Alonzo Hard Fork Cardano komt eraan – Wat betekent dit voor Ethereum?

Ethereum staat al jaren op eenzame hoogte. Pal onder Bitcoin. Maar voor hoe lang kan het de tweede plek vasthouden?

Nu bedrijven inzien dat blockchain de toekomst is en het vooral Ethereum is dat wordt gebruikt om programma’s en applicaties op te bouwen, neemt de drukte op de Ethereum blockchain toe.

En daarmee zou het wel eens aan zijn eigen succes ten onder kunnen gaan. Er beginnen namelijk barsten te ontstaan in het ontwerp.

Zo staan transacties op piekmomenten urenlang in de wachtrij om verwerkt te worden, de ‘gas fees’ stijgen tot abnormale hoogten en het blockchainnetwerk blijkt nauwelijks schaalbaar.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het hoge energieverbruik van Ethereum. Cardano ADA heeft vanaf 12 september alles wat Ethereum momenteel mist. Want mocht je het grote nieuws gemist hebben: De Alonza Hard Fork van Cardano komt eraan!

Cardano op plek 3 dankzij Alonzo Hard Fork

De Alonzo Hard Fork voor Cardano wordt op 12 september aanstaande uitgerold. Vanaf dat moment kunnen ook ‘smart contracts’ geïmplementeerd worden.

In een korte tijd is Cardano in market cap Binance Coin (BNB) voorbijgegaan en is het op het moment van schrijven de op twee na grootste cryptocurrency.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

De totale market cap bedraagt nu ruim 90 biljoen dollar (US). In amper een maand tijd is de market cap met ongeveer 180% toegenomen.

Experts denken dan ook dat het een kwestie van tijd is voordat deze ‘derde generatie blockchain’, zoals Cardano zichzelf typeert, de market cap van Ethereum kan evenaren. Dan moet ADA wel op een constante wijze doorgroeien.

Smart contracts gaan live: Prijsvoorspelling Cardano ADA

Terwijl de prijs van de munt van Cardano (ADA) records na records vestigt, is het belangrijk om te beseffen dat dit alles gebeurt terwijl nog niet eens de functie van smart contracts is toegevoegd! De koers verwachting van Cardano is dan ook hoopgevend.

Kan je nagaan wat er op 12 september aanstaande gebeurt wanneer het testnet van Cardano écht live gaat… Op de korte termijn kan de prijs van één ADA verdubbelen denken experts. Maar de maanden die daarop volgen zijn eigenlijk nog veel interessanter.

Want ontwikkelaars staan te springen om van Cardano’s blockchainnetwerk gebruik te maken. Veel smart contract projecten én dApps (gedecentraliseerde applicaties) zullen op Cardano’s netwerk worden gebouwd in plaats van op Ethereum. En dit gaat natuurlijk sowieso iets met de ADA prijs doen!

Blockchain ADA staat op exploderen!

De blockchain van Cardano staat op exploderen! Een realistische prijsvoorspelling voor 1 ADA is €8,- op 1 januari 2022. Er vanuit gaande dat Ethereum geen nieuwe records zal neerzetten tot die tijd, betekent dit dat de totale marketcap van ADA die van Ethereum zal evenaren. Naar onze mening heeft Ethereum nu al de wedloop met Cardano verloren. En dit is waarom.

Cardano is de ‘Ethereum killer’ en dit is waarom

Het is door ons niet uit de lucht gegrepen maar gebaseerd op feiten: Alles wijst erop dat Cardano gewoonweg een veel beter, veiliger, sneller, schaalbaarder en duurzamer blockchain is dan Ethereum. De reden waarom Ethereum nog zo groot is, is enkel omdat ontwikkelaars nóg geen andere keus hebben. Maar daar gaat spoedig verandering in komen denken wij.

Eerste Proof of Stake blockchain

Cardano maakt gebruik van Proof of Stake voor het valideren van transacties en met het staken van ADA’s worden er nieuwe ADA’s gegenereerd. Het is de eerste blockchain die gebruik maakt van deze mechanisme.

Met het staken van ADA kunnen houders zelf dus nieuwe ADA’s verdienen waardoor de waarde van hun wallet toeneemt, maar ze helpen er ook het netwerk mee. Proof of Stake (PoS) is ten opzichte van Proof of Work (waarmee Ethereum op dit moment nog werkt) veel efficiënter en energiezuiniger.

