info@slimlerenbeleggen.nl

In welke cryptocoins kun je het beste investeren?

Wat is de beste crypto om in te investeren in 2023?

Welke crypto kun je het beste kopen in 2023? Wat zijn de cryptomunten die een veelbelovende toekomst tegemoet gaan?

Vragen waar je mee te maken krijgt als je wilt investeren in crypto die een goede lange termijn investering zijn.

Als je gaat beginnen met het investeren in cryptocoins dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement behalen.

Je wilt op korte- of lange termijn veel geld verdienen met het kopen en verkopen van crypto. De vraag blijft in welke crypto investeren om dit doel te behalen?

Maar in welke crypto kun je het beste investeren?

In dit artikel bespreken we de top 15 cryptomunten waarvan de verwachting is dat deze een goede koers stijging gaan laten zien. Al blijft het natuurlijk speculeren.

Cryptomunten met potentie

In de lijst van beste cryptomunten staan Bitcoin en altcoins zoals Ethereum en Cardano. De lijst bestaat uit 15 munten, waarvan dit de top 8 is:

 • 1. Bitcoin (BTC)
 • 2. Ethereum (ETH)
 • 3. Cardano (ADA)
 • 4. Solana (SOL)
 • 5. Litecoin (LTC)
 • 6. Ripple (XRP)
 • 7. Polkadot (DOT)
 • 8. Avalanche (AVAX)

15 BESTE COINS

Welke crypto
Inhoud toon

Welke crypto kopen? Wij hebben een Top 15 van veelbelovende cryptomunten voor 2023 voor je samengesteld. Welke cryptocurrency flink gaat stijgen in 2023 dat is niet te bepalen maar deze munten zijn allen interessant.

De Beste Crypto kopen in vier stappen

✅ 1 – Kies een broker: Zoek een crypto broker waar je cryptomunten kunt kopen.
✅ 2 – Geld storten: Stort geld vanaf je betaalrekening naar het account met een van de betaalmethodes.
✅ 3 – Zoek een goede cryptomunt: Selecteer een cryptomunt uit de Top 15.
✅ 4 – Koop de beste cryptomunt: Bepaal hoeveel geld je wilt investeren en koop de crypto.
Direct crypto kopen

Welke crypto kopen in 2023?

Wat zijn de beste cryptomunten om in 2023 te kopen? Als we naar de trends voor 2023 kijken dan lijkt dit jaar voor de cryptovaluta een goed jaar te worden. Welke crypto je nu het beste kunt kopen dat zie je in onze Top 15 voor het jaar 2023.

Bekijk ook meteen de live crypto koers en de verwachtingen die we ook in deze Top 15 hebben geplaatst.

Onder andere door de succesverhalen van de nummer 1 crypto, de Bitcoin zal de run op cryptocurrency verder gaan toenemen. De Bitcoin koers verwachting is namelijk hoopvol.

De top 15 beste cryptomunten voor 2023 is samengesteld met voorspellingen van bekende analisten en bieden dus geen garantie.

Beste crypto broker

De beste crypto broker is volgens ons Bitvavo. Dit vanwege de lage transactiekosten, het grote aanbod aan cryptomunten die je er kunt verhandelen (+150), de duidelijke Bitvavo app en doordat deze exchange aan alle wettelijke eisen voldoet. Bovendien kun je nu over de eerste 1000 euro gratis handelen.

Dit zijn de beste cryptomunten om in te investeren

De beste cryptomunten om in te investeren staan hieronder en hebben we geselecteerd op basis van marktkapitalisatie, ontwikkelingen, partnerchips, het doel van de crypto en de techniek.

Top 15 Beste Crypto

Welke crypto kopen in 2023? Welke cryptocurrency gaat stijgen? Vragen waar we geen antwoord op hebben wel weten we dat er enkele veelbelovende cryptomunten zijn die je zeker in de gaten moet houden. Bekijk de Top 15 interressante cryptocurrencies van 2023.

Bitvavo

#1. Bitcoin (BTC)

BitcoinBitcoin kan simpelweg niet ontbreken in dit rijtje. Het blijft de meest bekende coin en vertegenwoordigt ook de meeste waarde. De verwachting van de meeste experts is dan ook dat Bitcoin de grootste zal blijven en wellicht nog ontzettend hard kan stijgen.

Bitcoin heeft zichzelf namelijk inmiddels stevig gepositioneerd. Zo kopen veel mensen andere coins niet via hun bankrekening, maar met Bitcoins. Gegarandeerd één van de beste investeringen.

De Bitcoin op nummer 1 ja het was niet verrassend dat deze crypto ook onze lijst zou aanvoeren. De kranten en de grote beleggings-blogs staan er vol mee, de hoge Bitcoin koers.

