Wanneer crypto kopen?

Wanneer crypto kopen? Wat is het juiste moment om de beste crypto te kopen? Nadat je dit artikel hebt gelezen ben je waarschijnlijk beter in staat om op de juiste momenten cryptocurrency’s aan te schaffen. 

Maar ook om op bepaalde momenten de verleiding te weerstaan en het aankopen van cryptomunten nog eventjes uit te stellen. Kortom we gaan je antwoord geven op de vraag “wanneer instappen in crypto?”.

Wanneer crypto kopen: Laag inkopen en hoog verkopen

Als je hebt besloten om in crypto te gaan handelen, dan rijst ook vast de vraag bij je op wanneer het juiste moment is om crypto te kopen. Er zijn verschillende factoren die het juiste koopmoment bepalen.

Eén daarvan is natuurlijk door cryptomunten zo goedkoop mogelijk in te kopen en weer hoog van de hand te doen.

Dus: koop laag en verkoop weer hoog. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

wanneer crypto kopen

Crypto kopen tip

Wanneer je crypto wilt kopen op het juiste moment is het belangrijk om altijd de koersen te kunnen volgen. Zorg er daarom voor dat er een goede crypto app waarmee je koers alerts kunt instellen op je smartphone staat.

tips

De kunst van goedkoop cryptomunten kopen

De kunst is natuurlijk om cryptocurrency’s zo laag mogelijk in te kopen. Dit is wel een beetje een open deur intrappen natuurlijk en gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Want hoe kun je erachter komen dat je op het juiste moment instapt? Voordat wij zelf investeren in een specifiek crypto project, analyseren wij altijd uitgebreid de koers.

Zo houden wij niet alleen de actuele koersgrafiek en prijs in de gaten, maar duiken we ook in de historische koersen. Zo krijg je een goed overzicht van het koersverloop en is het gemakkelijker om voor jezelf te bepalen of een cryptomunt laag staat of niet. Sowieso is het niet verstandig om in te stappen wanneer de koers hard stijgt.

Nieuws op de voet volgen

Ook dit is misschien een inkoppertje, maar om te bepalen wanneer het beste moment is om een cryptomunt te kopen, is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen van een project.

Volg de cryptomunt die je wilt aanschaffen op de voet. Zo bezoeken wij dagelijks enkele betrouwbare nieuwssites en hebben wij ons aangemeld op fora zoals Reddit en volgen wij crypto-experts via YouTube.

Op die manier missen wij geen enkel belangrijk nieuwtje. En zijn wij vaker in staat om op tijd te anticiperen en dus op het juiste moment in te stappen. 

crypto

Buy the rumor, sell the news

Vernemen wij dat er belangrijke update zit aan te komen? Of is er een andere belangrijke ontwikkeling waardoor de kans groot is dat de prijs gaat stijgen? Dan stappen wij in.

Zo ‘kopen wij de geruchten’ en ‘verkopen we het nieuws’. Dit is een belangrijke wet die geldt voor crypto: ‘Buy the rumor and sell the news’. Het heeft ons tot dusver geen windeieren gelegd!

Wat kan jouw investering waard worden?

Om beter te kunnen bepalen wanneer je crypto moet kopen, zou je ook kunnen proberen om te achterhalen wat de betreffende cryptocurrency mogelijk waard kan worden.

Nu is het zo dat je nooit in de toekomst kan kijken en dat toekomstige prijzen natuurlijk puur speculatief zijn.

Toch kun je door research te doen wel degelijk een inschatting maken van de waardes van cryptomunten in de toekomst. De volgende vragen helpen jou daarbij.

  • Waarvoor biedt de cryptocurrency een oplossing?
  • Hoe uniek is het project: Zijn er cryptocurrency's die hetzelfde doel nastreven?
  • Welke ontwikkelaars werken er aan het project?
  • Zijn eerdere beloften tot nu toe altijd nagekomen?
  • Hoe worden de ontwikkelaars uitbetaald?
  • Is er een roadmap en whitepaper aanwezig?
  • Denken andere experts dat het project kans van slagen heeft?
  • Wat is de huidige market cap?
  • Hoeveel munten zijn er in omloop en kunnen er maximaal in omloop komen?
Crypto

Whitepaper


Normaal gesproken is er voor elke cryptocurrency een whitepaper aanwezig. In de whitepaper wordt alle belangrijke informatie opgeslagen over het cryptoproject.

Zo wordt o.a. aangegeven wat het doel is van het project, de ontwikkelingsstrategie en je komt erachter hoe de technologie achter het project werkt.

Roadmap


De roadmap is een aanvulling op de whitepaper. In een roadmap worden deadlines aangegeven die moeten worden behaald en het is voor het bedrijf zelf een systematische instructie.

