Wat is Tether?

TetherTether (USDT) is een cryptomunt met een vastgepinde waarde, oftewel een stablecoin die gemaakt is om de vaste waarde van de Amerikaanse dollar aan te houden. Toen de coin werd bedacht was het idee erachter om een zeer stabiele cryptocurrency te creëren die gezien kon worden als een soort digitale dollar, en dat is gelukt.

Munten in de cryptowereld die als doel hebben om een zeer stabiele vervanger van de Amerikaanse dollar te zijn, worden ook wel in de volksmond “stabiele munten” (of in het Engels stablecoins) genoemd. Tether is de meest populaire stabiele munt en fungeert zelfs als een dollarvervanging op veel populaire beurzen!

Op hun eigen website geeft Tether aan dat Tether het contant geld omzet in een digitale valuta, om daarmee de waarde van de munt te verankeren of te “tetheren” aan de hand van de prijs van andere nationale valuta’s zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar en de euro. Net als andere crypto’s maakt het hierbij gebruik van de blockchain.

Wat Tether is, wat de koersverwachting is en of het verstandig is om in de Tether coin te investeren dat lees je in dit artikel.

Je kunt Tether kopen bij Bitvavo.

Actuele Tether (USDT) koers

Als je gaat investeren in Tether dan wil je uiteraard eerst de actuele koers in de gaten houden. In de grafiek hieronder zie je de koers van Tether en je kunt de coin direct kopen bij Bitvavo en betalen via iDeal.

100% gesteund door de Dollar

In tegenstelling tot andere crypto’s is het volgens de officiële Tether-site “100% gesteund door USD” en volgens Tether zelf wordt de onderliggende waarde, de USD in reserve gehouden door hen.

Dit houdt dus in dat elke Tether wordt verondersteld te worden gesteund door de dollars die in reserve worden gehouden in een 1 op 1 verhouding, maar let wel: Dit is een goed maar ook heel groot verkoopargument en een potentieel probleem in de anders nogal ongebonden en gedecentraliseerde cryptoruimte. Idealiter betekent dit dat Tether op alle beurzen tegen 1 dollar handelt en kan worden gebruikt in plaats van diezelfde dollar.

In de praktijk neigt de prijs echter een beetje te fluctueren tussen 99 en 1.01 dollar, met hier een daar een zware uitschieter naar beneden, of een pijl naar boven. Zelf stabiliseert Tether op dat moment de boel dan weer, zodat de waarde dan weer op 1 dollar uitkomt. Er is echter geen garantie vanuit Tether Ltd. dat ze voor enig recht op terugbetaling of omruiling van Tethers voor echt geld kan zorgen.

Volgens een studie van CryptoCompare, een wereldwijde aanbieder van gegevens over de cryptocurrency-markt, vertegenwoordigt de handel tussen Bitcoin en Tether nog steeds het grootste deel van BTC dat wordt verhandeld in fiat of stablecoin. In februari 2021 werd ruim 57% van alle Bitcoin-handel gedaan in USDT. Tether is en blijft dus ook altijd een belangrijke liquiditeitsbron voor de cryptocurrency-markt.

Tether kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Historie Tether/USDT

Tether werd gelanceerd als RealCoin in juli 2014 en werd in november omgedoopt tot Tether door Tether Ltd., het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het handhaven van de reservebedragen van fiatvaluta.

De eerste handel vond plaats in februari 2015. In november 2017 zou Tether zijn gehackt met Tether-munten ter waarde van $ 31 miljoen die gestolen waren, waarna een hard fork werd uitgevoerd.

Een hard fork houdt in dat alle Tether munten die op dat moment uit zijn gegeven doorgaan in een nieuwe vorm en de oude waardeloos worden. Houders van de oude krijgen dan allemaal nieuwe munten met dezelfde waarde, maar de hacker eindigt dan met oude, waardeloze munten waar hij niets meer mee kan.

In januari 2018 werd een andere hindernis genomen omdat de noodzakelijke audit om ervoor te zorgen dat de real-world reserve wordt gehandhaafd, nooit heeft plaatsgevonden. In plaats daarvan kondigde het aan dat het afscheid zou nemen van het auditkantoor, waarna het een dagvaarding kreeg van toezichthouders. De bezorgdheid over de vraag of het bedrijf, beschuldigd van een gebrek aan transparantie, voldoende reserves heeft om de munt te steunen, is alomtegenwoordig geweest.