Dat de Bitcoin een interessante munt blijft om in te investeren mag duidelijk zijn maar de Bitcoin zal alleen nog maar interessanter gaan worden. Zo zal de schaalbaarheid van deze crypto worden verhoogd en zullen de transacties in de toekomst sneller uitgevoerd worden.

In 2020 is er schaarste gecreëerd door halving toe te passen en met de huidige koers zien we dat de Bitcoin ook in 2023 mooie sprongen gaat maken. Als we de analisten (Will Woo en PlanB)  mogen geloven dan zal de koers boven de $100.000 uitgaan komen.

De Bitcoin blijft een stabiele munt waar je zeker voor de lange termijn in kunt investeren.

Als je de Bitcoin nog niet in je portfolio hebt staan dan is het zeker nog niet te laat om in deze coin te investeren. De grens is namelijk nog lang niet bereikt.

Voordelen Bitcoin

 • Decentralisatie – Geen controle door één centrale partij
 • In potentie veel rendement
 • Transacties worden transparant uitgevoerd
 • Een hoog volume (liquiditeit)

Nadelen Bitcoin

 • Hoge volatiliteit
 • Hoog energieverbruik
 • Nog in ontwikkelingsfase
 • Nog niet vaak geaccepteerd als betaalmiddel

Bitcoin koers

Bitcoin

Bitcoin koers verwachting

De koers van de Bitcoin is volatiel de laatste weken heeft de Bitcoin een flinke daling laten zien maar dit wil uiteraard niets zeggen voor de toekomst.

Als we de bekende analisten mogen geloven zal de koers in 2025 de 300.000 dollar zijn gepasseerd. Dit zijn natuurlijk ook maar voorspellingen maar wat ons betreft mogen deze uitkomen.

Actuele Bitcoin koers

#2. Ethereum (ETH)

EthereumEthereum staat op nummer 2 in deze crypto top 15, maar dit is eigenlijk een beetje onwaardig. Het blijft namelijk een goede munt om in te investeren ook in 2023. En laten we eerlijk zijn de markt voor cryptomunten is tegenwoordig zo groot een tweede plaats geeft natuurlijk wel aan wat deze cryptomunt in zich heeft.

De koers van Ethereum laat al geruime tijd een stijging zien.

Ethereum was de eerste die kwam met de smart contracts en de eerste waarmee je jouw eigen token kon creëren op de blockchain. In december 2020 is aan de eerste fase begonnen van Ethereum 2.0. De overige fases zullen in de komende jaren worden uitgerold.

Ethereum is een munt die net als de Bitcoin niet mag ontbreken in jouw crypto portfolio.

Voordelen Ethereum

 • Veel acceptatie
 • Betrouwbaar
 • Programmeerbaar
 • Ontwikkelingen volgen elkaar snel op

Nadelen Ethereum

 • Hoge transactiekosten
 • Updates laat geïmplementeerd
 • Transacties niet altijd even snel
 • Concurrentie is groot

Ethereum koers

Ethereum

Ethereum koers verwachting

Om een koers verwachting te bepalen voor Ethereum is lastig maar deze munt is in ontwikkeling en heeft een groot team met developers aan het werk.

Het aantal samenwerkingen is de laatste weken enorm gegroeid waardoor Ethereum erg populair aan het worden is. Het is na Bitcoin de grootste munt en zeker een crypto die redelijk veilig is om te kopen.

Actuele Ethereum koers

#3. Cardano (ADA)

CardanoCardano wordt geleid door de voormalige CEO van Ethereum en is gestart in 2015. In september van 2017 werd de eerste laag uitgebracht. Inmiddels is het een van de grootste crypto-projecten en staat het standaard in de top 30 grootste crypto’s.

Cardano gaat de concurrentie aan met Ethereum die nu nog het grootste smart contract platform is.

Tip: voor je gaat beleggen als beginnend belegger in crypto doe je er goed aan een online crypto cursus te gaan volgen.

Cardano is nog steeds sterk in ontwikkeling, in 2020 werd de Shelley-upgrade uitgevoerd. Ook zal er binnenkort staking worden toegevoegd en de smart contracts zullen binnenkort hun intrede doen. Hoewel deze crypto op nummer 8 staat in de top 15 is het ook voor 2023 een zeer interressante cryptocoin.

Cardano is bij uitstek een munt waarin je nu nog kunt instappen omdat de koers nog vrij laag staat. Met alle ontwikkelingen die op stapel staan kan je er vanuit gaan dat de koers een mooie stijging gaat maken. Cardano kopen kan dus een goede investering zijn.

