Bored Ape Yacht Club: NFT-collectie

Bored Ape Yacht Club: een unieke NFT-collectie

De wereld van de NFT’s is het laatste jaar volledig ontploft. Liefhebbers en investeerders van over de hele wereld besluiten de non-fungible tokens aan te schaffen.

Dat heeft veel investeerders geen windeieren gelegd, want sommige tokens worden voor honderdduizenden euro’s doorverkocht.

Een interessante collectie die al de nodige successen wist te boeken is ‘Bored Ape Yacht Club’.

De collectie kan zelfs worden gezien als één van de grootste successen in de NFT-historie. Dat is een geweldige prestatie, aangezien de Bored Ape Yacht Club pas sinds april 2021 bestaat.

De eerste apen werden verkocht zonder een pre-sale, iedereen maakte evenveel kans om een virtuele aap te bemachtigen.

De ‘Apes’ werden destijds verkocht voor 0,08 ETH en waren binnen een mum van tijd uitverkocht.

Direct nadat de apen waren verkocht besloot het team om een clubhuis te lanceren. Het clubhuis is vanzelfsprekend alleen toegankelijk voor eigenaren van een Ape.

De Bored Ape Yacht Club werd opgezet als een uit de hand gelopen grap. Echter bleek het een succesformule te zijn. In de zomer van 2021 kon de liefhebber de goedkoopst mogelijke aap aanschaffen voor 25 ETH.

Geloof het of niet, maar nog altijd worden er dagelijks meer apen verkocht. Als jij meer wilt weten over de Bored Ape Yacht Club, dan moet je beslist even doorlezen.

Uitleg over de Bored Ape Yacht Club

Bored Ape Yacht ClubEr zijn in de laatste twee jaar ongekend veel NFT-collecties uitgebracht, maar slechts enkele wisten ook echt de wereld te veroveren. De Bored Ape Yacht Club wist uit te groeien tot een enorme hit.

Een NFT biedt namelijk ook de mogelijkheid om het clubhuis te betreden. Ieder kunstwerk is uniek en er zijn 10.000 NFT’s uitgebracht binnen het project. De non-fungible token is een ERC-271, welke zijn gemaakt in het ecosysteem van Ethereum.

Dat geldt overigens voor de meeste tokens die momenteel verkrijgbaar zijn. Afgelopen jaar ontplofte de markt en er viel direct één ding op.

De NFT’s die zijn gebaseerd op dieren doen het bijzonder goed. Naast de apen zijn er bijvoorbeeld ook stieren, beren, honden (The Doge Pound) en katten NFT’s gelanceerd.

Daarnaast is het project CryptoPunks eveneens een NFT-collectie met apen, dat was één van de eerste collecties die werd gelanceerd.

De Bored Ape Yacht Club beschikt zoals eerder gezegd over 10.000 exemplaren, welke stuk voor stuk uniek zijn. Dat komt omdat de makers maar liefst 170 soorten kenmerken hebben doorgevoerd in de NFT’s.

Sommige kenmerken komen amper voorbij en die maken een aap extra waardevol en zeldzaam. Het zal je niet verbazen dat de zeldzame apen het meeste geld opleveren op de NFT-marktplaats.

Bored Ape Yacht Club

Kenmerken van de NFT-apen

De prijs van een Bored Ape zal compleet worden bepaald door de zeldzaamheid van het exemplaar. De onderstaande kenmerken zijn dan van toepassing. Hoe minder vaak een kenmerk langskomt, des te waardevoller de NFT zal zijn.

Kleur van de achtergrond

De kleur van de achtergrond is het eerste onderdeel waar eens goed naar moet worden gekeken. Er zijn acht verschillende soorten kleuren gebruikt bij de 10.000 exemplaren. Echter is het wel één van de kenmerken die het minste effect heeft op de zeldzaamheid.

Outfits

De makers van de apen hebben behoorlijk veel tijd gestoken in de outfits. Er zijn 42 soorten outfits uitgebracht, waarvan sommige kledingstukken een stuk unieker zijn dan de andere.

Je moet denken aan een aap die in een ruimtepak is gehesen of een mooi pak. Zelfs een galajurk is één van de opties in de Bored Ape Yacht Club collectie.

Oorbellen

Er zijn ook diverse Apes die beschikken over een setje oorbellen. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is veelbelovend voor de zeldzaamheid. In totaal verschenen er vijf soorten setjes in de collectie. De gouden oorbellen doen het tot nu toe erg goed bij de investeerders.

Ogen

De ogen kunnen alles verklappen en dus ook de prijs omhoog duwen. Er zijn 24 verschillende ogen die langskomen in het assortiment van het veelbelovende NFT-project. Het kan gaan om verveelde, boze of vrolijke ogen. Echter zijn het de laserogen en de robotogen die het meest uniek zijn.

Vacht

Een echte aap heeft een dikke en sterke vacht. Dat is niet anders bij het NFT-project. De apen kunnen allerlei soorten vacht hebben. Het kan donzig, strak of zelfs zeer opvallend zijn.

Hoofdeksels

Een aap met een hoge hoed of een pet, het is eigenlijk al onwijs komisch. De makers hebben besloten om 36 soorten hoofddeksels te verwerken binnen het project. Hoe gekker, hoe beter!

Mond

De mond zegt heel veel en kan een aap echt vormen. Sommige apen beschikken over een grote grijns, terwijl de andere aap een sigaar in zijn mond heeft hangen.

Waar zijn Bored Apes te koop?

De lancering van de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club was een enorm succes. Alle 10.000 exemplaren waren razendsnel verkocht, dus voor de allerbeste prijs kan een investeerder de NFT niet meer kopen.

Een Ape aanschaffen kan nu alleen nog bij één van de NFT-marktplaatsen, waaronder het internationaal succesvolle OpenSea. Het platform biedt gebruikers de kans om NFT’s te kopen en te verkopen. Daarnaast zul jij over een MetaMask wallet moeten beschikken.

De NFT’s kunnen alleen gekocht worden met Ethereum. De cryptomunt is verkrijgbaar bij de exchange Bitvavo en/of Binance.

Wat is de prijs van een Ape?

De NFT’s bestaan nog niet zo’n lange tijd, maar kunst is kunst. De Bored Ape Yacht Club is duidelijk een lucratieve investering.

De investeerders die er vanaf het begin bij waren, die hebben enorme winsten weten te maken. Het zou zomaar kunnen zijn dat de apen over enkele jaren nog veel waardevoller zijn, maar dat kunnen wij niet met zekerheid zeggen.

De Bored Ape Yacht Club is geen goedkope investering meer. In de zomer van 2021 werden de apen voor een gemiddeld bedrag van 75.000 dollar verkocht. De duurste Ape werd eind augustus 2021 voor 1,6 miljoen dollar verkocht.

Het ging om een aap met een robotoog en een kauwgumbel. Overigens is het zeker niet de enige Ape die voor meer dan één miljoen dollar werd verkocht.