Bitvavo staking: Een complete uitleg

Hoe werkt Bitvavo staking en wat zijn de staking percentages?

Met Bitvavo staking kan je een passief inkomen verdienen over je crypto. Hoe je kunt staken bij Bitvavo en wat de staking percentages per coin zijn dat lees je hier.

ALLE MUNTEN

Bekijk de munten op de Bitvavo site

Verder zal ik je uitleggen wat het voor- en nadeel van Bitvavo staken is en hoe je het kunt aan- en uitzetten.

Wat is Bitvavo staking?

Bitvavo stakenAls je staking bij Bitvavo activeert dan worden jouw coins ingezet om transacties op de blockchain goed te keuren. Zo draag je bij aan de ‘proof-of-stake’-werking van de blockchain.

De blockchain is een grote database waar de beveiliging voor bijvoorbeeld Bitcoin via proof of work wordt geregeld. Via staking van cryptocurrencies wordt een proof of stake-chain geproduceerd en gevalideerd.

Je ontvangt als beloning cryptocurrency staking rewards, dit is te vergelijken met de rente die je bij een bank over je spaargeld ontvangt. Bij het staken van de coins blijven deze jouw eigendom en kun je er normaal mee handelen.

Je ontvangt een beloning in dezelfde cryptocurrency als dat je inzet bij het staken. Bitvavo staking kan je op 17 cryptomunten toepassen.


Voor wie is Bitvavo staking geschikt?

Bitvavo stakingBitvavo staking is geschikt voor iedereen die voor de lange termijn belegt in cryptocurrency. Als je de coins voor een langere termijn wilt vastzetten dan is het aanzetten van de staking optie een goede manier om een extra passief inkomen te genereren.

Wil je daytraden en dus snel handelen in crypto dan is het niet de moeite om staking aan te zetten.

Als je gaat staken voor de lange termijn dan laat je jouw coins bij Bitvavo staan. Dit brengt wel een risico met zich mee omdat je niet zoals bij een bank aanspraak kunt maken op het nationaal depositogarantiestelsel.


Waarom zou je crypto staking aanzetten?

Als je weet dat je jouw crypro voor een langere periode in je bezit wilt houden dan is het verstandig om crypto staking te activeren. Je ontvangt zonder iets te doen een beloning over de cryptomunten die je ter beschikking stelt.


Hoe werkt Bitvavo staking?

Om je crypto te kunnen staken bij Bitvavo moet je een account aanmaken of inloggen. Dit werkt zo:

  • Maak een account aan bij Bitvavo
  • Koop een van de munten die in aanmerking komen voor staking
  • Ga in je account naar instellingen > accountinstellingen > staking en zet het aan
  • Je ontvangt nu iedere maandag de staking rewards

Bitvavo werkt met flexibele staking hierdoor hoef je niet per munt de optie om te staken te activeren. Na het aanzetten van staking zul je over al jouw cryptomunten die in aanmerking komen voor staking een beloning ontvangen.

Bitvavo staking

Bitvavo staking vergoeding

Door in je Bitvavo account naar staking te gaan zie je het totale staking overzicht. Het bedrag van alle munten die voor staking in aanmerking komen zijn hier bij elkaar opgeteld.

Bitvavo staking vergoeding

Je ziet ook wat de verwachte jaar opbrengt, is in Euro’s en in een percentage. Verder zie je de verdeling van de munten waarover je een staking opbrengst ontvangt.

Er zijn twee factoren die invloed hebben op de staking vergoeding en dat zijn het huidige percentage aan beloning deze staat vermeld in je account. Dit percentage is vaak volgens een protocol vastgesteld. Bij andere cryptocurrency staat het percentage niet vast maar kan het van tijd tot tijd verschillen.

De tweede factor heeft te maken met de hoeveelheid en waarde van de ondersteunde crypto die je aanhoudt op je Bitvavo account.


