Avalanche koers verwachting

Wat is de Avalanche koers verwachting voor 2022 – 2025?

Wat is de verwachting voor de Avalanche Coin? Als de koers in 2022 net zo volatiel blijft als het afgelopen jaar dan kunnen we nog wat verwachten van deze coin.

Avalanche is een opmerkelijke munt die je zeker in de gaten moet houden als je investeert in cryptomunten.

Actuele Avalanche prijs

Avalanche verwachtingAls we kijken naar de actuele Avalanche  (AVAX) koers dan zien we dat deze een explosieve stijging heeft laten zien de afgelopen jaren. Zeker als we de prijs van dit moment er naast leggen.

Als dit een voorteken is van wat de prijs in de toekomst gaat doen dan belooft dit nog wat. Analisten voorspellen een stijging van 200% het komende jaar. Maar zoals gezegd ga niet op dit soort prognoses af.

Avalanche kopen met iDeal

Als je Avalanche wilt kopen dan kan dit via Bitvavo. Betalen doe je met iDeal en over de eerste 1000 euro betaal je geen handelskosten.

Wat is Avalanche?

Avalanche is een altcoin die in 2019, na een lange ontwikkelperiode, in een beta versie werd gelanceerd en sindsdien door vele crypto handelaren is opgepakt.

Erg veel van hen handelen alleen in Avalanche, maar de coin en bijbehorend token (AVAX) hebben natuurlijk ook gewoon een functie.

Zo is het mogelijk om de coin te gebruiken om te betalen tijdens de executie van de ‘smart contracts’ op de chain zelf. Ook zijn er diverse applicaties die al lopen op de Blockchain en door velen actief gebruikt worden tegenwoordig.

Zoals de applicaties Avascan en ook Aave, waarmee je rente kan krijgen op je crypto door de token uit te lenen. Voor dit laatste is het gehele project ook vooral bedoeld: de financiële wereld.

En dan vooral de toekomstige financiële wereld. Eentje waarin crypto, smart contracts en de gedecentraliseerde financiën een steeds grotere rol gaan spelen.

Avalanche kopen in 3 stappen

1 – Kies een Broker (Bitvavo)
2 – Stort geld vanaf je betaalrekening
3 – Koop Avalanche
Direct Avalanche kopen

Technische analyse van Avalanche

Sinds 2019 is er veel gebeurt met de prijs van Avalanche. Zo begon de koers bij de lancering van de coin met de introductieprijs van vier á vijf euro, maar inmiddels zit die prijs op ongeveer €100, met uitschieters richting de €120.

De koers gaat wel, net als bij vele andere altcoins, steeds omhoog en weer omlaag en deze is erg volatiel. Dat betekent dat plotseling de koers sterk kan toenemen in waarde of juist snel weer kan afnemen. Een erg rappe stijging van AVAX in de toekomst is dus ook zeker niet uit te sluiten.

Dat laatste wordt natuurlijk ook bepaald door wat Bitcoin qua prijs precies gaat doen in de toekomst. Stijgt die coin erg snel, dan gaat Avalanche waarschijnlijk mee. Mits uiteraard het development team actief blijft ontwikkelen aan de coin en het achterliggende protocol.

Indicatoren
Met allerlei indicatoren kan je de koers van de afgelopen jaren van Avalanche gaan analyseren, zoals support en weerstand levels. Tegelijkertijd is er geen volledige zekerheid te geven over waar de prijs precies naar toe gaat. Zelfs met heel veel indicatoren niet.

Wij zijn nog wel erg positief over deze coin. Het lijkt ons sterk dat Avalanche de stijgende lijn van de afgelopen tijd niet gewoon doorzet en dat een prijsstijging van €50, bovenop de huidige prijs van AVAX, dus gewoon mogelijk is.

Fundamentals van Avalanche

Dit protocol, de software en de token zijn vooral gericht op gedecentraliseerde financiën. Dit is een deel van de crypto wereld dat steeds populairder aan het worden is en coins die zich actief bemoeien met specifiek dit deel van de crypto space winnen snel terrein en stijgen snel in waarde.

Dit komt onder meer omdat steeds grotere partijen, zoals institutionele partijen, de meerwaarde van gedecentraliseerde financiën inzien. Ze gebruiken coins zoals Avalanche dan ook voor allerlei verschillende doeleinden.

Om geld uit te lenen via de Blockchain en de smart contracts of om identiteitsstructuren te creëren voor de gebruiker.

Het team achter Avalanche lijkt een erg duidelijke roadmap te hebben waarop staat dat ze steeds meer applicaties die zich focussen op DeFi aan de Blockchain toe willen voegen. Maar daarnaast worden bestaande dApps alsmaar voorzien van updates door de software developers werkzaam bij Avalanche.