Voordelen Cardano

 • Grote toekomstplannen
 • Sterk ontwikkelteam
 • Gescheiden smart contracts
 • Proof-of-stake model
 • Erg snel en veilig systeem

Nadelen Cardano

 • Het systeem zit nog in de ontwikkelingsfase

Cardano koers

Cardano

Cardano koers verwachting

Cardano is volop positief in het nieuws en de verwachtingen voor deze munt zijn dan ook hooggespannen. Er staan voor dit jaar nog enkele belangrijke ontwikkelingen op het programma. Deze zullen de koers van Cardano laten stijgen, hoeveel de koers zal stijgen dat is niet te zeggen.

Actuele Cardano koers

#4. Solana (SOL)

SolanaSolana is een relatief nieuw project het is opgericht in 2020 door Anatoly Yakovenko, maar nu al een Ethereum concurrent vanwege de snelle en goedkopere transacties.

Solana is in trek bij mensen die NFT’s willen uitbrengen op de blockchain.

Het is mede ontwikkeld om voor ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (dApps) te creëren zonder dat ze hoeven te ontwerpen rond performance bottlenecks.

Voordelen Solana

 • Lage transactiekosten
 • Hoge transactiesnelheid
 • Veel grote investeerders
 • Grote uitwisselbaarheid
 • Smart contracts & NFT’s

Nadelen Solana

 • Veel concurrentie
 • Netwerk niet zo stabiel
 • Het emissieschema van de SOL tokens drukt de koers

Solana koers

Solana

Solana koers verwachting

Analisten zijn behoorlijk enthousiast als ze een voorspelling voor de koers van SOL mogen doen. Door de aanstaande ontwikkelingen zal deze cryptomunt een flinke stijging gaan laten zien zo is de verwachting.

Als je wilt investeren in deze crypto dan is het belangrijk om de bekende analisten te volgen op Twitter en de andere media. Het nieuws over Solana volgt elkaar snel op en zorgt er vaak voor dat de koers beweegt.

Actuele Solana koers

#5. Litecoin (LTC)

LitecoinLitecoin (LTC) was in 2011 nog een van de alternatieven voor de Bitcoin en ontwikkeld door Charlie lee, een ex-medewerker van Google. De Litecoin was goedkoper en sneller dan zijn grotere broer de Bitcoin. Door deze kenmerken zou de Litecoin de Bitcoin moeten aanvullen.

Dat de Litecoin een topper is dat blijkt wel dat deze munt ieder jaar terug komt in de crypto Top 15 dus ook in de Top 15 voor 2023.

Nadat in 2019 halving heeft plaats gevonden is de koers van deze cryptocoin aanzienlijk gestegen. Litecoin kopen is ook voor 2023 een aanrader en een munt om goed in de gaten te houden.

Voordelen Litecoin

 • Hoge transactiesnelheid
 • Lage transactiekosten
 • Protocol snel aanpasbaar

Nadelen Litecoin

 • Heeft geen goede reputatie
 • Charlie Lee (eigenaar) verkocht al zijn munten – minder geloofwaardig

Litecoin koers

Litecoin

Litecoin koers verwachting

Kijken we naar de koersverwachting van Litecoin dan is dit een en al positiviteit. De bekende analisten zijn het er over eens dat Litecoin een sterke en waardevolle crypto gaat worden.

Actuele Litecoin koers

#6. Ripple (XRP)

RippleRipple is een fantastische coin om in te investeren. Dat heeft meerdere redenen. Allereerst komt dat doordat Ripple een specifiek doel heeft. Deze coin richt zich namelijk op de financiële markt. Er zijn inmiddels al meerdere banken en andere financiële instanties die Ripple ondersteunen.

Voordelen Ripple

 • Directe transacties
 • Erg lage transactiekosten
 • Hoge transactiesnelheid
 • Ripple richt zich op de financiële sector
 • Bijna overal beschikbaar
 • Actieve community

Nadelen Ripple

 • Lopende rechtszaak tegen Ripple
 • Het is gecentraliseerd

Ripple koers

Ripple

Ripple koers verwachting

Ripple is de laatste tijd negatief in het nieuws geweest en tot de uitslag van de rechtzaak zullen er weinig spectaculaire bewegingen in de koers plaatsvinden. De techniek achter deze munt is wel zo ver dat het in de toekomst een van de grotere cryptomunten kan gaan worden.

Actuele Ripple koers

Ripple wil de brug tussen cryptomunten en fysieke munten worden. Daardoor heeft de coin in tegenstelling tot de meeste andere digitale coins wél een centrale organisatie. Een ander voordeel is dat de Ripple nog relatief weinig waard is waardoor je er flink veel kunt aanschaffen voor een laag bedrag. De verwachtingen voor Ripple zijn in ieder geval hooggespannen.

