Wat is Digibyte (DGB)? Uitleg en koersverwachting

Digibyte is een blockchain die al sinds 2014 actief is. Door zijn snelle blokproductie is het een van de langste blockchains ter wereld. Ondanks dat Digibyte vroeger een van de grootste altcoins was, horen we tegenwoordig nog weinig van deze blockchain.

Dat maakt het des te interessanter om eens te kijken naar wat Digibyte is en hoe de werking van deze blockchain eruit ziet. Ook vertellen we je waar je de DGB cryptocurrency van Digibyte kunt kopen.

Wat is Digibyte?

Digibyte is een blockchain dat in 2014 is opgericht en door iedereen gebruikt kan worden. De blockchain staat bekend om zijn trage ontwikkeling.

Het ontwikkelingsteam heeft namelijk veel tijd om bepaalde futures aan het platform toe te voegen, wat soms tot kritiek leidt. Digibyte kan vergeleken worden met Bitcoin en behoorde tot een van de grootste altcoins. Ook was het de eerste blockchain die SegWit (Segregated Witness) aan zijn blockchain had toegevoegd.

Het team achter Digibyte is vrij klein. De community speelt een grote rol binnen de ontwikkeling van Digibyte, wat betekent dat het bestuur dus vrij democratisch en decentraal is. Daarnaast is het mogelijk om te minen, want het platform gebruikt Proof of Work als consensus mechanisme.

Hoe werkt Digibyte?

Digibyte is een blockchain met een interessante werking. Dit komt doordat de blockchain vrij oud is en dus al lang meegaat. Het team achter Digibyte heeft de blockchain de afgelopen jaren vaak geupdate en van nieuwe features voorzien.

Consensus mechanisme

Tijdens de oprichting maakte de blockchain gebruik van een Proof of Work algoritme. Er werd een hard fork uitgevoerd om vijf verschillende Proof of Work mechanismen in te voeren.

Het gaat hier om SHA-256, Scrypt, Skein, Groestl en Qubit. De reden van het opsplitsen van het mechanisme was stimulatie van de decentralisatie en veiligheid. Transacties kunnen op deze manier veel sneller verwerkt worden, waardoor er ook sneller blokken toegevoegd worden.

Het duurt per mechanisme slechts één minuut om een blok te produceren, wat betekent dat er in zijn geheel iedere 13 tot 15 seconde een blok wordt toegevoegd. Door deze snelle bloktijd is Digibyte een van de langste blockchains ter wereld.

SegWit

Bitcoin (BTC) staat bekend op SegWit, maar Digibyte was de eerste blockchain die SegWit succesvol aan zijn blockchain had toegevoegd. Digibyte werd hierdoor aanzienlijk sneller, want er konden meer transacties aan een blok worden toegevoegd.

Gemiddeld genomen kan Digibyte 300 transacties per seconde (TPS) verwerken. Dat is een stuk sneller dan Bitcoin, dat slechts 8 transacties per seconde kan verwerken.

Infrastructuur

Digibyte bestaat uit drie verschillende lagen. De Core Protocol Layer is de onderste laag en verbindt alle nodes met elkaar. Binnen deze laag vindt ook de communicatie tussen alle nodes plaats.

Hierboven draait de Digital Asset Layer, waar de gegevens worden opgeslagen. Deze laag is van verschillende beveiligingsmechanismen voorzien. Zo worden gegevens beschermd tegen invloeden van buitenaf. De Application Layer is de bovenste laag van de blockchain. Hier draaien interfaces, dApps, wallets en API’s.

DGB cryptocurrency

DGB is de cryptocurrency van Digibyte. Deze cryptocurrency wordt vrijgegeven uit mining. Dit betekent dat nog niet alle DGB op dit moment in omloop is.

Daarnaast wordt DGB als betaalmiddel en gas fee gebruikt. Voor het uitvoeren van een transactie en het gebruik van een dApp betaal je transactiekosten met DGB.

Zorg er daarom voor dat je DGB in je wallet hebt staan wanneer je een transactie over de blockchain van Digibyte wilt uitvoeren. Er is een maximale voorraad van 21 miljard tokens, waarvan een groot deel in handen van de ontwikkelaars is.

DigiByte

Koers van Digibyte

Hieronder zie je een overzicht van de Digibyte koers. De waarde van Digibyte is sinds het ontstaan vaak gestegen en weer gedaald. Digibyte is dus een volatiele cryptocurrency. Dit maakt beleggen in Digibyte interessant, maar ook riskant.

Kun je Digibyte (DGB) staken?

Het is niet mogelijk om Digibyte (DGB) te staken. De blockchain gebruikt namelijk geen Proof of Stake, maar Proof of Work. Dit betekent dat er geen validators actief zijn binnen Digibyte. Je kunt wel geld verdienen door Digibyte te minen.