Tether

Voordelen Tether/USDT

Het belangrijkste gebruik van Tether is dat deze een bepaalde mate van stabiliteit biedt aan de anders zeer volatiele cryptoruimte en ook een stukje liquiditeit geeft aan de beurzen en banken die zelf niet in dollars willen of kunnen handelen, bijvoorbeeld aan de soms controversiële maar toonaangevende beurs Bitfinex.

Met USDT kan je in theorie overgaan in een munt die een stabiele waarde heeft zoals USD, zelfs als je op een beurs bent die niet in fiat handelt! Dat is op zich al een groot probleem, maar het wordt nog beter. Veel beurzen bieden ook USDT aan als handelspaar, waardoor je munten kunt kopen met een munt die USD weerspiegelt. Wat vooral zeer comfortabel is als de prijs van bijvoorbeeld de Bitcoin flink op en neer gaat.

Nadelen Tether/USDT

Afgezien van alles wat goed is aan Tether, brengt Tether echter ook weer enkele problemen met zich mee, waarbij er ook een paar een groot probleem zijn. De realiteit is dat er enkele overwegingen en zorgen zijn met Tether waarvan elke gebruiker zich op zijn minst wel bewust van moet zijn.

Er is bezorgdheid dat het krijgen van fiat voor USDT op een gegeven moment misschien niet werkt zoals bedoeld. Er is reële bezorgdheid dat de crypto-economie nu is “gebonden” aan een enigszins gecentraliseerde dollarvervanger.

Er is ook wat bezorgdheid gebaseerd op het feit dat sommige van dezelfde mensen die Bitfinex runnen nu ook Tether runnen (Bitfinex is een toonaangevende beurs die margehandel met USDT als onderpand toestaat en die in deze zin veel macht in de handen van de weinigen legt). Er is verder nog bezorgdheid dat Tether niet altijd wordt gesteund door de 1:1-verhouding zoals beweerd (en in plaats daarvan dat er misschien een fractionele reservelening plaatsvindt).

Met andere woorden, er is enige bezorgdheid over het gecentraliseerde karakter van Tether en enige bezorgdheid over het feit dat het publiek geen manier heeft om het systeem dat Tether heeft geprobeerd te tonen volledig te verifiëren via zijn documentatie, openbare blockchain en openbare audits.

De problemen en voordelen draaien hier allemaal in wezen om hetzelfde concept. Dat wil zeggen, het vastmaken van de cryptoruimte aan een dollarvervanger, gecontroleerd door een centrale tussenpersoon, en vervolgens op basis daarvan verwachtingen stellen.

Dat zou ironisch moeten klinken, want dit probleem van vertrouwen en centralisatie was grotendeels het exacte probleem dat crypto in de eerste plaats probeerde te vermijden! Het onderliggende probleem is dan dat het bedrijf Tether, hoewel ze blockchain-technologie gebruiken, geen gedecentraliseerd gedistribueerd slim contract is; ze zijn een bedrijf dat wordt gerund door potentieel feilbare mensen (die ons vragen om hen te vertrouwen).

Hetzelfde geldt voor Bitfinex. Bitfinex is geen gedecentraliseerde peer-to-peer exchange; Ze zijn een bedrijf. Voor zover iedereen het erover eens is dat een Tether $ 1 waard is, en vooral in de mate dat het geldt op beurzen, waaronder Bitfinex, is in de mate dat het nut van Tether opweegt tegen de potentiële problemen.

Afgezien van zorgen en overwegingen, is de realiteit: Tether heeft tot nu toe vrij goed gewerkt en dat heeft Tether al vanaf begin 2018 een plaats opgeleverd als een van de top 10 munten qua marktcap.

Tether koers verwachting

Wat de koers verwachting voor de Tether coin is, dat is op dit moment moeilijk te voorspellen. Als we de prognose van bekende analisten mogen geloven dat ziet de toekomst er rooskleurig uit. In 2022 zou de koers een flinke stijging kunnen laten zien. Uiteraard blijven dit altijd voorspellingen en moet je altijd zelf onderzoek doen voor je investeert in een crypto coin.

Als je zelf analyses wilt maken en grafieken uit wilt kunnen lezen dan is het volgen van een crypto cursus een goede eerste stap. Je zult dan de technieken achter een cryptomunt leren begrijpen en je zult merken dat het dan veel makkelijker is om te handelen in cryptocurrency.

Maar is Tether echt wel 1 op 1 gekoppeld aan de dollar?

