Beste staking coins

Wat zijn de beste staking coins? Er zijn allerlei manieren om geld te verdienen aan crypto. In dit artikel gaan we het niet hebben over daytrading, het minen van crypto of investeren in cryptocurrency’s op de langere termijn. 

We gaan het hebben over staking en dan met speciale aandacht voor de “beste staking coins”. Voordat we daarmee beginnen leggen we de lezers, die nog niet bekend zijn met de term “staking”, uit wat onder “staking coins” wordt verstaan.

De beste staking coins kopen

1 – Kies een Broker. Wij gebruiken Bitvavo
2 – Maak een account aan
3 – Stort geld vanaf je betaalrekening met iDeal
4 – Koop Bitcoin
Staking coins kopen

“Beste staking coins”, wat wordt daarmee bedoeld? 


Als je nog niet zo lang actief bent in crypto maar je ondertussen wel de nodige basale kennis hebt opgedaan, dan zul je ongetwijfeld al heel wat termen zijn tegengekomen.

Een term die je vaak tegenkomt is “staking”, “Proof-of-Stake (PoS)” en “staking coins”. Voordat we met jou de beste staking cryptocurrency’s bespreken nemen we deze termen even onder de loep.

Zodat je begrijpt waarover het gaat en je in staat bent om straks te profiteren van mooie staking percentages! Ook als je net gaat beginnen met crypto beleggen is staking een goede optie om te verdienen met cryptovaluta.

Beste staking coins

Uitleg staking

Wat is crypto staking? Door middel van staking kan je als handelaar of investeerder in cryptomunten een extra rendement (staking reward) behalen. De letterlijke betekenis van “staking” is “staken”.

Bij blockchain-projecten die volgens het principe van “Proof-of-Stake” werken, kunnen de coins vastgezet worden voor een bepaalde periode. Dit noemt men “staking”.

Maakt de gebruiker hier gebruik van, dan worden de munten op dat moment niet verhandeld. Ook jij kunt dergelijke staking coins aankopen en staken zodat je daar een beloning voor ontvangt! Deze beloning wordt ook wel een ‘stakingsrente’ genoemd.

Maar anders dan dit doet vermoeden, wordt de rente uitgekeerd in een percentage van de munt zelf. We spreken daarom in het verloop van dit artikel liever over ‘staking reward’.


Rekenvoorbeeld

Zo ontvang je over bijvoorbeeld Cardano (ADA) een stakingspercentage van ongeveer 5% per jaar. Concreet betekent dit dat je na 12 maanden staken 5 ADA kan bijschrijven, als je op dit moment 100 ADA bezit. 


tips

Coins staken voor een veiliger netwerk


Door een munt te staken draag je bij aan een stabiel en veiliger netwerk. Zo kunnen bijvoorbeeld transacties op een blockchain sneller gevalideerd worden en/of worden er nieuwe blocks toegevoegd aan de blockchain.

Zonder stakers zou dit niet mogelijk zijn. Een positief neveneffect van staking is dat er minder aanbod is van munten, wat van invloed kan zijn op de waarde van de desbetreffende cryptocurrency.

Bovendien zijn handelaren minder snel geneigd om hun voorraad met munten van de hand te doen in onzekere tijden omdat ze dan hun beloning mislopen. Dit is ook tegelijk de reden waarom de koersen van de beste staking coins minder volatiel zijn. 

De beste manier om extra te verdienen voor holders


Houd je liever je cryptocurrency’s vast dan dat je ermee trade? In dat geval is staken een ideale mogelijkheid om extra te verdienen aan jouw investering.

Het is een kans die je eigenlijk niet aan je voorbij mag laten gaan. Toch zijn er ook nadelen als je gebruik maakt van deze mogelijkheid. Daarover later op deze pagina nog enige uitleg.

De beste staking coins: Verschillen zijn groot


Natuurlijk ben je niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. Je wilt weten hoeveel je kan verdienen door coins te staken.

Nu moet je weten dat beloningen voor het staken van coins enorm verschillen per cryptocurrency maar ook per crypto-exchange. Exchanges hanteren ook verschillende regels wat weer van invloed kan zijn op de staking rewards.

Wij halen in dit voorbeeld even de Nederlandse broker Bitvavo aan. Bij hen lopen de vergoedingen voor het staken uiteen van 0,79% per coin tot wel 10%.

staking coins

Hoe berekenen brokers het rendement
 (rewards)

Hoe brokers de staking rewards berekenen kan verschillen. Zo berekend Bitvavo bijvoorbeeld het rendement op dagelijkse basis voor jou. Dit leidt tot een gemiddelde opbrengst en dit wordt elke maandagmiddag automatisch uitgekeerd.

