Bitcoin kopen

Bitcoin kopen

Bitcoin kopen? Je kunt je vermogen in vele verschillende beleggingsproducten investeren. Eén van de nieuwste beleggingsproducten van dit moment, is de Bitcoin. Door (een deel van) je vermogen in deze digitale munt te steken, kun je op korte termijn veel geld verdienen. Zo kun je jouw vermogen slim voor je laten werken, met hopelijk een flinke vermogensgroei op de korte termijn.

Op deze pagina lees je meer over de Bitcoin. Zo krijg je wat algemene informatie over de munt, maar lees je ook waarom je Bitcoins moet kopen en hoe je dit kunt doen. Tot slot krijg je enkele handige tips voor Bitcoins kopen, die zeker voor de beginnende Bitcoin belegger interessant zijn.

Bekijk de gratis bitcoin training!

De Bitcoin: een korte introductie

De Bitcoin is een zogeheten cryptomunt. Dit is een digitale munteenheid, die je online kunt gebruiken om producten te kopen. Ook kun je Bitcoins uitwisselen op een zogeheten exchange, de munten accepteren als betaalmiddel, ermee handelen of ze weer omwisselen in euro’s. De Bitcoin is niet tastbaar, je kunt een Bitcoin niet vasthouden, maar toch heeft deze veelzijdige munt vele interessante toepassingen.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

De Bitcoin is anders dan andere munten. Wat deze munt uniek maakt, is het feit dat de Bitcoin een decentrale digitale munteenheid is. Dit betekent dat er geen centrale instantie of regelgever, zoals bijvoorbeeld een centrale bank, aan de munt verbonden is. De digitale munt is helemaal afhankelijk: de uitgifte van nieuwe munten en de controle van transacties wordt door het netwerk van de munt zelf geregeld.

Als je jouw kennis voor het beleggen in crypto wilt vergroten dan is deze masterclass voor jou een goede optie.

Waarom Bitcoins kopen?

Je kunt diverse redenen hebben om Bitcoins te kopen. Ten eerste kun je Bitcoins kopen om hier vervolgens transacties mee te doen. Nog lang niet alle bedrijven accepteren Bitcoins, maar dit zijn er wel steeds meer. Wil je bijvoorbeeld online kleding kopen, dan kun je jouw kleding ook betalen met Bitcoins.

De meeste mensen die Bitcoins kopen, doen dit niet om hier online mee te shoppen. Zij kopen de munt om er op korte of lange termijn geld mee te verdienen. Dit doen ze door Bitcoins te kopen als de koers vrij laag staat en de munten weer te verkopen als de koers hoog staat. En omdat de koers van de Bitcoin erg beweeglijk is, kun je hier zeker veel geld mee verdienen.

Stel, je koopt 1 Bitcoin op het moment dat de koers 6540 euro is. Dit betekent dat je voor 1 Bitcoin 6540 euro moet betalen. Staat de koers een week later op 8100 euro? Dan kun je ervoor kiezen om je Bitcoin te verkopen. Nu verdien je 1560 euro, simpelweg door je Bitcoin op het juiste moment te verkopen. Gemakkelijk verdiend!

Hoe kun je Bitcoins kopen?

Wil jij ook Bitcoins kopen, om op korte of lange termijn veel geld te verdienen met deze cryptomunt? Volg dan onderstaande stappen en je hebt in een mum van tijd Bitcoins in je bezit.

Stap 1: maak een online wallet aan

Bitcoins worden niet op je bankrekening gestort, maar op een speciale online wallet gezet. Voor je Bitcoins gaat kopen, heb jij dan ook een wallet nodig. Zoek online naar een betrouwbare partij die een online wallet aanbiedt en maak hier je eigen portemonnee aan. Dit is in een mum van tijd gebeurd.

Stap 2: zoek een bedrijf dat Bitcoins verkoopt

Er zijn diverse websites waar je Bitcoins kunt verkopen. Gebruik een zoekmachine als Google om deze websites te vinden. Vergelijk de bedrijven die Bitcoins verkopen goed met elkaar en je kunt gemakkelijk bepalen bij welke aanbieder je jouw Bitcoins wil kopen.

Stap 3: bepaal hoeveel Bitcoins je wil kopen

Als je een goede aanbieder van Bitcoins hebt gevonden, bepaal je voor jezelf hoeveel geld je in deze digitale munt wil investeren. Dit kan 10 euro zijn, maar ook 500 euro. Als je hebt bepaald hoeveel je wil investeren, geef je dit door aan de partij dit de Bitcoins verkoopt. Deze partij rekent nu uit hoeveel Bitcoins jij kunt krijgen voor dit geld. Dit is afhankelijk van de actuele Bitcoin koers.

Stap 4: betaal je Bitcoins

Ga je akkoord met het aantal Bitcoins dat je krijgt? Dan betaal je je Bitcoins. Dit kun je doorgaans gewoon met iDeal doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook met je creditcard betalen of een PayPal betaling verrichten. Als jouw betaling geaccepteerd is, ga je vanzelf naar de volgende stap.

Stap 5: ontvang je Bitcoins

De partij waar je jouw Bitcoins hebt gekocht, geeft aan dat je betaald hebt. Nu wil de partij weten waar de Bitcoins naartoe moeten, ofwel in welke wallet de aangekochte Bitcoins terecht moeten komen. Geef het nummer van je wallet door en je ziet vanzelf dat de door jou aangekochte Bitcoins in je online portemonnee verschijnen.

Als je al deze stappen hebt doorlopen, heb je officieel Bitcoins in je bezit. Nu kun je deze uitgeven door bepaalde producten en/of diensten te kopen, maar je kunt ze ook verkopen als de Bitcoin koers gestegen is.

Bitcoins kopen: 5 belangrijke tips

Wil jij op korte termijn Bitcoins kopen? Lees dan eerst nog even onderstaande tips. Deze tips helpen je namelijk om je Bitcoins op de juiste en op een verantwoorde manier te kopen.

Tip 1: verdiep je eerst goed in de Bitcoin, voor je Bitcoins gaat kopen. Het is niet verstandig om geld te steken in een belegging die je niet begrijpt. Dit geldt dus ook voor de Bitcoin.

Tip 2: steek veel tijd in het zoeken van een betrouwbare wallet aanbieder. Onbetrouwbare aanbieders worden sneller gehackt en kunnen je Bitcoins zelfs stelen.

Tip 3: houd de Bitcoins koers goed in de gaten. Koop alleen Bitcoins bij een relatief lage koers.

Tip 4: beveilig je wallet goed. Zo voorkom je dat jouw portemonnee gehackt wordt en je Bitcoins verdwijnen.

Tip 5: investeer alleen geld dat je kunt missen. Dit geldt bij alle beleggingen en dus ook bij het beleggen in Bitcoins.

En we kunnen het niet genoeg zeggen maar voordat je gaat beleggen in welk product dan ook, zorg dat je eerst voldoende kennis op doet. Het leren beleggen hoeft niet veel tijd en energie te kosten met een online beleggingscursus.

Succes!

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