Veelbelovende crypto trends en verwachtingen voor 2024

Wat zijn veelbelovende crypto trends en verwachtingen voor 2024? Welke trends gaan we zien in 2024? Als we kijken naar het jaar 2024 dan is dit misschien wel het beste jaar voor cryptocurrency tot nu toe geweest.

Bitcoin ging all time high ook kwamen er nieuwe altcoins op de markt die een veelbelovende toekomst tegemoet gaan. Crypto’s die in 2024 een grote koers stijging hebben laten zien zoals Ethereum, Solana en Polkadot om maar wat te noemen.

En dan hadden we nog de coin Shiba Inu en Doge coin die de gemoederen flink bezig hielden. Maar wat zijn de veelbelovende altcoins om in 2024 in de gaten te houden? In dit artikel zal ik een paar coins beschrijven waarvan de koers verwachting positief is in 2024.

Laatste update: mei 2024

Welke crypto kopen in 2024?

Welke crypto gaat stijgen in 2024 en in welke crypto moet je investeren? Een vraag die niet direct is te beantwoorden. De cryptomunten op deze pagina hebben wij geselecteerd op basis van de koersstijgingen van het afgelopen jaar en de ontwikkelingen en samenwerkingen die deze munten in 2024 aangaan.

Wij hebben de koers verwachtingen voor je geanalyseerd op basis van onze eigen kennis en die van vooraanstaande analisten.

De trends en verwachtingen voor de cryptocurrencies in dit artikel zijn geen financieel advies doe dus altijd zelf onderzoek voor je gaat investeren in een crypto.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Wat zijn altcoins met een groeipotentie in 2024?

Als we het over altcoins hebben dan onderscheiden we deze in meme-coins die voor de grap zijn uitgebracht en in coins die echt iets betekenen en die in potentie nog een behoorlijke toekomst voor zich hebben. In dit artikel beschrijf ik alleen de tweede categorie, dus de coins waarvan de verwachting is dat je er voor een langere termijn in kunt investeren.

1. Ethereum (ETH)

Voor 2024 staat bij mij Ethereum op nummer 1 omdat steeds meer duidelijk wordt dat Ether (de naam van de cryptovaluta) Bitcoin gaat inhalen als grootste cryptocurrency. Deze discussie wordt al langer gevoerd en tot op heden is Bitcoin (BTC) nog altijd de grootste crypto.

Veel experts voorspellen dat Ethereum in een niet al te lange tijd Bitcoin voorbij gaat. De verwachting van deze experts is dat de koers van Ethereum voor het einde van het jaar zal stijgen naar $5100. In 2025 moet de koers gestegen zijn naar $15.000 en voor het einde van het decennium zal deze de $50.000 aantikken.

Ethereum (ETH) koers (mei 22, 2024)

2. Chainlink (LINK)

Chainlink heeft al laten zien waar het toe in staat is, het liet een flinke koersstijging zien en de verwachting voor 2024 is ook rooskleurig. Toen Chainlink in 2019 de cryptomarkt betrad kon je de bijbehorende token LINK kopen voor iets meer dan 1,20 euro.

Op het moment van schrijven is de prijs van een LINK ruim 28 euro! Het is dus een goede investering geweest maar blijft LINK ook in 2024 een veelbelovende crypto?

Als we de experts mogen geloven dan zal LINK in 2024 wederom gaan verrassen. Aan het begin van het jaar zal er een koers van ruim 45 euro gehaald worden en daarna zal er een verdere prijsstijging te zien zijn. Alles heeft wel te maken met wanneer er staking wordt aangekondigd. Met het staken kan je een crypto vastzetten waardoor je er periodiek een soort rente mee verdiend.

Natuurlijk is Chainlink afhankelijk van wat de algehele cryptomarkt gaat doen, als deze instort dan zal ook de koers van LINK dalen. Maar er zijn op het moment geen tekenen dat dit in 2024 zal gaan gebeuren.

Voor 2024 staan er enkele belangrijke samenwerking op de agenda voor Chainlink. Steeds meer crypto’s maken gebruik van Chainlink’s oracles.

Roadmap

Het enige minpunt is dat Chainlink niet zoals Cardano of Ethereum een duidelijke roodmap heeft opgesteld. Er is dus geen plan voor de komende jaren opgesteld wat de meeste concurrenten wel hebben gedaan. Dit laatste gegeven is een nadeel aan LINK maar desondanks is het voor 2024 een veelbelovende crypto.

Chainlink (Link) koers (mei 22, 2024)

3. Solana (SOL)

Als er een crypto is die zijn potentie heeft laten zien dan is het Solana (SOL) wel. SOL opende met een koers van nog geen 2 euro en is op op het moment van schrijven ruim 220 euro waard! Als we verder terug gaan en kijken wat het rendement op jaarbasis is dan noteren we een koersstijging van ruim 12000 procent! Ja je leest het goed.

