Bitcoin kopen met iDeal in Nederland

Bitcoin kopen met iDeal is één van de snelste en gemakkelijkste manieren om Bitcoin te kopen in Nederland.

Waar je voorheen allerlei omslachtige en vaak lastige handelingen moest uitvoeren om crypto te kopen, daar heb je tegenwoordig niet meer nodig dan een betaalrekening bij een bank en een account bij een broker zoals Bitvavo.

Je hoeft alleen nog maar de stappen te volgen die wij hieronder voor jou uitgeschreven hebben.

Bitcoin kopen (BTC) met iDeal

Hoe Bitcoin kopen met iDeal? Het ideale stappenplan voor beginners

Iedereen kan via iDeal eenvoudig en snel cryptomunten zoals Bitcoin aanschaffen.

Omdat bezoekers van onze website regelmatig bij ons informeren hoe dit werkt, hebben wij een stappenplan geschreven en besloten deze voor iedereen gratis ter beschikking te stellen.

In dit stappenplan komen in chronologische volgorde de volgende zaken aan bod:

bitcoin
 • Kiezen uit één van de vele Bitcoin brokers
 • Je aanmelden bij een broker
 • Geld storten op je account d.m.v. iDeal
 • Bitcoins kopen!

Waarom met iDeal betalen voor Bitcoin?


Door de jaren heen zijn al velen gegrepen door het ‘Bitcoin virus’. Echter, een obstakel voor veel mensen is het feit dat het aankopen van cryptomunten verre van eenvoudig is.

Tot voor kort gelukkig! Want tegenwoordig is het voor beginners een stuk eenvoudiger geworden om aan cryptocurrency’s te komen en hierin te handelen. Ontbreekt het jou aan technische kennis? Geen nood! Crypto coins kan je met iDeal kopen in een paar stappen.

Een kind kan de was doen en cryptomunten aankopen is net zo eenvoudig als online bankieren of online shoppen. Volg de stappen hieronder en je zult vandaag nog Bitcoin met iDeal kunnen aanschaffen.

Bitcoin kopen met iDeal stappenplan

Stap 1: Kiezen uit één van de vele Bitcoin brokers

Gefeliciteerd! Je hebt besloten om Bitcoin te kopen en bent maar een paar stappen hiervan verwijderd.

Wij hebben in de loop der jaren al heel wat verschillende brokers uitgeprobeerd en handelen tegenwoordig alleen nog via Bitvavo.nl, Crypto.com, Kraken.com en Binance.com.

Maar van al deze brokers hebben wij met Bitvavo toch echt de beste ervaringen en bij deze Nederlandse broker handelen we vooral in Bitcoin.

Bitvavo account

Naar onze mening is Bitvavo de beste Bitcoin broker vanwege de lage transactiekosten die zij rekenen.

Ook is de Bitvavo app voor beginners erg begrijpelijk. En het is één van de weinige brokers bij wie je kan betalen met iDeal.

Stap 2: Je aanmelden bij een broker (bijvoorbeeld Bitvavo)

Heb je eenmaal je keuze gemaakt voor een broker? In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je kiest voor Bitvavo

Klik op de button “aanmelden” en je wordt doorgestuurd naar het registratieformulier. 

Vul dit formulier volledig in en ga akkoord met de voorwaarden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je inschrijving en zult dan nog een aantal handelingen moeten uitvoeren. 

Om straks met iDeal te kunnen betalen is het nodig om je bankrekening te verifiëren en je zult een kopie van je paspoort, rijbewijs of ID-kaart moeten aanleveren.

Doorgaans neemt Bitvavo.com nieuwe aanmeldingen direct in behandeling en kan je al binnen een paar uur je eerste bedrag met iDeal storten waarmee je Bitcoin kan aanschaffen.

Bitvavo registratie

Stap 3: Geld storten op je account d.m.v. iDeal

Je hebt nu een account bij een broker en omdat je identiteit is bevestigd, kan je nu geld overmaken naar dit account met iDeal.

Zoals we hierboven al aangaven is dit erg eenvoudig. In de Bitvavo app druk je op het plus teken (+) naast “tegoed”. Je komt nu terecht op een scherm met meerdere betaalmogelijkheden.

Daar zie je de optie “iDeal” bij staan. Klik daarop en vervolgens geef je aan via welke bank je geld wilt storten met iDeal. Vul het bedrag in wat je wilt storten en klik op “doorgaan”.