Bitvavo staking percentages

Het is bij Bitvavo mogelijk om met 17 munten te staken. In het overzicht hieronder zie je de staking percentages die je ontvangt op jaarbasis. In je account bij Bitvavo kun je de actuele staking percentages zien.

Doordat de cryptocurrencies volatiel zijn schommelt de koers en daardoor ook jouw staking opbrengsten. Als je een coin koopt om er extra mee te verdienen via staking en de koers zakt flink dan zullen de staking vergoedingen ook minder worden. Dit geldt niet voor stablecoins.

Crypto Opbrengst %
ICON 7.50%
Dai 6.10%
Tether 6.10%
USD Coin 6.10%
Waves 5.50%
Cardano 5.0%
Ark 1.07%
Litecoin 1.04%
Tron 1.03%
Bitcoin Cash 1.02%
Ethereum 1.01%
Bitcoin 0.77%
Tezos 0.66%
NEO 0.52%
Ontology 0.51%
Chainlink 0.49%
VeChain Thor 0.49%

Doordat Bitvavo flexibel staking toepast, zal het stakingspercentage variëren. Je krijgt dus geen gegarandeerd stakingspercentage. Tenzij je stablecoins in je bezit hebt.


Wat zijn de voor- en nadelen van staking bij Bitvavo?

Staking bij Bitvavo biedt voordelen en uiteraard zijn er ook wat nadelen aan verbonden.

Voordelen Nadelen
Passief inkomen verdienen met crypto De vergoeding bij Bitvavo is vrij laag
Je crypto staat niet voor een bepaalde tijd vast Je moet de crypto bij Bitvavo laten staan
Je draagt bij aan de werking van Blockchain
Je hoeft er geen moeite voor te doen

Tips voor staking bij Bitvavo

Cardano staken Bitvavo1. Als je de hoogste staking beloning wilt ontvangen dan zijn de stablecoins USDC en USDT coins om te kopen. Hierop ontvang je een staking percentage van 6% per jaar. Bekijk hier de beste stablecoins.

2. Beveilig je account: Zodra je staking aanzet dan zul je om een beloning te ontvangen de coins in je Bitvavo wallet moeten bewaren. Dit brengt een risico met zich mee doordat Bitvavo of jouw persoonlijke account gehacked kan worden. Beveilig jouw account daarom met twee-stap-authenticatie, anti-phisingscode en bedenk een ingewikkeld wachtwoord.

3. Focus je niet op de staking coins
Je moet staking zien als een mooie bijkomstigheid, maar het is onverstandig om je hele portfolio hierop in te richten. Als je toevallig coins hebt gekocht waarvoor je staking kunt aanzetten dan is de beloning een leuk extraatje.


Hoe werkt stablecoins staken bij Bitvavo?

Als je stablecoins in je portfolio hebt staan dan kom je in aanmerking om deze te staken bij Bitvavo. Dit zijn de stablecoins die geschikt zijn: DAI, USDT of USDC.

Om deze munten te staken doe je het volgende:

Je schakelt de opt in functie van de on-chain en off-chain in en je bent klaar om te staken.

De stakingdiensten zijn na het inschakelen van toepassing op al jouw coins in je Bitvavo account.

Vergoeding stablecoin staken

De vergoedingen die je ontvangt voor het staken van stablecoins zijn hoger dan voor andere digitale valuta. De percentages liggen tussen de 6.10% en 7.50%.


Welke coins staken bij Bitvavo?

Als je coins wilt staken bij Bitvavo dan heb je de keuze uit 17 munten. Je wilt natuurlijk de hoogste vergoeding ontvangen. De coins met een hoge vergoeding zijn deze:

Tether stakingTether (USDT) levert je een hoge vergoeding op. Het percentage op USDT is maar liefst 6 procent. Het werkwoord “to tether” betekent vastbinden en Tether is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, de Euro en de Yen.

Over Tether wordt gezegd dat het niet zeker is of USDT wel ondersteund wordt door één Amerikaanse dollar.


Cardano staken BitvavoCardano (ADA) heeft een stakings percentage van 5% bij Bitvavo. Cardano is geen stablecoin en best volatiel je beloning is daardoor wisselvallig.