In 2019 heeft Tether de formulering op zijn site gewijzigd met betrekking tot hoe Tether wordt gesteund. Kortom, Tether wordt niet meer 1:1 door dollars op een bankrekening gesteund. In plaats daarvan luidt de nieuwe formulering: “Elke Tether wordt altijd 100% gesteund door onze reserves, waaronder traditionele valuta- en kasequivalenten en kan van tijd tot tijd andere activa en vorderingen omvatten op leningen die Tether aan derden heeft verstrekt, waaronder gelieerde entiteiten (gezamenlijk “reserves”).

Elke Tether is ook 1-op-1 gekoppeld aan de dollar, dus 1 USDT wordt altijd door Tether gewaardeerd op 1 USD.”

Tether kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

FUD

Fud staat voor Fear, Uncertainty en Doubt. Oftewel in onze taal simpelweg Angst, Onzekerheid en Twijfel. Ook wel Paniek in de Tent. Dit is vaak al genoeg om grote investeerders een klein deel te laten verkopen, waardoor een koers zakt.

Als 2 cryptocurrencies elkaar in de weg zitten dan kan de ene munt een paar influencers inhuren om zichzelf aan te prijzen en de andere munt negatief in het nieuws te laten komen. In de cryptoruimte verspreiden mensen zeer graag FUD. Soms is de FUD geworteld in echte bezorgdheid. Soms is de FUD ook geworteld in het feit dat de persoon een korte positie heeft geopend op een exchange of op zoek is naar een lagere aankoopkoers.

Sommige Tether-zorgen zijn geldig, maar andere zijn het gevolg van FUD dat bedoeld is om de prijs van de crypto te verlagen. Als Tether in een draaikolk naar beneden zou gaan, zou dit vrijwel zeker een tijdelijke tegenslag veroorzaken voor alle crypto (dus degenen die de markt shorten, zouden zich als bandieten onderscheiden).

Deze ongelukkige realiteit wordt echter dan weer niet geholpen door een cryptogemeenschap die zijn vertrouwen in de handen legt van een token welke de Amerikaanse dollar weerspiegelt. Als je dat allemaal dan samenvoegt, kun je beginnen te begrijpen waarom onze pagina over Tether ook noodzakelijkerwijs een pagina met voor- en nadelen is.

Conclusie

De zorgen zijn reëel, maar laat dat je er niet van weerhouden om naar USDT te gaan wanneer het de beste korte termijn beweging voor jou is. De voordelen van Tether, die stabiel is als een digitale dollar die beveiligd is door cryptografie en niet onderhevig is aan zoveel speculatie als andere crypto’s, zijn echte voordelen in het Wilde Westen van crypto.

In de volatiele wereld van crypto is het fijn om wat stabiliteit te hebben. Tether is dus een opmerkelijke crypto. Toch moet de FUD worden overwogen.

Je geeft misschien niet om de FUD, maar als genoeg mensen het doen, kan het een gigantische spaak in het wiel van de cryptotrein gooien. De trein zal waarschijnlijk blijven rijden, maar men wil niet vast komen te zitten in Tether in een doemscenario. Niet elke crypto weerstond ooit de tand des tijds, en ook niet elke stabiele munt. Het enige dat tot nu toe solide blijft, is crypto zelf.

Tether koers

Stabiliteit met Tether

Degenen die echte stabiliteit willen, maar niet terug naar echte dollars willen gaan, bevinden zich tussen wal en schip. De meeste stabiele munten hebben problemen gehad zoals Tether die nu kent (zoals prijsschommelingen en een enkele maker/bedenker die ze uitgeeft).

Ondertussen zijn de top crypto’s BTC, ETH en XRP bijvoorbeeld ook zelf niet zo stabiel. Er is dus geen perfect antwoord mogelijk hierop. Dat gezegd hebbende, niet elke stabiele munt en niet elke crypto beweert te worden gesteund in 1 tot 1 verhouding door dollars. Niet elk alternatief heeft dus hetzelfde risico.

Tether en de Overheid

Dit is waarom Tether, ’s werelds op twee of drie na grootste cryptocurrency, economen wereldwijd bezorgd heeft gemaakt. Tether is nu de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld naar marktwaarde.