#7. Polkadot (DOT)

PolkadotPolkadot is opgericht door Gavin Wood met als doel een betere versie van Ethereum te worden. Ondanks dat Polkadot een vrij nieuwe crypto is, het werd in 2020 opgericht, heeft het in 2020 wel al een plaats in de Top 15 weten te bemachtigen als meest getrade cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Polkadot is een next-gen blockchain protocol en doordat het gespecialiseerde blockchains met elkaar verbindt is het een uniek ecosysteem. De token is DOT en de waarde ervan is in 2021 flink gestegen. Het is een goede aanvulling op andere toonaangevende projecten.

Voordelen Polkadot

 • Hoge mate van schaalbaarheid
 • Interoperabel
 • Overdrachten over diverse chains
 • Cross-chain berekeningen

Nadelen Polkadot

 • Project is nog erg nieuw

Polkadot koers

Polkadot

Polkadot koers verwachting

Met de ontwikkelingen die op de planning staan en de toonaangevende samenwerkingen kan het niet anders dan dat Polkadot ook het komende jaar een koers stijging gaat laten zien. De voorspellingen zijn hoopgevend al kan ook Polkadot nog tegen een weerstand aanlopen.

Actuele Polkadot koers

#8. Avalanche (AVAX)

AvalancheAvalanche is een echte Ethereum-killer doordat het een hoog aantal transacties kan verwerken tegen lagere kosten. Het project is bedacht door Emin Gün Sirer en ontwikkeld door Ava Labs.

Avalanche is een smart contract platform binnen de omgeving van Decentralized Finance (DeFi).

Het is zo gemaakt dat iedereen makkelijk zijn eigen multifunctionele blockchains en gedecentraliseerde applicaties (dApps) kan creëren.

Voordelen Avalanche

 • Blockchain trilemma
 • Modulair systeem
 • Interoperabiliteit
 • Hoge prestaties
 • Grote schaalbaarheid voor DApps

Nadelen Avalanche

 • Tokens zijn duur
 • Nog geen cross-subnet-communicatie

Avalanche koers

Avalanche

Avalanche koers verwachting

AVAX laat zich niet voorspellen deze munt laat flinke stijgingen zien. Door de ontwikkelingen die op het programma staan zal de koers zo is de verwachting een positieve trend laten zien. Mede door de bekangrijke samenwerkingen die het project is aangegaan hebben investeerders veel vertrouwen in Avalanche.

Actuele Avalanche koers

#9. Chainlink (Link)

Chainlink Op nummer 3 in onze crypto Top 15 voor 2023 staat de Chainlink. Deze munt is lang niet zo spraakmakend als de Bitcoin en Ethereum maar dit is zeker een cryptocoin die je in de gaten moet blijven houden.

Als we terug kijken naar de koers van de Chainlink dan zien we dat deze vanaf 2019 van ongeveer 25 cent is gestegen naar 1,50 in 2020. Als we kijken naar de huidige koers dan staat deze inmiddels op 16 euro!

Inmiddels is er veel vertrouwen in deze crypto en ook voor 2023 is er geen reden om dit vertrouwen in de Chainlink op te zeggen. Gezien de koersstijging is het zeker aan te raden om de munt in je portfolio te hebben.

Voordelen Chainlink

 • Samenwerking met grote betalingsnetwerken
 • Multifunctioneel op alle platformen
 • Uniek qua aangeboden toepassingen

Nadelen Chainlink

 • Minder betrouwbaar
 • Geen roadmap

Chainlink koers

Chainlink

Chainlink koers verwachting

Zoals alle cryptocurrency is ook de koers van Chainlink de laatste weken flink gestegen en gedaald. Als we kijken naar de ontwikkelingen van deze coin en wat de analisten voorspellen dan zou Chainlink in 2025 wel eens 100 dollar waard kunnen zijn.

Voor nu is het dus een verstandige investering als we naar de huidige prijs kijken.

Actuele Chainlink koers

#10. Reef (REEF)

REEFReef is een Decentralized Financial platform, ook wel een DeFi platform genoemd. Het behoort tot de nieuwe crypto projecten en het is gebouwd op het Polkadot netwerk. Het doel is het mogelijk maken van cross-chain trading.

Verder wil Reef de tekortkomingen van de huidige projecten aanpakken en een betere versie creëren.

Ik heb zelf veel vertrouwen in Reef door de aankomende samenwerkingen die het project aangaat.

Voordelen Reef

 • Grote mate van acceptatie
 • Enthousiast team

Nadelen Reef

 • Onduidelijk toekomstbeeld

Reef koers

Reef

Koers verwachting Reef

De koers verwachting voor Reef is hoopgevend dankzij de samenwerkingen en de ontwikkelingen die er aan gaan komen is het een project om goed in de gaten te houden. Ook de Reef koers is volatiel maar voor de langere termijn zie ik een positieve trend. Doe uiteraard wel zelf ook onderzoek.