Cardano is het project van Charles Hoskinson en hiervoor heeft hij Ethereum opgericht. Ik heb deze coin in mijn portfolio omdat ik zeker op de lange termijn geloof in de toegevoegde waarde van Cardano. Ik ontvang iedere maandag 5% rewards over mijn investering.


Dai Bitvavo stakingDai (Dai) is een stablecoin met een staking vergoeding van 6.1%. Deze stablecoin is gekoppeld aan de US Dollar waardoor deze altijd dezelfde waarde heeft. Het is gebouwd op het Ethereum-blockchain en heeft geen centrale autoriteit.

Dai is een coin die als je geld wilt verdienen met staking zeker kunt toevoegen aan je portfolio.

👉 Bekijk de actuele lijst met cryptomunten die je kunt staken bij Bitvavo.


Wanneer ontvang je staking vergoeding (rewards)?

Je ontvangt de vergoeding voor de staking iedere maandag in de vorm van coins in je account. Deze coins worden direct weer gestaakt zodat je rente op rente ontvangt. Je zult iedere maandag een mail ontvangen waarin staat dat de beloning is bijgeschreven aan jouw account.


Bitcoin en Ethereum staken bij Bitvavo

Het staken van Bitcoin en Ethereum gaat niet volgens het Proof-of-Stake protocol, maar ondanks dat krijg je er wel een vergoeding voor bij Bitvavo.

Bitvavo leent de coins uit aan derden dit wordt ook wel off-chain staking genoemd. De vergoeding zal ongeveer 1% zijn. Dus een extra verdiensten over je Bitcoin.

Mag ik de munten verkopen tijdens het staken bij Bitvavo?

Ja, tijdens het staken mag je de munten verkopen je zult uiteraard geen vergoeding over de verkochte munten ontvangen. De munten blijven eigendom van jou dus je mag ze verkopen wanneer jij dat wilt. Staking bij Bitvavo kent geen beperkingen.

Veelgestelde vragen

Wat is de staking vergoeding bij Bitvavo?

De vergoeding die je ontvangt voor het staken van crypto bij Bitvavo verschilt per cryptomunt. Het percentage varieert van 0,5% tot 7% per jaar. Het staken van stable coins levert de hoogste vergoeding op. Hier zie je de staking percentages.

Hoe werkt staking bij Bitvavo?

Als je een account aanmaakt en inlogt dan ga je naar instellingen > accountinstellingen > staking en zet het aan. Staking is nu geactiveerd en over alle munten in je account bij Bitvavo ontvang je vanaf nu een vergoeding.

Wat zijn de beste munten om te staken bij Bitvavo?

De stable coins en munten die minder volatiel zijn, zijn het beste om te staken.

Conclusie Bitvavo staking

Ik heb enkele weken nadat ik een account had aangemaakt bij Bitvavo staking aangezet en ik ben er erg tevreden over. Iedere maandag ontvang ik netjes de staking rewards.

De rewards zijn niet erg hoog maar ik zou de munten anders ook voor een langere periode laten staan. Dat ik er nu extra geld mee verdien, is mooi meegenomen.

Om de verhouding tussen de coins met en zonder staking te zien log ik even in en heb in één keer een duidelijk overzicht.

De totale stakingswaarde en de geschatte jaarlijkse opbrengsten zijn ook terug te vinden in het account.

Om staking rewards te ontvangen moet je de crypto in je wallet bij Bitvavo laten staan. Voor mij geen nadeel want ik ben erg tevreden over deze Nederlandse Exchange. Als je meer wilt weten over deze exchange lees dan mijn Bitvavo review.

Als je zelf ook wilt profiteren van de staking opbrengsten bij Bitvavo maak dan direct een account aan. Bitvavo is de goedkoopste Exchange van Nederland en als je nu een account aanmaakt betaal je over de eerste 1000 euro geen handelskosten.

Ja, ik wil die bonus!

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