Cryptomunten kopen met iDeal

Crypto kopen met iDeal. In Nederland maken we massaal gebruik van iDeal. Daarom wil je ook het liefst jouw crypto met iDeal kopen. Helaas ondersteunt niet iedere crypto exchange deze betaalmethode.

Dat is vooral het geval bij buitenlandse exchanges en brokers. Gelukkig zijn er genoeg Nederlandse crypto exchanges waar je Bitcoin en altcoins met iDeal kunt kopen.

Crypto kopen met iDeal

Waarom crypto via iDeal kopen?

Door cryptomunten via iDeal te kopen weet je dat je veilig en snel kunt handelen. Binnen enkele seconden staat het overgemaakte geld op jouw crypto wallet.

Alle Nederlandse banken en crypto aanbieders zijn aangesloten bij iDeal.

Om iDeal aan te mogen bieden als exchange moet je aan strenge voorwaarden voldoen. Voor jou als crypto handelaar geeft dit de zekerheid dat de exchange aan alle strenge voorwaarden voldoet.

Zo koop je crypto via iDeal

Bij iedere Nederlandse exchange kun je crypto kopen via iDeal. Je kunt met enkele simpele stappen ook direct aan de slag. Hoe dit werkt lees je hieronder.

Bij welke brokers kun je crypto met iDeal kopen?

Er zijn genoeg crypto exchanges waar je Bitcoin, Ethereum, Ripple en andere cryptocurrencies met iDeal kunt aanschaffen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste brokers en exchanges.

Bitvavo

Bitvavo is in Nederland de meest gebruikte crypto exchange voor het kopen van crypto met iDeal.

Je betaalt hier geen transactiekosten bij een betaling via iDeal en kunt ook gebruikmaken van andere betaalmethodes, waaronder Bancontact, SEPA, EPS, Sofort, PayPal en Giropay.

Lees meer over deze broker in de Bitvavo review.

Bitvavo

Bitcoin Meester

Ook bij Bitcoin Meester koop je crypto met iDeal en andere populaire betaalmethodes zoals Bancontact en SEPA.

De kosten liggen hier hoger, want je betaalt 2% aan kosten voor iedere transactie die je uitvoert.

Bitcoin Meester

Coinmerce

Het Nederlandse bedrijf Coinmerce laat je ook crypto met iDeal kopen. Bij Coinmerce betaal je tussen de 0,4% en 2,5% aan transactiekosten, afhankelijk van het bedrag dat je maandelijks verhandelt.

Het crypto-aanbod bestaat bij Coinmerce uit meer dan 150 verschillende cryptocurrencies, wat Coinmerce een interessant platform maakt.

Coinmerce

Overige exchanges die iDeal ondersteunen

Bitvavo, Bitcoin Meester en Coinmerce zijn veruit de belangrijkste en meest gebruikte crypto exchanges voor het kopen van crypto met iDeal.

Maar wanneer je liever niet van deze exchanges gebruikmaakt, heb je ook nog keuze uit genoeg andere brokers en exchanges. Dit zijn de andere platforms waar je crypto met iDeal kunt kopen:

  • SATOS – Dit is een Europese exchange waar je uitsluitend Bitcoin met iDeal kunt kopen. Naast iDeal accepteren ze ook betalingen met SEPA en Bancontact. Je betaalt hier tussen de 1-2% aan transactiekosten.
  • BTC Direct– Het Nederlandse bedrijf BTC Direct laat jou crypto met iDeal, bankoverschrijving en creditcard kopen. Je betaalt slechts 1% aan transactiekosten voor het kopen van crypto. Het gebruik van iDeal is gratis.
  • Knaken – Bij Knaken kun je een groot aantal cryptocurrencies kopen met iDeal en andere populaire betaalmethodes. Het voordeel van Knaken is dat ze een groot aanbod hebben, waar je ook minder bekende cryptocurrencies vindt.
  • Anycoin Direct – Je kunt bij Anycoin Direct crypto kopen met iDeal en andere betaalmethodes. De kosten liggen doorgaans tussen de 1-3%. Dit is afhankelijk van het type order dat je plaatst. Ook worden er per transactie administratiekosten van 50 eurocent gerekend.
  • LiteBit – Bij LiteBit kun je crypto met iDeal, SEPA en Bancontact kopen. Hier betaal je 1-3% transactiekosten, afhankelijk van de cryptocurrency en de hoeveelheid die je koopt.

Kun je bij Binance crypto met iDeal kopen?

Het is helaas niet mogelijk om bij Binance crypto met iDeal te kopen. Omdat Binance de regels van de Europese Unie heeft overtreden, heeft de EU besloten dat Binance geen Swift-betalingen meer kan uitvoeren.

Dit is het betalingssysteem dat binnen de EU wordt gebruikt. Het is hierdoor niet mogelijk om iDeal bij Binance te gebruiken.

Wat zijn de kosten voor een transactie via iDeal?

De kosten die je per transactie via iDeal moet betalen verschillen per exchange. Als je crypto wilt kopen bij Bitvavo betaal je geen kosten.

Bij andere brokers betaal je tussen de €0,25 en €0,50 per transactie. Dit is goedkoper dan dat je cryptomunten zou kopen via een creditcard.

Bij een transactie via een creditcard betaal je een percentage over het aankoopbedrag aan cryptocurrency. Dit percentage varieert van 1% tot 4%. Als je dus voor 1000 euro aan crypto koopt dan betaal je met een creditcard minimaal 10 euro aan transactiekosten.

Kun je Bitcoin kopen met iDeal zonder account bij de exchange?

Veel Europese landen hebben wet- en regelgeving opgesteld voor crypto. Ook in Nederland. Zo heeft de Nederlandse overheid alle crypto bedrijven die staan ingeschreven verplicht om controle van identiteit uit te voeren.

Omdat iDeal door de overheid gereguleerd wordt, kiezen ze ervoor dat iDeal alleen gebruikt kan worden door crypto exchanges en crypto brokers die de regels volgen. Je kunt daarom geen Bitcoin of andere crypto met iDeal kopen wanneer je geen geverifieerd account bij een crypto exchange hebt.

Met iDeal crypto kopen

Ook wanneer een crypto exchange iDeal betalingen ondersteunt, kun je er in sommige gevallen nog geen gebruik van maken. Er zijn een aantal banken die cryptobetalingen weigeren. Dit zijn maar een aantal banken, waaronder de internationale bank Wise.

Gelukkig staan alle Nederlandse banken crypto betalingen toe. Je kunt dus prima Bitcoin kopen via ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, Revolut en SNS.

Conclusie

Het is bij alle Nederlandse brokers mogelijk om crypto te kopen via iDeal. Bovendien bieden alle Nederlandse banken de mogelijkheid om via iDeal te betalen.

De kosten voor een iDeal betaling liggen tussen de €0,25 en €0,50. Dit is dus aanmerkelijk goedkoper dan dat je crypto koopt via een creditcard.

Door de strenge voorwaarden waaraan een broker moet voldoen voordat deze iDeal aan mag bieden weet jij als koper dat je met een betrouwbare partij handelt.

Crypto kopen en betalen via iDeal is bij de grootste Nederlandse broker Bitvavo helemaal gratis. 

Veelgestelde vragen

Ja, bij alle Nederlandse brokers kun je crypto kopen via iDeal. Lees hier hoe en waar jij dit kunt doen.

Ja, je moet per transactie een bedrag tussen de €0,25 en €0,50 betalen.