Actuele Reef koers

#11. Tron (TRX)

TronTronix of TRX is opgericht door Justin Sun in september 2017. Deze crypto heeft het ambitieuze doel om het internet te decentraliseren. Het doel van Tron is om een platform te bieden voor het wereldwijd delen van gratis, digitale content via de blockchain.

Voordelen Tron

 • Volledig gedecentraliseerd systeem
 • Hoge transactiesnelheid
 • Gebruikers delen in de winst
 • Goed ontwikkelteam

Nadelen Tron

 • Grote voorraad Tron coins
 • Riskante white paper

Tron koers

Tron

Tron koers verwachting

In 2020 steeg de koers met 57 procent en voor dit jaar verwacht men deze lijn door te trekken. Tron heeft een grote schare fans maar ook veel tegenstanders. Het zijn de tegenstanders die de munt vaak als scam betitelen. Het is wat ons betreft wel een cryptomunt met een groter risico.

Het is een munt die niet heel populair is waardoor er weinig voorspellingen op los gelaten worden.

Actuele Tron koers

#12. Tezos (XTZ)

TezosTezos is van een kleine coin inmiddels uitgegroeid tot een steeds grotere en gaat de concurrentie met Ethereum niet uit de weg. Tezos wil de eerste “zichzelf wijzigende cryptocurrency” worden. Op een eigen blockchain is het de bedoeling om een nieuwe digitale gemeenschap op te richten.

We kunnen wel zeggen dat Tezos een vreemde eend in de bijt is en dat maakt deze crypto ook weer interessant. De eigen te ontwikkelen blockchain zou beter moeten werken dan die van de Bitcoin en Ethereum dit geeft dan ook meteen aan hoe hoog de lat is gelegd.

Voor de groene investeerders heeft de Tezos ook goed nieuws. Het energieverbruik van cryptocurrencies blijft een groot issue, bij Tezos doen ze er alles aan om dit issue zo veel mogelijk te beperken.

Voordelen Tezos

 • Efficiënt algoritme
 • Hoge adoptie
 • Upgrade proces gedecentraliseerd

Nadelen Tezos

 • Concurrent van Ethereum
 • Negatief imago

Tezos koers

Tezos

Tezos koers verwachting

De voorspellingen voor Tezos zien er gunstig uit. Voor 2023 zal de koers variëren tussen de $6,54 en de $7,01 maar als er verder gekeken wordt naar 2025 dan zou deze munt wel eens de grens van de $10 door kunnen gaan. Uiteraard zijn dit voorspellingen en is het geen wetenschap waar je direct van uit moet gaan.

Mochten de voorspellingen uit komen dat is Tezos een goede investering voor 2023.

Voor Tezos is het erg moeilijk om een voorspelling te doen. Deze munt is weinig in het nieuws en is op enkele uitschieters na vrij stabiel.

Actuele Tezos koers

#13. The Sandbox (SAND)

SandboxThe Sandbox is een door gebruikers gecreerde gecentraliseerde virtuele wereld. Het draait op het Ethereum-netwerk waar gebruikers geld kunnen verdienen, kunnen bouwen en betalen met de SAND-token.

The Sandbox is helemaal gebaseerd op de ontwikkelingen in de gaming industrie en heeft alles te maken met de Metaverse het grootste project van de komende jaren.

Doordat Facebook eind oktober bekend maakte volop te gaan werken aan de Metaverse en de naam veranderde in Meta is de koers van aan Metaverse gerelateerde crypto projecten explosief gestegen.

Voordelen Sandbox

 • Grote investeerders
 • Goed technisch team

Nadelen Sandbox

 • Onduidelijke roadmap

Sandbox koers

Sandbox

Koers verwachting The Sandbox

SAND heeft alles in zich om op de langere termijn een enorme koersstijging te laten zien. Zo voorspellen analisten dat de koers van SAND zodra de Metaverse bekend wordt bij het grote publiek wel eens voor positieve verrassingen kan gaan zorgen.

Actuele The Sandbox koers

#14. Polygon (MATIC)

PolygonPolygon is een schaalbaarheidsframework met de MATIC als cryptomunt. Polygon heeft als doel om de schalingsproblemen waar het Ethereum-netwerk mee kampt aan te pakken. Verder wordt er gewerkt aan de infrastructuur met als doel de toegang voor gebruikers tot de DeFi te verbeteren. De beoogde doelstellingen voor dit jaar zijn inmiddels behaald.

Voor de toekomst staan er nog meer innovatieve ontwikkelingen in de planning. Door de acceptatie van Polygon door DeFi-projecten zal de waarde van MATIC verder stijgen. Inmiddels is het een enorm populaire coin, het is bij Bitvavo geregeld een van de meest verhandelde cryptomunten.

