In welke crypto investeren?

Welke cryptomunten kun je het beste kopen? (2022)

Welke crypto kopen in 2022? Wat zijn de cryptomunten die een veelbelovende toekomst tegemoet gaan? Vragen waar je mee te maken krijgt als je wilt investeren in crypto die een goede lange termijn investering zijn.

Als je gaat beginnen met het investeren in cryptocoins dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement behalen. Je wilt op korte- of lange termijn veel geld verdienen met het kopen en verkopen van crypto. De vraag blijft in welke crypto investeren om dit doel te behalen?

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Maar in welke coins kun je dan het beste investeren? In dit artikel bespreken we de top 10 cryptomunten die de laatste maanden goede prijsstijgingen hebben laten zien.

Welke crypto kopen? Wij hebben een Top 10 van veelbelovende cryptomunten voor 2022 voor je samengesteld. Welke cryptocurrency flink gaat stijgen in 2022 dat is niet te bepalen maar deze munten zijn allen interessant.

Wat zijn cryptomunten?

Voordat we je laten zien welke cryptomunten je het beste nu kunt kopen zullen we je eerst uitleggen wat cryptomunten zijn.

Cryptomunt is een algemene term voor digitaal en op cryptografie gebaseerde valuta en anders dan bij normaal geld zijn er geen fysieke exemplaren van in omloop.

Je kunt cryptocurrency kopen bij Bitvavo en eToro.

De bekendste cryptomunt is de Bitcoin, alle andere cryptomunten worden altcoins (alternatieve bitcoin) genoemd.

Blockchain
Digitale munten onderscheiden zich verder doordat ze op een gedecentraliseerd systeem draaien dat gebruik maakt van cryptografie.

Het gedecentraliseerde systeem wordt ook wel de blockchain genoemd, hierop wordt data van transacties opgeslagen. Anders dan bij normale valuta gebeurd dit decentraal.

Kort samengevat is een cryptomunt een digitale munt waarvan de transacties worden opgeslagen in een database (blockchain). Bij normaal geld wordt dit gedaan bij een bank.

Waarom cryptocurrency kopen?

Je weet inmiddels wat cryptomunten zijn en nu wil je natuurlijk weten waarom je cryptocurrency zou moeten kopen. Je hebt vast de verhalen gelezen over mensen die geinvesteerd hebben in crypto en flinke rendementen hebben behaald.

Cryptomunten kunnen snel in waarde stijgen maar ook net zo snel in waarde dalen.

Als je de goede crypto op het juiste moment koopt dan is er in korte tijd veel geld mee te verdienen. Een verdubbeling van je inleg behoort tot de mogelijkheden maar daarvoor moet je wel weten welke crypto je moet kopen.

Investeer alleen met geld wat je kunt missen en raak niet direct in paniek als de koersen onderuit gaan. Investeren voor de lange termijn zal je meer rendement gaan opleveren en brengt bovendien meer rust.

Waarom je cryptocurreny zou moeten kopen is dus dat als je de juiste munten op het goede moment koopt en verkoopt je veel geld verdient met betrekkelijk weinig inspanning.

Waar op letten bij het kopen van cryptomunten?

Voordat je een cryptomunt gaat kopen is het belangrijk om onderzoek te doen naar de “fundamentals” van de munt. Je gaat een fundamentele analyse uitvoeren. Misschien weet je nog niet wat dit betekent.

Bij een fundamentele analyse bekijk je de interne en externe factoren van de crypto. De factoren die je onderzoekt worden de indicatoren genoemd.

Je moet bij de interne indicatoren denken aan bijvoorbeeld de marktkapitalisatie van een munt. Dus hoeveel munten zijn er al in omloop en wat is de prijs van deze munt?

Bij de externe indicatoren bekijken we de concurrentie, hoe sterk deze is en wat de toekomstplannen zijn.

Dit is globaal wat een fundamentele analyse is maar er komt nog veel meer bij kijken maar daarover later meer in een volgend artikel.