En het heeft een aantal economen – waaronder een ambtenaar bij de Amerikaanse Federal Reserve – bezorgd gemaakt. Een jaar terug sloeg een president van de Centrale Bank alarm over Tether en noemde het een potentieel risico voor de financiële stabiliteit. Ondertussen geloven sommige beleggers dat een verlies van vertrouwen in Tether de “zwarte zwaan” van crypto kan zijn, een onvoorspelbare gebeurtenis die de hele markt ernstig zou beïnvloeden.

De problemen rond Tether hebben ook aanzienlijke implicaties voor de opkomende cryptocurrency-wereld. En economen vrezen steeds vaker dat het ook van invloed kan zijn op markten buiten digitale valuta.

Hier draait het dus om:

Tether is zoals gezegd een stablecoin. Dit zijn digitale valuta’s die zijn gekoppeld aan activa uit de echte wereld – de Amerikaanse dollar, bijvoorbeeld – om een stabiele waarde te behouden, in tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies waarvan bekend is dat ze volatiel zijn.

Bitcoin steeg bijvoorbeeld in april naar een all-time high van bijna $ 65.000 en is sindsdien bijna gehalveerd in waarde. Tether is ontworpen om aan de dollar te worden gekoppeld. Terwijl andere cryptocurrencies vaak wel in waarde fluctueren, is de prijs van Tether meestal gelijk aan op of rond de 1 dollar. Dit is echter niet altijd het geval, en fluctuaties in de waarde van Tether hebben beleggers in het verleden bang gemaakt.

Cryptohandelaren gebruiken Tether als een manier om veiligheid te zoeken in een stabieler activum in tijden van scherpe volatiliteit op de cryptomarkt. Crypto is echter niet gereguleerd, is eigendom van de gemeenschap en veel banken vermijden daarom ook zaken te doen met digitale valutabeurzen vanwege het potentiële risiconiveau. Dat is waar de stablecoins als USDT om de hoek komen kijken.

Waarom is men bang?

Sommige beleggers en economen zijn bang dat de uitgever van Tether niet genoeg dollarreserves heeft om zijn dollarwaarde te rechtvaardigen. In mei brak Tether de reserves voor zijn stablecoin af.

De onderneming onthulde dat slechts een fractie van haar deelnemingen — 2,9%, om precies te zijn — in contanten was, terwijl de overgrote meerderheid in een lening zat, een vorm van een lening die ook nog eens ongedekt en zeer kortlopend was. Dat zou Tether in de top 10 van grootste houders van zo een lening ter wereld plaatsen, volgens JP Morgan.

Tether is vergeleken met traditionele geldmarktfondsen, maar zonder enige regelgeving. Met meer dan $ 60 miljard aan tokens in omloop heeft Tether dus veel meer deposito’s dan die van veel Amerikaanse banken. Er zijn al lang zorgen over de vraag of Tether niet wordt gebruikt om Bitcoin prijzen te manipuleren, waarbij een studie beweerde dat het token ook werd gebruikt om Bitcoin te ondersteunen tijdens belangrijke prijsdalingen in zijn monsterrally van 2017.

Problemen met Banken en Toezichthouders

Gezien de negatieve pers die Tether krijgt, heeft de overeenkomstige bank van Tether, Wells Fargo, in maart 2017 zijn diensten aan Bitfinex en Tether afgesloten. In december 2017 werden Tether en Bitfinex gedagvaard door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) op verdenking van het slaan van USDT zonder de juiste documentatie waaruit bleek dat Tether voldoende middelen had om hun circulatie te ondersteunen.

In januari 2018 brak Tether officieel af met zijn auditor, Friedman LLP, voordat het auditproces van het bedrijf plaatsvond, wat nog meer terugslag trok. Het ene schandaal na het andere, de waarde van Bitcoin daalde eind 2018: op 14 oktober crashte de USDT naar 86 cent op cryptobeurs Kraken, verre van de gehoopte 1 dollar dus.

Eerder dit jaar bereikte het kantoor van de procureur-generaal van New York een schikking met Tether en Bitfinex, de uitgever van Tether. De hoogste wetshandhaver van de staat had de bedrijven beschuldigd van het verplaatsen van honderden miljoenen dollars om ruim $850 miljoen aan verliezen te verdoezelen.

Tether en Bitfinex kwamen overeen om $ 18,5 miljoen te betalen in de schikking en werden uitgesloten van deelname in de staat New York, maar de bedrijven gaven niets toe van ontoelaatbaar gedrag.