Voordelen Polygon

 • Hoge mate van veiligheid
 • Ondersteuning van DeFi platformen
 • Waarde wisselingen tussen netwerken eenvoudiger

Nadelen Polygon

 • Nog geen grote acceptatie

Koers Polygon

Polygon

Koers verwachting MATIC

De koers verwachting voor MATIC voorspellen is lastig omdat er op dit moment niet duidelijk is welke samenwerkingen er op de korte termijn gesloten worden. Als de positieve ontwikkelingen zich zo blijven doorzetten als het afgelopen jaar dan kunnen we in 2023 nog mooie resultaten gaan beleven aan MATIC.

Actuele Polygon koers

#15. Loopring (LRC)

LoopringLoopring is een gedecentraliseerd platform en het heeft als doel om een gedecentraliseerde uitwisseling snel en efficient te laten verlopen. Verder maakt het zich sterk om:

 • Prijsverschillen tussen exchanges aan te pakken
 • Verspreiding van liquiditeit te controleren
 • Onafhankelijkheid creëren bij het bewaren van digitale valuta

Voordelen Loopring

 • Hoge liquiditeit
 • Sterk ontwikkelteam
 • Grote samenwerkingen

Nadelen Loopring

 • Weinig bekend over toekomstplannen

Loopring koers

Loopring

Loopring koers verwachting

De Loopring koers verwachting volgens analisten is dat deze wel eens expolsief kan gaan stijgen de komende jaren. Zeker als de aangekondigde samenwerkingen er daadwerkelijk gaan komen. Loopring heeft in 2021 al voor verrassingen gezorgd en dit zal ook in 2023 aan de orde zijn zo is de verwachting.

Actuele Loopring koers

Wat zijn cryptomunten?

Wat is cryptoVoordat we je laten zien welke cryptomunten je het beste nu kunt kopen zullen we je eerst uitleggen wat cryptomunten zijn.

Cryptomunt is een algemene term voor digitaal en op cryptografie gebaseerde valuta en anders dan bij normaal geld zijn er geen fysieke exemplaren van in omloop.

Je kunt cryptocurrency kopen bij Bitvavo en eToro.

De bekendste cryptomunt is de Bitcoin, alle andere cryptomunten worden altcoins (alternatieve bitcoin) genoemd.

Blockchain
Digitale munten onderscheiden zich verder doordat ze op een gedecentraliseerd systeem draaien dat gebruik maakt van cryptografie.

Het gedecentraliseerde systeem wordt ook wel de blockchain genoemd, hierop wordt data van transacties opgeslagen. Anders dan bij normale valuta gebeurd dit decentraal.

Kort samengevat is een cryptomunt een digitale munt waarvan de transacties worden opgeslagen in een database (blockchain). Bij normaal geld wordt dit gedaan bij een bank.

Bitvavo

Waarom crypto kopen?

Waarom crypto kopenJe weet inmiddels wat cryptomunten zijn en nu wil je natuurlijk weten waarom je cryptocurrency zou moeten kopen. Je hebt vast de verhalen gelezen over mensen die geinvesteerd hebben in crypto en flinke rendementen hebben behaald.

Cryptomunten kunnen snel in waarde stijgen maar ook net zo snel in waarde dalen.

Als je de goede crypto op het juiste moment koopt dan is er in korte tijd veel geld mee te verdienen. Een verdubbeling van je inleg behoort tot de mogelijkheden maar daarvoor moet je wel weten welke crypto je moet kopen.

Direct Crypto Kopen

Investeer alleen met geld wat je kunt missen en raak niet direct in paniek als de koersen onderuit gaan. Investeren voor de lange termijn zal je meer rendement gaan opleveren en brengt bovendien meer rust.

Waarom je cryptocurreny zou moeten kopen is dus dat als je de juiste munten op het goede moment koopt en verkoopt je veel geld verdient met betrekkelijk weinig inspanning.

Waar op letten bij het kopen van cryptomunten?

Waarop letten cryptoVoordat je een cryptomunt gaat kopen is het belangrijk om onderzoek te doen naar de “fundamentals” van de munt. Je gaat een fundamentele analyse uitvoeren. Misschien weet je nog niet wat dit betekent.

Bij een fundamentele analyse bekijk je de interne en externe factoren van de crypto. De factoren die je onderzoekt worden de indicatoren genoemd.

Je moet bij de interne indicatoren denken aan bijvoorbeeld de marktkapitalisatie van een munt. Dus hoeveel munten zijn er al in omloop en wat is de prijs van deze munt?

Bij de externe indicatoren bekijken we de concurrentie, hoe sterk deze is en wat de toekomstplannen zijn.

