Adyen aandelen kopen?

Beleggen in aandelen Adyen?

Het zal je niet ontgaan zijn het Amsterdamse fintechbedrijf gaat op 13 juni naar de beurs. De geschatte waarde ligt tussen de 6,5 en 7,1 miljard euro en vanaf vandaag is het al mogelijk voor bepaalde beleggers om aandelen Adyen te kopen. De prijs per aandeel zal tussen de 220 en 240 euro komen te liggen.

Adyen

Adyen is een betaalplatform welke online betalen mogelijk maakt. Adyen heeft grote klanten in haar bestand zoals Facebook, Netflix, KLM, Spotify en Coolblue. In 2017 werd er voor 108 miljard euro afgerekend via Adyen. Er werd een omzet gedraaid van 218 miljoen met een brutowinst van 99 miljoen euro.

Aandelen Adyen

Adyen zal 12,7 procent van haar aandelen aanbieden wat goed is voor 4,19 miljoen aandelen. Er is een optie om bij veel vraag nog eens 400.000 aandelen te kopen, met een totale waarde welke ligt tussen de 922 miljoen en 947 miljoen euro.

Download Gratis Handleiding

Beleggen in Adyen?

Moet je nu gaan beleggen in de aandelen van Adyen? Als je genoeg vermogen achter de hand hebt dan is het zeker aan te raden om te investeren in de aandelen van Adyen. Online betalen zal alleen maar gaan toenemen dus het einde van de groei van dit bedrijf is nog lang niet in zicht.

En door de beursgang is eBay inmiddels ook klant geworden bij dit succesvolle bedrijf. Adyen zelf gaat uit van een omzetgroei van 20 tot 30 procent op de middellange termijn. Dus tel uit je winst.

Beginnende belegger
Als je een beginnende belegger bent dan kun je ook investeren in deze aandelen. Maar doe dit alleen met geld wat je over hebt, zoals we al vaker zeggen ga niet beleggen met geld wat je eigenlijk niet kunt missen.

Er gaan nu ook weer mensen investeren met geld wat ze niet kunnen missen of nog erger ze lenen er geld voor. Doe dit niet, ook al is de kans dat je geen winst zult behalen vrij klein, de kans is altijd aanwezig. En met geleend geld komt het dan extra hard aan.

Veel vraag naar de aandelen

Door de massale aandacht in de media voor de beursgang van Adyen zijn er nu veel meer beleggers geïnteresseerd in aandelen Adyen. Niet zo vreemd natuurlijk als je het bovenstaande leest en de cijfers ziet.

Download Gratis Handleiding