Waar op je moet letten bij de aanschaf van cryptovaluta:

 • Use-case (waarvoor is de crypto gemaakt?)
 • Concurrentie
 • Het team achter de cryptomunt
 • Whitepaper
 • Token use-case
 • Tokenomics en distributie
 • Marketcap van een cryptovaluta (dit bepaald de groeipotentie van de munt)

Met bovenstaande punten kun je de vraag “Welke crypto kopen?” makkelijker beantwoorden, maar we zijn er nog niet.

Bij het kopen van cryptocurrency kijk je niet alleen naar de analyse van de munt maar ook naar jouw persoonlijke situatie.

Hoeveel risico kan of wil jij nemen?
Als je gaat investeren in een coin met een marketcap van een paar miljoen dan is het risico aanmerkelijk groter dan dat je Bitcoin gaat kopen. De reden dat het investeren in Bitcoin minder risicovol is, is omdat er veel meer geld nodig is om de koers in beweging te krijgen.

Vermogen
Hoeveel geld jij hebt te besteden heeft invloed op de mate waarin jij risico kan nemen bij de aanschaf van crypto.

Persoonlijke situatie
Jouw persoonlijke situatie is ook bepalend bij het kopen van munten. Ben jij een vrije jongen dan zal je hoogstwaarschijnlijk meer risico kunnen nemen dan iemand die een heel gezin moet onderhouden.

Beste cryptomunten Top 10 van 2022

Wat zijn de beste cryptomunten om in 2022 te kopen? Als we naar de trends voor 2022 kijken dan lijkt dit jaar voor de cryptovaluta een goed jaar te worden. Welke crypto je nu het beste kunt kopen dat zie je in onze Top 10 voor het jaar 2022.

Bekijk ook meteen de live crypto koers en de verwachtingen die we ook in deze Top 10 hebben geplaatst.

Gratis Crypto Training volgen?

Leer alles over de bitcoin, blockchain en altcoins

Onder andere door de succesverhalen van de nummer 1 crypto, de Bitcoin zal de run op cryptocurrency verder gaan toenemen. De Bitcoin koers verwachting is namelijk hoopvol.

De top 10 beste cryptomunten voor 2022 is samengesteld met voorspellingen van bekende analisten en bieden dus geen garantie.

Welke crypto kopen?

Welke crypto kopen in 2022? Welke cryptocurrency gaat stijgen? Vragen waar we geen antwoord op hebben wel weten we dat er enkele veelbelovende cryptomunten zijn die je zeker in de gaten moet houden. Bekijk de Top 10 interressante cryptocurrencies van 2022.

#1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin kan simpelweg niet ontbreken in dit rijtje. Het blijft de meest bekende coin en vertegenwoordigt ook de meeste waarde. De verwachting van de meeste experts is dan ook dat Bitcoin de grootste zal blijven en wellicht nog ontzettend hard kan stijgen.

Bitcoin heeft zichzelf namelijk inmiddels stevig gepositioneerd. Zo kopen veel mensen andere coins niet via hun bankrekening, maar met Bitcoins. Gegarandeerd één van de beste investeringen.

De Bitcoin op nummer 1 ja het was niet verrassend dat deze crypto ook onze lijst zou aanvoeren. De kranten en de grote beleggings-blogs staan er vol mee, de hoge Bitcoin koers.

Dat de Bitcoin een interessante munt blijft om in te investeren mag duidelijk zijn maar de Bitcoin zal alleen nog maar interessanter gaan worden. Zo zal de schaalbaarheid van deze crypto worden verhoogd en zullen de transacties in de toekomst sneller uitgevoerd worden.

In 2020 is er schaarste gecreëerd door halving toe te passen en met de huidige koers zien we dat de Bitcoin ook in 2022 mooie sprongen gaat maken. Als we de analisten (Will Woo en PlanB)  mogen geloven dan zal de koers boven de $100.000 uitgaan komen.

De Bitcoin blijft een stabiele munt waar je zeker voor de lange termijn in kunt investeren.

Als je de Bitcoin nog niet in je portfolio hebt staan dan is het zeker nog niet te laat om in deze coin te investeren. De grens is namelijk nog lang niet bereikt.

Bitcoin koers verwachting

De koers van de Bitcoin is volatiel de laatste weken heeft de Bitcoin een flinke daling laten zien maar dit wil uiteraard niets zeggen voor de toekomst.