Dit is globaal wat een fundamentele analyse is maar er komt nog veel meer bij kijken maar daarover later meer in een volgend artikel.

Waar op je moet letten bij de aanschaf van cryptovaluta:

 • Use-case (waarvoor is de crypto gemaakt?)
 • Concurrentie
 • Het team achter de cryptomunt
 • Whitepaper
 • Token use-case
 • Tokenomics en distributie
 • Marketcap van een cryptovaluta (dit bepaald de groeipotentie van de munt)

Met bovenstaande punten kun je de vraag “Welke crypto kopen?” makkelijker beantwoorden, maar we zijn er nog niet.

Bij het kopen van cryptocurrency kijk je niet alleen naar de analyse van de munt maar ook naar jouw persoonlijke situatie.

Hoeveel risico kan of wil jij nemen?
Als je gaat investeren in een coin met een marketcap van een paar miljoen dan is het risico aanmerkelijk groter dan dat je Bitcoin gaat kopen. De reden dat het investeren in Bitcoin minder risicovol is, is omdat er veel meer geld nodig is om de koers in beweging te krijgen.

Vermogen
Hoeveel geld jij hebt te besteden heeft invloed op de mate waarin jij risico kan nemen bij de aanschaf van crypto.

Persoonlijke situatie
Jouw persoonlijke situatie is ook bepalend bij het kopen van munten. Ben jij een vrije jongen dan zal je hoogstwaarschijnlijk meer risico kunnen nemen dan iemand die een heel gezin moet onderhouden.

Crypto nieuws

Slimlerenbeleggen.nl volgt de laatste ontwikkelingen over de belangrijkste cryptomunten, waaronder Bitcoin en de altcoins zoals Ethereum, Cardano, Ripple en nog veel meer. Wij houden het laatste crypto nieuws dagelijks in de gaten en daarmee zorgen wij ervoor dat deze site en pagina up-to-date blijven.

Conclusie: Cryptovaluta Top 15

Dit is de cryptovaluta Top 15 voor 2023 en wij hopen het antwoord op de vraag “In welke cryptocoins investeren?” te hebben beantwoord. Er staan nieuwe cryptomunten tussen maar ook de bekende digitale munten staan inclusief de huidige koers weer in de cryptovaluta Top 15.

Welke cryptocurrency gaat stijgen dat is niet te voorspellen maar je hebt nu genoeg veelbelovende crypto om in 2023 in de gaten te houden.

Tip: Als je meer interessante cryptomunten wil ontdekken lees dan ook het Crypto Portfolio review.

2023 een redelijk cryptocurrency jaar

Dat 2023 een beter jaar voor de cryptocurrency gaat worden daar zijn de meeste analisten het over eens. Dit heb je ook kunnen zien in de crypto koers welke we bij elke munt hebben geplaatst. In welke crypto jij zou moeten investeren dat is helemaal aan jou.

De tekst hierboven is geen financieel advies en wij raden dan ook aan om zelf je eigen keuzes te maken.

Als je als startende belegger wilt investeren in crypto dan is het verstandig om eerst een crypto cursus te volgen. Je beperkt zo het risico en leert om winstgevend te beleggen. Meld je eerst aan voor een gratis webinar over crypto.

Populaire crypto vandaag

Als je wilt weten wat vandaag de beste coins zijn om te kopen dan kun je de grafieken raadplegen op deze pagina. Je ziet dan de koers bewegingen van de laatste uren, weken en maanden van de desbetreffende cryptomunt.

Je ziet ook direct wat de opkomende cryptomunten zijn. Zodra er nieuwe populaire cryptomunten op de markt verschijnen dan zullen we de lijst aanpassen.

Het feit dat een munt een stijging laat zien wil overigens niet zeggen dat de verwachting voor deze munt in de toekomst ook positief zal zijn. Doe dus altijd onderzoek, de lijst met beste cryptomunten is geen financieel advies.

Welke crypto gaat stijgen in 2023?

Op de vraag welke crypto gaat stijgen in 2023 is geen antwoord te geven. Zoals je hebt kunnen lezen op deze pagina staan er voor verschillende cryptomunten zoals de Bitcoin, Ethereum en Cardano mooie ontwikkelen op de agenda voor dit jaar.

Je zou er van uit kunnen gaan dat als deze ontwikkelingen zijn doorgevoerd de koers van deze munten gaat stijgen.

Maar ook wij kunnen niet in de toekomst kijken dus het blijven voorspellingen het enige wat ik je kan zeggen is dat ik je geen financieel advies kan geven en dat je altijd je gezonde verstand moet gebruiken. Volg de bekende analisten en de betrouwbare crypto nieuws sites.

