Bitvavo staking: Een complete uitleg

Bitvavo staking

Hoe werkt Bitvavo staking en wat zijn de staking percentages?

Met Bitvavo staking kan je een passief inkomen verdienen over je crypto. Hoe je kunt staken bij Bitvavo en wat het stakingspercentage per coin is dat lees je hier.

Verder zal ik je uitleggen wat het voor- en nadeel van Bitvavo staken is en hoe je het kunt aan- en uitzetten.

Wat is staking bij Bitvavo?

Bitvavo stakenAls je staking bij Bitvavo activeert dan worden jouw coins ingezet om transacties op de blockchain goed te keuren. Zo draag je bij aan de ‘proof-of-stake’-werking van de blockchain.

De blockchain is een grote database waar de beveiliging voor bijvoorbeeld Bitcoin via proof of work wordt geregeld. Via staking van cryptocurrencies wordt een proof of stake-chain geproduceerd en gevalideerd.

Je ontvangt als beloning cryptocurrency staking rewards, dit is te vergelijken met de rente die je bij een bank over je spaargeld ontvangt. Bij het staken van de coins blijven deze jouw eigendom en kun je er normaal mee handelen.

Je ontvangt een beloning in dezelfde cryptocurrency als dat je inzet bij het staken. Bitvavo staking kan je op 17 cryptomunten toepassen.


Voor wie is Bitvavo staking geschikt?

Bitvavo staking is geschikt voor iedereen die voor de lange termijn belegt in cryptocurrency. Als je de coins voor een langere termijn wilt vastzetten dan is het aanzetten van de staking optie een goede manier om een extra passief inkomen te genereren.

Wil je daytraden en dus snel handelen in crypto dan is het niet de moeite om staking aan te zetten.

Als je gaat staken voor de lange termijn dan laat je jouw coins bij Bitvavo staan. Dit brengt wel een risico met zich mee omdat je niet zoals bij een bank aanspraak kunt maken op het nationaal depositogarantiestelsel.


Waarom zou je crypto staking aanzetten?

Als je weet dat je jouw crypro voor een langere periode in je bezit wilt houden dan is het verstandig om crypto staking te activeren. Je ontvangt zonder iets te doen een beloning over de cryptomunten die je ter beschikking hebt gesteld.


Hoe werkt Bitvavo staking?

Om je crypto te kunnen staken bij Bitvavo moet je een account aanmaken of inloggen. Dit werkt zo:

  • Maak een account aan bij Bitvavo
  • Koop een van de munten die in aanmerking komen voor staking
  • Ga in je account naar instellingen > accountinstellingen > staking en zet het aan
  • Je ontvangt nu iedere maandag de staking rewards

Bitvavo werkt met flexibele staking hierdoor hoef je niet per munt de optie om te staken te activeren. Na het aanzetten van staking zul je over al jouw cryptomunten die in aanmerking komen voor staking een beloning ontvangen.

Bitvavo staking

Bitvavo staking vergoeding

Door in je Bitvavo account naar staking te gaan zie je het totale staking overzicht. Het bedrag van alle munten die voor staking in aanmerking komen zijn hier bij elkaar opgeteld.

Bitvavo staking vergoeding

Je ziet ook wat de verwachte jaar opbrengt, is in Euro’s en in een percentage. Verder zie je de verdeling van de munten waarover je een staking opbrengst ontvangt.

Er zijn twee factoren die invloed hebben op de staking vergoeding en dat zijn het huidige percentage aan beloning deze staat vermeld in je account. Dit percentage is vaak volgens een protocol vastgesteld. Bij andere cryptocurrencies staat het percentage niet vast maar kan het van tijd tot tijd verschillen.

De tweede factor heeft te maken met de hoeveelheid en waarde van de ondersteunde crypto die je aanhoudt op je Bitvavo account.


Bitvavo staking percentages

Het is bij Bitvavo mogelijk om met 17 munten te staken. In het overzicht hieronder zie je de staking percentages die je ontvangt op jaarbasis. In je account bij Bitvavo kun je de actuele staking percentages zien.

Doordat de cryptocurrencies volatiel zijn schommelt de koers en daardoor ook jouw staking opbrengsten. Als je een coin koopt om er extra mee te verdienen via staking en de koers zakt flink dan zullen de staking vergoedingen ook minder worden. Dit geldt niet voor stablecoins.

Crypto Opbrengst %
ICON 7.50%
Dai 6.10%
Tether 6.10%
USD Coin 6.10%
Waves 5.50%
Cardano 5.0%
Ark 1.07%
Litecoin 1.04%
Tron 1.03%
Bitcoin Cash 1.02%
Ethereum 1.01%
Bitcoin 0.77%
Tezos 0.66%
NEO 0.52%
Ontology 0.51%
Chainlink 0.49%
VeChain Thor 0.49%

Doordat Bitvavo flexibel staking toepast, zal het stakingspercentage variëren. Je krijgt dus geen gegarandeerd stakingspercentage. Tenzij je stablecoins in je bezit hebt.


