The Doge Pound: NFT-collectie

The Doge Pound: NFT-collectie met een applicatie

De wereld van de non-fungible tokens (NFT) is compleet geëxplodeerd en zal de komende jaren alleen nog maar succesvoller gaan worden. Er is steeds meer vraag naar de NFT’s, waardoor er ook meer nieuwe collecties worden gelanceerd.

Een interessante NFT-collectie is ‘The Doge Pound’.

Het project is succesvol onder de investeerders en liefhebbers, dat heeft vanzelfsprekend enkele goede redenen. In dit artikel vertellen wij meer over The Doge Pound!

The Doge Pound

The Doge PoundIn 2021 werd de NFT-collectie The Doge Pound uitgebracht en direct gingen de NFT’s als warme broodjes over de toonbank. Er werden 10.000 Doge’s uitgebracht en de totale collectie is gemaakt op de welbekende Ethereum blockchain.

De artiesten die de digitale hondjes hebben gemaakt, die hebben er ook echt veel werk ingestoken. Dat blijkt ook wel uit de bijzondere ontwerpen en unieke afbeeldingen.

Als je meer over NFT’s wilt leren lees dan de NFT cursus review.

The Doge Pound is ook niet zomaar een project en niet te vergelijken met de concurrentie. De eigenaar van een Doge kan namelijk ook genieten van diverse extra’s.

Applicatie
De makers van The Doge Pound hebben aangekondigd zeer binnenkort een applicatie te gaan lanceren. De app is uitsluitend geschikt voor de eigenaren van een digitaal hondje, met andere woorden The Doge Pound. De applicatie maakt het nog eenvoudiger om contact te zoeken met andere eigenaren.

De makers hebben gekozen voor een soort van Tinder app, waarin jij kan swipen en andere Doge-owners kan bekijken. Een opvallende keuze en het moet nog blijken of het ook succesvol zal gaan worden.

De Doggy’s werden in eerste instantie uitgebracht en ongelofelijk goed verkocht. Er werd dan ook besloten om er een vervolg aan te geven, namelijk The Doge Pound Puppy’s. Jawel, het is mogelijk om een digitale puppy te verkrijgen.

AirDrop
De Doggy’s zijn nog altijd verkrijgbaar, maar die kosten al snel twee Ethereum. Dat lijkt weinig, maar het gaat gewoon om ongeveer 7350 euro. Het leuke is wel dat iedereen die een Doggy bezit, ook direct een Puppy kan krijgen. Dat is helemaal gratis, want het is een zogeheten ‘AirDrop’.

NFT-marktplaatsen
Daarnaast worden de puppy’s ook verkocht op de NFT-marktplaatsen voor ongeveer 0,35 Ethereum, wat neerkomt op een bedrag van 1655 euro. Let op, dit zijn de bedragen die eind 2021 worden neergelegd voor de digitale hondjes.

Het zal binnenkort ook mogelijk zijn om de honden te laten paren, te voeren en een heuse wereldranglijst te bekijken. Hoewel dit allemaal nog echt moet gaan uitkomen, lijkt het erop dat de community krijgt wat het heeft gevraagd.

Games
Er komen meer mogelijkheden beschikbaar en dat is altijd positief. Hoogstwaarschijnlijk kunnen de eigenaren van de Doggy’s en Puppy’s straks ook games gaan spelen en evenementen gaan bijwonen. Daarvoor ontvangen de eigenaren punten en die kunnen wellicht iets moois gaan opleveren in de toekomst.

NFT

Wat maakt een Doggy zeldzaam?

Het feit dat er maar liefst 10.000 Doge’s worden verkocht neemt niet weg dat sommige exemplaren net wat bijzonderder zijn.

De ruime collectie kent voldoende diversiteit. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de vachtkleur kan verschillen, maar ook dat het diertje een speciaal item met zich meebrengt.

Hieronder nemen wij de elementen met jullie door van de verschillende Doge’s in The Doge Pound collectie.

