Verge

Verge

De meeste mensen zijn intussen wel gewend geraakt aan de enorme hype die is ontstaan door cryptocurrencies. De vraag is echter of het wel een hype is. Hypes zijn namelijk in de meeste gevallen tijdelijk en veel experts denken dat cryptocoins juist de toekomst hebben.

Vooral de blockchain technologie achter deze coins lijkt een gouden toekomst tegemoet te gaan. Daarnaast worden de digitale coins steeds vaker geaccepteerd als betaalmiddel. Nog steeds komen er dagelijks nieuwe cryptomunten bij waardoor het niet altijd even eenvoudig is om te kiezen waar je in wilt gaan investeren.

Verge (XVG) is één van de coins waar de afgelopen maanden ontzettend veel mensen in hebben geïnvesteerd. Maar waarom is deze coin, die zich voornamelijk op privacy rondom de betaling richt, dan eigenlijk zo populair? Hieronder kom je alles over Verge te weten!

Blockchain gericht op privacy

Vooral de blockchain technologie achter de coins is dus erg belangrijk. De blockchain waar Verge gebruik van maakt lijkt in heel veel aspecten op die van Bitcoin.

De ontwikkelaars hebben er echter wel enkele zeer belangrijke wijzigingen in aangebracht die voornamelijk gericht zijn op privacy en veiligheid. Dat heeft onder andere tot gevolg dat Verge een zeer veilige cryptocoin is én dat je anoniem betalingen kunt doen of ontvangen.

Dat is een zeer belangrijk aspect aangezien dat bij Bitcoin niet het geval was. Verge heeft dat gerealiseerd door op een innovatieve wijze gebruik te maken van i2p en TOR netwerken. Deze netwerken zorgen ervoor dat de IP-adressen van gebruikers na de transactie gewist worden. Daardoor is het onmogelijk om een transactie überhaupt terug te vinden, laat staan de informatie over de transactie in te zien.

XVG

Hoewel Verge al sinds 2014 bestaat, droeg de coin toen nog een andere naam: DogecoinDark. Na twee jaar vonden de ontwikkelaars het echter tijd om een nieuwe weg in te slaan en daar hoorde volgens hun ook een andere naam bij.

Er werd voor de naam Verge gekozen en vanaf dat moment werd ook de privacy ontzettend belangrijk voor deze cryptocurrency. Om de veiligheid van gebruikers te garanderen maakt men gebruik van verschillende algoritmes.

Opvallend is trouwens dat al deze maatregelen op het gebied van veiligheid en privacy er niet voor zorgen dat transacties trager verlopen. Verge maakt namelijk gebruik van Simple Payment Verification waardoor iedere transactie ontzettend snel bevestigd kan worden door de blockchain.

Flinke koersstijging

In 2017 steeg de koers van Verge naar ongekende hoogte. Dat had met verschillende aspecten te maken. Allereerst stegen vrijwel alle cryptocoins in dit jaar omdat 2017 de definitieve doorbraak van de digitale munten betekende.

Daar speelde men bij Verge bovendien heel handig op in door verschillende updates door te voeren. Het Wraith Protocol is daar één van de belangrijkste voorbeelden van. Dankzij dit unieke systeem kunnen gebruikers zelf kiezen of een transactie wel of niet zichtbaar wordt op de blockchain.

IP-adres
Overigens wordt je IP-adres ten alle tijden verborgen. Ook wanneer je ervoor kiest om de transactie zichtbaar te maken, blijf je IP-adres geheim. Door deze unieke technologie heeft Verge een zeer goede positie ten opzichte van andere cryptocurrencies.

Die richten zich wel op privacy maar proberen daarbij vooral de transacties zelf verborgen te houden. Via het IP-adres is het in dat geval echter alsnog mogelijk om de zender en ontvanger te herleiden. Dat kan bij Verge dus niet.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