Vanaf mei 2021 toont het samenstellingsrapport van Tether aan dat de USDT niet alleen wordt gedekt door USD en “kasequivalenten”, maar ook door “gedekte leningen”, “bedrijfsobligaties, fondsen en edelmetalen” en “andere investeringen”.

Tether wordt nog steeds achtervolgd door zijn controversiële verleden. Tether’s reputatie heeft de afgelopen jaren zware klappen gekregen. De stablecoin is nog steeds hier, nummer 2 van de wereld, en hoewel de prijs van tijd tot tijd wegzakt van de $ 1, fluctueert het niet al te dramatisch en is het nog steeds een stabiele crypto, althans voor nu.

Tether kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Panama Papers en Tether

Bovendien werd de managementstructuur van Tether geleidelijk aan onderwerp van veel aandacht. De 13,4 miljoen pagina’s tellende Paradise Papers die in november 2017 uitlekten en de wereld schokten, onthulden dat de leidinggevenden bij zowel Tether Operations Limited als Bitfinex identiek waren.

Beide bedrijven hebben dezelfde CEO, CFO en Chief Strategy Officer. Dit leidde tot speculaties dat Tether eigenlijk gewoon een munt was die wordt gebruikt om de prijs van Bitcoin te manipuleren en te verhogen. In juni 2018 publiceerden twee cryptocurrency-academici van de Universiteit van Texas, John M. Griffin en Amin Shams, een invloedrijk onderzoeksdocument dat de bovengenoemde vermoedens vrijwel bevestigde.

Het artikel, getiteld “Is Bitcoin Really Un-Tethered?”, ontdekte dat Tether “clusters onder ronde prijzen, induceert asymmetrische autocorrelaties in Bitcoin, en suggereert onvoldoende Tether reserves voor het einde van de maand.”

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

Besmetting op de markt

Analisten van JP Morgan hebben eerder gewaarschuwd dat een plotseling verlies van vertrouwen in Tether kan leiden tot een “ernstige liquiditeitsschok voor de bredere cryptocurrency-markt.”. Maar er zijn ook zorgen dat een plotselinge toename van Tether-opnames kan leiden tot een mogelijke marktimplosie, die van invloed is op activa die verder gaan dan crypto.

In juni noemde Rosengren Tether en andere stablecoins als een van de verschillende potentiële risico’s voor de financiële stabiliteit. “Deze stablecoins worden steeds populairder”, zei hij tijdens een presentatie. “Een toekomstige crisis kan gemakkelijk worden veroorzaakt als deze een belangrijkere sector van de financiële markt worden, tenzij we ze gaan reguleren en ervoor zorgen dat er eigenlijk een veel stabielere stabiliteit is in wat als een stablecoin aan het grote publiek wordt verkocht,” voegde Rosengren eraan toe.

Vorige week waarschuwde Fitch Ratings dat een plotselinge massale terugbetaling van Tether-tokens de kredietmarkten op korte termijn zou kunnen destabiliseren.

Er zit nog minder risico’s aan munten die volledig worden ondersteund, hoewel autoriteiten zich nog steeds zorgen kunnen maken of de voetafdruk potentieel wereldwijd of systemisch is, aldus het Amerikaanse ratingbureau.

Terwijl stablecoins die fractionele reserves gebruiken of asset allocatie met een hoger risico aannemen, een groter runrisico kunnen lopen. Tether is niet de enige stablecoin die er is, maar het is veruit de grootste en populairste. Andere zijn USD Coin en Binance USD.

Tether

Veelgestelde vragen over Tether

Waar wordt Tether voor gebruikt?

Tether is vooral handig voor de cryptobeleggers omdat het hen een manier biedt om de extreme volatiliteit van andere cryptocurrencies te voorkomen. Bovendien verwijdert het hebben van USDT (in tegenstelling tot de Amerikaanse dollar) transactiekosten en ook vertragingen die de handelsuitvoering binnen de cryptomarkt belemmeren.

Hoe koop ik dan Tether/USDT?

Tether-tokens kunnen worden gekocht op de populaire cryptocurrency exchanges (beurzen), waaronder Bitvavo, Coinbase, Binance, CoinSpot, BitFinex en Kraken.

Is Tether nuttig?

Jazeker is het nuttig, want Tether (USDT) biedt investeerders en beleggers een manier om de extreme volatiliteit van de andere cryptocurrencies te vermijden. Door waarde snel te verplaatsen naar USDT, kan een handelaar zijn risico op blootstelling aan een plotselinge daling van de prijs van cryptocurrencies sterk verminderen.

