Ripple XRP verwachting 2023 – 2030

Wat is Ripple XRP en wat is de Ripple koers verwachting?

Ripple XRP is een van de grootste crypto projecten. Wat is de Ripple XRP verwachting voor nu en de toekomst? Weinig andere crypto projecten komen zo vaak in het nieuws als Ripple XRP. Deze cryptomunt is dan ook een beetje een vreemde eend in de bijt.

Je kunt XRP kopen bij Bitvavo en eToro.

Terwijl de meeste andere cryptocurrency zich focussen op decentralisatie en daarmee tussenpersonen zoals financiële instellingen min of meer buitenspel zetten, daar werkt XRP juist wél nauw samen met banken, verzekeraars en andere grote (financiële) dienstverleners wereldwijd.

Ripple is daarmee als bedrijf uniek in zijn soort. Het is dan ook zoveel meer dan de zoveelste cryptomunt die probeert te concurreren met Bitcoin of Ethereum. De Ripple XRP verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Inhoud

Ripple

Ripple XRP verwachting op korte termijn

Lees hieronder onze uitgebreide prijsvoorspelling voor 2023/2024 en 2025 en wat de koersverwachting volgens ons is voor de jaren die daarop volgen.

Ripple XRP verwachting

Wat is de Ripple verwachting voor de toekomst? Kan de XRP coin in waarde ooit Bitcoin (BTC) overtreffen? Sommige deskundigen menen van wel. Zij zijn van mening dat Bitcoin als blockchain en als betaalmiddel achterhaalt is.

De meest bekende blockchain ter wereld zou transacties veel te traag verwerken, het minen van nieuwe Bitcoins kost teveel energie en de munt is zó instabiel dat het nooit als betrouwbare waardeopslag zou kunnen fungeren (…). Ripple echter verwerkt transacties razendsnel en in vergelijking met BTC bovendien voor een fractie van de energie.

Daarnaast werkt XRP inmiddels samen met grote financiële instellingen overal ter wereld en gaat het in 2022 en 2023 nog diverse belangrijke samenwerkingen aan. De Ripple XRP verwachting ziet er daarom zeer gunstig uit.

Wat is Ripple?

Voordat we beginnen met een uitgebreide Ripple XRP prijs- en koersverwachting, vertellen we jou eerst wat meer over Ripple. Want wat is Ripple? Waarom zijn zoveel crypto investeerders lyrisch en zelfs bullish over het project? En wat zijn de obstakels die een hoge prijsnotering in de toekomst misschien wel in de weg staan?

XRP is de digitale munt van Ripple. Het bedrijf achter het huidige succes is Ripple Labs (daarover in het volgende hoofdstuk meer). Ripple heeft als doel om het huidige betalingssysteem van banken te verbeteren. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Waar Bitcoin als doel heeft om het centrale betalingssysteem te vervangen voor een decentraal, peer-to-peer netwerk, daar wil Ripple XRP juist met financiële instellingen samenwerken om een digitale en naadloze overdracht van geld mogelijk te maken.

In 2012 werd Ripple opgericht door Chris Larsen en Jed McCaleb. Het doel van de ontwikkelaars was en is nog steeds om een gedecentraliseerd platform te ontwikkelen waarmee razendsnelle en goedkope betalingen op uitgevoerd kunnen worden.

Ripple kan je dan ook zien als een soort van uitwisselingsprotocol voor digitale betalingen. Daarmee kunnen internationale overboekingen worden gedaan zonder dat hier tussenpersonen aan te pas komen. De technologie van Ripple wordt centraal beheerd en de geldtransacties verlopen decentraal.

Het verrichten van grensoverschrijdende betalingen kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Het Ripple platform lost dit probleem op. Inmiddels maken zo’n 40 landen (in 2021) gebruik van het Ripple betalingsplatform.

Over Ripple Labs

Wat is Ripple Labs? Dit is het bedrijf dat het Ripple betalingsprotocol heeft ontwikkeld en momenteel doorontwikkeld. Ripple Labs biedt 2 producten aan: xRapid en xCurrent.

Beide betalingsprotocollen zijn gericht op het mogelijk maken van grensoverschrijdende transacties tussen verschillende financiële instellingen zoals banken. Xcurrent zou in de toekomst mogelijk een alternatief kunnen zijn voor het huidige SWIFT netwerk. Het protocol van Ripple moet zorgen voor een veel goedkopere en razendsnelle afhandeling van transacties wereldwijd.

Actuele live koers Ripple

Wat is de actuele koers van Ripple? De Ripple koers heeft in de afgelopen jaren op momenten een zeer sterke groei doorgemaakt. Het hoogtepunt ligt alweer enkele jaren achter ons. Maar de Ripple verwachting is dat de All Time High vroeg of laat weer bereikt wordt of zelfs overtroffen zal worden.