Wat dit jaar de beste crypto zal worden is nu nog niet te zeggen, de revolutionaire technologische ontwikkelingen zullen ook dit jaar doorgaan. Het is dus niet duidelijk of Ethereum, Bitcoin of Cardano de beste crypto gaat worden.

Hoe cryptomunten kopen en verkopen?

Cryptomunten worden verhandeld op exchanges. De werking van een exchange is hetzelfde als een beurs voor het handelen in aandelen en opties.

Er zijn exchanges waar je de cryptomunten niet kunt betalen met euro’s of dollars maar voordat je kunt handelen zul je de valuta eerst moeten omzetten bij een broker. Als dit gedaan is kan je cryptocurrency kopen.

Bij de Nederlandse brokers Bitvavo en LiteBit kun je digitale munten direct kopen en betalen met iDeal.

Bitvavo account

1. Account aanmaken

Ga naar registreren.
Verifieer jouw e-mailadres.
Vul de gevraagde persoonsgegevens in.

Geld storten

2. Geld storten

Zodra je account is goedgekeurd kan je via iDeal geld overmaken van je betaalrekening naar je Bitvavo account.

Crypto kopen

3. Crypto kopen

Je kunt nu vanuit je wallet Bitcoin of Altcoins kopen met het geld wat je hebt gestort via jouw betaalrekening.

Waar cryptocurrency kopen?

Nu je weet wat cryptomunten zijn en waarom je ze zou moeten kopen is het tijd om daadwerkelijk te gaan investeren. Je vraagt je misschien af waar je het beste crypto kunt kopen.

Bitvavo
De goedkoopste Nederlandse exchange is Bitvavo. Als je bij Bitvavo een account aanmaakt en crypto gaat kopen dan betaal je over de eerste 1000 euro geen transactiekosten.

Meld je nu aan bij Bitvavo en krijg 1000 euro handelen cadeau!

Investeren in Bitcoin?

Je wilt investeren in cryptocurrency? Zoals je hebt kunnen lezen zijn er naast het investeren in Bitcoin veel andere goede cryptovaluta.

Ondanks dat Bitcoin nog steeds de meest toonaangevende crypto is zijn Ethereum en Cardano zeer goede alternatieven. Dit zijn cryptomunten die zeker met het oog op de toekomst goede investeringen kunnen zijn.

15 BESTE COINS

Veelgestelde vragen

De coins op deze pagina zijn veelbelovend en zeker interessant om te kopen. De reden dat dit volgens mij de beste cryptomunten zijn is omdat er achter deze cryptovaluta een goede techniek, brede adoptie en een duidelijke roadmap zit. Deze munten hebben de potentie om flink te gaan stijgen in de toekomst.

In de beschreven cryptocurrency op deze pagina zie je een actuele koers. Hieruit kun je opmaken welke crypto vandaag populair is. Je moet voor je een crypto gaat kopen wel altijd zelf nog onderzoek doen.

De munten in de top 15 op deze pagina hebben allemaal de potentie om een goede koers stijging te laten zien in 2022. Echter zijn niet al deze crypto’s even interessant om te kopen. Munten als Bitcoin, Ethereum, Cardano en Solana zijn wel de meest zekere om in te investeren.

Welke cryptomunten kopen in 2023, 2024, 2025 – 2030

Nu dat je de crypto Top 15 hebt gezien hoop ik dat je weet welke cryptocoins je nu moet kopen om te investeren met een hoog rendement.

Het investeren in cryptocurrency blijft een ingewikkelde materie doordat de koersen erg volatiel zijn. Op het juiste moment kopen en verkopen blijft daarom moeilijk. De juiste timing bij het beleggen in Bitcoin en andere cryptovaluta is belangrijk.

Door op de hoogte te blijven van het laatste crypto nieuws en te investeren in veelbelovende crypto en kennis zul je uiteindelijk de beste resultaten gaan behalen.

Welke cryptovaluta voor jou interessant zijn dat hangt ook van je persoonlijke situatie af. Ben je vermogend? Dan is het kopen van Bitcoin voor jou een goede optie terwijl als je minder te besteden hebt je beter op zoek kunt naar een veelbelovende altcoin.

Als je gaat investeren bekijk dan altijd het risicoprofiel en probeer zoveel mogelijk jouw inleg te spreiden. De 50/25/25 verdeling wordt hierbij vaak toegepast. Je moet hierbij denken aan 50% Bitcoin, 25% in de grotere munten zoals Ethereum, Cardano en Ripple en 25% in de kleinere altcoins zoals Tezos, Monero en Tron.

Wat de beste cryptomunten zijn om nu te kopen heb ik je niet kunnen vertellen maar je hebt ongetwijfeld meer inzicht in enkele veelbelovende cryptomunten gekregen.