Ga bijvoorbeeld voor drie kwart in Tether als je de Bitcoin koershoogte niet meer vertrouwd. Overzetten van Bitcoin naar USDT gaat ook veel rapper dan Bitcoin te moeten verkopen naar dollars.

Zijn er nog meer Stablecoins?

Er zijn nog meer stablecoins zoals Tether dat ook is. USDT is de meest bekende maar True USD (TUSD), USD Coin (USD) en Pazos Standard (PAX) zijn ook stablecoins en werken volgens hetzelfde principe als USDT.

Hoe kan USDT op 1 dollar blijven?

Hoewel Tether ook heus wel eens onder de $ 1 is gedaald kan deze stablecoin zijn waarde behouden omdat deze is gekoppeld aan de dollar en 100% wordt gesteund door alle dollar die Tether zegt te hebben.

Vasthouden aan de Amerikaanse dollar is dan ook niet het belangrijkste probleem met Tether. In plaats daarvan is het de 1 op 1 verhouding die Tether zo vol vertrouwen beweert te hebben. Tether was dan ook de eerste stablecoin die in de cryptowereld werd geïntroduceerd. De aankoop en de uitwisseling van Tether kreeg al snel tractie kort na de lancering ervan en sceptici begonnen de legitimiteit van de stablecoin zwaar in twijfel te trekken.

De belangrijkste vraag die vaak wordt gesteld is: heeft Tether nu echt zoveel Amerikaanse dollars op reserve om overeen te komen met het aantal Tether-munten in omloop?

Is Tether veilig?

Er circuleren momenteel ongeveer 50 miljard Tether-munten op de markt, maar of er echt $ 50 miljard ergens op een rekening staat als tegenpost voor deze Tethers, is echt een mysterie. Als je van plan bent om wat USDT te kopen om jouw crypto-activa tijdelijk te parkeren, moet je er rekening mee houden dat je van tevoren veel onderzoek zal moeten doen.

Wanneer is de beste tijd om te investeren in Tether (USDT)?

Handelaren gebruiken Tether als dollarvervanging. Dus als Bitcoin en andere crypto te beweeglijk wordt, of een daling in het verschiet ligt, dan ruilen ze deze om voor Tether. Het kan snel worden uitgewisseld tussen beurzen of individuen, in plaats van geld te verplaatsen via de banken. Tether is gemakkelijk te kopen en te verkopen en is beschikbaar op de locatie waar je jouw cryptocurrencies koopt.

Tether wordt meestal gebruikt als een middel om fondsen op markten te houden wanneer handelaren vrezen dat het aandeel zeer riskant is.

Tether werd plotseling populair en werd een van de meest populaire en bekende cryptocurrencies in de afgelopen jaren. Met andere woorden, Tether is een cryptocurrency die is gekoppeld aan de Amerikaanse valuta, Tether is heel eenvoudig en eenvoudig zonder enige complexiteit. Het is dus tijd om te investeren in Tether en veel winst te maken in 2022.

Het tickersymbool van Tether is USD en heette aanvankelijk Realcoin, in 2014 werd het omgedoopt en begon het te handelen in 2015.
Beurzen hebben een optie om hun munten in USD Tether te prijzen in plaats van USD te gebruiken, omdat het voor hen gemakkelijker is om de waarde te verplaatsen zonder kosten en problemen echter is de beste manier voor handelaren om waarde op te slaan in iets veiligs en stabiels wanneer de markten volatiel zijn.

Elke keer dat de handelaren of een andere cryptocurrency omzetten in fiat-valuta of vice versa, wordt ze een vergoeding in rekening gebracht, maar door Tether te gebruiken, kunnen handelaren hun winsten opslaan in iets dat is gekoppeld aan de Amerikaanse valuta zonder in rekening te worden gebracht.

Tether is beschikbaar om te worden gebruikt op Coinbase, Poloniex, Binance en Bittrex, wat ook het verplaatsen van fondsen gemakkelijker, goedkoper en stabieler maakt. Het is niet zo dat Tether niet zonder problemen is. Tether is gecentraliseerd en gedraaid, het wordt beheerd door Tether Limited, dat is opgenomen in de Britse Maagdeneilanden. Sommige mensen verzetten zich tegen de centralisatie van cryptocurrency.

Is Tether (USDT) een goede investering in 2022?