Na een aanzienlijke groei in de afgelopen maanden is de koers van Ripple weer teruggezakt. Toch is de munt nog steeds te vinden bovenaan in de top 10 van alle cryptomunten. Het stond zelfs enige tijd geleden op positie 2.

Daarmee heeft Ripple een aanzienlijk deel van de totale crypto marktwaarde in handen. De totale (markt)waarde van Ripple is op dit moment 32 miljard dollar.

Aangezien crypto in zijn algemeenheid nog in de kinderschoenen staat en Ripple steeds meer bekendheid verwerft, is onze prognose dan ook dat de Ripple koers in de toekomst een totaal ander beeld laat zien.

Kenners verwachten dat de Ripple koers over enkele jaren tot wel 25 keer hoger is dan op dit moment. Gelet op de huidige marktwaarde van Bitcoin is het geen ondenkbaar scenario.

In de grafiek hieronder kan je de actuele Ripple koers in de gaten houden. Je kunt direct XRP aanschaffen en betalen met iDeal.

Ripple XRP nieuws verwachting

2023 gaat een goed jaar voor Ripple worden, zo is de verwachting. In 2021 is de XRP koers al flink gestegen en dat zal in de komende jaren doorzetten, zo is de voorspelling. Een echte prognose is niet te maken, er zijn best nog wat tegenslagen die Ripple moet zien te verwerken.

Als we kijken naar de partnersships en de ontwikkelingen dan zal de toekomst er rooskleurig uitzien. Het is wel belangrijk als je wilt investeren om het laatste Ripple nieuws goed in de gaten te houden.

Geen financieel advies

Toch moeten we voorzichtig zijn met prijsvoorspellingen. Een project kan negatief in het nieuws komen waardoor beleggers massaal afhaken. Bijvoorbeeld door fraude of beloftes die niet nagekomen worden. Ook kunnen soortgelijke crypto projecten opgestart worden die met Ripple concurreren.

Al lijkt ons dat zeer onwaarschijnlijk, want Ripple bestaat al sinds 2012 en heeft daarmee een voorsprong van bijna 10 jaar opgebouwd.

Historische XRP koers

Wat was de historische XRP koers? Het is altijd goed om in het verleden te duiken. De historische gegevens kunnen je iets vertellen over de prijsverwachting in de toekomst. In 2020 startte Ripple XRP met een koers van 0,31 euro.

Dit was in die periode goed voor een op twee na hoogste notering van alle cryptomunten op basis van marktkapitalisatie.

Het leek een opmars naar een nog verdere koersstijging en dat was ook het geval. De munt bereikte een koers van 1,53 euro op 15 april in 2021. Daarna ging de koers hard onderuit. Mede doordat XRP in problemen verwikkeld raakte met het SEC (The Securities and Exchange Commission) in Amerika.

Ook Bitcoin raakte in de problemen en deze combinatie zorgde voor een flinke prijsdaling van de munt.

De hoogste XRP koers die ooit is gemeten staat op $3,40. Op dit moment (2022) staat de munt niet meer op plek 2 van meest waardevolle cryptocoins maar is het gezakt naar plaats 5, net achter Cardano.

Onze Ripple XRP koers verwachting 2023

Een prijsvoorspelling doen voor cryptocurrency is altijd lastig. Het is goed om projecten op de voet te blijven volgen en het crypto nieuws in de gaten te houden. De Ripple XRP verwachting 2023 ziet er echter naar onze mening best heel goed uit. XRP’s zijn nog steeds zeer betaalbaar en het project heeft zijn nut bewezen!

Het is een van de weinige crypto projecten die al een echt werkend product op de markt heeft en waarvan tot op dit moment al honderden grote financiële instellingen wereldwijd gebruik maken of gaan maken. Bovendien komen er telkens nieuwe Ripple Labs producten op de markt en staan er samenwerkingen op het programma die de Ripple koers naar grote hoogte kan stuwen.

Prognose voor 2023/2024/2025 en 2030

Wat is de Ripple koers verwachting voor de komende jaren? Lees hier onder wat de prognose voor de lange termijn is.

Wat zijn de verwachtingen van Ripple in 2023?

Kijken wij op dit moment naar de Ripple XRP crypto koers, dan verwachten wij dat de waarde van Ripple in 2023 minimaal verdubbelt, zal zijn en in het beste geval nog meer dan dat. Ondanks dat investeren in cryptomunten risicovol is, zien we voldoende potentie in het project en er komen belangrijke ontwikkelingen aan die de koers in positieve zin zal kunnen beïnvloeden.

