Beste stablecoins Top 3

Beste stablecoinsWat zijn de beste stablecoins en is het verstandig om in deze cryptomunten te investeren? In dit artikel ga ik je de Top 3 beste stablecoins presenteren en ga ik je uitleggen wat een stablecoin is en waar je deze kunt kopen.

Top 3 Beste Stablecoins
Voor de actieve handelaar is het verstandig om een deel van je portfolio in stablecoins te hebben. Je kunt dan direct toeslaan als er een goed investeringsmoment zich aandient.

Wat zijn stablecoins?

Een stablecoin is zoals de naam al doet vermoeden een coin die stabieler is dan andere cryptomunten. De waarde van een stablecoin is gelinkt aan een andere valuta. Dit kan de Dollar, de Euro of de Yen zijn.

Een van de meest bekende stablecoins is Tether. Deze cryptomunt staat al enige tijd in de top 10 van Coinmarketcap.com. Een Tether is altijd evenveel waard als een dollar.

Als je op zoek bent naar een munt die niet fluctueert of je wilt staken dan is een munt als USDT hier uitermate geschikt voor. Een stablecoin neemt de fiat currency 1:1 over waardoor jouw inleg nooit minder of meer waard zal worden.

Veel investeerders kopen een stablecoin en gebruiken deze om andere cryptocurrencies aan te kopen op een exchange.


Waarom zijn er stablecoins?

Je vraagt je misschien af waarom zijn er überhaupt stablecoins als je er toch geen winst mee kunt maken.

Een veel gehoord argument is dat cryptocurrencies te volatiel zijn en daardoor zouden cryptocurrencies niet ingezet kunnen worden in het dagelijks leven.

De stablecoin is er dus om de beweeglijkheid van de crypto tegen te gaan en het moet voor een snellere acceptatie van crypto zorgen. Doordat deze crypto gelinkt is aan fiat valuta zijn ze te gebruiken zoals de Euro of de Dollar.

Je kunt stablecoins ook gebruiken om koersdalingen mee op te vangen. Als de Bitcoin op het moment een waarde van 60.000 dollar heeft en er zit een flinke daling aan te komen dan kun je jouw Bitcoin omruilen voor Tether.

Voorbeeld
Je hebt 10.000 dollar in Bitcoin de koers daalt waardoor jij nog 8.000 dollar zou overhouden. Dit wil je natuurlijk niet en je hebt toen je de daling zag aankomen jouw BTC omgezet naar Tether waardoor je nog steeds 10.000 dollar aan crypto in je bezit hebt.


Welke stablecoins zijn er?

Er zijn verschillende soorten stablecoins de meest bekende soorten zijn de door fiat gedekte stablecoin, door crypto gedekte stablecoins en dan hebben we nog de niet gedekte stablecoins.

Door fiat gedekte stablecoins

Je hebt hem al een paar keer voorbij zien komen, Tether dit is de bekendste stablecoin. Deze coin is altijd gedekt door de Dollar.

Iedere Tether die jij op een exchange koopt is gedekt door een Dollar. Nu moet ik er wel een aantekening bij maken want er wordt de laatste tijd steeds meer getwijfeld of dit ook wel echt het geval is.

Door crypto gedekte stablecoins

Er zijn stablecoins die gedekt zijn door een andere crypto. Een crypto die bijvoorbeeld gedekt wordt door MakerDAO is DAI. De koers van DAI is wel altijd gelijk aan die van de Amerikaanse Dollar.

Bj DAI werkt het net iets anders dan bij Tether. DAI is namelijk niet direct gelinkt aan de Dollar maar aan MakerDAO dit is een token op het Ethereum platform. DAI neemt de koers van de Dollar aan via smart contracts.

Niet gedekte stablecoins

Dan zijn er ook nog de niet gedekte stablecoins, hiervan wordt gezegd dat de stabiliteit van de munt gewaarborgd wordt door flexibele onderpanden en algoritmes. Het concept van niet gedekte stablecoins is behoorlijk tegenstrijdig.


Voordelen stablecoins

Het voordeel van stablecoins is dat als je deze in je portfolio hebt staan je erg snel kunt handelen in andere cryptocurency.

Ga je namelijk met Bitcoin betalen bij je broker om andere crypto aan te schaffen dan moet de waarde omgezet worden naar geld op de exchange. Pas daarna kan je gaan investeren in andere crypto. Met stablecoins sla je deze stap over en kun je direct andere crypto kopen.


