Bitcoin kopen zonder ID

Wil je graag Bitcoin kopen zonder ID? Er zijn wel wat redenen te bedenken waarom je Bitcoin zou willen aanschaffen zonder ID-verificatie.

Misschien heb je nog geen ID-kaart. Of is deze onlangs verlopen of kwijtgeraakt. En aangezien de Bitcoin prijs bijzonder gunstig staat, zou dit hét ideale aankoopmoment zijn.

Je wilt niets liever dan zo snel mogelijk Bitcoin kopen zonder ID.

Bitcoin kopen zonder ID

Het kan ook zijn dat je graag Bitcoin wilt kopen zonder je hiervoor te moeten identificeren omdat je graag anoniem wilt blijven. En zo zijn er vast nog wel meer redenen te bedenken.

Maar kan je BTC überhaupt zonder ID aanschaffen? Jazeker. Dat is mogelijk!

Wij delen op deze pagina de beste manieren waarbij het mogelijk is om cryptomunten in je bezit te krijgen zonder identificatie.

Disclaimer

De manieren om Bitcoin te kopen zonder ID mogen alleen gebruikt worden voor legale doeleinden. Wij zijn tegen iedere vorm van illegale en criminele activiteiten door op een van de manieren Bitcoin wit te wassen. 

tips

Bitcoin anoniem zonder verificatie kopen

Sinds 21 mei 2021 is iedere crypto broker verplicht om zijn klanten te verifiëren dit is vastgelegd via het Ken-uw-klant-principe. Via de Wet op het financieel toezicht (Wft) moet witwassen en terrorismefinanciering worden voorkomen.

Door de verificatie weten crypto bedrijven met wie ze te doen hebben en kunnen ze controleren of het geld waarmee jij investeert niet is verkregen met illegale praktijken.

Toch is het mogelijk dat jij om legitieme redenen Bitcoin wilt kopen zonder ID. Welke manieren er zijn dat lees je hieronder.

1. Bitcoin kopen zonder ID via een goede vriend

Eén van de meest voor de hand liggende manieren om anoniem aan Bitcoin te komen is via een goede vriend of een familielid. Iemand die je voor 100% vertrouwd.

Je vraagt die goede vriend, vriendin of het familielid gewoon om Bitcoin voor jou aan te schaffen. Je kan degene contant betalen, via een bankoverschrijving of nog makkelijker: via een Tikkie.

Als de Bitcoins eenmaal voor jou zijn aangekocht, dan kun je de tokens doorsturen naar een eigen Bitcoin wallet. Dat kan een software wallet zijn of een hardware wallet.

Bitcoin kopen zonder ID via een goede vriend of familielid is naar onze mening de eenvoudigste optie.

Je hoeft je hiervoor niet bij een crypto broker aan te melden en zo kan je Bitcoin bezitten zonder dat er een instantie van op de hoogte is.

Let op: Bij het invullen van de aangifte voor de inkomstenbelasting dien je ook het bezit van cryptomunten zoals Bitcoin aan de Belastingdienst op te geven. 

Bitcoin zonder ID

2. Je laten uitbetalen in Bitcoin

Een andere legale manier om aan Bitcoin te komen zonder je hiervoor te moeten identificeren is je laten uitbetalen in Bitcoin.

Je kan klusjes voor iemand doen en als beloning krijg je een gedeelte van een Bitcoin uitbetaald. Dit kan bijvoorbeeld 0.01 Bitcoin zijn.

Let op: Je moet deze vorm van inkomsten wel opgeven aan de Belastingdienst.

Anoniem Bitcoin kopen

3. Bitcoin kopen tijdens bijeenkomsten

Om aan Bitcoin zonder ID te komen zou je ook kunnen overwegen om een Bitcoin event te bezoeken. Dit is een samenkomst van Bitcoin fans.

Voor dergelijke events worden bijvoorbeeld sprekers uitgenodigd en kunnen fans ideeën uitwisselen. Misschien kom je hier wel iemand tegen die voor jou Bitcoin wil kopen.

Uiteraard moet daar wel een beloning tegenover staan. Spreekt dit idee jou aan? Ga dan naar de website Meetup.com en zoek naar een event die binnenkort in jouw regio plaatsvindt.

4. Bitcoin kopen via peer-to-peer netwerken

Tenslotte willen wij nog de optie van peer-to-peer netwerken met jou bespreken. Want zijn er geen vrienden of familieleden bereid om voor jou Bitcoin te kopen?

Is het niet mogelijk om je te laten uitbetalen in crypto? En zie je het niet zitten om op een Bitcoin-event zomaar op onbekenden af te stappen met de vraag of ze jou aan Bitcoin kunnen helpen?

Maak dan gebruik van een peer-to-peer netwerk waarbij je online én anoniem van iemand anders Bitcoins kan aanschaffen!

Peer-to-peer

Hoe het werkt? Deze netwerken zijn in feite gewoon een tussenpartij. Jij zorgt ervoor dat het netwerk een bedrag in euro’s ontvangt en de andere partij maakt Bitcoin aan het netwerk over.

Zodra het P2P-netwerk van beide partijen alles heeft ontvangen, worden de Bitcoins naar jou toegestuurd en het geldbedrag naar de tegenpartij. Er zijn verschillende betrouwbare platforms die deze diensten aanbieden.

Bekende P2P-netwerken zijn bijvoorbeeld Hodlhodl.com en Localbitcoins.com. Er zijn wel kosten verbonden aan het gebruik daarvan.

Kan je Bitcoin kopen via iDeal zonder identificatie?


Helaas voor jou is het niet mogelijk om in Nederland Bitcoin te kopen zonder identificatie. Bij alle financiële instellingen in Nederland waar je transacties doet via iDeal, is het verplicht jezelf te kunnen identificeren.

Veelgestelde vragen

Als je crypto wilt kopen zonder ID dan heb je enkele opties. In dit artikel leggen wij uit hoe je op een legitieme manier Bitcoin kunt kopen zonder ID.

Nee, het kopen van Bitcoin is alleen mogelijk boven de leeftijd van 18 jaar. Doordat je je moet legitimeren weet de crypto exchange of je aan alle eisen om Bitcoin te mogen kopen voldoet.

Conclusie

100% anoniem aan Bitcoin komen is wel degelijk mogelijk. Al is dat niet mogelijk zonder ID bij legale Nederlandse of buitenlandse brokers. Deze crypto brokers zijn verplicht om jouw identiteit te registreren en de persoonsgegevens te bewaren.

Dit om onder andere het witwassen van geld tegen te gaan. De crypto platforms die in Nederland actief zijn die zijn vandaag de dag allemaal bij de Nederlandsche Bank geregistreerd.

Om zonder ID toch aan Bitcoin te komen zul je dus wat creatiever moeten zijn. Naar onze mening is de beste optie om anoniem aan crypto te komen via een goede vriend.

Legaal Bitcoin kopen met ID bij Bitvavo

Waarom moeilijk doen als het ook veel gemakkelijker kan? Wij kunnen natuurlijk niet in je hoofd kijken.

Je zult vast goede redenen hebben om BTC te kopen zonder ID. Maar zelf schaffen wij toch graag crypto aan bij goede Nederlandse aanbieders zoals Bitvavo.

In de Bitvavo review lees je alle eigenschappen van deze crypto exchange.

Je moet je hier natuurlijk wel kunnen identificeren. Maar de transactiekosten zijn erg laag en je doet zaken met een betrouwbare partij. Dat is ook wat waard!

Bitvavo
Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.