De Beste Cryptomunten van 2021

Top 10 beste cryptomunten van 2021

Als je gaat investeren in crypto dan wil je uiteraard weten welke crypto je het beste kunt kopen. Je bent namelijk op zoek naar cryptomunten die potentie hebben om flink in waarde te stijgen op korte- of lange termijn.

Welke crypto gaat stijgen?

Met een aanbod van ruim 7000 cryptocurrencies is het lastig kiezen in welke crypto je het beste kunt investeren. Welke crypto gaat stijgen dat is dan ook niet te voorspellen. Wel kun je door de grafieken te bestuderen een voorspelling voor je zelf maken.

Top 10 beste cryptomunten

Om het jou makkelijk te maken hebben we de top 10 van beste cryptomunten voor je overzichtelijk bij elkaar gezet. Dit zijn ook munten waarvan de verwachting is dat ze veel potentie hebben.

Waarop letten bij het kopen van crypto?

Je ziet hieronder de beste cryptomunten van 2021, maar voordat we ons daarop storten is het belangrijk om te weten waarop je moet letten voor je crypto gaat kopen.

 

  1. Doe onderzoek

    Als je gaat investeren dan is het belangrijk om eerst te kijken met welke crypto je het minste risico op verlies loopt. Je kijkt naar de munten die potentie hebben om in waarde te stijgen want dat is het uiteindelijke doel van het investeren in crypto. 😉

  2. Bepaal je budget

    Zoals met iedere vorm van beleggen is het met beleggen in crypto niet anders. Beleg alleen met geld wat je echt kunt missen.

    Bepaal van te voren hoeveel geld je maandelijks kunt missen zonder in de problemen te komen.

    Het bedrag dat je reserveert om crypto te kopen hoeft niet zo groot te zijn. Met enkele tientjes per maand kan je al een leuk portfolio opbouwen.

Wat zijn de beste cryptomunten van 2021?

Je weet nu waar je op moet letten bij het kopen van cryptomunten dus het is tijd om te kijken naar de top 10 beste cryptomunten van 2021. 

De beste crypto om in te investeren welke dat zijn dat moet je uiteraard zelf onderzoeken dat heb je hierboven al kunnen lezen.

Wij zijn geen financieel experts en de top 10 van beste cryptomunten is dan ook geen advies, maar het zijn munten waarvan wij verwachten dat deze munten potentie hebben om in waarde te gaan stijgen.

Wij kunnen dus niets garanderen en dat doen we dan ook niet. Je kunt deze lijst gebruiken om mogelijk jouw portfolio uit te breiden. 

Live crypto koersen

De koersen van de cryptomunten zijn allemaal realtime en ze staan weergegeven in de euro. In de grafiek die bij de koers hoort kan je zien wat de koers de laatste periode heeft gedaan en daaruit kan je globaal de verwachting berekenen.

Als je een digitale munt wilt kopen nadat je de koers hebt gezien dan kan je deze direct aanschaffen en betalen met iDeal.

#1. Bitcoin (BTC) live koers

De eerste munt in de lijst is uiteraard de Bitcoin (BTC). Deze munt is niet alleen de meest populaire crypto, maar ook de munt die aan het begin stond van het crypto tijdperk.

De blauwe lijn in de grafiek geeft het koersverloop aan en je kunt bitcoin direct kopen via Bitvavo en betalen met iDeal. 

Bitcoin heeft in 2020 een flinke stijging laten zien, maar in mei 2021 ging de koers van de bitcoin weer flink onderuit. Dit soort koersschommelingen geven jou als koper de mogelijkheid om voor relatief weinig geld in te stappen in bitcoin. 😉

#2. Ethereum (ETH) live koers

Ethereum is na de Bitcoin een van de meest belangrijke munten die er momenteel in omloop zijn. Voor Ethereum staat er eind 2021 een grote update op het programma, dan komt namelijk Ethereum 2.0 uit. Ethereum 2.0 is sneller en veiliger en er komen nieuwe mogelijkheden bij.

Zoals je in de grafiek kunt zien is de waarde van Ethereum het laatste jaar flink gestegen. ETH steeg in 1 maand van 1800 naar 3500 euro! 

De verwachting is dan ook dat de waarde van deze munt aan het einde van 2021 flink gaat stijgen. Ethereum kopen is zeker voor de lange termijn een goede optie.

#3. Ripple (XRP) live koers

Ripple is een crypto met diepte en hoogte punten. Een van de positieve kenmerken van Ripple is dat het samenwerkt met financiële instellingen. Deze samenwerkingen scheppen enorm veel vertrouwen en de verwachting is dan ook dat Ripple bij de grotere cryptocurrencies gaat behoren.

#4. Chainlink (LINK) live koers

Chainlink deed het in 2019 en 2020 erg goed het was in die jaren de best presterende cryptomunt. Waar de munt in 2019 begon met een waarde van 0.25 cent was deze een jaar later ruim 1.50 waard. Je ziet hieronder wat de waarde van Chainlink nu is!

#5. Cardano (ADA) live koers

Cardano (ADA) is gelanceerd door een van de oprichters van Ethereum,  Charles Hoskinson. Na een meningsverschil bij Ethereum besloot hij om een nieuwe munt te lanceren. En dit niet zonder succes, Cardano is niet meer weg te denken in de crypto wereld.

