Ethereum koers verwachting

Wat is Ethereum en wat is de Ethereum ETH koers verwachting?

Ethereum koers verwachtingDe Ethereum ETH verwachting, wat gaat het worden op de lange termijn? Want wat gaat de Ethereum koers doen in 2022 en 2023. En hoeveel is ETH in 2025 waard? Voordat we uitgebreid ingaan op de Ethereum koersverwachting vertellen we jou eerst:

  • Wat het softwareplatform zo uniek maakt in vergelijking met soortgelijke projecten
  • Wat de toepassingen zijn
  • Waarom Ethereum 2.0. zo belangrijk is voor de toekomst van het platform

Je kunt Ethereum kopen bij Bitvavo en eToro.

Wat is de actuele Ethereum prijs?

De actuele Ethereum koers kan je volgen via onderstaande grafiek in euro. Zo kan je de koers bekijken per dag, per week, per maand en per jaar.

Wat is Ethereum?

Misschien heb jij je al wel uitgebreid ingelezen over Ethereum (ETH) en weet je van de hoed en de rand. Je hebt misschien zelfs meerdere Ethereums in je bezit, omdat je behoorde tot de ‘early adopters’ kon je hier veel van aanschaffen omdat de Ethereum prijs laag was.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Dan ben je een gelukkig mens! Want op het moment van schrijven kost 1 ETH omgerekend ruim EUR 3.200,-. Straks meer over de Ethereum ETH verwachting. Nu eerst even wat uitleg over de blockchaintechnologie.

Want wat is Ethereum? Dit is een softwareplatform die gebouwd is op een blockchaintechnologie. Op een blockchain worden alle transacties (dit kan bijvoorbeeld geld zijn of een document) gedaan en openbaar vastgelegd.

De blockchain fungeert in feite als controlemiddel. Daardoor zijn tussenpersonen zoals financiële instellingen overbodig. Met andere woorden: Op Ethereum kan men allerlei soorten transacties afhandelen en daar het eigendom van vastleggen, zonder dat dit gecontroleerd hoeft te worden door externe partijen.

Transacties die worden gedaan en vastgelegd kunnen niet gewijzigd worden.

Ethereum kopen in 3 stappen

1 – Kies een Broker (Bitvavo)
2 – Stort geld vanaf je betaalrekening
3 – Koop Ethereum
Direct Ethereum kopen

Wat maakt Ethereum uniek?

Ethereum is een decentraal platform en het unieke eraan is dat het open source is (iedereen kan gebruik maken van de blockchain technologie) en dat het de ontwikkelaars de mogelijkheid biedt er smart contracts op te bouwen.

Wat is ETH (Ether)?

Je begrijpt nu vast wel waarom de Ethereum blockchain zo vaak in de aandacht staat. De technologie kan een oplossing bieden voor tal van zaken. Maar uiteindelijk is het jou natuurlijk te doen om de waarde van Ethereum en ben je nieuwsgierig wat de koersverwachting is volgens crypto experts.

Daarvoor moeten we letten op de ETH koers of Ether koers. Want het is niet Ethereum die in waarde kan stijgen of zakken maar wel de munt die hieraan gekoppeld is: de Ether. Dit is een onmisbaar token want deze is nodig om contracten (slimme contracten) mee aan te kunnen maken.

Nu moet je weten dat op de Ethereum blockchain applicaties kunnen worden aangemaakt door ontwikkelaars. De ontwikkelaars moeten daarvoor transactiekosten betalen en wel in de vorm van Ethers (afgekort als ETH).

Gratis Ethers verdienen

ETH is als het ware de brandstof voor het platform. En iedereen kan het netwerk ondersteunen door een plekje op zijn computer beschikbaar te stellen zodat daar dApps op gedraaid kunnen worden. Dit noemen we ook wel ‘proof-of-work’ (PoW). In ruil daarvoor ontvangt men Ethers.

