Polkadot koers verwachting

Wat is Polkadot en wat is de Polkadot DOT koers verwachting?

Wat is de Polkadot koers verwachting? Het investeren in cryptomunten is nog nooit zo populair geweest als tegenwoordig. Steeds meer mensen willen naast het traditionele financiële systeem investeren in cryptocurrency. Een munt in opkomst en die inmiddels erg populair is, dat is Polkadot.

Deze betrekkelijk nieuwe cryptomunt zag het levenslicht in 2017, maar is niet meer uit de verschillende top 10 lijsten van beste cryptomunten weg te denken.

Polkadot kopen bij Bitvavo in 3 stappen

1 – Kies een Broker (Bitvavo)
2 – Stort geld vanaf je betaalrekening
3 – Koop Polkadot
Direct Polkadot kopen

Wat Polkadot (DOT) is en wat de koers verwachting voor deze digitale munt is dat zal ik je in dit artikel duidelijk maken.

Wat is Polkadot?

Polkadot behoort tot een van de veelbelovendste projecten die de laatste jaren zijn opgestart in de cryptowereld. Polkadot is een interchain-ontwikkeling platform dat verschillende blockchains (cross-chain) zonder problemen met elkaar kan laten samenwerken. Polkadot (DOT) wordt ook wel de Ethereum killer genoemd.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

De ontwikkelaar van Polkadot is het in Zwitserland gevestigde Web3 Foundation. Het doel van de makers van deze munt is een gebruiksvriendelijk gedecentraliseerd en geavanceerd peer-to-peer platform te creëren.

De grote pijlers waar Polkadot op draait zijn:

  • Een geavanceerd bestuursproces
  • De blokketen zijn eenvoudig in te stellen
  • Het wil economische schaalbaarheid aanbieden
  • Het kan upgraden zonder hard forks
  • Gedeelde beveiliging van relaisketting & parachines

In 2017 werd het ICO gelanceerd en in 2019 volgde er een experimentele versie onder de naam ‘Kusama’. Een jaar later in 2020 werd het hoofdnet van Polkadot gelanceerd.

Prognose voor de komende jaren

Wat is de Polkadot koers verwachting voor de komende jaren? Lees hier onder wat de prognose voor de lange termijn is.

De Polkadot koersverwachting in 2022

Net als bij alle andere cryptomunten is het ook voor Polkadot moeilijk om een prognose uit te spreken over de koersverwachting. De cryptomarkt is erg volatiel waardoor de ups en downs elkaar in razend tempo opvolgen.

Kijk daarom goed naar de ontwikkelingen die de munt gaat doormaken in de toekomst dit zal je voorspelling een heel stuk realistischer maken. Als ik naar de technische analyse voor Polkadot kijk dan ziet die er positief uit op de lange termijn.

Als je gaat handelen in Polkadot voor de korte termijn dan loop je een aanzienlijk groter risico. Voor de meeste coins geldt dat ze stijgen als er naar de lange termijn wordt gekeken. Dit heeft alles te maken met de ontwikkelingen, de acceptatie in de toekomst, de samenwerkingen en de updates.

Dat Polkadot een munt is die enorm stijgt de laatste maanden heeft ermee te maken dat er veelbelovende ontwikkelingen op stapel staan en dat het team achter Polkadot enorm gedreven is.

Polkadot koers verwachting 2022

De prijsverwachting voor Polkadot deed veel investeerders versteld staan. In het begin van het jaar overtrof deze namelijk alle voorspellingen. Als we nu kijken naar de koers van Polkadot dan kunnen we een verwachting uitspreken van $14 aan het einde van het jaar.

Analisten voorspelden aan het begin van het jaar een koers van $8 in de zomer. Inmiddels is de waarde van Polkadot al flink gestegen en staat deze op het moment van schrijven op ruim $12.

Polkadot koers voorspelling

Voorspelling van de prijs voor 2022 – 2025

Als ik een prognose moet uitspreken voor de DOT-prijs dan is dat een enorme opgaven. Doordat de hele cryptomarkt enorm schommelt zal dit ook de koers van Polkadot doen dalen en stijgen. Er zijn onlangs verschillende positieve nieuwsberichten naar buiten gekomen waardoor de koers een positief resultaat heeft laten zien.