In 2020 werd er veel gesleuteld aan Cardano zo werd de Shelley update gelanceerd en dit deed de koers van ADA goed. Ook voor dit jaar staan er interessante updates op het programma. De smart contracts worden verbeterd en ze gaan schaalbaarheid toevoegen.

De verwachting voor de koers van Cardano is hooggespannen en als we de bekende analisten mogen geloven kan dit wel een van de munten zijn met de meeste potentie.

Als je nog zoekt naar een veelbelovende crypto om te kopen dan is ADA zeker een goede optie.

#6. Tezos (XTZ) live koers

Tezos maakt een snelle groei door en gaat Ethereum achterna. Het biedt tegenwoordig de mogelijk voor smart contracts en dApps. Dit is te danken aan de lancering van het mainnet. Tezos is een munt met goede verwachtingen en als je een breed portfolio wilt opbouwen dan mag deze coin zeker niet ontbreken.

#7. VeChain (VET) live koers

VeChain is een munt die al vanaf 2015 op de cryptomarkt te vinden is. VeChain is een multifunctioneel blockchain systeem met een grote toekomst. VeChain staat bekend als een zeer innovatieve cryptomunt. Een van de grote pijlers waar het op vaart is het doel om manipulatie en nepproducten te vermijden.

Wij verwachten dat VeChain een rooskleurige toekomst tegemoet gaat vandaar ook dat deze crypto is opgenomen in onze top 10 van beste cryptomunten.

#8. Tron (TRX) live koers

Met als doel het internet te decentraliseren begon Justin Sun in september 2017 met het lanceren van Tron (TRX). In 2020 steeg de koers van Tron met maar liefst 57 procent en ook voor de aankomende periode is de verwachting dat de groei er nog niet uit is.

#9. Stellar (XLM) live koers

Deze digitale valuta is te vergelijken met Ripple. Beide munten zijn ook gelanceerd door Jed McCaleb. En hier houdt de vergelijking ook wel grotendeels op want deze munt richt zich meer op individuen bij het overmaken van geld. Stellar is ontwikkeld om de problemen met grensoverschrijdende transacties te overwinnen.

Ondanks dat XLM een vrij onbekende munt is voor veel mensen is het zeker een crypto om goed in de gaten te houden. Zeker een pareltje wat je voor de toekomst kan toevoegen aan je portfolio.

#10. Fetch.ai (FET) live koers

Deze digitale valuta is lange tijd verscholen gebleven voordat het zijn inmiddels bekendheid kreeg. Fetch.ai heeft naam gemaakt in de crypto wereld dankzij het concept en de technologie achter deze cryptocurrency.

Het project achter Fetch.ai is een samensmelting van twee technologieën artificial intelligence en blockchain. Projecten waarvan het gebruik in de toekomst flink gaan toenemen. De verwachting voor de koers van FET is dan ook hoopgevend.

Conclusie: Beste cryptomunten top 10

Zoals je hebt kunnen zien staan de bekende grote crypto valuta in de lijst, maar hebben we ook enkele minder bekende altcoins in de top 10 gezet waarvan de verwachting hooggespannen is. De koersen zijn puur informatief en niet bedoeld als financieel advies.

Als je aan de hand van de koers van een bepaalde digitale munt deze wilt kopen dan kan dit via de blauwe knop onder de koers. Je kunt de munten betalen met iDeal.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

Koers verwachtingen

Als we terug kijken naar 2020 dan zagen we dat de cryptocurrency koersen allemaal flink gestegen waren. Deze positieve trend werd doorgezet aan het begin van 2021, maar in mei kregen de koersen een flinke dip te voortduren.

Onder andere door Elon Musk die aankondigde dat het niet meer mogelijk is om de Tesla met bitcoin te betalen gingen de koersen flink onderuit.

Als reden voor zijn besluit gaf hij aan dat de bitcoin te vervuilend is om te produceren. Wat de verwachtingen tot 2025 zijn is niet te voorspellen. Op het moment van schrijven zitten we bijna in een bear market maar hoe lang deze gaat duren en hoe de koersen zich weer zullen herstellen is niet te zeggen.

Welke munten gaan stijgen?

Welke munten gaan stijgen of nog dieper zullen dalen is niet te voorspellen en dat gaan we dan ook niet doen. We hopen dat je met deze crypto koers top 10 een beter beeld hebt gekregen van de verschillende cryptocurrencies. De koersen die je op deze pagina ziet zijn allemaal live en de valuta is vermeld in euro’s.

Bekijk de gratis bitcoin training!

Wat zijn de beste cryptomunten

Wat de beste cryptomunten zijn dat is niet direct te bepalen. Wel kan je zelf onderzoek doen en bepalen in welke munt het op dat moment het beste is om in te investeren.

Ben ik te laat om in crypto te investeren?

Nee, je bent zeker niet te laat om te investeren in crypto. De cryptomarkt staat nog in de kinderschoenen er is dan ook nog erg veel winst te behalen.

Welke coin gaat stijgen in 2021?

Welke coin er gaat stijgen in 2021 is niet te voorspellen. Als we naar de aanstaande ontwikkelen kijken dan is Cardano (ADA) wel een munt met veel potentie.

Plaats een reactie