Er zijn particulieren en bedrijven die dit groots aanpakken en met een enorme hoeveelheid aan servers (rekenkracht) Ethers verdienen. Een groot nadeel van proof-of-work (PoW) is echter dat het enorm veel energie kost en daarom ook de transactiekosten de pan uitrijzen. Daarom stapt Ethereum binnenkort over op PoS (Proof-of-Stake).

Het uitrollen van ‘Ethereum 2.0’, zoals deze gigantische update ook wel wordt genoemd, kost echter veel tijd. Concurrenten van Ethereum zoals Cardano werken al met Proof-of-Stake. Je begrijpt het misschien al wel: Ethereum is op dit moment bezig met een race tegen de klok om de op twee-na-grootste blockchain en cryptomunt te kunnen blijven!

Ethereum koers verwachting

Toepassing: Smart contract op Ethereum

De beste smart contract tokens op marktkapitalisatie zijn op dit moment zonder meer Ethereum en Cardano. Smart contracts zijn een slimme manier om te contracteren. Zij nemen de rol over van tussenpersonen zoals banken en notarissen.

Het is een overeenkomst die in codetaal geschreven is en wat geheel automatisch van kracht wordt, indien er wordt voldaan aan bepaalde omstandigheden.

Bijvoorbeeld: De woning die jij te koop hebt staan wordt automatisch het bezit van de ander, indien hij of zij EUR 300.000,- heeft overgeschreven naar jouw bankrekening. Dit is uiteraard maar één voorbeeld van de mogelijkheden die smart contracts bieden.

Bij een slimme overeenkomst is de tussenpersoon, in dit geval waarschijnlijk de notaris, niet meer nodig. Smart contracten kunnen worden gebouwd op de Ethereum blockchain. De markt hiervoor is gigantisch en dit zal mede de populariteit en waarde van Ethereum gaan beïnvloeden, in positieve zin.

Ethereum krijgt wel met Cardano te maken als concurrent. Want ook Cardano is momenteel bezig het platform gereed te maken voor smart contracten als toepassing.

Handelen in Ethereum ETH

Naast dat je Ethers kan verdienen kan je ook deze Ethereum munten kopen in de hoop dat ze in de toekomst veel meer waard worden. Dat is dan ook de reden waarom er zoveel in Ethers gehandeld wordt. Begin 2021 is de Etherkoers omhoog geschoten.

Had je eind 2020 veel Ethereum tokens gekocht, dan zouden deze op het moment van schrijven bijna 15 keer zoveel waard zijn geweest! Overigens zijn de tokens nooit bedoeld als digitale valuta zoals met Bitcoin wel het geval is. Maar dan nu de hamvraag: Hoeveel kan Ethereum waard worden? Gaat de Ether koers binnenkort stijgen?

Het is erg lastig om een voorspelling te doen op de kortere termijn. De koers kan stijgen maar de waarde van de tokens kan ook afnemen. Zowel een koersdaling als koersstijging is altijd wel te verklaren maar in de toekomst kijken blijkt met cryptomunten toch erg lastig te zijn.

Want anders dan met aandelen in een bedrijf, hebben cryptocurrency eigenlijk geen achterliggende waarde. De waarde zit ‘m wel in het gebruik van in dit geval de blockchain en in hoeverre bedrijven en instellingen in de toekomst gebruik gaan maken van de dApps.

Toch doen we hieronder een voorzichtige voorspelling en gaan wij dieper in op de Ethereum ETH verwachting.

Waar kan je Ethereum kopen?

Waar Ethereum kopen? Wij raden jou aan om Ethereum te kopen (of te verkopen) op en via bekende exchanges zoals Bitvavo (dit is een Nederlandse broker) of Binance. Deze exchanges staan bekend vanwege hun lage fees. Uiteraard zijn er meerdere internationale exchanges waar je Ether coins kunt aanschaffen.