Wat zijn de beste stablecoins om te kopen?

Je weet nu wat stablecoins zijn en hoe ze gedekt worden. Misschien wil je zelf stablecoins kopen en wil je weten welke coins je nu het beste kunt kopen. De top 3 beste stablecoins worden hier beschreven.

Dit is geen financieel advies doe voor je crypto gaat kopen eerst altijd zelf onderzoek.

1. Tether (USDT)

De bekendste stablecoin is Tether deze coin staat op het moment van schrijven op nummer 4 in de lijst van Coinmarketcap.com. De marketcap van Thether is vele malen groter dan die van USD Coin.

Tether is te koop bij verschillende brokers, de Amerikaanse maar ook bij de Nederlandse broker Bitvavo. Tether is erg geschikt om te staken vanwege het hoge percentage aan vergoeding wat je er voor ontvangt.

2. USD Coin (USDC)

USD Coin staat in de Coinmarketcap lijst op nummer 9 en is ook een gewilde stablecoin. USD Coin is minder populair dan Tether maar het is wel een coin die erg veel gekocht wordt.

Ook USD Coin kan je kopen bij de grote exchanges en in Nederland is deze coin verhandelbaar bij Bitvavo.

3. Binance (USD)

Deze stablecoin is zoals je al zou verwachten een munt van exchange Binance. Je kunt Binance USD ook alleen kopen op het platform van Binance.

Binance wordt vaak gebruikt om te staken ook voor deze munt is het percentage voor je beloning erg interessant.


Waar stablecoins kopen?

Stablecoins kan je bij de meeste exchanges kopen. Als je stablecoins wilt kopen en afrekenen via iDeal dan is Bitvavo hier de beste exchange voor. Bij Bitvavo koop je onder andere de stablecoins Tether en USD Coin die je kunt betalen via iDeal. Lees meer over Bitvavo in deze review.

Stablecoins kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Stablecoin staken

Stablecoins zijn uitermate geschikt om te staken. Met staking stel je jouw crypto ter beschikking aan de exchange. Doordat jij de crypto staakt help je mee aan de werking van de Blockchain.

Voor het ter beschikking stellen van jouw crypto ontvang je een beloning in de vorm van dezelfde crypto als dat je ter beschikking stelt. Als je Tether staking toepast dan krijg je een bepaald percentage uitgekeerd aan Tether.

Zo kan je met Bitvavo staking voor Tether een vergoeding van 6.10% ontvangen. Tether is niet de enige stablecoin waar je een hoge beloning voor zult ontvangen. Ook voor USD Coin ontvang je een vergoeding van 6.10%.

Als je staking activeert bij Bitvavo dan zul je iedere maandag de vergoeding uitgekeerd krijgen. Een mooie vorm van een passief inkomen als je het mij vraagt. Het is verstandig om staking altijd aan te zetten zowel voor stablecoins als voor je andere cryptocurrencies in jouw portfolio.

Stablecoins verwachting

Stablecoins zijn er voor het investeren op de korte termijn om snel te kunnen handelen en om deze coins te staken. Het is nu nog erg handig om met stablecoins andere munten te kopen. Of dit in de toekomst ook nog nodig is dat is nu nog niet te zeggen.

De verwachting is dat er in de toekomst minder gebruik van stablecoins gemaakt gaat worden. Wanneer dit is en of deze verwachtingen uitkomen dat is nu nog moeilijk te voorspellen.


Beste Stablecoin: Conclusie

Je kunt verschillende stablecoins kopen en de meest bekende is Tether USDC. Je koopt stablecoins om het risico van een waardevermindering van jouw portfolio snel op te kunnen vangen, sneller te kunnen handelen en de munten te staken tegen een vergoeding.

Voor de actieve trader is de stablecoin een mooi middel om snel te kunnen investeren. Je kunt snel crypto aankopen zonder dat je eerst je geld moet omwisselen.

Stablecoins kopen of niet?

Of je stablecoins moet kopen dat is een beslissing die je zelf moet nemen. Je weet nu wat de top 3 beste stablecoins zijn en hieruit kan je jouw voordeel doen.

Als je een actieve handelaar bent dan kan het kopen van deze cryptomunten je voordelen opleveren.

Stablecoins kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