Avalanche verwachting

Avalanche koers verwachting 2022 – 2025

De magische grens van €100 is inmiddels al een aantal keer aangetikt en de Market Cap van meer dan twintig miljard euro ook. Dit zijn belangrijke indicatoren die aantonen dat het de goede kant op gaat met Avalanche en de prijs.

Top 15 altcoins
Inmiddels is de coin zelfs af en toe in de top 15 altcoins te vinden.
Wat veel invloed gaat hebben op de uiteindelijke prijs is dat de altcoin actief doorontwikkeld blijft worden én dat de marketing op orde is van de coin.

Dat betekent dat er veel nieuws naar buiten moet worden gebracht door het ontwikkelteam en dat zo veel meer mensen de coin leren kennen. Waarna ze ook weer de coin gaan gebruiken en de bijbehorende token AVAX dus ook.

We zien dat de makers erg hun best doen om de promotie van Avalanche op hoog niveau te houden. Onder meer door steeds nieuwe dApps toe te voegen en actief te blijven posten over de updates op social media.

Vooral doordat het updaten de afgelopen jaren, zelfs door alle koersdalingen en market crashes, continu trouw gedaan is hebben we erg veel vertrouwen in een prijsstijging. Echter valt er nooit met 100% zekerheid vast te stellen wanneer een explosieve stijging dan wel een daling eraan komt.

Avalanche kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Avalanche verwachting tot 2030

Al klinkt 2030 nog ver weg en dat is het natuurlijk ook, het is wel belangrijk om te kijken wat de prijs voor de lange termijn gaat doen. Een prognose uitspreken voor deze termijn is niet mogelijk maar gezien de ontwikkelingen en de aanstaande partnerships ziet de toekomst ook op de lange termijn er rooskleurig uit.

AVAX kan nog veel weerstand tegen komen in de periode tot 2030, maar gezien de geschiedenis van deze munt en de positieve voorspellingen die bekende analisten doen over deze crypto kan het niet anders dan dat Avalanche tot 2030 nog prijs stijgingen gaat laten zien.

De koers van Avalanche

De toekomst van Avalanche ziet er volgens veel crypto experts en professionele crypto handelaren erg goed uit. Beide posten regelmatig hun voorspelling op social media. Zij zien potentieel een stijging van meer dan 100% voor de komende paar jaar.

De experts baseren zich onder andere op dat de market cap van Avalanche nog redelijk laag is en een stijging ervan mogelijk is. Dit project zou dan zomaar een van de top 15 beste crypto’s kunnen worden qua market cap en nog meer investeerders aan kunnen trekken.

Dat laatste gaat ervoor zorgen dat er meer kapitaal in de coin wordt gestopt, maar hiernaast ook dat het netwerk meer belast wordt en een hoger gebruik ervan is altijd goed voor de prijs. Net als het sentiment over die prijs.

Voor nu lijkt het ons nog even afwachten wanneer een koersstijging ervoor gaat zorgen dat Avalanche in de top 15 beland en daar ook blijft.

Avalanche nieuws van vandaag

Om winstgevend te kunnen investeren in Avalanche is het belangrijk om het nieuws van vandaag te lezen. Volg daarvoor de bekende crypto nieuws sites en de Twitter accounts van bekende analisten en het officiële Avalanche Twitter account. Je zult zien dat er dagelijks een prognose over de prijs van Avalanche wordt uitgesproken, maar doe altijd zelf goed onderzoek.

Is Avalanche een goede investering?

100% duidelijkheid kunnen we hier niet over geven. De coin lijkt steeds meer gebruikt te worden de afgelopen tijd, waardoor de waarde ook is toegenomen. We raden altijd aan om achtergrondonderzoek te doen naar het protocol, de makers, de social media en het sentiment over de coin voordat je erin gaat investeren.

Hierdoor weet je immers een stuk zekerder dat je investering bij Avalanche wel goed zit dan wanneer je blind erin zou gaan stappen. Hierbij is het essentieel om met een bedrag te investeren dat ook in tijden van een hoge marktvolatiliteit, ofwel ‘crypto winters’, niet weer opgenomen hoeft te worden.

Je kan dan bij eventuele crashes AVAX en Avalanche blijven vasthouden en door het vertrouwen dat je hebt in de coin schrik je niet van een plotselinge koersdaling van Avalanche.

Wij hebben in ieder geval erg veel vertrouwen erin dat de waarde van coin op de lange termijn zeker gaat stijgen. Het precieze percentage of tijdstip durven we echter niet te voorspellen.

Zoals met alle munten is het ook zo met Avalanche doe altijd eerst zelf onderzoek voor je gaat investeren. Dit is ook geen financieel advies. Investeren in crypto brengt een risico met zich mee je kunt je geld altijd verliezen.

Avalanche kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