Top 5: YouTube-kanalen over cryptocurrency

De wereld van de cryptocurrency is behoorlijk fascinerend. Het is altijd handig om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, kennis is macht.

Het is mogelijk om alle nieuwsberichten en blogs in de gaten te houden, maar het kan ook op een leukere manier.

Er worden dagelijks honderden video’s op YouTube geplaatst die over cryptocurrency gaan. Sommige YouTube-kanalen zijn zelfs uitgegroeid tot een enorm succes en worden honderdduizenden keren bekeken.

Dat heeft een reden, want de filmpjes worden gemaakt door kenners die op een leuke manier over de cryptowereld kunnen praten.

Er zijn onwijs veel kanalen beschikbaar, maar deze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Er zijn genoeg filmpjes die enkel zijn gemaakt om desinformatie te verspreiden en de kijkers willen aansporen om geld te investeren in cryptoprojecten die behoorlijk vaag zijn.

Daarom is het slim om als nieuwkomer direct bij de juiste kanalen op YouTube uit te komen. Zo kom je er achter in welke crypto je kunt investeren. Hieronder hebben wij de 5 beste cryptocurrency YouTube-kanalen op een rijtje gezet.

Nummer 5. Suppoman

Het YouTube-kanaal van Suppoman is veelbesproken en wereldberoemd. De maker van de video’s kwam in het verleden nog wel eens negatief in het nieuws.

Hij zou diverse ICO’s hebben gepromoot, maar daarvoor ook een vergoeding hebben gekregen.

Daarnaast zijn er mensen die beweren dat Suppoman zich bezig zou houden met de welbekende ‘Pump & Dumps’. Natuurlijk zijn dat alleen maar geruchten, want niemand kwam ooit met bewijs.

Het feit dat Suppoman bij ons in de toplijst staat heeft alles te maken met zijn bekendheid. Daarnaast maakt de Youtuber simpelweg goede video’s met veel informatie. De filmpjes worden zowel voor de onervaren als de ervaren cryptofanaten bekeken.

Hij kan ook op een leuke en frisse manier zijn verhaal doen, waardoor de filmpjes vermakelijk blijven. Suppoman zegt zelf dat zijn doel is om de kijkers rijk te maken. De maker richt zichzelf op Altcoins en kijkt eigenlijk nooit naar de Bitcoin.

Nummer 4: Cryptofocus

De meeste filmpjes die over cryptocurrency gaan zijn gemaakt door buitenlandse kenners. De filmpjes zijn dan ook Engelstalig en niet iedereen ziet dat zitten.

Daarom dat er ook steeds meer Nederlandse kenners besluiten om een eigen crypto-kanaal op YouTube te beginnen. De fanaat Cryptofocus begon al een tijdje terug en plaatst vrijwel iedere week een nieuwe video.

Cryptofocus legt de nadruk vooral op de koers van de Bitcoin (BTC), maar legt ook uit hoe de markt werkt en hoe jij het beste kan handelen.

Daarnaast zal hij ook uitleggen hoe de wallets precies werken en dan met name de fysieke wallets.

Opvallend genoeg geeft de Youtuber zelf de voorkeur aan robots die voor hem handelen. Als jij ook een crypto-robot wilt instellen, dan moet je beslist eens een filmpje van Cryptofocus gaan bekijken.

De resultaten van zijn investeringen worden ook in de video’s meegenomen en dat is eigenlijk behoorlijk interessant.

Nummer 3: Crypto Daily

Het YouTube-kanaal Crypto Daily is vooral geschikt voor de kijkers die willen worden vermaakt. Dankzij zijn droge kijk op de cryptomarkt en de komische opmerkingen zijn de filmpjes wat luchtiger.

Iedere week zal de Youtuber de laatste ontwikkelingen op de cryptomarkt met de kijkers doornemen. Je hoeft geen nieuwssite meer te volgen, want je kan gewoon genieten van de filmpjes van Crypto Daily.

De focus ligt in de video’s vooral op de Bitcoin, maar soms zal hij de aandacht ook verleggen naar de Altcoins.

In zijn laatste video’s heeft de maker het ook over de ontwikkelingen in bepaalde landen en het effect dat het heeft op de cryptokoersen.

Nummer 2: Misss Bitcoin

Het valt op YouTube direct op dat het grootste deel van alle cryptovideo’s door mannen is gemaakt. Mocht je voor de afwisseling eens iets anders willen, dan raden wij je aan om het YouTube-kanaal Misss Bitcoin te gaan bekijken.

De Nederlandse Madelon Vos heeft het kanaal opgezet en heeft al ruim 9 jaar ervaring met de cryptomarkt. Dat is ook wel duidelijk te merken in de informatieve en professionele filmpjes. Iedere week verschijnt er een nieuwe cryptovideo van Misss Bitcoin online.

De filmpjes gaan voornamelijk over het traden, maar ook de economische elementen van de cryptomunten. Mocht je interesse hebben in nog meer informatie van de Youtuber, dan kan je een cursus volgen op haar eigen site.

Nummer 1: Doug Polk Crypto

Een van de populairste crypto YouTube-kanalen ter wereld is Doug Polk Crypto. De maker van de filmpjes wist eerder al grote successen te boeken met video’s over het beroemde kaartspel poker.

Echter is zijn interesse in cryptocurrency ook vergaand. Dankzij de komische manier van uitleggen kan je eindeloos naar de filmpjes blijven kijken en de informatie tot je nemen.

Het gaat vaak om allerlei opvallend nieuwsberichten, maar ook over bepaalde cryptomunten en events.

In sommige video’s zal hij ook de cryptoprojecten ontmaskeren die simpelweg nep zijn en dat wil je vanzelfsprekend ook graag weten. Doug Polk Crypto is zonder twijfel één van de beste YouTube-kanalen van het moment.

.