Waar is deze positieve Ripple verwachting 2023 op gebaseerd? We zijn en blijven voorzichtig als het aankomt op prijsvoorspellingen, maar wat in dit geval gunstig lijkt, is dat Ripple XRP de markt kan beheersen. En wel door minder munten vrij te geven of juist terug te kopen.

XRP verwachting

Bovendien wijst alles erop dat overheden XRP omarmen. Ripple werkt, in tegenstelling tot vrijwel alle andere crypocurrency, samen met overheden en financiële instellingen. Zo kunnen banken eigenlijk niet meer om het platform heen willen zij toewerken naar nog goedkopere, veiliger en snellere internationale overboekingen.

Verdere koersgroei na 2023 is dan ook zeer waarschijnlijk. De gehele crypto space staat nog maar aan de vooravond van mogelijk iets groots. En met name gedecentraliseerde platforms zoals die van Ripple en Cardano hebben de toekomst.

Bovendien lijken de concurrenten van Ripple af te haken als het aankomt op duurzaamheid, snelheid en schaalbaarheid. Ethereum en Bitcoin moeten dit nog maar eens zien waar te maken. Het gebruik van het XRP token als wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel lijkt daarentegen nog ver weg.

Mochten XRP’s in de toekomst echter als digitaal betaalmiddel worden gebruikt, dan kan dit ongekende gevolgen hebben voor de waarde in 2024 en 2025 en de jaren daarna.

Wat zijn de verwachtingen van Ripple in 2024?

Voor 2024 verwachten analisten een all-time high. Vanwege de toekomst plannen van het team achter Ripple is de prognose dat de koers omhoog schiet.

XRP verwachtingen

Hoeveel kan Ripple waard worden in 2030 en de verre toekomst?

Het is op dit moment nog koffiedik kijken en op de vraag hoeveel XRP Ripple in de toekomst (2030) waard kan worden, daarover kunnen we weinig zinnigs zeggen. Maar wie had verwacht dat Bitcoin in 2021 zou stijgen naar een waarde van meer dan 50.000 euro? Misschien de experts wel, maar dat het zo hard kon gaan dat hadden wij ook niet verwacht.

Of Ripple veel waard kan worden in 2030 hangt af van een aantal factoren. Zo is het belangrijk dat het project zich blijft doorontwikkelen, dat de juiste mensen aangetrokken worden en dat het bedrijf belangrijke samenwerkingen aangaat met financiële instellingen in zowel Europa als Azië en Afrika. Op dit moment werkt Ripple samen met de volgende grote, internationale spelers:

  • Santander
  • SBI Group
– Standard Chartered
  • CME Ventures
  • Accenture
– Core Innovation
  • Roadmap en whitepaper

Wat de Ripple koersverwachting is voor 2023, 2025 en de daaropvolgende jaren hangt natuurlijk ook af welke koers het bedrijf vaart. Met andere woorden: Houd de ontwikkelingen in de gaten en baseer ook daarop of het verstandig is XRP te kopen of niet.

Wil je het aanschaffen van XRP graag voor jezelf onderbouwen, dan raden we je aan om de Ripple Whitepaper goed door te nemen. Je leest daarin wat het bedrijf wil bereiken en hoe.

Overzicht Ripple XRP Koers Verwachting 2023 tot 2030

De verwachting is dat XRP langzaam richting een waarde van 5,00 gaat klimmen. Onderweg zal het wat weerstand tegenkomen maar, voor de lange termijn is de prognose positief.

jaar juni december
2023
€ 2,81
€ 3,01
2024
€ 3,21
€ 3,86
2025
€ 3,41
€ 3,62
2026
€ 4,12
€ 4,33
2027
€ 3,96
€ 4,25
2028
€ 4,36
€ 4,56
2029
€ 5,01
€ 4,75
2030
€ 4,88
€ 4,97

Is €100 Ripple (XRP) een realistische prijsvoorspelling?

Sommige experts zijn van mening dat €100,- Ripple een realistische prijsvoorspelling c.q. Koersverwachting is. Echter denken wij persoonlijk dat er wel heel veel moet gebeuren wil Ripple XRP zoveel waard worden in de toekomst.

Het zou betekenen met de huidige marktkapitalisatie dat XRP dan bijna net zoveel waard zou zijn als grote techbedrijven zoals Google. Niets is onmogelijk maar op dit moment denken we dat het geen realistisch prijsdoel is.

Knelpunten die een hoge prijsnotering in de weg staan

Ripple is verwikkeld in een rechtszaak met SEC. Als dit negatief uitpakt, dan kan dit gevolgen hebben voor de waarde van XRP-munten.

Is investeren in XRP-coins de moeite waard?