De koersstijging van SOL is natuurlijk prachtig maar wat is de koers verwachting voor 2024 kan de koers nog verder stijgen? Ja, de experts verwachten dat dit nog maar het begin is van het succesverhaal van Solana. Aan het einde van de eerste helft van 2024 zal de koers tegen de 300 euro aanzitten waarna deze tot eind 2024 een waarde van rond de 450 euro gaat laten zien.

Solana heeft een sterk team met experts achter zich die serieus werk maken van dit project. Als je het Solana nieuws een beetje volgt dan weet je dat er grote samenwerkingen aankomen en dat er volop doorontwikkeld gaat worden in 2024. Het is nog even wachten op meer acceptatie waardoor de koers een positieve ontwikkeling kan laten zien.

Solana is dus ook voor 2024 een veelbelovende crypto die nog lang niet is uitgegroeid. Grote samenwerkingen en verdere acceptatie kan de koers verder doen stijgen in 2024.

Solana (SOL) koers (mei 22, 2024)

4. Avalanche (AVAX)

Net als Solana heeft Avalanche (AVAX) zich ook van zijn beste kant laten zien. Het opende het jaar met een koers van net boven de 2 euro en als we nu op het moment van schrijven de AVAX koers erbij pakken dan noteren we een koers van ruim 72 euro!

Ook dit is dus een goede investering geweest. Maar wat gaat AVAX doen in 2024 kan het deze koersstijging doorzetten?

Avalanche (AVAX) is een derde generatie blockchain net als Cardano en Polkadot. Het is de bedoeling om de schaalbaarheid, de lage transactiesnelheden en de mate van centralisatie aan te pakken. Op het blockchain platform kan iedereen  slimme contracten schrijven en lanceren en gedecentraliseerde applicaties (dApps) bouwen.

Het netwerk van Avalanche is veel sneller dan dat van Ethereum en het is de bedoeling om dit in de toekomst nog sneller te maken. Bovendien verbruikt het ‘proof of stake’-systeem minder energie dan de ‘proof of work’-methode van de Bitcoin.

Avalanche heeft enkele grote ontwikkelingen op de agenda van 2024 staan. Het systeem wordt verder doorontwikkeld en er zullen hoogstwaarschijnlijk enkele grote partnerships plaatsvinden. Dit alles geeft aan dat het geloof in een verdere koers stijging niet zonder reden is.

Experts zijn hoopvol over deze veelbelovende crypto en de koers verwachting voor 2024 is dan ook hooggespannen.

Avalanche (AVAX) koers (mei 22, 2024)

5. Cardano (ADA)

Bij Cardano ben ik wat voorzichtiger omdat er al lange tijd gespeculeerd wordt dat er een flinke koersstijging aan zit te komen. Enkele maanden geleden is de “Alonzo Purple”-upgrade uitgerold waardoor smart contract kunnen worden toegevoegd aan het netwerk.

In november werd de 2 miljoenste gebruiker van een ADA wallet verwelkomd en staan er nog enkele positieve ontwikkelingen op de agenda.

De ADA koers heeft een mooie stijging laten zien en de verwachting is dat ADA aan het einde van 2024 een flinke boost zal laten zien. Cardano mag dan ook niet ontbreken in deze lijst met hoge crypto verwachtingen voor 2024.

Als we de experts mogen geloven dan zal de ADA prijs in de eerste helft van 2024 richting de €3,80 gaan waarna deze zal doorstijgen naar een prijs van net onder de €5,00.

Cardano (ADA) koers (mei 22, 2024)

6. Polkadot (DOT)

Als we kijken naar de DOT koers dan opende deze rond de 6 euro. Kijken we naar de koers op het moment van schrijven dan zie ik een waarde van ruim 45 euro staan. Polkadot is dus ook een altcoin waarmee je veel geld had kunnen verdienen het afgelopen jaar. Maar zet deze trend in 2024 door?

Polkadot haalt de ene all time high na de andere en dat is ook niet vreemd. Er hangt veel positiviteit in de lucht rondom deze crypto. Er wordt volop doorontwikkeld en in november zijn de langverwachte veilingen van parachains van start gegaan.

Al deze positiviteit rondom Polkadot is de reden dat de koers maar door blijft stijgen en ook voor 2024 is er geen reden dat de koers niet verder zal stijgen.

Experts zien een behoorlijke stijging voor de DOT koers en dit alles heeft te maken met de samenwerkingen die Polkadot is aangegaan en de ontwikkelingen aan het platform die voor 2024 op de planning staan. Kortom voor 2024 is Polkadot (DOT) een veelbelovende cryptomunt. De DOT koersverwachtingen zijn positief.

