Binaire opties

Wat zijn binaire opties?

Binaire opties zijn ontzettend populair geworden de laatste tijd. De reden hiervoor is dat veel particuliere beleggers een begrijpelijk beleggingsinstrument zoeken. Het handelen in binaire opties is in tegenstelling tot wat je misschien zou denken een erg makkelijke manier van beleggen. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk?

Eigenlijk hebben binaire opties weinig met beleggen of handelen te maken. Het heeft meer te maken met het voorspellen van een bepaalde gebeurtenis. Zodra je iets juist voorspeld heb, dan kan je daar winst mee maken. Een binaire optie is een optie die twee elkaar uitsluitende waarden kan aannemen. Je kunt in een korte tijd 85% winst maken met binaire opties maar het risico is ook erg groot. Hoge rendementen gaan vaak ook gepaard met hogere risico’s.

Looptijd bepalen
Met binaire opties kun jezelf de looptijd van een voorspelling bepalen. Verwacht jij dat de beurs op een bepaald tijdstip is gestegen dan kun je inzetten dat over bijvoorbeeld 1 uur de beurs zal stijgen. Doordat je zelf de looptijd kunt bepalen kun je ook een voorspelling voor bijvoorbeeld aan het einde van het jaar maken en daar op inzetten. De looptijd heb je dus helemaal zelf in de hand.

Makkelijk beleggen met binaire opties

Doordat binaire opties makkelijk zijn te begrijpen is deze vorm van beleggen in een korte tijd ontzettend populair geworden. Er hoeven geen ingewikkelde berekeningen gemaakt te worden zoals bij normale opties. Je moet alleen kunnen voorspellen of de koers van een beurs of een aandeel zal stijgen of dalen. Voor de beginnende belegger zijn binaire opties dus erg laagdrempelig om te gaan beleggen.

Beleggen is dus eigenlijk een verkeerd woord, we kunnen het beter hebben over gokken. Je weet vooraf wel precies wat het risico zal zijn en je kunt direct resultaat krijgen op jouw order.

Gokken

Allereerst zullen we duidelijk zijn over het feit dat je veel leest op het internet dat je geen verstand van binaire opties hoeft te hebben om er in te handelen. Dit is absoluut een fabel. Je zou toch ook geen geld investeren om een bedrijf op te starten als je totaal geen verstand hebt van de branche waarin dit bedrijf gaat opereren? Zodra je met binaire opties in de weer gaat dan ben je als het ware aan het gokken.

Je moet de juiste vragen beantwoorden om winst te kunnen maken. Zoals bijvoorbeeld gaat de beurs vandaag stijgen? Als je ja invoert en de beurs stijgt ook dan zal jouw ingelegde euro meer waard worden. Heb je het antwoord niet juist dan ben je jouw ingelegde euro kwijt. Het is niets anders dan gokken.

Tip: als je wilt beleggen in binaire opties wees dan vooral geduldig. Beleg niet overhaast, het kan je namelijk een hoop geld kosten!

Goedkoop beleggen

Bij de handel in binaire opties worden geen transactie kosten in rekening gebracht, daarom is het een stuk goedkoper dan de handel in gewone opties. Ook is er geen spread in de koersen verwerkt, deze zien we in de andere optiemarkt wel.

Als je wilt beginnen met binaire opties dan kun je al beginnen met enkele euro’s daarom is het ideaal voor de beginnende belegger. Je kunt op een goedkope manier kennis maken met de wereld van het beleggen. En hier schuilt mogelijk ook het gevaar, de laagdrempeligheid zal bij velen een verslavende werking kunnen hebben.

Beginnende belegger

De handel in binaire opties is dus voor de beginnende belegger maar ook voor de handelaar welke snel wil inspelen op korte trends in de financiële wereld. Dus ook de ervaren belegger kan hier zijn voordeel mee doen. En de kans dat de ervaren belegger ook daadwerkelijk zijn winst pakt zal groter zijn dan voor de beginnende belegger.

Tip: bezoek geen binaire opties forums, vaak zitten hier mensen die er achterhaalde beleggingstheorien op nahouden. Beter kun je een cursus beleggen volgen daar zul je namelijk meer aan hebben en het zal je minder geld kosten.

Voorbeeld
Hier een voorbeeld van een binaire optie welke is gekoppeld aan de AEX. Als de stand van de AEX 495 is. Als je verwacht dat de AEX gaat stijgen en je koopt een binaire optie. De optie kost €50 en belooft je inleg plus €40 winst uit te betalen als de AEX een uur later hoger staat dan 495.

Je hebt nu twee mogelijkheden.

  • De AEX staat een uur later hoger dan 495
  • Je krijgt uitbetaald en je maakt €40 winst

De AEX staat een uur later lager dan 425.

Je krijgt niets uitbetaald en bovendien ben je ook je inleg van €50 kwijt.

Het gevaar

Het gevaar van binaire opties is dat het vaak wordt aangeprezen als een manier om snel rijk te worden. In de praktijk werkt het helaas even anders en schuilt er een flink gevaar. Je verliest namelijk meer bij een foute voorspelling dan dat je kunt winnen bij een goede voorspelling.

Doordat je meer kunt verliezen dan dat je kunt winnen, kan het zomaar gebeuren dat je €500,- kunt winnen maar ook €600,- kunt verliezen. Bovendien werkt het gokken op binaire opties vaak verslavend en weet je binnen de kortste keren al of je gewonnen of verloren hebt. De handel in binaire opties staat vaak niet onder toezicht van toezichthouder AFM.

Het AFM waarschuwt ook voor de risico’s van beleggen in binaire opties. Ze geven dan ook aan op hun website dat het bijna onmogelijk is om op de lange termijn winst te maken met deze vorm van beleggen.