Overstappen van Binance naar Bitvavo

Binance één van de grootste crypto exchanges in de wereld heeft besloten zich terug te trekken uit Nederland. Ondanks dat dit veel onzekerheid met zich mee bracht bij de Nederlandse crypto investeerders, was er ook al snel een goede oplossing.

Het overstappen van Binance naar Bitvavo bleek dé oplossing voor veel crypto handelaren. Waarom het overstappen naar Bitvavo ook voor jou zeer gunstig is dat leggen ik je uit in dit artikel.

Zelf handel ik ook al vele jaren in crypto en ik heb om een goede indruk te krijgen van een exchange bij meerdere exchanges een account. En ik moet eerlijk zeggen dat Bitvavo er op veel punten positief bovenuit steekt. Alleen al de gebruiksvriendelijkheid, je kunt crypto kopen en betalen met iDeal, de lage kosten en de goede ondersteuning zijn voor mij zeer belangrijke punten om voor Bitvavo te kiezen.

Waarom crypto overzetten van Binance naar Bitvavo?

De reden om je crypto over te zetten van Binance naar Bitvavo heeft alles te maken met de kritiek van de Nederlandse autoriteiten op het beleid van Binance. Binance voldoet namelijk niet aan de Nederlandse anti-witwasmaatregelen.

Binance heeft daardoor geen registratie gekregen bij de Nederlandsche Bank. De exchange stopt per 17 juli 2023, dit betekent dat je jouw crypto voor deze datum moet verkopen of overzetten naar een andere exchange zoals Bitvavo.

Dergelijke maatregelen zorgden er ook voor dat Binance zijn activiteiten staakte in landen als Cyprus en Canada.

Waarom overstappen naar Bitvavo?

Bitvavo is de grootste Nederlandse exchange die al sinds 2018 actief is op de crypto markt. Het hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd en ze voldoen aan alle Nederlandse regelgeving op het gebied van licenties en beveiliging.

Bij Bitvavo betaal je de laagste transactiekosten van Nederland. Buiten dat Bitvavo de goedkoopste en grootste exchange is, zijn er nog meer positieve kenmerken die het aantrekkelijk maken om de overstap van Binance naar Bitvavo te maken.

Voordelen van Bitvavo

  • Gebruiksvriendelijkheid: Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en intuïtieve ontwerp. Zelfs beginners kunnen gemakkelijk navigeren door het platform en cryptocurrencies kopen, verkopen en verhandelen.
  • Breed scala aan cryptocurrencies: Bitvavo biedt een uitgebreide selectie van meer dan 175 cryptocurrencies om te verhandelen. Gebruikers hebben toegang tot populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), evenals verschillende opkomende altcoins.
  • Lage handelskosten: Bitvavo hanteert een concurrerend prijsmodel met lage handelskosten. De kosten zijn transparant en worden duidelijk weergegeven op hun website, waardoor gebruikers beter inzicht krijgen in de kosten die ze kunnen verwachten.
  • Snelle transacties: Bitvavo biedt snelle orderuitvoering en verwerking van transacties. Dit zorgt voor een vlotte handelservaring zonder vertragingen, waardoor gebruikers snel kunnen handelen op de markten.
  • Veiligheid en betrouwbaarheid: Bitvavo hecht veel waarde aan de veiligheid van gebruikersfondsen. Ze maken gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder het opslaan van de meeste fondsen in offline portefeuilles (cold storage) en het implementeren van tweefactorauthenticatie (2FA) voor extra beveiliging.
  • Stortingen en opnames: Bitvavo biedt gemakkelijke opties voor het storten en opnemen van geld. Gebruikers kunnen eenvoudig geld overmaken via SEPA-bankoverschrijvingen of gebruikmaken van betaalmethoden zoals iDeal en Bancontact.
  • Ondersteuning: Bitvavo staat bekend om zijn responsieve klantenondersteuning. Gebruikers kunnen via e-mail of livechat contact opnemen met het ondersteuningsteam voor hulp, vragen of problemen.

Dat Binance zijn activiteiten stopt in Nederland was in eerste instantie natuurlijk even schrikken. Maar het overstappen van Binance naar Bitvavo brengt ook voordelen met zich mee.

Overstap bonus van Bitvavo

Laten we eerlijk zijn voor Bitvavo is het feit dat Binance zich terug trekt uit Nederland positief. Binance heeft veel gebruikers die nu op zoek moeten naar een andere betrouwbare exchange. In Nederland kom je dan uit bij Bitvavo, dus ziet deze exchange zijn klantenbestand enorm groeien.