Ethereum ETH kopen

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Ethereum verwachting vandaag

Vandaag benieuwd wat de koers gaat doen? Wij trappen hiermee misschien een open deur in, maar met cryptocurrency weet je het maar nooit. Wat de exacte Ethereum verwachting voor vandaag is, dat kunnen wij niet voorspellen. Vast staat wel dat het voor daytraders een bijzonder prettige dag is.

De koers heeft enkele schommelingen laten zien waarbij het voor de snelle handelaars mogelijk was om te profiteren.

Prognose voor de komende jaren

Wat is de Ethereum koers verwachting voor de komende jaren? Lees hier onder wat de prognose voor de lange termijn is.

Ethereum verwachting 2022

Wat is de Ethereum verwachting 2022? Als bezitter van ETH cryptomunten ben je natuurlijk razend benieuwd wat de Etherkoers of Ethereum koers gaat doen. Veel zal afhangen van de koers van de Bitcoin in 2022 en de adoptie van blockchain in zijn algemeen door bedrijven, instellingen en overheden.

Nu denken wij dat cryptocurrency en blockchain de toekomst hebben, dat zit wel goed. Maar de aanloop naar volledige adoptie en integratie in bedrijfsprocessen, dat kan nog wel even duren. Voor die tijd krijgen wij waarschijnlijk nog te maken met vele pieken en dalen.

Wij denken persoonlijk dat Ethereum eind 2022 nabij de EUR 4700,- waard zal zijn. Deze prijs ligt in de buurt van de All Time High. Dat zou een koersstijging van iets minder dan 100% betekenen berekend vanaf dit moment.

Dit is denken wij een realistische Ethereum verwachting 2022. Mocht Bitcoin nog in waarde dalen vóór 2022, dan heeft dit een direct effect op de Ethereum koers en moeten we onze Ethereum ETH koersverwachting voor eind 2022 bijstellen naar een iets pessimistischer prijsvoorspelling.

ETH 2.0. en de koersverwachting in 2022

Over de koersverwachting ETH 2022 zijn wij erg optimistisch! Een van de redenen daarvan is onder andere de uitrol van Ethereum 2.0. (ETH 2.0.).

Zo is het grootste smart contract platform op dit moment bezig met het oplossen van een aantal problemen waaronder die van de schaalbaarheid van de blockchain, de snelheid waarmee transacties worden goedgekeurd, het hoge energieverbruik en de transactiekosten die de pan uitrijzen.

Ethereum stapt daarom over op het protocol Proof-of-Stake, ook wel bekend als PoS. Nu werkt ETH nog met het Proof-of-Work protocol. Dit houdt in dat miners hun computerkracht inzetten om lastige berekeningen uit te voeren zodat transacties verwerkt kunnen worden. Bij drukte op het netwerk schieten de transactiekosten omhoog. Het platform wordt bovendien erg traag.

Deze problemen moeten straks met Ethereum 2.0. opgelost zijn. Dat investeerders erg veel vertrouwen hebben in de migratie naar Proof-of-Stake blijkt wel aan het aantal Ethereums (ETH) dat vast is gezet in ETH 2.0. contracten.

Vermoedelijk is 2.0. volledig operatief in 2023. Dat duurt dus nog wel even. Onze Ethereum koersverwachting voor eind 2022 is EUR 4.000,-.

Kan Ethereum meer waard worden dan Bitcoin?

Zowel Bitcoin als Ethereum maken gebruik van de blockchaintechnologie. Het is echter lastig om beide blockchains met elkaar te vergelijken. Zo is de Bitcoin ooit opgezet met als doel om dé wereldwijde, gedecentraliseerde digitale valuta te worden.

Terwijl Ethereum een veel bredere toepassing kent. Het is volgens cryptokenners heel goed mogelijk dat Ethereum op de langere termijn Bitcoin voorbijstreeft en de nummer 1 cryptomunt zal worden. BTC staat vaak in een negatief daglicht, onder andere vanwege witwaspraktijken maar ook omdat het minen van nieuwe Bitcoins enorm belastend is voor het milieu.