Als je van plan bent om te investeren in Tether (USDT) en Tether (USDT), dan is 2022 het beste moment om in Tether te investeren, aangezien de USDT-waarde sinds begin 2020 stijgt en de verwachting is dat de Tether -waarde (USDT) zal blijven stijgen en binnenkort de USD Coin-waarde zal overschrijden.

Tether is niet minder dan een revolutie in de wereld van cryptocurrencies voor 2022, Het biedt immense stabiliteit die uitwisselingen soepel en gemakkelijk maakt. De Tether wordt gesteund door de reguliere valuta’s zoals de Amerikaanse dollars, de yen en de euro. Het wordt ook beschouwd als een goede investering in de toekomst vanwege de hoge transparantie en verminderde prijsschommeling in tegenstelling tot andere cryptocurrencies die op de markt beschikbaar zijn.

De visie achter het ontwerp van Tether was om de kloof tussen fiat-valuta’s en cryptocurrencies op te vullen en een ecosysteem te creëren met stabiliteit, transparantie en minimale transactiekosten voor gebruikers. Het is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en het handhaaft de 1-op-1 verhouding met Amerikaanse dollars in termen van waarde, maar het punt is dat er geen garantie wordt gegeven door Tether Ltd. Tethers kan niet worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars.

Hoe koop je Tether (USDT)?

Als je echt van plan bent om jouw zuurverdiende geld uit te geven aan cryptocurrencies, zijn er twee dingen die echt belangrijk zijn voor de stabiliteit en controle over jouw crypto. Een hardware wallet is een perfecte manier om jouw geld te beschermen. Jij bent de enige die daar de leiding over heeft.

De groei komt van verschillende factoren, aldus een grote handelaar bij Alameda. “Sommige mensen vertrouwen niet in hun lokale banken of valuta’s,” zei hij, in welk geval het gebruik van USDT (-0,16%) de “meest liquide USD-achtige blootstelling is waartoe de markt toegang heeft.”

Je kunt Tether rechtstreeks bij Bitvavo aankopen. Je kunt jouw Tether kopen en betalen met iDeal en deze direct en veilig naar jouw hardware wallet sturen. Je kunt Tether ook op andere sites kopen en deze vervolgens beschermen met jouw hardware wallet.

Tether kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Waarom Tether (USDT)?

Tether is veruit de meest unieke en verschillende munt in de wereld van cryptocurrency. Het meest unieke is dat het ook de meest stabiele munt is. De waarde is ongeveer gelijk aan die van de Amerikaanse dollar. Dit is de belangrijkste reden achter de populariteit en roem. Het is een munt die het beste is voor alle soorten operaties zoals Exchanges, investeringen en handel.

Handelaren moeten hun winsten opslaan in een stabiele en veilige opslag. Het wordt gesteund door reguliere valuta’s zoals de dollar en yen, dit maakt het zeer vertrouwd en betrouwbaar. Geen enkele andere munt is zo stabiel als Tether. Afgezien van de stabiliteit is het ook een zeer betaalbare en goedkope oplossing voor het maken van uitwisselingen.

De transactiekosten zijn laag in vergelijking met andere munten en omdat hun waarden ook bijna gelijk zijn aan de Amerikaanse dollar, wat de berekening gemakkelijker en eenvoudiger maakt. Het is niet Bitcoin of ether, maar de Tether die vandaag de dag over de hele wereld maximaal wordt verhandeld.

USDT v/s USDC

De grootste rivaal van Tether is USDC, dat wordt geleverd door Circle.com. De uitgevende instelling betoogt dat USDC wordt uitgegeven door financiële instellingen met een vergunning en door de Amerikaanse dollar wordt beschermd op gescheiden bankrekeningen en daarom, in tegenstelling tot USDT, regelmatig en openbaar wordt gecontroleerd om haar geloofwaardigheid te beschermen.

Volgens grote handelaren domineert Tether nog steeds de Stablecoins, maar winnen wel USDC en Dai DeFi terrein. Dit zou het succes van USDC ten opzichte van USDT kunnen verhogen met de recente passage van STABLE ACT, een wetsvoorstel dat in de VS is geïntroduceerd en dat stabiele muntuitgevers zou verplichten om zogeheten bankcharters te kopen, goedkeuring van de Amerikaanse Federal Reserve en een verzekering te behouden van de Federal Deposit Insurance Corporation.