Wat zijn de voor- en nadelen van staking bij Bitvavo?

Staking bij Bitvavo biedt voordelen en uiteraard zijn er ook wat nadelen aan verbonden.

Voordelen Nadelen
Passief inkomen verdienen met crypto De vergoeding bij Bitvavo is vrij laag
Je crypto staat niet voor een bepaalde tijd vast Je moet de crypto bij Bitvavo laten staan
Je draagt bij aan de werking van Blockchain
Je hoeft er geen moeite voor te doen

Tips voor staking bij Bitvavo

1. Als je de hoogste staking beloning wilt ontvangen dan zijn de stablecoins USDC en USDT coins om te kopen. Hierop ontvang je een staking percentage van 6% per jaar. Bekijk hier de beste stablecoins.

2. Beveilig je account: Zodra je staking aanzet dan zul je om een beloning te ontvangen de coins in je Bitvavo wallet moeten bewaren. Dit brengt een risico met zich mee doordat Btvavo of jouw persoonlijke account gehacked kan worden. Beveilig jouw account daarom met twee-stap-authenticatie, anti-phisingscode en bedenk een ingewikkeld wachtwoord.

3. Focus je niet op de staking coins
Je moet staking zien als een mooie bijkomstigheid, maar het is onverstandig om je hele portfolio hierop in te richten. Als je toevallig coins hebt gekocht waarvoor je staking kunt aanzetten dan is de beloning een leuk extraatje.


Welke coins staken bij Bitvavo?

Als je coins wilt staken bij Bitvavo dan heb je de keuze uit 17 munten. Je wilt natuurlijk de hoogste vergoeding ontvangen. De coins met een hoge vergoeding zijn deze:

Tether stakingTether (USDT) levert je een hoge vergoeding op. Het percentage op USDT is maar liefst 6 procent. Het werkwoord “to tether” betekent vastbinden en Tether is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, de Euro en de Yen.

 


Cardano staken BitvavoCardano (ADA) heeft een stakings percentage van 5% bij Bitvavo. Cardano is geen stablecoin en best volatiel je beloning is daardoor wisselvallig.

Cardano is het project van Charles Hoskinson en hiervoor heeft hij Ethereum opgericht. Ik heb deze coin in mijn portfolio omdat ik zeker op de lange termijn geloof in de toegevoegde waarde van Cardano. Ik ontvang iedere maandag 5% rewards over mijn investering.


Dai Bitvavo stakingDai (Dai) is een stablecoin met een staking vergoeding van 6.1%. Deze stablecoin is gekoppeld aan de US Dollar waardoor deze altijd dezelfde waarde heeft. Het is gebouwd op het Ethereum-blockchain en heeft geen centrale autoriteit.

Dai is een coin die als je geld wilt verdienen met staking zeker kunt toevoegen aan je portfolio.


Wanneer ontvang je staking rewards?

Je ontvangt de vergoeding voor de staking iedere maandag in de vorm van coins in je account. Deze coins worden direct weer gestaakt zodat je rente op rente ontvangt. Je zult iedere maandag een mail ontvangen waarin staat dat de beloning is bijgeschreven aan jouw account.


Conclusie Bitvavo staking

Ik heb enkele weken nadat ik een account had aangemaakt bij Bitvavo staking aangezet en ik ben er erg tevreden over. Iedere maandag ontvang ik netjes de staking rewards.

De rewards zijn niet erg hoog maar ik zou de munten anders ook voor een langere periode laten staan. Dat ik er nu extra geld mee verdien, is mooi meegenomen.

Om de verhouding tussen de coins met en zonder staking te zien log ik even in en heb in één keer een duidelijk overzicht.

De totale stakingswaarde en de geschatte jaarlijkse opbrengsten zijn ook terug te vinden in het account.

Om staking rewards te ontvangen moet je de crypto in je wallet bij Bitvavo laten staan. Voor mij geen nadeel want ik ben erg tevreden over deze Nederlandse Exchange. Als je meer wilt weten over deze exchange lees dan mijn Bitvavo review.

Als je zelf ook wilt profiteren van de staking opbrengsten bij Bitvavo maak dan direct een account aan. Bitvavo is de goedkoopste Exchange van Nederland en als je nu een account aanmaakt betaal je over de eerste 1000 euro geen handelskosten.

Registreer je hier gratis!

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

2 gedachten over “Bitvavo staking: Een complete uitleg”

Plaats een reactie