Als we de bekende analisten mogen geloven zal de koers in 2025 de 300.000 dollar zijn gepasseerd. Dit zijn natuurlijk ook maar voorspellingen maar wat ons betreft mogen deze uitkomen.

Bitcoin koers

Dé Manier Om Succesvol Te Investeren In Crypto

Cryptocommunity
 • De 5 simpele stappen om bitcoin te kopen ook al heb je hier nog géén ervaring mee.
 • Hoe jij een perfect gebalanceerd crypto portfolio samenstelt.
 • Hoe jij de juiste coins selecteert én koopt!
 • Hoe jij met slechts 10 minuten per dag je crypto-kennis kan verrijken om succes te behalen.

Kijk nu de GRATIS ONLINE CRYPTO TRAINING

#2. Ethereum (ETH)

Ethereum staat op nummer 2 in deze crypto top 10, maar dit is eigenlijk een beetje onwaardig. Het blijft namelijk een goede munt om in te investeren ook in 2022. En laten we eerlijk zijn de markt voor cryptomunten is tegenwoordig zo groot een tweede plaats geeft natuurlijk wel aan wat deze cryptomunt in zich heeft.

De koers van Ethereum laat al geruime tijd een stijging zien.

Ethereum was de eerste die kwam met de smart contracts en de eerste waarmee je jouw eigen token kon creëren op de blockchain. In december 2020 is aan de eerste fase begonnen van Ethereum 2.0. De overige fases zullen in de komende jaren worden uitgerold.

Ethereum is een munt die net als de Bitcoin niet mag ontbreken in jouw crypto portfolio.

Ethereum koers verwachting

Om een koers verwachting te bepalen voor Ethereum is lastig maar deze munt is in ontwikkeling en heeft een groot team met developers aan het werk.

Het aantal samenwerkingen is de laatste weken enorm gegroeid waardoor Ethereum erg populair aan het worden is. Het is na Bitcoin de grootste munt en zeker een crypto die redelijk veilig is om te kopen.

Ethereum koers

Bitvavo

Crypto kopen? Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.
 

Account aanmaken

#3. Chainlink (Link)

Op nummer 3 in onze crypto Top 10 voor 2022 staat de Chainlink. Deze munt is lang niet zo spraakmakend als de Bitcoin en Ethereum maar dit is zeker een cryptocoin die je in de gaten moet blijven houden.

Als we terug kijken naar de koers van de Chainlink dan zien we dat deze vanaf 2019 van ongeveer 25 cent is gestegen naar 1,50 in 2020. Als we kijken naar de huidige koers dan staat deze inmiddels op 16 euro!

Inmiddels is er veel vertrouwen in deze crypto en ook voor 2022 is er geen reden om dit vertrouwen in de Chainlink op te zeggen. Gezien de koersstijging is het zeker aan te raden om de munt in je portfolio te hebben.

Chainlink koers verwachting

Zoals alle cryptocurrency is ook de koers van Chainlink de laatste weken flink gestegen en gedaald. Als we kijken naar de ontwikkelingen van deze coin en wat de analisten voorspellen dan zou Chainlink in 2025 wel eens 100 dollar waard kunnen zijn.

Voor nu is het dus een verstandige investering als we naar de huidige prijs kijken.

Chainlink koers

#4. Binance Coin (BNB)

Als je eens een uitstap wilt maken naar een geheel andere cryptomunt dan is de Binance Coin de aangewezen crypto om in te investeren. En als we de analisten mogen geloven is dit een zeer interessante crypto om in te investeren in 2022.

De Binance Coin is gekoppeld aan de gelijknamige cryptocurrency exchange Binance waardoor de crypto traders met deze munt hun transactiekosten betalen.

Zodra er meer handel op de Binance plaatsvind zal de koers van de munt verder stijgen. Met de verwachte run op cryptocurrency in 2022 is het aannemelijk dat de koers van de Binance Coin verder gaat stijgen.

Binance Coin koers verwachting

Analisten zijn behoorlijk enthousiast als ze een voorspelling voor de koers van Binance Coin mogen doen. Door de aanstaande ontwikkelingen zal deze cryptomunt een flinke stijging gaan laten zien. Als je wilt investeren in deze crypto dan is het belangrijk om de bekende analisten te volgen op Twitter en de andere media.

