Bitcoin kopen via ABN AMRO

Jij wilt Bitcoin kopen via ABN AMRO? Dit is op het moment niet mogelijk. Ik ga je wel uitleggen hoe je via jouw betaalrekening van de ABN AMRO toch Bitcoin kunt kopen en betalen met iDeal.

Inhoud

Bitcoin ABN AMRO

Direct Bitcoin kopen en betalen met iDeal

Waarom geen Bitcoin kopen via ABN AMRO?

Bitcoin ABN AMROAls je klant bent bij de ABN AMRO dan ben je mogelijk geïnteresseerd om Bitcoin te kopen. Het zou ideaal zijn als je via jouw betaalrekening direct in Bitcoin kunt investeren.

Het kopen van Bitcoin kan niet rechtstreeks bij ABN AMRO. De reden is dat de bank nog geen vertrouwen heeft in Bitcoin als betaalmiddel. Het draagvlak zal in de loop van de tijd afzwakken en het is daarom niet verstandig om Bitcoin te kopen via de bank volgens ABN AMRO.

ABN AMRO is overigens niet de enige bank waar je nog geen Bitcoin kunt kopen. Ook bij de ING, Rabobank of SNS Bank is deze mogelijkheid er niet. Kortom bij geen enkele Nederlandse bank kun je direct Bitcoin kopen.

Beste alternatief om Bitcoin te kopen

Als je toch Bitcoin wilt kopen met een kleine omweg dan zal ik je uitleggen hoe je dit op een verantwoorde manier kunt doen. Je zult op zoek moeten naar een crypto broker die SEPA-overschrijving of iDeal ondersteunt.

Doordat je geen Bitcoin kunt kopen via ABN AMRO moet je via jouw betaalrekening geld overmaken naar jouw account bij een crypto broker.

Een goed alternatief voor ABN AMRO om jouw Bitcoin te kopen is de grootste en goedkoopste Nederlandse crypto broker Bitvavo.

Bitvavo is in 2017 opgericht en je kunt hier naast Bitcoin in ruim 150 altcoins handelen. Bitvavo is niet alleen in Nederland actief maar in meerdere landen in Europa. Deze crypto broker rekent de laagste handelskosten en biedt ook staking diensten aan. Als je meer wilt weten over deze crypto broker lees dan de uitgebreide Bitvavo review.

Om Bitcoin indirect via jouw ABN AMRO betaalrekening te kopen zul je eerst een account aan moeten maken bij Bitvavo.

Bitcoin kopen stappenplan

Om als ABN AMRO klant Bitcoin te kopen volg je deze stappen:

Bitvavo account

1. Account aanmaken

Ga naar registreren.
Verifieer jouw e-mailadres.
Vul de gevraagde persoonsgegevens in.

ABN AMRO Bitcoin

2. Geld storten

Zodra je account is goedgekeurd kun je via iDeal geld overmaken van je ABN AMRO rekening naar je Bitvavo account.

Crypto kopen

3. Bitcoin kopen

Je kunt nu vanuit je wallet Bitcoin of Altcoins kopen met het geld wat je hebt gestort via jouw ABN AMRO rekening.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.

Veelgestelde vragen

Bij de ABN AMRO kun je geen Bitcoin of andere cryptovaluta kopen. Wel kun je via jouw betaalrekening met iDeal Bitcoin kopen, hoe dit werkt dat lees je in dit artikel.

Ja, je kunt via jouw ABN AMRO betaalrekening veilig Bitcoin kopen en afrekenen via iDeal.

Conclusie

Op het moment is het niet mogelijk om bij ABN AMRO Bitcoin te kopen. Toch kan je via jouw betaalrekening Bitcoin kopen met iDeal bij een broker zoals Bitvavo.

Door een account aan te maken bij een broker en jouw bankrekening aan dit account te koppelen kan jij geld overschrijven via iDeal. Op deze manier is het voor jou als ABN AMRO klant mogelijk om te handelen in Bitcoin.

Naast Bitvavo zijn er uiteraard nog meer crypto brokers die je kan gebruiken, maar deze broker is een betrouwbaar alternatief en bovendien betaal je er lage handelskosten.