading bots van dit moment

Aangezien de cryptomarkt nooit stil staat en er 24 uur per dag wordt gehandeld, kan je als serieuze handelaar eigenlijk niet om een crypto trading bot heen.

Hieronder bespreken we met jou in vogelvlucht de 3 beste trading bots van dit moment te beginnen met Cryptohopper (waar wij zelf ook gebruik van maken).

Crypto trading bot voor Bitvavo: Cryptohopper

Eén van de betere crypto trading bots is naar onze mening Cryptohopper. Leuk weetje: Dit is een Amsterdams bedrijf! Cryptohopper is bij uitstek geschikt voor degenen die handelen via de exchange Bitvavo.

Voor het gemak noemen wij dit dan ook de ‘Bitvavo bot’. Je kan met Cryptohopper geheel geautomatiseerd handelen in crypto via Bitvavo. Mocht je handelen via een ander platform, dan is dat geen probleem.

Cryptohopper

Want Cryptohopper heeft tevens integraties met exchanges zoals Coinbase, Bitbroker Trade, Kraken, Binance en Crypto.com. Wij hebben lang gezocht naar goede trading software met een koppeling met Bitvavo. 

Cryptohopper heeft veel overeenkomsten met crypto bot software zoals 3Commas. Neem bijvoorbeeld de koppeling met ’trading view’.

Een groot voordeel voor gebruikers van Cryptohopper is dat zij gebruik kunnen maken van andere bots in de marketplace. Veel van deze bots zijn gratis te gebruiken en zijn ontwikkeld door handelaren die erg ervaren zijn.

Zo kan je de strategie van andere handelaren kopiëren. Een nadeel van Cryptohopper is dat de gratis versie wel wat weinig biedt. Je kunt dan tot maximaal twintig posities innemen en je zult dan handmatig moeten handelen. Zo kan je de software niet goed testen. 

Pas bij betaling krijg je de mogelijkheid om automatisch te handelen via bijvoorbeeld Bitvavo met voorgeprogrammeerde trading bots. Dit kan dan vanaf 19 dollar per maand.

Cryptobot voor de beginner: Stacked Invest

Ben je al een tijdje op zoek naar een cryptbot voor beginners? Stop dan met zoeken! Want Stacked Invest is naar onze mening dan de beste keuze die je op dit moment kan maken. 

Het staat bekend als één van de meest toegankelijke cryptobots. Ideaal dus voor de beginnende handelaar. Je kan eenvoudig andermans strategieën overnemen door gebruik te maken van de ‘pre-build bots’.

stacked invest

 Tevens is het mogelijk om zelf een portfolio aan te maken met ‘pre-build stacks’. Zelf aanpasbaar ook. Dit laatste stelt je in staat om meer balans aan te brengen in je portfolio tussen alt coins en stable coins. Stacked Invest is te integreren met diverse bekende platforms zoals FTX en Binance.

Helaas is de tool niet geschikt om mee te handelen via Bitvavo. Een gratis versie heeft Stacked Invest wel, namelijk ‘Stacked Lite’.

Trading bot met een grote community: HaasOnline


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Nee, HaasOnline heeft geen app en je zult hiervoor dus via de desktop moeten traden. 

Nu is dat voor de meeste handelaren geen probleem. Maar een beetje jammer is het wel. Ook zou het mooi zijn als HaasOnline te integreren is met Bitvavo. Toch wel één van de populairste exchanges voor Nederlanders. En ook dat is tot nu toe niet het geval. Toch zijn we wel fan van HaasOnline.

Al is het alleen al vanwege de enorme community (HaasScript Community) die erachter zit met actieve leden. Hier haal je als handelaar veel nuttige informatie vandaan. 

Dat alleen al zou een reden moeten zijn om in ieder geval een gratis account aan te maken. Verder kunnen we niet anders concluderen dat de trading bot zelf uitstekend werkt. 

Je kan van een aantal zeer goede bots gebruik maken. De absolute favoriet van de meeste gebruikers is de trading bot ‘Inter-Exchange Arbitrage Crypto Bot’. Daarmee kan je als gebruiker profiteren van de ‘spread’ tussen verschillende exchanges.

Je kan verder geen gebruik maken van een gratis proefversie. Dit is voor sommige handelaren wellicht een obstakel. Want het is toch fijn om de verschillende functies uit te proberen voordat je geld uitgeeft aan een lidmaatschap. 

De crypto bots van HaasOnline gebruiken? Je schakelt de bots in nadat je hebt betaald met Bitcoin (je start vanaf 0,005 BTC).

Veelgestelde vragen

Met een crypto trading bot kun je geautomatiseerd via een app of software cryptomunten kopen of verkopen. Het voordeel van een crypto bot is dat je niet continue zelf met crypto hoeft bezig te zijn en dat deze emotieloos handelt.

Het gebruik van een crypto bot kost ongeveer 0.2% over het bedrag wat je koopt of verkoopt aan crypto.

Als je handelt via Bitvavo dan is Cryptohopper de beste crypto trading bot.

De voordelen van een crypto bot