#5. Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC) was in 2011 nog een van de alternatieven voor de Bitcoin en ontwikkeld door Charlie lee, een ex-medewerker van Google. De Litecoin was goedkoper en sneller dan zijn grotere broer de Bitcoin. Door deze kenmerken zou de Litecoin de Bitcoin moeten aanvullen.

Dat de Litecoin een topper is dat blijkt wel dat deze munt ieder jaar terug komt in de crypto Top 10 dus ook in de Top 10 voor 2022.

Nadat in 2019 halving heeft plaats gevonden is de koers van deze cryptocoin aanzienlijk gestegen. Litecoin kopen is ook voor 2022 een aanrader en een munt om goed in de gaten te houden.

Litecoin koers verwachting

Kijken we naar de koersverwachting van Litecoin dan is dit een en al positiviteit. De bekende analisten zijn het er over eens dat Litecoin een sterke en waardevolle crypto gaat worden.

Litecoin koers

#6. Tezos (XTZ)

Tezos is van een kleine coin inmiddels uitgegroeid tot een steeds grotere en gaat de concurrentie met Ethereum niet uit de weg. Tezos wil de eerste “zichzelf wijzigende cryptocurrency” worden. Op een eigen blockchain is het de bedoeling om een nieuwe digitale gemeenschap op te richten.

We kunnen wel zeggen dat Tezos een vreemde eend in de bijt is en dat maakt deze crypto ook weer interessant. De eigen te ontwikkelen blockchain zou beter moeten werken dan die van de Bitcoin en Ethereum dit geeft dan ook meteen aan hoe hoog de lat is gelegd.

Voor de groene investeerders heeft de Tezos ook goed nieuws. Het energieverbruik van cryptocurrencies blijft een groot issue, bij Tezos doen ze er alles aan om dit issue zo veel mogelijk te beperken.

Tezos koers verwachting

De voorspellingen voor Tezos zien er gunstig uit. Voor 2022 zal de koers variëren tussen de $6,54 en de $7,01 maar als er verder gekeken wordt naar 2025 dan zou deze munt wel eens de grens van de $10 door kunnen gaan. Uiteraard zijn dit voorspellingen en is het geen wetenschap waar je direct van uit moet gaan.

Mochten de voorspellingen uit komen dat is Tezos een goede investering voor 2022.

Voor Tezos is het erg moeilijk om een voorspelling te doen. Deze munt is weinig in het nieuws en is op enkele uitschieters na vrij stabiel.

Tezos koers

#7. Monero (XMR)

Monero is een privacycoin en kwam op 18 april 2014 op de markt en werd bekend door dat anonimiteit werd aangeboden. Het is dan ook een munt die 100% privacy kan garanderen.

De munt heeft altijd een sterke positie gehad in de cryptomarkt en dit is mede te danken dat zowel de kopers als verkopers volledig anoniem kunnen handelen met de Monero.

Met Monero ben je je eigen privacy bank waardoor je alles zelf beheerd.

Monero koers verwachting

Monero laat zich niet voorspellen deze munt laat flinke dalingen en stijgingen zien. Of er ontwikkelingen op het programma staan die de koers op korte termijn laten bewegen is op het moment niet bekend.

#8. Cardano (ADA)

Cardano wordt geleid door de voormalige CEO van Ethereum en is gestart in 2015. In september van 2017 werd de eerste laag uitgebracht. Inmiddels is het een van de grootste crypto-projecten en staat het standaard in de top 30 grootste crypto’s.

Cardano gaat de concurrentie aan met Ethereum die nu nog het grootste smart contract platform is.

Tip: voor je gaat beleggen als beginnend belegger in crypto doe je er goed aan een online crypto cursus te gaan volgen.

Cardano is nog steeds sterk in ontwikkeling, in 2020 werd de Shelley-upgrade uitgevoerd. Ook zal er binnenkort staking worden toegevoegd en de smart contracts zullen binnenkort hun intrede doen. Hoewel deze crypto op nummer 8 staat in de top 10 is het ook voor 2022 een zeer interressante cryptocoin.

Cardano is bij uitstek een munt waarin je nu nog kunt instappen omdat de koers nog vrij laag staat. Met alle ontwikkelingen die op stapel staan kan je er vanuit gaan dat de koers een mooie stijging gaat maken. Cardano kopen kan dus een goede investering zijn.

