Hoe werkt Bitvavo?

Hoe werkt Bitvavo? Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er zijn nu talloze platforms beschikbaar voor het kopen, verkopen en verhandelen van digitale activa.

Een van deze platforms is Bitvavo, een Nederlands bedrijf dat een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier biedt om cryptocurrencies te verhandelen. Bitvavo is niet alleen de grootste exchange van Nederland maar ook de goedkoopste. In dit artikel zullen we kijken naar hoe Bitvavo werkt en wat je kunt verwachten van dit platform.

Laatste update: juni 2024

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een cryptocurrency-exchange die is gevestigd in Amsterdam. Het is een platform dat gebruikers in staat stelt om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen.

Bitvavo heeft een breed scala, ruim 175 aan beschikbare cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple en heel veel altcoins. Het platform is bedoeld voor zowel beginners als ervaren handelaren en streeft naar een gebruiksvriendelijke en veilige handelservaring.

Registratieproces

Om gebruik te kunnen maken van Bitvavo, moet je je registreren voor een account. Het registratieproces is eenvoudig en je kunt dit doen door naar de officiële website van Bitvavo te gaan en op de “Registreren” knop te klikken. Je zult gevraagd worden om enkele persoonlijke gegevens in te vullen, zoals jouw naam, e-mailadres en wachtwoord.

Zorg ervoor dat je sterke wachtwoorden gebruikt en jouw accountgegevens veilig bewaart. Stel two-factor authetication 2FA in voor maximale veiligheid.

Verificatie en beveiliging

Na het voltooien van het registratieproces moet je jouw account verifiëren voordat je geld kunt storten en verhandelen op Bitvavo. Verificatie is belangrijk om de veiligheid van het platform te waarborgen en om te voldoen aan de regelgeving. Bitvavo is verplicht om aan de Nederlandse wetten rondom Know Your Customer (KYC) en de antiwitwasmaatregelen (AML) te voldoen.

Je wordt daarom gevraagd om identificatiedocumenten, zoals een paspoort of rijbewijs, te verstrekken. Zodra jouw account is geverifieerd, kun je beginnen met het gebruik van Bitvavo.

Bitvavo neemt beveiliging serieus en maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om jouw gegevens en fondsen te beschermen. Het platform maakt gebruik van tweefactorauthenticatie (2FA) om extra bescherming te bieden bij het inloggen op jouw account. Bovendien slaat Bitvavo het grootste deel van de cryptocurrencies offline op in zogenaamde “cold wallets”, wat extra beveiliging biedt tegen hacks en diefstal.

Storten en opnemen van geld

Voordat je cryptocurrencies kunt verhandelen, moet je geld storten op jouw Bitvavo-account. Bitvavo biedt verschillende betaalmethoden, zoals iDeal, SEPA-overboeking en creditcard. Je kunt eenvoudig geld storten door de instructies op het platform te volgen. Zodra jouw geld is gestort, kun je het gebruiken om te investeren in crypto.

Op dezelfde manier kunt je ook geld opnemen van jouw Bitvavo-account. Je kunt ervoor kiezen om jouw cryptocurrencies om te zetten in euro’s en deze naar jouw bankrekening te laten sturen. Bitvavo zorgt ervoor dat de opnameprocessen snel en efficiënt verlopen.

Bitvavo inloggen

Inloggen doe je met je opgeven e-mailadres en het wachtwoord en waarschijnlijk de two-factor authenticatiecode oftewel 2FA.

Door two factor authentication te activeren is jouw account extra beveiligd doordat er bij iedere keer dat je inlogt gevraagd wordt om een unieke extra numerieke code (2FA). Deze code kun je aanmaken met een speciale app op je smartphone.

crypto

Wanneer je inlogt op je Bitvavo-account, word je begroet met een overzichtelijk dashboard. Het dashboard geeft je een samenvatting van je account, inclusief je huidige cryptocurrency-saldo’s, de waarde van je portfolio en eventuele openstaande orders. Dit geeft je een snel overzicht van je huidige positie.

Lees ook de Bitvavo review als je meer wilt weten over deze exchange.