Achtergrond

Allereerst kijken wij naar de achtergrond van de NFT. De exemplaren komen met zes verschillende soorten kleurrijke achtergronden. Het gaat om paars, oranje, groen, limoengroen, grijs en zelfs beige.

De kleuren hebben slechts een minimaal effect op de zeldzaamheid, maar de felle kleuren doen het normaliter wel beter bij een NFT-collectie.

Oorbel

Een ander punt om eens goed naar te kijken zijn de oorbellen. Het is een item dat relatief vaak langskomt, maar er zijn nog altijd zes soorten oorbellen beschikbaar.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een goudkleurige oorbel, maar ook een robijnen oorbel. Overigens beschikken lang niet alle NFT’s over een oorbel, namelijk slechts 1666 stuks.

Bril

De brillen komen eveneens voorbij in deze collectie en weer gaat het om ongeveer 1666 stuks. De brillen kunnen verschillen. De ene digitale hond heeft een retrobril op, terwijl de ander het met een 3D-bril moet doen.

Een bril zal wel voor meer zeldzaamheid zorgen en dus ook de waarde verhogen van de non-fungible token.

Hoed

Een hoed komt bij één op de zes NFT’s voorbij en komt eveneens in verschillende vormen. De hoge hoed is één van de leukste items en zorgt voor een verhoogde zeldzaamheid.

Dat geldt echter ook voor de stunthoed. Er is in ieder geval veel te kiezen als het op hoeden aankomt in The Doge Pound collectie.

Kleding

De totale outfits zijn ook interessant en er zijn zes soorten kleding mogelijk. Het kan gaan om een doodgewone jas, maar ook om een cape of een vest. Hoe dan ook, slechts 1666 Doggy’s beschikken over een outfit.

Mond

De mond speelt een belangrijke rol in de zeldzaamheid van de NFT. Dat komt grotendeels omdat ieder exemplaar een mond heeft, maar slechts enkele over een unieke mond beschikken. Het kan zijn dat de mond de vorm heeft van een pizza of dat de tong uit de bek steekt. Hoe gekker, hoe beter!

Ogen

De Doggy’s hebben stuk voor stuk ogen, maar die kan je gek genoeg niet altijd goed zien. De brillen kunnen de ogen verhullen, dat is het enige minpunt van de bril. Want juist de ogen kunnen bijzonder zijn. Het kan gaan om de ogen van een robot, maar ook rollende oogjes.

Het zorgt in ieder geval voor genoeg diversiteit in de ruime collectie.

Vachtkleur

Een hondje heeft een vacht, dat is ook het geval in The Doge Pound NFT-collectie. Er zijn zes kleuren beschikbaar, waaronder een blauwe en een groene vacht. Echter is juist de vacht met de traditionele Dogecoin-kleur het meest gewild en dus ook zeldzaam.

Geslacht

Als laatste kijken wij ook nog even naar het geslacht van het digitale hondje. Dit is voornamelijk essentieel voor de potentiële investeerders die van plan zijn om de honden met elkaar te laten paren. Daarvoor is een mannetje en een vrouwtje noodzakelijk.

De mannetjes hebben de naam ‘Doge’ gekregen, terwijl de vrouwtjes ‘Doggo’ heten.

Waar kan ik een Doggy van The Doge Pound collectie kopen?

De collectie is momenteel net als de Bored Ape Yacht Club collectie verkrijgbaar bij OpenSea. Dat is de grootste NFT-marktplaats ter wereld. Je kan bieden op de veiling en een eigen Doggy op de kop tikken. De gemiddelde prijs van een Doggy ligt op ongeveer 1,5 Ethereum, of meer dan 5000 euro.

De crypto Ethereum kun je kopen bij de Nederlandse crypto broker Bitvavo.

Dat is een flinke investering, maar wellicht kan jij in de toekomst wel een Puppy kopen voor een veel lager bedrag.