Crypto rendement verhogen voor beginners: 7 tips van experts!

Je speelt met het idee om binnenkort in cryptocurrency’s te investeren? Een goede vriend is hier ook succesvol mee en heeft jou geënthousiasmeerd?

Of schept jouw buurman alsmaar op over de hoge rendementen die hij hiermee behaald en jij denkt: “Wat hij kan dat kan ik ook?” Leuk dat je zo enthousiast bent en in crypto wilt stappen. Maar houd je hoofd koel, wees verstandig en lees je heel goed in!

De meeste handelaren verliezen geld met crypto omdat ze ongeduldig zijn en zichzelf niet de tijd gunnen om de materie tot zich te nemen. Investeren in cryptomunten is uiterst risicovol en de meeste beginnelingen maken veel fouten die te voorkomen zijn!

Dit artikel is geschreven voor jou. Met de onderstaande 7 tips van experts kun je als beginner direct aan de slag. Je verhoogt daarmee je toekomstige rendementen waardoor je een voorsprong neemt op andere beginnende crypto investeerders.

7 crypto tips voor beginners

Waar moet je als beginnende crypto investeerder opletten? Met deze 7 tips voorkom je als beginner dat je onnodig geld verliest.

tips

1. Doe uitgebreid research!

Dit klinkt logisch, maar het wordt nogal eens gemakshalve overgeslagen: Doe uitgebreid onderzoek naar datgene waarin je investeert!

Beginnende crypto handelaren raden wij bovendien aan om eerst algemene kennis op te doen over cryptocurrency’s (en de complexe technieken daarachter) voordat ze van start gaan.

Deze kennis zal je nodig hebben om te bepalen of een project kans van slagen heeft en het dus loont om hierin te investeren.

Daarbij ben je niet meer afhankelijk van de meningen van crypto-experts en analisten, die bovendien elkaar nogal eens tegenspreken.

Er zijn overigens heel veel verschillende soorten cryptovaluta. De belangrijkste virtuele munt is natuurlijk bitcoin. Daarna volgen de altcoins, stablecoins, metaverse coins en zogenoemde meme coins. Een meme coin die tegenwoordig veel in het nieuws komt is Dogecoin.

Heb je eenmaal uitgebreid research gedaan naar een cryptomunt en de achterliggende techniek daarvan? Het is dan verstandig om het koersverloop van de munten in kwestie in de gaten te houden.

Analyseer ook de historische koersen. Dit geeft je houvast en je bent dan in staat om actuele gebeurtenissen beter te doorgronden, plus de effecten daarvan op de prijs te voorspellen.

Je rendement op je investeringen zul je maximaliseren als je begrijpt waarin je investeert en al helemaal wanneer je op het juiste moment instapt!

2. Leg in het begin kleine bedragen in!

Voor starters in de cryptomarkt is het verstandig om in het begin geen grote bedragen in te leggen. Start gewoon met een klein kapitaal en investeer maandelijks een vast bedrag in bijvoorbeeld vijf of tien cryptocurrency’s.

Kan je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag van EUR 100,- investeren, dan zou je dit bedrag kunnen opsplitsen in vier pakketten van elk EUR 25,-.

Heb je EUR 25,- in een munt geïnvesteerd en gaat de prijs van deze cryptomunt omlaag, dan investeer je een tweede pakket van EUR 25,-. 

Wat is crypto

Gaat de koers nog verder omlaag, dan investeer je een derde pakket. Enzovoort. Waar het op neerkomt is dat je de risico’s op deze manier spreidt en jouw crypto portfolio heel geleidelijk aan uitbreid.

Ondertussen doe je meer ervaring op en kan je op een later moment (als meer ervaren cryptohandelaar) het bedrag dat je maandelijks inlegt verhogen.

3. Alleen geld investeren in cryptomunten die er toe doen

Aan een gokje wagen is op z’n tijd weinig verkeerd. Maar gokken doe je natuurlijk niet met crypto.

De cryptomarkt is enorm volatiel. De koersen zijn onderhevig aan extreme schommelingen en een gokje wagen kan zomaar eens veel geld kosten.

