Wat is een crypto betaalkaart?

Wat is een crypto betaalkaart? En hoe werkt het?

Wat is een crypto betaalkaart en wat kun je ermee? In de hedendaagse wereld zijn er steeds meer mensen die cryptocurrency bezitten. De cryptomunten worden gezien als de toekomst van het betalen en moeten de financiële wereld op zijn kop gaan zetten.

Een klein minpunt is voor veel investeerders en liefhebbers dat er nog niet op zoveel plekken kan worden betaald met de cryptocurrency.

Gelukkig is daar al een geweldige oplossing op gevonden. Tegenwoordig kan met namelijk een crypto betaalkaart aanvragen, bijvoorbeeld een Bitcoin betaalkaart.

De kaart zal worden gekoppeld aan de wallet van de gebruiker, waardoor er bij alle winkels kan worden afgerekend met de cryptocurrency.

De betaalkaart werkt namelijk precies hetzelfde als de betaalpas die jij van de bank hebt gekregen. Het is overigens ook mogelijk om een prepaid crypto betaalkaart te kiezen, maar dan zul jij deze kaart wel eerst handmatig moeten opladen met cryptocurrency.

Desondanks biedt de crypto betaalkaart ontzettend veel voordelen.

Hoe werkt een crypto betaalkaart?

Crypto betaalkaartJe hebt vast wel een pinpas van de Rabobank, de ABN AMRO of de ING in je portemonnee zitten. Een crypto betaalkaart is eigenlijk hetzelfde.

Je kan de betaalkaart ook vergelijken met een creditcard. Alleen zul je in de winkel niet betalen met de euro, maar met een cryptomunt.

Vanzelfsprekend zal de winkelier zijn geld wel in de vorm van euro’s ontvangen, dus die heeft helemaal niets door. De crypto betaalkaarten die momenteel beschikbaar zijn worden ondersteund door de grote internationale creditcardbedrijven Mastercard en VISA.

De crypto betaalkaart is een prepaid creditcard, dus je kan geen geld uitgeven dat niet op de betaalkaart staat. De betaalkaart is gekoppeld aan jouw crypto-wallet en de cryptomunten worden afgeschreven zodra jij iets koopt.

Waarom kiezen voor een crypto betaalkaart?

Er zijn genoeg creditcards die een persoon kan aanvragen, maar waarom zou je dan alsnog kiezen voor een cryptocurrency betaalkaart. Allereerst is het bij een normale creditcard niet mogelijk om met cryptomunten te betalen, maar dat is logisch.

Daarnaast zal de persoon die een crypto kaart aanvraagt ook niet te maken krijgen met een BKR-test. Je hoeft ook geen rekening te houden met opzegtermijnen of iets dergelijks.

De betaalkaart is enkel en alleen beschikbaar als er voldoende cryptomunten op de wallet staan.

Hierdoor zul je ook geen schulden opbouwen, want alleen het geld dat op de wallet staat kan jij uitgeven in de winkels. De crypto betaalkaart zal overal ter wereld worden geaccepteerd en dat is toch vrij uniek in de cryptowereld van vandaag de dag.

Voordelen van een crypto betaalkaart

De crypto betaalkaart zorgt ervoor dat jij eenvoudig de cryptomunten kan uitgeven. Je hoeft niet langer meer te zoeken naar fysieke winkels en webshops die de cryptocurrency accepteren.

De keuze is nu reuze, want de betaalkaarten van VISA en Mastercard zijn overal ter wereld te gebruiken. Je geniet van een optimale beveiliging, zodat jij overal met een goed gevoel kan betalen met de kaart.

Daarnaast kan jij zowel Bitcoins als Altcoins op de kaart zetten en is het gemakkelijk om jouw uitgaven in de hand te houden.

De betalingen verlopen direct en je zult geen rekening toegestuurd krijgen aan het einde van de kalendermaand. Als laatste zijn er geen gekke voorwaarden en hoeft de gebruiker geen rekening te houden met betaaltermijnen.

Nadelen van een crypto betaalkaart

Er zijn meer dan genoeg voordelen te noemen, maar er zijn ook nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Allereerst kan de koers van een cryptomunt snel veranderen. De cryptomunt kan nu 100 euro zijn, maar een dag later nog slechts 80 euro.

Vanzelfsprekend kan de koers ook stijgen en dan staat er meer geld op de betaalkaart. Check ook altijd even of de betaalkaart ook beschikbaar is voor de Europese markt. In sommige gevallen worden bepaalde crypto betaalkaarten uitsluitend uitgegeven in de Verenigde Staten.

Cashback

Je wist het misschien nog niet, maar het is mogelijk om geld te verdienen aan de cryptocurrency betaalkaarten. Je kan bijvoorbeeld de Binance Visa Card aanvragen, maar dan zal je wel eerst een account moeten openen bij de internationale crypto exchange.

Deze betaalkaart biedt de kans om een cashback te krijgen over een aankoop. De cashback zal in de vorm van cryptomunten in jouw wallet verschijnen. Hoe hoog de cashback zal zijn, dat hangt af van het aantal BNB-tokens dat jij in jouw bezit hebt, maar de cashback kan oplopen tot 8%.

Je kan met één BNB-token al een 2% cashback krijgen en dat tikt lekker aan. Bij een uitgave van 100 euro, zul jij 2 euro terugkrijgen in de vorm van cryptocurrency.