Bovendien is de Ethereum blockchaintechnologie veel schaalbaarder en sneller dan Bitcoin. Samengevat: Kan Ethereum meer waard worden dan Bitcoin? Jazeker, dat is heel goed mogelijk. ETH kent meer toepassingen dan BTC en heeft bovendien meer mogelijkheden.

Kan Ether crashen?

Eigenlijk is dit een retorische vraag: Kan Ether crashen? Natuurlijk kan ook Ether crashen net zoals andere digitale valuta. De koers van Ether is afhankelijk van het succes van Ethereum en de adoptie door bedrijven en organisaties.

Op dit moment is de zwakheid van Ethereum nog altijd de schaalbaarheid van de blockchain, de trage verwerking van transacties en de bijkomende hoge transactiekosten.

Bovendien is de Ether koers ook afhankelijk van de wereldeconomie. Waar je voorheen zag dat consumenten en bedrijven bij economische onzekerheid hun toevlucht zochten tot de Bitcoin, daar zie je nu het omgekeerde gebeuren.

Ethereum verliest fors vandaag: Is het een bubbel?

Kan de Ether en crypto in zijn algemeen een bubbel zijn? Dat denken wij persoonlijk weer niet. Blockchaintechnologie kent vele toepassingen en zal al snel niet meer weg te denken zijn uit onze digitale samenleving.

Toch is het verstandig om je af te vragen waar de huidige Ethereum prijs op gebaseerd is. Dit houd je scherp en je voorkomt daarmee dat je zomaar geld investeert terwijl de koers misschien wel totaal niet in verhouding staat met de echte waarde.

Prijsvoorspelling Ethereum 2025
Het is lastig om te voorspellen wat de prijs van Ethereum in 2025 zal zijn. Gelet op de historische koers en de toepassingen van blockchain, plus de toenemende interesse in Ethereum door bedrijven en overheden, zijn wij van mening dat een flinke koersstijging er in 2025 zeker in zit!

Dan moeten de ontwikkelaars van ETH echter wel stappen zetten en de blockchain vernieuwen. Met Ethereum 2.0. zitten er gelukkig voor investeerders belangrijke verbeteringen aan te komen. In 2025 denken wij dat Ethereum EUR 8.000,- waard zal zijn in het meest gunstige scenario.

Wat kan een prijsstijging in de weg staan?

Steeds meer blockchains halen smart contracts naar hun platform. We bespraken hierboven al Cardano dat binnenkort ook al die mogelijkheid gaat bieden. Bovendien is Cardano op bepaalde punten, hoewel het platform nog volop in ontwikkeling is, Ethereum slimmer af.

O.a. doordat zij nu al werken met het Proof-of-Stake protocol en de slimme wijze waarop de blockchaintechnologie is ontworpen. Cardano is tot 100 keer sneller dan Ethereum, tot 100 keer duurzamer en tot 100 keer goedkoper in gebruik voor ontwikkelaars.

Met ETH 2.0. kan Ethereum weer een flinke stap voorwaarts zetten, maar voordat de nieuwe versie helemaal in gebruik is zijn we alweer 2 jaar verder.

Ethereum koers historie

Ben je nieuwsgierig naar de koersverloop en historische Ethereum koers? Wat de munt voorheen kostte en hoe het koersverloop is tot nu toe kan je een indicatie geven van de mogelijke winsten die je in de toekomst kan behalen.

Zo zie je dat de ETH prijs in ongeveer 6 jaar tijd is geëxplodeerd van ongeveer 0,95 dollarcent naar de actuele prijs van nu. Zou je in het verleden maar een paar honderd euro hebben geïnvesteerd in Ether, dan zou je nu rijk zijn geweest.

Hoeveel Ethereums kopen om miljonair te worden?

Hoeveel Ethereums moet je kopen zodat je miljonair kan worden? Volgens experts zal je zo’n twintig tot vijfentwintig Ethereums in je bezit moeten hebben om de kans te vergroten dat je ooit Ethereum miljonair wordt.