Heb je al een account bij Bitvavo? Dan kan je via de app of het dashboard gemakkelijk staking inschakelen. Je kan ook een overzicht opvragen van jouw stakingactiviteiten en de daarbij behorende opbrengst.

Rekentools


Het is niet heel lastig om te bepalen hoeveel rendement staking jou per coin jaarlijks oplevert. Maar voor het gemak maken wij zelf altijd gebruik van ‘staking coins rekenmachines’. Daarmee kun je snel uitrekenen hoeveel een bepaalde coin jou oplevert.

Staking toppers


Voor de durfals onder ons zijn er coins die op jaarbasis tot wel 100% aan staking rewards opleveren. Doorgaans zijn deze munten alleen beschikbaar bij buitenlandse exchanges zoals Binance, Kucoin, Huobi en Bitmax.

Zo levert bij Binance de coin AXS een jaarlijks verwacht rendement op van maar liefst 115%. En Cake coin tot 31,15%. Bij Kucoin is Cpool de staking topper met een reward van iets meer dan 100%. En DYP levert jou de helft daarvan op met iets meer dan 46%.

Wel moet je er bij deze brokers en coins rekening mee houden dat er regels gelden om te kunnen profiteren van deze percentages. 

Bovendien is staking via deze exchanges niet altijd weggelegd voor de onervaren handelaar. Zo kun je bij Kucoin alleen door een omweg te nemen de coins staken (via Pool X (pool-x.io).

Bovendien leveren deze munten misschien wel erg mooie beloningen op, maar weet je ook waarin je investeert?

De beste en meest betrouwbare staking coins

Daarom raden we jou aan om op zoek te gaan naar de beste staking coins die ook nog eens als zeer betrouwbaar bekend staan.

De kans dat je met de onderstaande staking coins geld verliest is veel kleiner.

De onderstaande munten kun je allemaal staken bij Bitvavo, Binance en Coinbase en wij hebben voor jou een selectie gemaakt met de 3 best renderende staking coins.

Beste staking coins

Cardano (ADA) staking


Cardano

Wat ons betreft is Cardano (ADA) toch wel één van de beste staking coins die je bij Bitvavo kan aanschaffen.

Met een gemiddelde opbrengst van 5% per jaar (bij sommige brokers zelfs tot 9%), levert dit jou een mooi rendement op.

Bovenop eventuele prijsstijgingen. Cardano wordt door menigeen gezien als een interessant alternatief voor Ethereum en Solana. Het is een blockchain die veel meer transacties per seconde aan kan en bovendien schaalbaar is.

Vanwege de enorme potentie van Cardano, de eigenaar Charles Hoskinson wil van ADA het ‘internet’ maken van de crypto industrie, geloven wij in een enorme groei in de toekomst.

ICON (ICX) staking

icon icx

Wij hebben even getwijfeld om deze munt op te nemen in de lijst met “beste staking coins”. Want de meningen over het project ICON zijn verdeeld.

Toch hebben wij hem opgenomen in de lijst vanwege de aantrekkelijke staking reward die voor ICX geldt.

En aangezien ICON (ICX) nog steeds bij de meest waardevolle cryptocurrency’s behoort gelet op de market cap én de munt ook echt in gebruik is, hoort deze gewoon bij de beste coins die je kunt staken bij o.a. Bitvavo. De geschatte opbrengst per jaar is 7,5%.

Dai staking

Dai Bitvavo staking

Ten slotte voegen wij aan deze top-3 ook Dai crypto toe. Dit is een stablecoin die jou per jaar gemiddeld een rendement van 6% oplevert.

Hoe zelf beginnen met staking?


Heb je besloten dat je extra wilt verdienen met staking? Bij de meeste brokers kan je op de volgende manier beginnen met het investeren in en handelen met de allerbeste staking coins.

  • Maak een keuze voor een broker (bijvoorbeeld Bitvavo)
  • Meld je bij hen aan
  • Nadat je aanmelding is goedgekeurd, kun je geld overmaken en daarmee staking coins aanschaffen
  • Gebruik onze tips om de best renderende staking coins te kopen
  • Vergeet niet om de mogelijkheid voor staking te activeren
Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.

De beste staking crypto platforms

Je hebt de broker Bitvavo al enkele malen terug zien komen in dit artikel. Wij zijn zelf zeer tevreden over deze broker. Maar natuurlijk zijn er meerdere interessante staking platforms beschikbaar.