Kun je Digibyte (DGB) minen?

Je kunt Digibyte minen. Daarvoor kun je een mining node binnen het netwerk van Digibyte opzetten. Vervolgens kan de node transacties valideren en blokken aan de blockchain toevoegen, mits de miner de snelste is.

Mining kan lucratief zijn en veel geld opleveren, maar kan ook veel geld kosten. Voor mining moet men namelijk speciale apparatuur aanschaffen en wordt veel stroom verbruikt.

Waar kun je Digibyte (DGB) kopen?

Wil je Digibyte kopen? Dat kun je doen bij een Nederlandse exchange, zoals Bitvavo, Coinmerce en Bitcoin Meester. Het is aan te raden om Bitvavo te gebruiken. Zij worden door de Nederlandse overheid reguleert en bieden een depositogarantiestelsel. Wordt jouw crypto gestolen? Dan is deze tot 100.000 euro verzekerd.

Bij Bitvavo kun je Digibyte (DGB) kopen met iDeal, SEPA, Bancontact en overige betaalmethodes. Voor het kopen van Digibyte heb je een account bij Bitvavo nodig. Gelukkig duurt het slechts een paar minuten om een account aan te maken. Klik hier om te starten bij Bitvavo.

Als je meer wilt weten over deze exchange lees dan onze Bitvavo review.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.

In welke wallet kun je DGB tokens bewaren?

Je kunt Digibyte (DGB) tokens bewaren in de wallet van de exchange waar je de tokens koopt. Het is ook mogelijk om DGB munten in een externe wallet op te slaan. Trust Wallet, Exodus, Ecyclus, Metamask en Crypto.com ondersteunen de opslag van DGB tokens.

De hardware wallets van Ledger en Trezor bieden ook ondersteuning voor de opslag van Digibyte crypto.

Digibyte koersverwachting

Het team achter Digibyte heeft veel plannen voor de toekomst. De uitvoering laat echter vaak op zich wachten. Het is daarom lastig om een koersverwachting te geven voor Digibyte.

Toch zijn er enkele crypto experts die verwachten dat de waarde van Digibyte in de toekomst gaat stijgen. Het project bevindt zich namelijk in een markt die naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren blijft groeien.

Binnen de gaming-sector zijn echter veel concurrenten actief. Het is daarom, maar de vraag of het Digibyte lukt om tussen de grote spelers te komen.

Wil je Digibyte kopen? Hier kun je Digibyte (DGB) bij Bitvavo kopen.

Digibyte verwachting 2024, 2025, 2026, 2027, 2028, 2029 en 2030

Digibyte is een project met potentie op de lange termijn. De partnerships die aangegaan worden zullen de koers van DGB zo is de verwachting flink laten stijgen.

jaar juni december
2024
€ 0,011
€ 0,010
2025
€ 0,012
€ 0,013
2026
€ 0,015
€ 0,017
2027
€ 0,021
€ 0,024
2028
€ 0,024
€ 0,025
2029
€ 0,031
€ 0,034
2030
€ 0,036
€ 0,041

Digibyte nieuws

Handel je in de DGB crypto en wil je het Digibyte nieuws graag in de gaten houden? Op onze website vertellen we je alles wat je over crypto zou moeten weten en plaatsen de belangrijkste updates over Digibyte.

Houdt daarom onze website in de gaten wanneer je altijd op de hoogte wilt blijven van het laatste en belangrijkste nieuws rondom Digibyte.

Digibyte verwachting video

Veelgestelde vragen

Ja, Digibyte heeft zeker toekomst. Het is een project wat kan uitgroeien tot een van de grotere crypto projecten vanwege het geavanceerde algoritme en de beveiligingsprotocollen die er worden toegepast.

Je kunt Digibyte (DGB) kopen bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Betalen kun je o.a. via iDeal.

Conclusie

Digibyte is een blockchain die veel op Bitcoin lijkt. Ondanks dat het een van de grootste altcoins ter wereld was, horen we tegenwoordig vrij weinig van het team achter Digibyte.

Jammer, want de blockchain is zonder twijfel erg schaalbaar en kan transacties razendsnel verwerken. Dit komt onder andere doordat het vijf verschillende consensus mechanismen gebruikt en SegWit heeft geïntegreerd.

Wanneer je DGB munten wilt verdienen, zou je een mining node kunnen opzetten. Het netwerk maakt namelijk gebruik van Proof of Work.

Wil je de DGB cryptocurrency kopen? Je kunt in Digibyte beleggen door de DGB cryptomunt bij Bitvavo te kopen. Dit is een betrouwbare en veilige Nederlandse exchange die lage kosten rekent. Klik hier om een account aan te maken.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.