Geld opnemen bij Bitvavo

Hoe geld opnemen bij Bitvavo?

Bitvavo geld opnemenBitvavo is zonder enige twijfel de bekendste cryptocurrency exchange van Nederland.

Bijna 40% van de Nederlandse cryptohandelaren beschikt over een account bij Bitvavo. Het Amsterdamse cryptobedrijf bestaat ongeveer vijf jaar en wist zichzelf al razendsnel op de kaart te zetten.

Dat komt grotendeels door het professionele en overzichtelijke platform. Daarnaast kan men genieten van lage transactiekosten en een ruim assortiment aan cryptocurrency. Bovendien bieden ze ook Bitvavo staking aan, waarmee je rente ontvangt over je crypto.

Er zijn op het moment van schrijven meer dan 150 verschillende cryptomunten verkrijgbaar bij de exchange.

Bitvavo biedt dan ook voldoende kansen, zo kan jij grote winsten maken met de juiste investeringen. Bitvavo is zowel geschikt voor investeerders die winst willen maken op korte termijn als op de lange termijn. Het storten van geld kan eenvoudig met iDeal, maar hoe werkt het als jij een geldbedrag wilt opnemen?

Hoe kan ik geld laten uitbetalen?

Het doel van een investering is dat er uiteindelijk winst zal worden gemaakt. De cryptowereld is onvoorspelbaar, maar een succes is toch zeker wel mogelijk.

Als jij erin bent geslaagd om een winstbedrag te verkrijgen, dan kan jij de cryptomunten weer verkopen.

De meeste gebruikers van het platform van Bitvavo kiezen ervoor om de winst vervolgens te laten uitkeren op de bankrekening, oftewel in de vorm van euro’s.

Hieronder vertellen wij stap voor stap hoe een opname precies werkt.

Stap 1: inloggen op jouw Bitvavo-account

Allereerst zul jij moeten inloggen op jouw Bitvavo-account. Dat kan zowel via de desktop, tablet of de smartphone. Wellicht heb jij ook al de Bitvavo applicatie op je smartphone staan. Deze app is kosteloos te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Stap 2: selecteer de cryptomunt

Bitvavo tegoed opnemenDaarna is het tijd om even jouw wallet te gaan bekijken. Je kan dan de munt selecteren die jij wilt verkopen. Je kan met enkele muisklikken de cryptomunten verkopen. Aan de linkerkant van het scherm staat naast de desbetreffende valuta namelijk het woordje “verkopen”.

Stap 3: bepaal het aantal cryptomunten

Er zal een nieuw scherm openen en daar kan jij bepalen hoeveel cryptomunten jij wilt verkopen. Je hoeft namelijk niet alles in één keer te verkopen, het is ook mogelijk om een deel van de hand te doen.

Bitvavo zal ook duidelijk aangeven hoeveel transactiekosten er in rekening worden gebracht.

Klik opnieuw op ‘verkopen’ om de verkoop te bevestigen.

Stap 4: klik op opnemen

Bitvavo opnemenDe euro’s verschijnen vervolgens direct op jouw account. Je kan vervolgens naar ‘opnemen’ klikken op het dashboard. Opnieuw opent er een nieuw scherm, waar jij het bedrag kan bepalen dat jij wilt opnemen.

Bitvavo zal ook nu handelskosten in rekening brengen, maar die worden duidelijk aangegeven. Selecteer jouw bankrekening en voltooi de opname. De medewerkers van Bitvavo zullen vervolgens de uitbetaling verwerken.

Geld opnemen in 4 stappen

1 – Inloggen op jouw Bitvavo-account
2 – Selecteer de cryptomunt
3 – Bepaal het aantal cryptomunten
4 – Klik op “Opnemen”
Direct geld opnemen

Kosten geld opnemen

Als je geld gaat opnemen dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zullen zijn. Er is geen vaste prijs of een percentage wat je moet betalen als je geld wilt opnemen bij Bitvavo.

De kosten verschillen per asset, dit heeft alles te maken met de blockchain-congestie. Via deze link kun je de kosten per cryptomunt bekijken.

Opnamelimieten

Bitvavo voldoet aan de wet- en regelgeving van De Nederlandsche Bank. Het heeft daardoor een opnamelimiet in moeten stellen voor het opnemen van tegoeden.

Het limiet staat zo ingesteld dat er €25.000 per dag mag worden opgenomen met een Gevorderd account. Indien je hogere bedragen wilt opnemen dan zul je een Pro account moeten openen.

Wanneer staat het geld op mijn bankrekening?

De opname bij Bitvavo zal binnen één werkdag op jouw bankrekening verschijnen. Echter geldt dat alleen voor bankrekeningen binnen Nederland. Een uitbetaling naar een rekening buiten Nederland zal maximaal twee werkdagen duren.

Geld opnemen in het weekend
Let op, Bitvavo zal geen opnames verwerken in de weekenden.

Als je meer wilt weten over deze crypto broker lees dan de Bitvavo review waarin alles zal worden uitgelegd.

Maak gratis een account aan bij Bitvavo

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