Cardano koers verwachting

Cardano is volop positief in het nieuws en de verwachtingen voor deze munt zijn dan ook hooggespannen. Er staan voor dit jaar nog enkele belangrijke ontwikkelingen op het programma. Deze zullen de koers van Cardano laten stijgen, hoeveel de koers zal stijgen dat is niet te zeggen.

Cardano koers

#9. Tron (TRX)

Tronix of TRX is opgericht door Justin Sun in september 2017. Deze crypto heeft het ambitieuze doel om het internet te decentraliseren. Het doel van Tron is om een platform te bieden voor het wereldwijd delen van gratis, digitale content via de blockchain.

Tron koers verwachting

In 2020 steeg de koers met 57 procent en voor dit jaar verwacht men deze lijn door te trekken. Tron heeft een grote schare fans maar ook veel tegenstanders. Het zijn de tegenstanders die de munt vaak als scam betitelen. Het is wat ons betreft wel een cryptomunt met een groter risico.

Het is een munt die niet heel populair is waardoor er weinig voorspellingen op los gelaten worden.

Tron koers

#10. Ripple (XRP)

Ripple is een fantastische coin om in te investeren. Dat heeft meerdere redenen. Allereerst komt dat doordat Ripple een specifiek doel heeft. Deze coin richt zich namelijk op de financiële markt. Er zijn inmiddels al meerdere banken en andere financiële instanties die Ripple ondersteunen.

Ripple koers verwachting

Ripple is de laatste tijd negatief in het nieuws geweest en tot de uitslag van de rechtzaak zullen er weinig spectaculaire bewegingen in de koers plaatsvinden. De techniek achter deze munt is wel zo ver dat het in de toekomst een van de grotere cryptomunten kan gaan worden.

Ripple koers

Ripple wil de brug tussen cryptomunten en fysieke munten worden. Daardoor heeft de coin in tegenstelling tot de meeste andere digitale coins wél een centrale organisatie. Een ander voordeel is dat de Ripple nog relatief weinig waard is waardoor je er flink veel kunt aanschaffen voor een laag bedrag. De verwachtingen voor Ripple zijn in ieder geval hooggespannen.

Start direct met de Crypto Masterclass

Conclusie: Cryptovaluta Top 10

Dit is de cryptovaluta Top 10 voor 2022 en wij hopen het antwoord op de vraag “In welke cryptocoins investeren?” te hebben beantwoord. Er staan nieuwe cryptomunten tussen maar ook de bekende digitale munten staan inclusief de huidige koers weer in de cryptovaluta Top 10.

Welke cryptocurrency gaat stijgen dat is niet te voorspellen maar je hebt nu genoeg veelbelovende crypto om in 2022 in de gaten te houden.

Tip: Als je meer interessante cryptomunten wil ontdekken lees dan ook het Crypto Portfolio review.

2022 een goed cryptocurrency jaar

Dat 2022 een goed jaar voor de cryptocurrency gaat worden daar zijn de meeste analisten het over eens. Dit heb je ook kunnen zien in de crypto koers welke we bij elke munt hebben geplaatst. In welke crypto jij zou moeten investeren dat is helemaal aan jou.

De tekst hierboven is geen financieel advies en wij raden dan ook aan om zelf je eigen keuzes te maken.

Als je als startende belegger wilt investeren in crypto dan is het verstandig om eerst een crypto cursus te volgen. Je beperkt zo het risico en leert om winstgevend te beleggen. Meld je eerst aan voor een gratis webinar over crypto.

Welke crypto gaat stijgen in 2022?

Op de vraag welke crypto gaat stijgen in 2022 is geen antwoord te geven. Zoals je hebt kunnen lezen op deze pagina staan er voor verschillende cryptomunten zoals de Bitcoin, Ethereum en Cardano mooie ontwikkelen op de agenda voor dit jaar.

Je zou er van uit kunnen gaan dat als deze ontwikkelingen zijn doorgevoerd de koers van deze munten gaat stijgen.