Toekomst van Tether (USDT)

Tether werd opgericht in 2014 en vanaf het begin af aan heeft Tether enorme aandacht en populariteit gekregen vanwege zijn unieke functie. Als we kijken naar het record van Tether is het duidelijk dat Tether altijd op de keuzelijst van mensen in cryptocurrency heeft gelopen.

In de huidige tijd is het de meest gebruikte munt van de handelaren. In de toekomst zal het een revolutie teweegbrengen in de ruilvormen, met name internationale transacties. Het wordt de maximaal gebruikte manier van uitwisselingen.

Het wordt de beste methode om winsten uit de wereld van cryptocurrency op te slaan. De toekomst van Tether hangt ook af van de toekomst van cryptocurrency. Elk land heeft andere regels en voorschriften met betrekking tot cryptocurrency. Vanaf september 2020 zijn er meer dan 14,4 miljard USDT-tokens in omloop, die volgens Tether worden gesteund door $14,6 miljard aan activa.

Is Tether (USDT) riskant?

Aan de andere kant, als het gaat om Tether, is er ook veel kritiek en scepsis. Mensen weten niet zeker of Tether wordt gesteund door de Amerikaanse dollar voor 100 procent. Tether heeft ook te maken gehad met kritiek en controverse vanwege de centralisatie en de Amerikaanse dollar.

De Tether Ltd. geeft niet de officiële garantie voor de stabiliteit van haar waarde. Tether staat vandaag op de 2e plaats in de wereld van cryptocurrency en de verwachting is dat deze de komende jaren zal groeien. Hoewel de informatie niet wordt bevestigd, wordt gezegd dat Tether werkt aan decentralisatie om de steun en aandacht van steeds meer handelaren en wisselaars te krijgen.

Anders dan dit blijft het bedrijf de vereiste wijzigingen aanbrengen. Ook de laatste tijd is $ 33 miljoen Tether bevroren als gevolg van de KuCoin-hack, en deze beweging heeft aangetoond dat Tether een zeer gecentraliseerde asset is die de decentralisatie van het blockchain-ecosysteem afwijst. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds de meest vertrouwde en oudste stabiele munt in het crypto-ecosysteem.

Er is nu meer dan $19 miljard aan Tether in omloop. Hoewel Tether de grootste en oudste stabiele munt is, zijn er meer dan 40 stabiele munten, waarvan er verschillende zijn verbonden met valuta’s of goud of zilver. Het succes van de Tether heeft dus geleid tot andere stabiele munten, die hulp krijgen door een aantal dingen.

DAI is een stabiele munt, uitgebracht door MakerDAO. Het is het eerste project dat ook een gedecentraliseerde financiering implementeert, wat ervoor zorgt dat leningen, hypotheken en andere financiële diensten worden uitgevoerd zonder dat er een echte bank nodig is.

Het unieke kenmerk van USDT is het feit dat de waarde ervan door Tether wordt gegarandeerd om gekoppeld te blijven aan de Amerikaanse dollar. Volgens Tether wijst het nu ook bij het uitgeven van nieuwe USDT-tokens weer hetzelfde bedrag aan USD toe aan zijn grote reserves, waardoor de USDT munt volledig wordt ondersteund door kas en andere reserves.

De prijs van USDT werd soms wreed verstoord, die op een bepaald moment in zijn geschiedenis zo laag als $ 0,86 daalde. Velen hebben dan ook hun bezorgdheid geuit over het feit dat de reserves van Tether nooit door wie dan ook volledig zijn gecontroleerd.

Veel gewone websites accepteren nu ook stabiele munten, wat een voordeel is boven de heen en weer zwiepende Bitcoin. Immers: 1 Tether zal altijd ongeveer 1 dollar zijn, dus gemakkelijk te kopen en te verkopen voor 1 dollar.

Probeer dat maar eens bij Bitcoin. Vergelijkbaar is het te verwachten gebruik van de stabiele munt van Facebook, Diem (voorheen bekend als Libra), die naar verwachting in het eerste of in het tweede kwartaal van volgend jaar zal worden gelanceerd.

We kunnen op dit moment gerust zeggen dat de USDT de manier waarop we met zijn allen naar cryptocurrency, e-commerce, betalingen, bankieren en zelfs naar soevereine valuta’s kijken, behoorlijk heeft veranderd.

Gratis crypto training

Wil jij starten met het investeren in crypto?

bitcoin training

De training is geschikt voor iedereen die:

  • Een passief inkomen wil verdienen
  • Wil leren winstgevend crypto te kopen
  • Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen

Bekijk hier wat je gaat leren!