Dat zijn er heel wat en zo’n hoeveelheid aanschaffen is niet voor iedereen weggelegd. Maar je kan natuurlijk ook met veel minder genoegen nemen! Wat ook slim is dat is om wat geld te investeren in veelbelovende cryptomunten die nog niet in de top-10 staan gelet op de marketcap (marktkapitalisatie). Veelbelovende projecten zijn bijvoorbeeld VeChain (VET), ChainLink en Synthetix.

Voor Ethereum is het lastig om nogmaals x 10 te gaan. Terwijl een VeChain of ChainLink met wat geluk in de verre toekomst nog wel honderd maal zoveel waard kunnen worden. Let op: Dit is geen koopadvies. Doe altijd zelf uitgebreid onderzoek naar cryptocurrency.

Waarom is iedereen opeens zo positief over Ethereum (ETH)?

Waarom is iedereen positief over Ethereum (ETH)? Het valt op dat het in het afgelopen jaar alleen maar over Ethereum lijkt te gaan en dat men minder positief is over Bitcoin. Hoe kan dit? De toenemende populariteit van Ethereum en de positiviteit omtrent de blockchain is vooral te danken aan de behoefte naar decentrale financieringen (DeFi).

Samengevat is DeFi een manier om cryptovaluta gemakkelijk uit te lenen en te lenen via bijvoorbeeld een platform zoals Compound. Dergelijke platforms maken gebruik van de Ethereum blockchain. Dit verklaart mede waarom iedereen opeens zo positief is over ETH. Op een later moment gaan wij uitgebreider in op DeFi en op de vele voordelen hiervan.

Het laatste Ethereum crypto nieuws volgen

Ben je van plan om Ether te kopen met de verwachting dat de koers hiervan in de toekomst hard gaat stijgen? Doe dit niet zonder het laatste Ethereum nieuws te lezen. Houd het crypto nieuws in de gaten en vergeet ook vooral niet om de ontwikkelingen en aankondigingen over het blockchain project te volgen op het officiële Twitter account van Ethereum. Alleen dan kan je een goede prognose maken en investeren.

Whitepaper en Roadmap

Wil je graag weten welke ontwikkelingen er nog op het programma staan en wanneer het blockchain project afgerond is? De Ethereum Roadmap en alle belangrijke ontwikkelingen kan je volgen via https://www.ethereum.org en prangende vragen kan je ook altijd stellen aan de community van Ethereum via https://www.reddit.com/r/ethereum.

Ethereum verwachting experts

Verschillende bekende experts zijn van mening dat de verwachting is dat de koers voor Ethereum tussen 2022 en 2030 een flinke stijging gaat laten zien. Een prognose maken is altijd lastig maar gezien de ontwikkelingen en de partnerships die zijn aangegaan ziet de toekomst er positief uit.

Beleggen in cryptocurrency is risicovol

Tot slot willen wij jou nog graag meegeven dat beleggen in cryptomunten een uiterst risicovolle bezigheid is. De informatie op deze pagina is bedoeld om je een idee te geven van de mogelijke waarde van Ethereum in de toekomst. Het is gebaseerd op de meningen van experts en het is geen persoonlijk advies.

Cryptomunten kunnen extreme koersstijgingen en koersdalingen laten zien. Speculeren met crypto kan je dus geld kosten. Maar aan de andere kant kun je door slim en op het juiste moment te investeren, ook veel geld verdienen. Beleg je op de langere termijn en kan je dit geld missen? Doe dit dan alleen in projecten waar je echt in gelooft.

Ethereum ETH kopen

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Gratis crypto training

Wil jij starten met het investeren in crypto?

bitcoin training

De training is geschikt voor iedereen die:

  • Een passief inkomen wil verdienen
  • Wil leren winstgevend crypto te kopen
  • Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen

Bekijk hier wat je gaat leren!