Als ik een voorspelling voor 2022 moet uitspreken dan kan Polkadot de prijs van $15 wel gaan passeren. Aan het einde van het jaar kan als de ontwikkelingen zich door blijven zetten de koers de $18 aantikken.

Polkadot kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Als ik naar de lange termijn kijk dan kan de prijs richting de $25 stijgen en aan het einde van 2025 zelfs richting een prijs van $35 door stijgen.

Koers Polkadot

Polkadot heeft aan het begin van het jaar een flinke koersstijging laten zien. In mei daalde de koers net als de prijzen van veel andere digitale valuta. Inmiddels zien we in de hele markt weer flinke stijgingen en is ook Polkadot weer terug te vinden met een hoge notering in de crypto top 10.

De totale marktwaarde van Polkadot is flink gestegen en zal ook in de toekomst nog een flinke stijging laten zien.

Een groot gedeelte wordt verhandeld op Binance. Op de Nederlandse exchange Bitvavo is Polkadot ook te koop. Als je Polkadot wilt kopen dan zul je de live koersen kunnen volgen op Bitvavo en je kunt daar de munt direct aanschaffen.

Voordat je gaat investeren in Polkadot is het belangrijk om het laatste nieuws in de gaten te houden. Doordat de munt erg gevoelig is voor de koersschommelingen van de cryptomarkt is de munt erg beweeglijk.

Doordat de munt steeds meer acceptatie krijgt, ziet de toekomst er veelbelovend uit. De prijs zal dan ook als ik naar de toekomst kijk een flinke stijging gaan laten zien.

De totale marktwaarde van Polkadot is nog klein in vergelijking met andere bekende cryptomunten. De koersprijs laat een flinke stijging zien en dat geeft wel aan dat Polkadot een crypto is die je zeker in de gaten moet houden.

Polkadot kopen bij Bitvavo

Via onderstaande grafiek kun je de actuele koers (in euro) in de gaten houden en direct Polkadot kopen bij Bitvavo en betalen met iDeal.

Waar Polkadot kopen?

Als je Polkadot wilt kopen dan kun je dit tegenwoordig bij Bitvavo doen. Deze crypto exchange is de grootste en goedkoopste van Nederland.

Bovendien hebben ze een zeer overzichtelijke app en krijg je bij Bitvavo 1000 euro gratis handelen. Ook na deze welkomstbonus betaal je de laagste transactiekosten deze liggen tussen de 0,1 en 0,25%.

Polkadot prijsvoorspelling

Door het positieve nieuws over Polkadot en de technische analyse die ik er op los heb gelaten kan ik wel een prijsvoorspelling doen en zeggen dat de DOT-prijs in een periode van 4 jaar kan stijgen naar de $35.

Het blijft speculeren en het is geen financieel advies. Maak dus altijd zelf een analyse, lees het nieuws en volg de koersen. Alleen dan kan je verstandig investeren in Polkadot en alle andere cryptocurrency.

Wil je inzetten op de hoge koersverwachtingen, maar heb je nog niet voldoende kennis? Als je nog niet voldoende kennis hebt om een technische analyse te maken dan is het investeren in een crypto cursus het beste begin.

Je zult zien dat het je op de lange termijn veel meer gaat opleveren dan dat de cursus je kost. Bovendien is het veel leuker om te handelen in crypto als je zelf onderzoek kunt doen. En je bespaart jezelf een hoop teleurstellingen doordat je niet de bekende fouten gaat maken die al veel mensen hebben gemaakt.

Polkadot verwachting video

Polkadot verwachting experts

Analisten zijn het er over eens dat de polkadotvaluta een behoorlijke mooie toekomst tegemoet gaat. Een prognose maken is niet makkelijk, maar de voorspellingen zijn positief en die zijn gebaseerd op de ontwikkelingen en de aanstaande partnerships die eraan komen.

Polkadot kopen bij Bitvavo

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Gratis crypto training

Wil jij starten met het investeren in crypto?

bitcoin training

De training is geschikt voor iedereen die:

  • Een passief inkomen wil verdienen
  • Wil leren winstgevend crypto te kopen
  • Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen

Bekijk hier wat je gaat leren!