0.01 Bitcoin kopen

Is 1 Bitcoin kopen onmogelijk voor jou? Jij bent niet de enige! Voor de meeste particuliere beleggers is een hele Bitcoin betalen niet mogelijk of onverantwoord.

De prijs daarvan is namelijk de afgelopen tijd best gestegen. Maar in plaats van 1 Bitcoin kan je natuurlijk ook 0.01 Bitcoin kopen!

0.01 Bitcoin kopen

Op deze pagina vertellen we jou daar alles over en gaan we ook dieper in op de voordelen daarvan. Ook kom je erachter hoe je een gedeelte van deze munt aanschaft.

Redenen waarom je 0.01 Bitcoin zou kopen

Als je de Bitcoin koers de afgelopen tijd hebt gevolgd, dan ben je er vast wel achter gekomen dat je voor een hele Bitcoin een goed gevulde portemonnee nodig hebt.

Je kunt natuurlijk hopen op een wonder, wachten totdat de BTC-prijs keldert en dan toeslaan… Maar laten we eerlijk zijn: De kans dat Bitcoin meer waard gaat worden is gewoon heel erg groot.

Door nu 0.01 Bitcoin te kopen kan je op een later moment alsnog profiteren van een koersstijging! Het is trouwens heel normaal in de cryptowereld om gedeelten van een cryptomunt aan te schaffen. 0.01 Bitcoin kopen heeft meerdere voordelen.

Voordelen 0.01 Bitcoin kopen

  • Een hele Bitcoin aanschaffen is te duur geworden

  • Met 0.01 Bitcoin ben je voor 1% eigenaar van 1 Bitcoin!
  • 1 Bitcoin-cent kan in de toekomst veel waard worden
  • Je neemt weinig risico. Zakt de koers? Dan verlies je weinig geld
  • Je kunt met één honderdste van een Bitcoin op de korte termijn geld verdienen door te traden


Wanneer 0.01 BTC kopen?


Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan: 0.01 BTC zo goedkoop mogelijk inkopen. Want je weet nooit van tevoren wat de cryptokoersen gaan doen.

Je kan ook té voorzichtig zijn en daardoor geld mislopen. Het wordt pas een ander verhaal als de koers van de Bitcoin in een korte tijd hard stijgt. Na een piek volgt bijna altijd weer een daling.

Je kan dan het beste even wachten totdat de prijs voor 0.01 Bitcoin weer op een normaal niveau is.

Wat kost 0.01 Bitcoin op dit moment?


De Bitcoin koers is continu in beweging. De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Hieronder kan je achterhalen wat je op dit moment zou betalen voor 0.01 Bitcoin.

Hoe een gedeelte van een Bitcoin aanschaffen?

Wil je graag investeren in een gedeelte van een Bitcoin, dan zul je gebruik moeten maken van een crypto broker. Een broker handelt het aankoopproces voor je af. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken bij een broker zoals Bitvavo.

Bij Bitvavo kan je naast Bitcoin ook nog vele andere cryptomunten aanschaffen. Bovendien is het handelen in crypto bij deze broker erg eenvoudig.

  • Aanmelden bij Bitvavo kan via deze link
  • Heb je eenmaal een account? Dan kies je voor de optie “Bitcoin kopen”
  • Vul daar het gedeelte van een Bitcoin in die je wilt aanschaffen (bijvoorbeeld 0.01 Bitcoin) en betaal via iDeal

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt voor ieder bedrag Bitcoin of andere crypto kopen. Je koopt dan een gedeelte van een munt, hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

De goedkoopste broker waar je Bitcoin kunt kopen is Bitvavo. Deze crypto broker rekent de laagste transactiekosten van Nederland.

De Bitcoin prijs schommelt continue. Op deze pagina kun je de actuele koers bekijken.

Tip: Bouw je positie in Bitcoin langzaam op

Een zeer groot voordeel van gedeelten van een Bitcoin aanschaffen is dat je langzaam je positie in deze populaire cryptomunt kan opbouwen.

Schaf je 0.01 BTC aan, dan loop je weinig risico. Daalt de koers? Dan is het juist een prachtige kans om dezelfde hoeveelheid voor een lager bedrag opnieuw aan te schaffen.

Conclusie

Het aanschaffen van 0.01 Bitcoin is zoals je hebt kunnen lezen mogelijk. Het gaat op dezelfde manier dan dat je een hele Bitcoin zou kopen.

Door een klein gedeelte van Bitcoin aan te schaffen loop je minder risico om in 1 keer een flink bedrag te verliezen. Bovendien kun je zo ook beter je inleg spreiden over meerdere cryptomunten. 

Je weet namelijk niet in welke cryptomunten je het beste kunt investeren en door van meerdere munten een gedeelte te kopen spreid je de kansen.