Maar ook wij kunnen niet in de toekomst kijken dus het blijven voorspellingen het enige wat ik je kan zeggen is dat ik je geen financieel advies kan geven en dat je altijd je gezonde verstand moet gebruiken. Volg de bekende analisten en de betrouwbare crypto nieuws sites.

Hoe cryptomunten kopen en verkopen?

Cryptomunten worden verhandeld op exchanges. De werking van een exchange is hetzelfde als een beurs voor het handelen in aandelen en opties.

Er zijn exchanges waar je de cryptomunten niet kunt betalen met euro’s of dollars maar voordat je kunt handelen zul je de valuta eerst moeten omzetten bij een broker. Als dit gedaan is kan je cryptocurrency kopen.

Bij de Nederlandse brokers Bitvavo en LiteBit kun je digitale munten direct kopen en betalen met iDeal.

Waar cryptocurrency kopen?

Nu je weet wat cryptomunten zijn en waarom je ze zou moeten kopen is het tijd om daadwerkelijk te gaan investeren. Je vraagt je misschien af waar je het beste crypto kunt kopen.

Bitvavo
De goedkoopste Nederlandse exchange is Bitvavo. Als je bij Bitvavo een account aanmaakt en crypto gaat kopen dan betaal je over de eerste 1000 euro geen transactiekosten.

Meld je nu aan bij Bitvavo en krijg 1000 euro handelen cadeau!

Investeren in Bitcoin?

Je wilt investeren in cryptocurrency? Zoals je hebt kunnen lezen zijn er naast het investeren in Bitcoin veel andere goede cryptovaluta.

Ondanks dat Bitcoin nog steeds de meest toonaangevende crypto is zijn Ethereum en Cardano zeer goede alternatieven. Dit zijn cryptomunten die zeker met het oog op de toekomst goede investeringen kunnen zijn.

Welke cryptomunten nu kopen?

Nu dat je de crypto Top 10 hebt gezien hoop ik dat je weet welke cryptocoins je nu moet kopen om te investeren met een hoog rendement.

Het investeren in cryptocurrency blijft een ingewikkelde materie doordat de koersen erg volatiel zijn. Op het juiste moment kopen en verkopen blijft daarom moeilijk. De juiste timing bij het beleggen in Bitcoin en andere cryptovaluta is belangrijk.

Door op de hoogte te blijven van het laatste crypto nieuws en te investeren in veelbelovende crypto en kennis zul je uiteindelijk de beste resultaten gaan behalen.

Welke cryptovaluta voor jou interessant zijn dat hangt ook van je persoonlijke situatie af. Ben je vermogend? Dan is het kopen van Bitcoin voor jou een goede optie terwijl als je minder te besteden hebt je beter op zoek kunt naar een veelbelovende altcoin.

Als je gaat investeren bekijk dan altijd het risicoprofiel en probeer zoveel mogelijk jouw inleg te spreiden. De 50/25/25 verdeling wordt hierbij vaak toegepast. Je moet hierbij denken aan 50% Bitcoin, 25% in de grotere munten zoals Ethereum, Cardano en Ripple en 25% in de kleinere altcoins zoals Tezos, Monero en Tron.

Wat de beste cryptomunten zijn om nu te kopen heb ik je niet kunnen vertellen maar je hebt ongetwijfeld meer inzicht in enkele veelbelovende cryptomunten gekregen.

Gratis crypto training

Wij jij starten met het investeren in crypto?

bitcoin training

De training is geschikt voor iedereen die:

 • Een passief inkomen wil verdienen
 • Wil leren winstgevend crypto te kopen
 • Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen

Meld je direct aan

3 gedachten over “In welke crypto investeren?”

 1. Mooi artikel nu heb ik een beetje een idee in welke crypto ik kan investeren. Ook fijn dat meteen de crypto koersen erbij staan vermeld. Ik ben net begonnen en wist niet welke crypto te kopen.

  Beantwoorden
 2. Hoi, welke coins kopen in 2022? Ik ga volgend jaar beginnen met het kopen van crypto, maar weet niet in welke crypto ik moet investeren? Ik zal voor nu de Top 10 veelbelovende cryptomunten aanhouden en nog wat andere cryptocoins kopen. Ik hoop dat 2022 een mooi crypto jaar wordt!

  Beantwoorden

Plaats een reactie