Druk vervolgens op “bevestigen” en je wordt doorverwezen naar de betaalapp van je eigen bank.

Bitvavo storten iDeal

Stap 4: Bitcoins kopen!

Je bent er nu bijna! Het bedrag dat je met iDeal hebt betaald is nu bijgeschreven op jouw Bitvavo account of account van een andere broker zoals Binance of Crypto.com. 

Je kan het bedrag dat in je wallet staat meteen uitgeven aan Bitcoins of een willekeurige andere cryptomunt. Wij nemen in dit voorbeeld weer Bitvavo. Open de Bitvavo app op je telefoon en kies voor Bitcoin (BTC). 

Klik op “BTC kopen” en vul daar het desgewenste bedrag in. De broker zal nu automatisch berekenen hoeveel Bitcoins (of een gedeelte daarvan) je daarvoor terugkrijgt. 

Nu hoef je alleen nog maar je aankoop te bevestigen en je bent een Bitcoin of gedeelte daarvan rijker! 


Bitcoin kopen iDeal
Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.

Het juiste moment om Bitcoin te kopen

Natuurlijk kies je het juiste moment uit waarop je Bitcoin koopt met iDeal. Maar wanneer crypto kopen? Houd de koers in de gaten en stap in wanneer dit volgens jou het beste moment is. 

Een goed moment om in te stappen is het sowieso niet wanneer de Bitcoin koers als een raket omhoog is geschoten. Je kunt dan het beste je aankoop uitstellen totdat de prijs weer is gedaald.

Crypto

Bitcoin met iDeal betalen: Wat kost dat jou?

Betalen middels iDeal kost jou helemaal niets extra’s. Naast de gebruikelijke transactiekosten die alle brokers rekenen, betaal je voor het gebruik van iDeal bij Bitvavo 0,0% fee. Dat geldt trouwens ook voor een gewone overboeking per bank.

Bitcoins aanschaffen met creditcard


Heb je besloten om te kiezen voor een andere broker dan Bitvavo? Dan kan het zijn dat je geen mogelijkheid hebt om te betalen middels iDeal.

Dit is een betaalmogelijkheid die geschikt is voor Nederlanders en niet voor buitenlanders. Alleen de grotere Bitcoin brokers hebben een iDeal-integratie.

Mocht je bij een broker geen Bitcoin kunnen kopen met iDeal, dan kan je gebruik maken van een creditcard. Dit heeft ook het voordeel dat de betaling pas later van je betaalrekening wordt gehaald. Geld storten met een creditcard kan ook wel weer nadelig zijn.

Zo is het verleidelijk om direct een groot bedrag te storten omdat je pas later de rekening ontvangt. We raden je aan om alleen Bitcoin via een creditcard aan te kopen als je dit geld ook daadwerkelijk kan missen.

Waar Bitcoin kopen met iDeal?

Om Bitcoin te kopen en te betalen met iDeal kun je in Nederland terecht bij meerdere brokers. eToro, Litebit, Bitcoinmeester en Bitvavo zijn bekende handelsplatformen waar je met meerdere betaalmethodes Bitcoin kunt kopen.

Zelf zijn we erg tevreden over Bitvavo waar je de laagste transactiekosten zult betalen.

Bitvavo review

Veelgestelde vragen

Als je Bitcoin wilt kopen en betalen via iDeal dan zul je een account aan moeten maken bij een broker. Zodra je account is goedgekeurd kun je geld storten via iDeal naar je wallet en daarmee kun je Bitcoin aanschaffen.

Bitcoin kopen kan in Nederland bij meerdere handelsplatformen. Eén van deze platformen is Bitvavo waar je veilig Bitcoin kunt kopen en betalen via iDeal.

Als je gaat beleggen in Bitcoin dan is het verstandig om te betalen met iDeal. Je weet zo precies wat je uitgeeft en zult niet later pas met de werkelijke kosten geconfronteerd worden zoals bij een betaling met een creditcard.

Met welke banken kan ik Bitcoin met iDeal kopen?

 • ABN AMRO
 • ASN Bank
 • Bunq
 • Friesland Bank
 • ING
 • Knab
 • Rabobank
 • RegioBank
 • SNS Bank
 • Triodos Bank
 • Van Lanschot Bankiers
Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.