Bij sommige hiervan hebben wij ook een account aangemaakt en staken wij munten die je niet bij Bitvavo kan staken.

Crypto.com

Maak een account aan bij Crypto.com en je hebt de keuze uit meer dan 250 cryptocurrency’s. Een aantal daarvan kan je natuurlijk ook staken. Crypto.com biedt ook de mogelijkheid om crypto’s te swappen én je ontvangt bij hen een eigen creditcard. Een ander groot pluspunt van deze online broker is dat je kunt handelen in NFT’s. 

Aqru

Een relatief nieuwe broker is Aqru. Het bedrijf ging in 2021 online en heeft als doel om staking nog eenvoudiger te maken. De vergoedingen voor cryptomunten en stablecoins die je staked zijn zeer aantrekkelijk. 


eToro

De broker die voor beginnende handelaren het meest laagdremelig is, dat is eToro. Bij deze broker kun je coins staken zonder dat je daarvoor ook maar een enkele handeling hoeft te plegen! En je kan de munten gewoon in de eToro wallet laten staan. Als je meer wilt weten over deze broker lees dan onze eToro review.
eToro

Maak een account aan bij eToro en koop direct de beste staking coins.

Tips voor crypto traders


Tenslotte willen we jou als crypto trader nog 3 tips meegeven. Doe er je voordeel mee!

Tip 1 – Bitvavo


Als je wilt investeren in cryptomunten zoals WAVES, Cardano of ICON en wil je graag je handel onderbrengen bij een Nederlandse broker? Dan is wat ons betreft Bitvavo veruit de beste keuze!

Het is eenvoudig om hier je munten te staken en bovendien is de support in het Nederlands. De transactiekosten zijn bovendien laag vergeleken met andere brokers. 

Tip 2 – Stablecoins

Wij raden investeerders die zo min mogelijk risico willen lopen altijd aan om stablecoins te staken. Je ontvangt dan een stabiel rendement per jaar. Coins zoals Dai en USDC leveren jou een rendement op van 6% per jaar.

Tip 3 – Volatiele munten


Let bij het staken niet altijd op de hoogste vergoedingen. Oriënteer je liever op de beste staking coins. Daarmee loop je minder risico.

Neem bijvoorbeeld ICON. Ook al ontvang je hier een vergoeding van 7,5% over per jaar, vergeet niet dat ICON een uiterst volatiele coin is. Je hebt niets meer aan je staking rewards als ICON plots 100% van zijn waarde verliest. 

Staking coins: Wat zijn de nadelen?

De nadelen van staking mogen natuurlijk ook niet onderbelicht worden. Zo staan de rentes niet altijd vast. Het kan dus zijn dat je veel geld hebt ingelegd in een specifieke coin maar dat de broker (of de eigenaar van de munt) besluit om de beloningen aan te passen waardoor je rente misloopt.

Ook geef je het beheer van de munten met staking uit handen. Je draagt de coins als het ware in bruikleen over.

Je beschikt zelf niet meer over de munten in kwestie en je moet er dus op vertrouwen dat dit goed zit. Een ander nadeel is dat je bij sommige brokers niet meer bij je coins kan komen als je deze hebt gestaked.

Stake bij deze brokers daarom ook alleen coins als je er honderd procent zeker van bent dat je het geld gedurende een bepaalde periode kan missen. 

crypto

Veelgestelde vragen

De beste staking coins zijn op dit moment Cardano, ICON en Dai. Dit zijn stabiele munten waarvan de koers het de afgelopen periode goed doet en met het staken van deze coins kun je goede rendementen behalen. 

Het rendement wat je kunt behalen met de beste staking coins verschilt per munt. Het rendement van de beste staking coins varieert van 6% tot ver daarboven.

Je kunt de beste staking coins kopen bij een online broker of exchange. Door een account aan te maken kun je de staking munten direct kopen en daarna moet je de optie om deze te staken activeren.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.

Beste staking coins: Conclusie

Als je een passief inkomen wilt verdienen dan is investeren in de beste staking coins een goede methode.

Door staking munten te kopen en voor een periode vast te zetten zul je iedere week rewards (een vergoeding) ontvangen. Je hoeft hier verder niets voor te doen.

Zodra je staking coins wilt kopen let er dan wel op dat je munten koopt die de potentie hebben om flinke koersstijgingen te laten zien. Munten die volgens ons bij de beste staking munten horen zijn: Cardano, ICON en Dai.