Polkadot (DOT) koers (mei 22, 2024)

7. Reef (REEF)

Reef is een Decentralized Financial platform, oftewel een DeFi platform. Het is gebouwd op het Polkadot netwerk met als doel cross-chain trading mogelijk te maken. Reef is een jong project wat bij wil dragen om de nadelen van bestaande handelsplatformen aan te pakken.

Als we kijken naar de koers in het verleden van Reef dan zien we dat deze erg wisselvallig is geweest. Op het moment van schrijven staat de Reef koers op €0,30. Begin 2024 zal er nog weinig spectaculairs gebeuren maar analisten spreken een positieve Reef koers verwachting uit voor het jaar 2024 in zijn geheel.

Voor 2024 is Reef een veelbelovende coin en zeker een crypto die je in je portfolio kunt opnemen. Analisten voorspellen een positieve ontwikkeling op basis van aanstaande samenwerkingen en geplande ontwikkelingen rondom het project Reef.

Reef (REEF) koers (mei 22, 2024)

8. Fantom (FTM)

Fantom is een van de Ethereum killers van dit moment. Dit heeft alles te maken met de opkomende DeFi markt en de terugkeer van Andre Cronje bij het project.
Als we het over Ethereum killers hebben dan worden vaak de projecten Cardano, Solana, Polkadot en Avalanche genoemd maar een project als Fantom mag hierbij niet over het hoofd gezien worden.

Als we naar de prestaties van Fantom (FTM) kijken dan zijn deze meer dan indrukwekkend. Met een koers stijging van ruim 18000% is dit een veelbelovende crypto voor 2024. Aan het begin van dit jaar opende de koers van Fantom op €0.014 op dit moment staat de koers op €2,45.

Een van de grote pluspunten van Fantom zijn de snelle verwerkingskracht, de mogelijkheden die het biedt voor DeFi en de terugkeer van kernontwikkelaar Andre Cronje.

Fantom kan maar liefst 20.000 transacties uitvoeren per seconde hiermee geeft het Ethereum het nakijken die een veel lagere transactieverwerkingscapaciteit heeft. Voor de slimme contracten gebruikt het de Virtual Machine van Ethereum. Ethereum ontwikkelaars kunnen makkelijk hun dApps op Fantom inzetten.

Fantom heeft enkele belangrijke samenwerkingen gerealiseerd waardoor het de koers flink heeft zien stijgen. Ook voor 2024 is de koers verwachting erg positief.

Analisten voorspellen een ongelofelijke stijging voor deze cryptvaluta en sluiten een koers voor het einde van 2024 van ruim €5,00 niet uit. Deze voorspellingen zijn gebaseerd op de enorme transactiesnelheden en de terugkeer van de ontwikkelaar die hard aan de weg timmert.

Fantom (FTM) koers (mei 22, 2024)

Welke crypto nu kopen?

Welke crypto je het beste kunt kopen in 2024 dat is helemaal afhankelijk van het doel van je investering. Ga je investeren voor de korte- of lange termijn? Wat je doel ook is volg het laatste crypto nieuws en doe altijd zelf onderzoek.

Van de cryptovaluta die in dit artikel zijn beschreven is de verwachting dat deze in 2024 verder zullen stijgen. Dit is niet met zekerheid te zeggen maar alle analyses geven hier een positief beeld over.

Waar crypto kopen?

Als je crypto wilt kopen dan wil je dit natuurlijk doen bij een broker die lage transactiekosten berekend. De goedkoopste Nederlandse exchange is Bitvavo. Bovendien hoef je bij Bitvavo over de eerste 1000 euro geen handelskosten te betalen. Betalen van je crypto kan je eenvoudig via iDeal doen.

Cryptovaluta kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Uiteraard geldt voor alle altcoins dat de koersen afhankelijk zijn van de algehele cryptomarkt. Gaat de Bitcoin hard onderuit dan zullen de meeste altcoin volgen. Experts verwachten niet dat in 2024 de cryptomarkt een flinke daling zal laten zien.

De voorspellingen en verwachtingen in dit artikel zijn geen financieel advies. Doe dus eerst altijd zelf onderzoek voor je in cryptovaluta gaat investeren. Beleg alleen met geld wat je echt kunt missen want je loopt natuurlijk altijd het risico om je geld kwijt te raken.

Gratis crypto training

Wil jij starten met het investeren in crypto?

bitcoin training

De training is geschikt voor iedereen die:

  • Een passief inkomen wil verdienen
  • Wil leren winstgevend crypto te kopen
  • Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen

Bekijk hier wat je gaat leren!