Online wallets

Online wallets

Voordat je cryptocoins kunt gaan kopen, zijn er verschillende dingen die je moet doen. Je wilt je natuurlijk eerst verdiepen in de verschillende coins zodat je te weten komt waar de kansen liggen. Daarnaast is het noodzakelijk om een zogeheten wallet aan te schaffen.

Dit kun je vergelijken met een portemonnee maar dan digitaal. Het is een soort omgeving waarin je transacties kunt doen en waarin je jouw cryptocoins kunt beheren. Er zijn meerdere soorten wallets beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Online wallets behoren daarbij tot de meest populaire wallets. Maar wat zijn online wallets dan eigenlijk precies en waarom zijn ze populair? In deze blog kom je er alles over te weten!

Wat zijn online wallets

Online wallets zijn simpelweg wallets die op internet te vinden zijn. Je hoeft dus niets op je computer te installeren en ook een applicatie op je tablet of smartphone is overbodig. De keys van je wallet zijn simpelweg online opgeslagen. Je surft naar de website van jouw wallet, logt in en vervolgens kun je direct beginnen met het beheren van je coins en eventueel transacties uitvoeren.

Je kunt online wallets eigenlijk ook zien als een online bankrekening waarop jouw cryptocoins bewaard blijven. Je logt simpelweg in met je persoonlijke wachtwoord en vervolgens kun je direct aan de slag met het beheren van jouw cryptocoins.

Altijd bij je cryptocoins

Het allergrootste voordeel van online wallets is dat je altijd en overal bij je blockchain eigendommen kunt. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een internetverbinding. En je inloggegevens natuurlijk. Gebruikers vinden dat zonder meer de belangrijkste positieve eigenschap van online wallets.

Daarnaast staan ze ook nog eens bekend om hun gebruiksvriendelijke interface en het gebruikersgemak. In tegenstelling tot bijvoorbeeld software wallets kun je bovendien in de meeste gevallen meerdere cryptocoins tegelijk bewaren in online wallets. Het is dus in principe niet nodig om meerdere wallets te beheren.

Tip: voordat je gaat beleggen doe je er goed aan een cursus beleggen te volgen. Je zult zo veel meer rendement en plezier als beginnend belegger aan het beleggen beleven.

Extra mogelijkheden

Het fijne van online wallets is bovendien dat ze vaak over veel extra mogelijkheden beschikken. Daardoor wordt het kopen en verkopen van cryptocoins nog veel eenvoudiger. Je kunt bijvoorbeeld via je eigen wallet direct cryptomunten bijkopen zonder dat je daarvoor eerst naar een exchange moet gaan.

Of het is zelfs mogelijk om bepaalde cryptocurrencies met elkaar te wisselen en op die wijze gewoon vanuit je eigen wallet te handelen. Juist door deze extra mogelijkheden zijn online wallets ontzettend populair bij veel eigenaren van cryptocoins.

Veiligheid

Er is flink wat te doen over de veiligheid van online wallets. Sommige experts menen zelfs dat het ontzettend onveilig is om je cryptocoins in een online omgeving om te slaan. Dat is gedeeltelijk waar. Van de verschillende soorten wallets die er verkrijgbaar zijn, zijn online wallets zonder twijfel de minst veilige. Er is de laatste tijd echter flink geïnvesteerd om de online wallets veel veiliger te maken.

Je kunt daardoor nu onder andere gebruik maken van een dubbele authenticatie. Dat betekent dat je bij het inloggen een sms’je krijg top je persoonlijke telefoonnummer met een code. Zonder deze code is het onmogelijk om in te loggen. Dit systeem heeft zich inmiddels al ruimschoots bewezen!

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