Om de overstap van Binance naar Bitvavo nog aantrekkelijker te maken hebben ze een overstapservice en bonus geïntroduceerd. Buiten dat het overstappen naar Bitvavo zeer simpel en snel te doen is, kun je een bonus tot €500,- ontvangen.

Hoe werkt de bonus?

Als je jouw Binance activa bij Bitvavo stort, kun je tot 10% APY* ontvangen tot 31 juli, met een automatische betaling in euro’s op 15 augustus. Dit betekent dat je tot het einde van deze maand tot bijna 1% rente krijgt over alle stortingen. Dus hoe eerder je overstapt van Binance naar Bitvavo hoe meer je kunt profiteren van deze aantrekkelijke bonus.

*Bij de berekening van de 10% APY* wordt uitgegaan van de waarde op het moment van storten. Het gaat alleen om stortingen van digitale assets. Stortingen in Euro’s tellen niet mee.

Bovendien handel je de eerste €10.000,- zonder handelskosten als nieuwe klant bij Bitvavo.

Moet ik eerst crypto verkopen en daarna weer kopen?

Je zou inderdaad de crypto op jouw Binance wallet kunnen verkopen en daarna deze munten weer terug kunnen kopen via jouw Bitvavo account. Het is een optie maar zeker niet de meest verstandige, omdat je met deze methode van overzetten van je cryptocurrency extra transactiekosten moet betalen.

Het verkopen en kopen zou je wel moeten doen als je kiest voor een andere exchange dan Bitvavo. Om je geld te laten besparen heb ik daarom een stappenplan geschreven zodat jij op een goedkopere en een efficiënte manier kunt overstappen naar Bitvavo.

Hoe overstappen van Binance naar Bitvavo?

Zoals je nu weet is het belangrijk om jouw digitale assets over te zetten naar een andere exchange. Aangezien Bitvavo het voor Binance klanten heel aantrekkelijk maakt om over te stappen laat ik je zien hoe jij makkelijk de overstap maakt naar deze Nederlandse exchange.

Stap1. Het aanmaken van een account

Om een account aan te maken ga je naar de website van Bitvavo en klikt op aanmelden. Om een Bitvavo account aan te maken volg je de volgende stappen.

Bitvavo account

1. Account aanmaken

Ga naar registreren.
Verifieer jouw e-mailadres.
Vul de gevraagde persoonsgegevens in.

wanneer crypto kopen

2. Goedkeuring

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld zul je even op goedkeuring moeten wachten van je Bitvavo account. Bitvavo voldoet aan de KYC (Know Your Customer) voorschriften.

Crypto kopen

3. Account klaar voor gebruik

Zodra je goedkeuring hebt kun je verder met het overstappen van Binance naar Bitvavo.

Stap 2. Maak een ontvangstadres aan in Bitvavo

Je logt in op Bitvavo en gaat naar “Wallet” hier kun je de cryptomunt selecteren die je wilt overzetten vanaf Binance. Om een uniek ontvangstadres te krijgen klik je op “Ontvangen”. Dit unieke adres heb je nodig bij het overzetten.

Stap 3. De overdracht vanaf Binance maken

In je Binance account ga je nu naar “Wallet”. Je selecteert nu de crypto die je wilt overzetten naar Bitvavo door op “Opnemen” te klikken. Je krijgt nu “Opnemen naar Adres” te zien, hier plak je het Bitvavo ontvangstadres in. Als laatste geef je de hoeveelheid van de desbetreffende cryptomunt aan die je wilt overzetten en dit bevestig je met “Verzenden”.

Stap 4. Het bevestigen van de overdracht

Je ontvangt nu binnen enkele minuten een mail van Binance die je moet bevestigen om de overdracht van de cryptomunt van Binance naar Bitvavo uit te laten voeren.

Stap 5. De ontvangst op Bitvavo bevestigen

Nu je bovenstaande stappen hebt doorlopen zul je de crypto terug zien in jouw Bitvavo wallet.

Conclusie: Overstappen van Binance naar Bitvavo

Zoals je hebt kunnen lezen is het overstappen van Binance naar Bitvavo met enkele stappen geregeld. Bitvavo is een zeer betrouwbare exchange waar jouw cryptocurrencies veilig staan en waar je ook nog eens zeer lage transactiekosten betaald.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.