ADA staken kan bij Bitvavo

Wil je ook graag investeren in het Cardano project? Zelf schaffen we al onze coins aan bij de Nederlandse broker Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je lage transactiekosten, heb je de keuze uit meer dan 100 cryptocurrency en kan je de optie ‘staking’ eenvoudig activeren voor je munten.

Verdien met het staken van Cardano ADA jaarlijks 5% over je totale inleg. Bijkomend voordeel is dat de rente wekelijks wordt uitgekeerd.

Cardano ADA kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Layers

Terwijl ‘oude’ blockchains zoals Bitcoin en Ethereum in feite werken op maar één laag, daar werkt Cardano’s blockchaintechnologie met 2 lagen (layers). Waar het op neerkomt is dat daarmee logica en veiligheid gewaarborgd worden. Met de eerste laag (CSL) wordt er voor gezorgd dat transacties veilig opgeslagen worden. CCL (de tweede laag) moet de smart contracts bewaren.

Transactiegegevens én de transactievoorwaarden worden dankzij de twee lagen dus van elkaar gescheiden wat het zeer veilig en transparant maakt omdat de lagen operabel zijn los van elkaar.

Schaalbaar

Bovendien zorgen de twee layers ervoor dat het blockchainnetwerk op deze manier schaalbaar is. Zodoende komt er dus ook meer ruimte vrij.

Hardfork

Door met meerdere lagen te werken, kan Cardano eenvoudig hardforks toepassen terwijl het netwerk gewoon draaiende blijft. Ook als er iets misgaat op een laag en dit probleem verholpen moet worden, ondervindt de andere laag daar geen problemen van.

Lage transactiekosten

Cardano is een uniek project dat onder leiding staat van Charles Hoskinson. Charles is medeoprichter van Ethereum en heeft het project verlaten omdat hij zich grote zorgen maakte over de schaalbaarheid en de hoge transactiekosten van Ethereum.

En inderdaad, die ‘gas fees’ zijn de pan uitgerezen wat Ethereum voor ontwikkelaars een erg dure blockchain maakt. Cardano kost voor het gebruik van het netwerk maar een fractie van de transactiekosten van Ethereum.

Bovendien wordt de blockchain geroemd vanwege zijn snelheid. Met Cardano worden transacties supersnel uitgevoerd. Afstanden maken daarbij niets uit.

Uniek in de cryptowereld: Wetenschappelijke benadering

Wat Cardano in de cryptowereld ook uniek maakt is de manier waarop het problemen en oplossingen benadert: op een wetenschappelijke manier. Aan het team werken ingenieurs en academici. De bouw van de blockchain heeft vele jaren in beslag genomen maar het staat dan ook als een huis.

Het belangrijkste doel van de ontwikkelaars is om een zeer betrouwbare blockchain te bouwen die in theorie eindeloos schaalbaar zou moeten zijn, veilig, razendsnel en duurzaam.

Ethereum 2.0.

In 2022 wordt Ethereum 2.0. uitgerold. Een van de belangrijkste vernieuwingen is de overstap van Proof of Work naar Proof of Stake.

Deze nieuwe upgrade is hard nodig maar in totaal neemt de upgrade vele jaren in beslag en het is maar de vraag of ontwikkelaars, bedrijven en overheden zo lang willen wachten nu Cardano een minstens zo goed alternatief is geworden zo niet beter. Bovendien is het zeer de vraag of Ethereum 2.0. oplossingen gaat brengen.

Ja, de blockchain zal meer transacties aankunnen en het energieverbruik zal afnemen. Maar het probleem van de hoge transactiekosten zal vermoedelijk blijven. En ook de schaalbaarheid blijft een zeer groot probleem.

Ethereum ETH kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Ondanks dat Ethereum een prachtig project is, denken wij dat de technologie nu al is ingehaald door Cardano. Niet dat Ethereum daarmee onbruikbaar wordt. Integendeel. We zien wel toekomst in Ethereum 2.0. maar het zal wel een toontje lager moeten zingen.

Veel ontwikkelaars zullen kiezen voor een overstap naar Cardano.

Het is niet een kwestie óf Cardano de wedloop met Ethereum gaat winnen maar wanneer. Cardano ADA is de ‘Ethereum killer’.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!