Je kunt als investeerder in een cryptomunt daarmee achterhalen welke fasen er doorlopen worden om het einddoel te behalen. Je kunt met een roadmap dus heel gemakkelijk voor jezelf bepalen welke belangrijke fasen eraan zitten te komen en daarop tijdig anticiperen.

Cryptomunten gespreid kopen met Dollar Cost Averaging


Bepalen wanneer het beste moment is om crypto te kopen is echter in de praktijk erg lastig. Zelfs doorgewinterde investeerders zitten er wel eens naast en onze tips zullen je dan waarschijnlijk ook maar ten dele helpen.

Het beste instapmoment vinden is gewoon lastig en je zult in vrijwel alle gevallen voor je gevoel óf net te vroeg instappen óf net te laat.

Maar ben je een lange termijn investeerder dan komt het niet zo precies. Om de risico’s te beperken kun je het beste gebruik maken van de ‘Dollar Cost Averaging methode’ (DCA). In feite is dan ieder moment het beste instapmoment! Het werkt als volgt:

Met deze strategie, Dollar Cost Averaging, bouw je heel geleidelijk je positie in een cryptomunt op.

Met tussenpozen leg je een gelijk bedrag in en het maakt daarbij niet uit wat de koers op dat moment doet of hoe het ervoor staat met de cryptomarkt. Belangrijk is het om vooraf met jezelf af te spreken wat je budget is, hoeveel je inlegt per keer en op welke momenten. 

Extra inleggen in de dip


Het is prima wanneer je zo nu en dan wat extra geld inlegt wanneer er een flinke koerscorrectie plaatsvindt. Je koopt daarmee de dip (‘buying the dip’) en verstevigt je positie daarmee.

De meeste professionele handelaren die bouwen heel geleidelijk hun positie op en investeren extra geld bij een koersval of correctie.

Probeer te achterhalen waarom een coin in waarde daalt


Als jij je hebt ingelezen in cryptocurrency’s dan ben je vast de uitspraak ‘koop de dip’ wel eens tegengekomen.

Daarmee wil men aangeven dat je het beste cryptomunten kunt aanschaffen op het moment dat ze een stuk minder waard zijn geworden. Maar niet altijd is dat het beste moment!

Bij bekende cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum is dat misschien wel het geval, maar bij iets minder populaire coins kan er wellicht meer aan de hand zijn.

Crypto kopen

Wellicht is er bijvoorbeeld negatief nieuws naar buiten gekomen over een crypto project en is de bodem van de dip nog lang niet bereikt. Probeer daarom altijd te achterhalen waarom een coin in waarde daalt en koop nooit zomaar blind de dip.

Wanneer Bitcoin kopen

Als we Bitcoin als voorbeeld nemen en ons afvragen wanneer Bitcoin kopen dan is hier niet direct een antwoord op te geven. Het moment om Bitcoin te kopen is wel makkelijker te bepalen dan het moment van kopen voor de meeste altcoins.

Zoals al eerder beschreven heb je bij een daling van Bitcoin de wetenschap dat de waarde ook weer zal stijgen. Voor veel altcoins is dit niet altijd te zeggen. Als we kijken naar memcoins zoals Dogecoin en Shiba Inu dan hebben we kunnen zien dat een daling niet altijd het moment is om deze crypto te kopen.

Veelgestelde vragen

Er is geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Het beste moment voor het kopen en verkopen van cryptovaluta verschilt per uur, dag, week en maand. Verdiep je vooraf eerst goed in de crypto die je wilt gaan kopen. Analyseer deze munt voor een langere periode en koop dan pas.

Bitcoin kan je in de meeste gevallen kopen zodra de koers hard is gedaald. Bij Bitcoin en Ethereum is de kans aannemelijk dat de koers ook weer zal stijgen. Dit in tegenstelling tot veel altcoins.

Het beste moment om te investeren in cryptovaluta is niet vooraf te bepalen. Als beginner is een goede methode de ‘Dollar Cost Averaging methode’ (DCA). Hoe dit werkt dat lees je in dit artikel.

Conclusie: Op het beste moment cryptomunten kopen

Dat investeren in cryptomunten steeds populairder wordt is een feit. Wij juichen deze ontwikkeling toe, maar de toenemende interesse in crypto zorgt er ook voor dat het beste instapmoment steeds moeilijker te bepalen is.

Toch neemt de totale waarde van de cryptomarkt toe en de beste momenten om goedkoop cryptomunten aan te schaffen liggen alweer een eind achter ons. Beginnende handelaren raden we daarom aan om gespreid in te leggen door middel van de methode ‘Dollar Cost Averaging’. 

Het is lastig om aan te geven welke cryptomunt zal stijgen omdat er zoveel factoren zijn die van invloed zijn op het koersverloop van een munt. Door op vaste momenten een bedrag in te leggen spreid je de risico’s en neem je een sterkere positie in.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.