Basis interface

Het belangrijkste onderdeel van de interface is de handelspagina. Hier kun je cryptocurrencies kopen, verkopen en verhandelen. Op de handelspagina kun je een lijst zien van de beschikbare cryptocurrencies en de huidige prijzen. Je kunt ook gedetailleerde grafieken bekijken die de prijsontwikkelingen in de loop van de tijd laten zien. Deze grafieken kunnen je helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen tijdens het handelen.

Om een cryptocurrency te kopen, selecteer je eenvoudig de gewenste munt uit de lijst en voer je het bedrag in dat je wilt kopen. Bitvavo toont je dan de totale kosten van de transactie, inclusief eventuele kosten en vergoedingen. Als je akkoord gaat, kun je de transactie bevestigen en zal de cryptocurrency worden toegevoegd aan je account.

Op dezelfde manier kun je cryptocurrencies verkopen. Selecteer gewoon de munt die je wilt verkopen, voer het gewenste verkoopbedrag in en bevestig de transactie. De opbrengst van de verkoop wordt dan aan je account toegevoegd.

Naast het kopen en verkopen van cryptocurrencies, kun je ook handelen op Bitvavo. Dit betekent dat je cryptocurrencies kunt verhandelen tegen andere cryptocurrencies. Bijvoorbeeld, je kunt Bitcoin verhandelen voor Ethereum of Ripple. Dit stelt je in staat om te profiteren van prijsverschillen tussen verschillende cryptocurrencies.

Om te handelen, selecteer je gewoon het gewenste handelspaar en voer je het bedrag in dat je wilt verhandelen. Bitvavo toont je dan de huidige prijs en de totale kosten van de transactie. Als je akkoord gaat, kun je de transactie bevestigen en zal de verhandelde cryptocurrency worden bijgewerkt in je account.

Bitvavo biedt ook geavanceerde ordertypes, zoals limietorders en stop-loss orders. Met een limietorder kun je een specifieke prijs instellen waartegen je wilt kopen of verkopen. Met een stop-loss order kun je een prijs instellen waarop je automatisch verkoopt om je verliezen te beperken.

Kortom, de basisinterface van Bitvavo is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Het stelt je in staat om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen met slechts een paar klikken. Of je nu een beginner bent of een ervaren handelaar, Bitvavo biedt alle tools die je nodig hebt om actief te zijn in de wereld van cryptocurrencies.

Kosten en vergoedingen

Bij het handelen op Bitvavo zijn er verschillende kosten en vergoedingen waarmee je rekening moet houden. Bitvavo hanteert een handelsvergoeding op basis van het handelsvolume. Hoe meer je handelt, hoe lager de handelsvergoeding zal zijn. Daarnaast kunnen er ook kosten verbonden zijn aan het storten en opnemen van geld, afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

Het is belangrijk om de kosten en vergoedingen op de officiële website van Bitvavo te controleren, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en het type transactie dat je uitvoert. Bitvavo is wel de goedkoopste exchange van Nederland, dus met de kosten zal het wel mee vallen.

Klantenservice

Bitvavo biedt een klantenservice om gebruikers te helpen bij eventuele vragen of problemen. Je kunt contact opnemen met de klantenservice via e-mail of telefoon. Daarnaast heeft Bitvavo ook een uitgebreide FAQ-sectie waar je antwoorden kunt vinden op veelgestelde vragen. De klantenservice van Bitvavo staat bekend om hun responsiviteit en behulpzaamheid.

Conclusie

Bitvavo is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform voor het verhandelen van cryptocurrencies.

Met een breed scala aan beschikbare cryptocurrencies, eenvoudige registratie- en verificatieprocessen, geavanceerde beveiliging en een intuïtieve handelsinterface, is Bitvavo een populaire keuze voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de kosten en vergoedingen voordat je transacties uitvoert op Bitvavo.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.

Veelgestelde vragen

Je kunt je registreren bij Bitvavo door naar de officiële website te gaan en op de “Registreren” knop te klikken. Volg de instructies en vul de vereiste gegevens in om een account aan te maken.
De verificatietijd kan variëren, maar over het algemeen duurt het proces niet langer dan enkele werkdagen. Zorg ervoor dat je alle vereiste documenten correct indient om de verificatie soepel te laten verlopen.
Zeker, Bitvavo neemt beveiliging serieus en maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om jouw cryptocurrencies te beschermen. Het grootste deel van de cryptocurrencies wordt offline opgeslagen in “cold wallets” om ze te beschermen tegen hacks en diefstal.