Bitcoin

Speculeren op koersstijgingen of dalingen is alleen weggelegd voor zeer ervaren beleggers. Wist je trouwens dat er op dit moment ongeveer achtduizend verschillende cryptocurrency’s bestaan? Hoe bepaal je wat de beste crypto is?

Je inlezen in al deze currency’s is echt onbegonnen werk. Laat staan dat het mogelijk is de ontwikkelingen van al deze munten te volgen.

Om het voor jezelf gemakkelijker te maken raden we aan om je in het begin te richten op de bekendste cryptocurrency’s.

Handel bij voorkeur als starter in currency’s met een aanzienlijke market cap. Doorgaans zijn dit de meest waardevaste munten.

Let ook op het karakter van de munten. Coins met een lage volatiliteit hebben voor ons altijd de voorkeur.

Denk daarbij aan coins zoals Ethereum, Bitcoin, Cardano en Ripple. Vergeet ook de stablecoins niet. In het portfolio van iedere professionele belegger zul je deze zien terugkomen.

Bijkomend voordeel van stablecoins is dat je deze kan vastzetten in ruil voor een beloning. Dit wordt ook wel ‘staking‘ genoemd en het levert meer op dan je geld wegzetten op een spaarrekening.

4. Houd je hoofd koel tijdens grote dips!


Vroeg of laat zul je te maken krijgen met hevige koersschommelingen. Waar je op het ene moment nog dik in de plus staat, kan je op het andere moment zomaar eens je winsten als sneeuw voor de zon zien verdampen.

Dit hoort er allemaal bij. Ga nu niet als een gek al je cryptomunten verkopen. Want dan maak je sowieso verlies.

Gegarandeerd dat de koersen zich na verloop van tijd weer herstellen. Voor jou als beginnend crypto belegger kan het nogal een stressvol moment zijn als je de prijzen van munten in rap tempo ziet dalen.

Maar prijscorrecties zijn heel gezond. Je kunt op dit soort momenten ook nog eens goedkoper inkopen!

5. De markt proberen te voorspellen

Laat het voorspellen van de markt voorlopig maar over aan de crypto-expert.

Dit is een handelsstrategie waarmee ervaren beleggers inspelen op mogelijke koerswijzigingen van cryptomunten. Het is zeer lastig om prijsschommelingen te voorspellen. 

Daarvoor doet men uitgebreide, technische analyses. Waar het op neerkomt is dat traders proberen hun munten zo goedkoop mogelijk in te kopen en weer te verkopen op het juiste moment.

Echter blijkt dit in de praktijk een erg lastige opgave te zijn. Zelfs ervaren handelaren gaan hiermee nog regelmatig in de mist. Als beginner laat je deze methode voorlopig links liggen.

6. Werk aan een uitgebalanceerd crypto portfolio


Als je investeert in cryptocurrency’s dan is het verstandig om je inleg te spreiden over verschillende coins. Werk toe naar een uitgebalanceerd crypto portfolio waarin plaats is voor verschillende soorten cryptomunten.

Daarin moet volgens ons sowieso plaats zijn voor ’the big 5′. Hieronder verstaan wij Bitcoin en altcoins met een grote market cap zoals Ethereum, Cardano, Ripple en Solana.

Dit zijn momenteel gewoon de projecten met de meeste potentie op de langere termijn. Daarnaast neem je ook stablecoins op in je portfolio en kun je eventueel nog wat geld investeren in kleine maar veelbelovende projecten.

Bitcoin verwachting

7. Kies de juiste crypto-exchange! 


Dit wordt nogal eens door beginners over het hoofd gezien: Het kiezen van de juiste crypto-exchange! Door te handelen bij de juiste exchange verhoog je gegarandeerd jouw rendement.

Een juiste broker herken je aan de volgende zaken:

Handelen bij Bitvavo


Bovenstaande punten zijn allemaal van toepassing op Bitvavo. Daarom is onze keuze ook op deze crypto-exchange gevallen. Als je meer over deze exchange wilt weten lees dan onze Bitvavo review.

Andere goede brokers zijn Binance, Crypto.com en Kraken.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.