Hoe koop je bitcoins?

Jij wilt Bitcoin kopen, maar weet niet waar en hoe je dat precies kunt doen. Dan gaan we jou dit hier uitleggen.

Wij hebben al jaren ervaring binnen de cryptomarkt en weten daarom hoe je het beste cryptocurrencies als Bitcoin kunt kopen.

En deze tips willen we graag met je delen. Laten we daarom eens snel gaan kijken naar waar en hoe je het beste Bitcoin kunt kopen.

Hoe bitcoin kopen?

Waar kun je Bitcoins kopen?

Er zijn verschillende crypto exchanges waar je Bitcoin kunt kopen. We raden je aan om gebruik te maken van een Nederlandse crypto exchange. Deze zijn veilig en laten je Bitcoin met iDeal kopen.

Wel zo handig wanneer je Bitcoin in Nederland wilt kopen. Ook zijn de exchanges geschikt om Bitcoin in België te kopen, want ze ondersteunen ook betalingen met SEPA en Bancontact.

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange en wordt veel gebruikt voor het verhandelen van BTC.

Het platform is makkelijk te gebruiken en er worden lage kosten gerekend (0,25% per transactie).

Bij Bitvavo kun je Bitcoin kopen met iDeal, Bancontact, bankoverschrijving (SEPA), EPS, Giropay, PayPal en Sofort.

Bitvavo

Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse crypto broker waar je Bitcoin en meer dan 200 andere cryptocurrencies kunt kopen.

Deze crypto’s kun je hier ook inzetten voor staking of Earn. De transactiekosten bedragen 0,4-2,5% en je kunt hier Bitcoin kopen met iDeal, creditcard, Giropay, SEPA, Sofort en Bancontact.

Coinmerce

Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is ook een Nederlandse crypto broker die de handel in Bitcoin ondersteunt. Voor het kopen van Bitcoin betaal je ongeveer 2% aan transactiekosten.

Dit maakt Bitcoin Meester een duurdere exchange dan Bitvavo. Bij Bitcoin Meester kun je Bitcoin kopen met iDeal, Bancontact en bankoverschrijving (SEPA).

Bitcoin Meester

Hoe koop je bitcoin?

Om bitcoins te kunnen kopen moet je eerst een account aanmaken bij een exchange. In het stappenplan hieronder zie je hoe je een account aanmaakt bij Bitvavo.

Bitcoin account aanmaken

Je kunt je hier registeren en daarna doorloop je de stappen om jouw account aan te maken en te verifiëren. Bitcoin kopen zonder ID is niet mogelijk dus zorg dat je deze bijdehand hebt.

Bitvavo account aanmaken
Bitvavo

Geld storten op je Bitvavo account

Als je een account hebt aangemaakt en deze is geverifieerd en goedgekeurd door Bitvavo dan kun je geld storten op je Bitcoin wallet (digitale portemonnee).

Bitcoin kopen
Geld storten Bitvavo

Bitcoin kopen

Je hebt nu geld gestort via iDeal en dit staat in je wallet bij Bitvavo. Je kunt nu Bitcoin selecteren en aangeven hoeveel je wilt kopen. Nadat je dit hebt ingevuld klik je op Bevestigen en betalen en de Bitcoins staan direct in je wallet.

Bitcoin kopen

Bitcoin kopen en betalen via iDeal

Als je bitcoin gaat kopen dan wil je natuurlijk zo makkelijk en veilig mogelijk betalen. Dat kan bij alle Nederlandse brokers, je kunt crypto kopen en betalen met iDeal.

Doordat het bedrijf Currence iDEAL B.V. strenge eisen stelt aan bedrijven die iDeal willen aanbieden weet jij als handelaar dat je zaken doet met een betrouwbare crypto aanbieder.

Alle Nederlandse banken bieden iDeal aan als betaalmiddel. Je kunt dus prima Bitcoin kopen via Rabobank, ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, Friesland Bank, ING, Knab, RegioBank, Revolut, SNS, Tridos Bank en Van Lanschot Bankiers. 

Met iDeal crypto kopen

Wat heb je nodig om BTC te kopen?

Om Bitcoin te kopen heb je niet veel nodig. Het begint met een Bitcoin rekening openen bij een crypto exchange of broker. Vaak moet je een KYC-procedure doorlopen om een account aan te maken.

Dit houdt in dat je identiteit geverifieerd wordt. Het is ook mogelijk om Bitcoin zonder account te kopen.

Dan kun je het beste gebruik maken van een internationale exchange of decentrale exchange (DEX), al raden we dit niet aan.

BTC wallet

Ten tweede heb je een Bitcoin wallet nodig. Koop je BTC bij de exchanges die we hierboven hebben aangeraden? Dan zit er al een Bitcoin wallet binnen je account. Handig, want na aankoop worden je Bitcoins hier meteen opgeslagen.

Er bestaan ook externe Bitcoin wallets. Deze kun je als software wallet op jouw laptop of smartphone installeren.

De public en private keys worden dan op je apparaat opgeslagen. De meest veilige optie is de cold wallet, ofwel hardware wallet genoemd. Trezor en Ledger zijn bekende uitgevers van hardware wallets voor Bitcoin.

crypto wallet

Waar Bitcoin verkopen?

Is Bitcoin in waarde gestegen nadat je deze hebt gekocht? Dan is het een mooi moment om je Bitcoins te verkopen. Dat doe je eenvoudig en snel op dezelfde exchange als waar je deze gekocht hebt. Je hoeft de Bitcoin dan niet eerst over het blockchainnetwerk te versturen. Dat scheelt veel tijd en geld.

Wanneer je jouw Bitcoin in een externe BTC wallet hebt staan, kun je ze naar het wallet adres van jouw account bij Bitvavo, Bitcoin Meester of Coinmerce sturen. Vervolgens kun je ze hier verkopen voor euro’s.

Wanneer je euro’s hebt ontvangen, kun je deze euro’s overmaken naar jouw IBAN-bankrekening.

Waarom Bitcoins kopen?

Bitcoin is een cryptocurrency die in prijs fluctueert. Daarom kun je geld verdienen door in BTC te handelen.

Door BTC voor een lage prijs te kopen en voor een hogere prijs te verkopen, kun je een winst realiseren.

Ondanks dat je geld kunt verdienen met Bitcoin trading, blijft beleggen in BTC risicovol.

Waarom bitcoin kopen?

Conclusie

Zoals je hebt kunnen zien is het kopen van bitcoin simpel. Als je een account aanmaakt bij een Nederlandse exchange zoals Bitvavo kun je met iDeal betalen en kun je direct beginnen met het handelen in bitcoin en andere cryptomunten.

Veelgestelde vragen

Om bitcoin te kunnen kopen moet je eerst een account aanmaken bij een broker. Op deze pagina leggen we precies uit welke stappen je moet doorlopen om op een veilige manier bitcoin te kopen.

Bitcoin kan je bij iedere broker kopen. Als je een account aanmaakt bij een Nederlandse broker kun je bitcoin aanschaffen en betalen via iDeal.