Wel of geen Ripple aanschaffen? Twijfel je of het verstandig is om te investeren in XRP-coins? Het is heel verstandig om goed na te denken alvorens je ergens in investeert. Maar bedenk wel dat Ripple een uniek project is. Wij investeren zelf heel graag in unieke crypto projecten en Ripple is daar één van.

Het is een bedrijf met een duidelijke toekomstvisie en de technologie heeft zich al bewezen! Dat laatste is altijd belangrijk. Bovendien werken ze al samen met banken en andere instellingen. Het Ripple Netwerk is op vele punten andere grote blockchain-projecten zoals Ethereum en Bitcoin de baas. De kans is heel groot dat de koers nog eens explosief zal stijgen.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Hoeveel Ripples (XRP's) zijn er in omloop?

Hoeveel Ripples (dus XRP’s) zijn er in omloop? De uitgifte van XRP is centraal geregeld. Dat betekent dat de munten niet kunnen worden gemined. Zo zijn alle XRP munten al gecreëerd en worden er jaarlijks een X aantal vrijgegeven. Dat zijn er op dit moment zo’n 43 miljard.

Verder beheerd de Ripple Foundation nog een flink aantal munten en zij geven hier maandelijks een aantal van uit. De Ripple Foundation neemt de cryptomunten die niet worden gebruikt weer terug. Ter vergelijking: Het maximaal aantal Bitcoin munten is 21 miljoen.

Tenslotte: Wat zijn de voordelen van Ripple?

Waarom zou je investeren in Ripple, wat zijn de voordelen die andere digitale valuta’s niet kunnen bieden? Veel van de voordelen hebben we al in het kort op deze pagina besproken. Nu gaan we er even iets uitgebreider op in. Omdat de technologie van Ripple geheel anders is opgebouwd dan de meeste andere blockchain technologieën, is het veelzijdig en aanpasbaar.

Aanpasbaarheid

De aanpasbaarheid is een groot voordeel van Ripple vergeleken met andere crypto platforms. Ripple is niet van plan om bestaande betalingssystemen te vervangen maar juist om deze te ondersteunen. Ripple past zich dus aan in plaats van dat het bestaande systemen wil vervangen. Iedereen kan Ripple nu al gebruiken om andere valuta mee aan te kopen.

Snel betalingen verwerken

De Ripple-technologie is waar banken en andere financiële instellingen altijd al naar op zoek waren. Iedere transactie wordt via het Ripple Network meteen geverifieerd en verwerkt. Dat krijgen ze voor elkaar doordat transacties niet met behulp van mining hoeven worden gevalideerd maar door een netwerk van servers daarvoor te gebruiken.

Ripple is goedkoop

Ripple is zeer goedkoop. Daar kan Ethereum en Bitcoin niet tegenop. Deze lage transactiekosten zijn een zeer groot voordeel en één van Ripple’s belangrijkste kenmerken. Een transactie kost per keer maar 1/100 van een cent. En belangrijk: Deze transactiekosten blijven stabiel.

Decentralisatie

Alhoewel het platform zelf gedecentraliseerd is, is er wel een centraal gezag. Dat wil zeggen dat de technologie centraal beheerd wordt. En ook de hoeveelheid munten die maandelijks en jaarlijks worden uitgegeven, wordt centraal bepaald. Voor de uitwisselingen van valuta is geen autoriteit nodig. Alles wordt door het systeem automatisch gevalideerd en dit verloopt dus geheel decentraal.

Tokens zijn al gemined

Een voordeel is daarnaast ook dat alle tokens al gemined zijn. Omdat deze niet meer gedolven hoeven te worden, kost het Ripple netwerk nauwelijks energie om transacties te valideren. Het scheelt bovendien enorm veel tijd en geld.

Blockchains zoals Bitcoin en Ethereum worstelen nog altijd met de transactietijden, de transactiekosten en hun niet-duurzame karakter. Daarop heeft Ripple dus een grote voorsprong.

Revolutionaire betalingstechnologie

Wat nogal eens vergeten wordt is dat Ripple een revolutie teweeg kan brengen op betalingsgebied. Dankzij de innovatieve RippleNet technologie wordt het zogenoemde backend systeem voor (internationale) betalingen vernieuwd, wat niet alleen goed nieuws is voor banken en andere grote instellingen, maar wat ook jou als consument uiteindelijk wat oplevert. Betalingen via het netwerk verlopen razendsnel.

Ripple verwachting video

Het Ripple-Network heeft zich al bewezen

RippleNet, de innovatieve technologie waarop het platform draait, heeft zich al bewezen. Honderden banken wereldwijd maken er al gebruik van of zijn van plan er gebruik van te gaan maken. Welke andere cryptocurrency hebben zich vandaag de dag al bewezen? Die zijn, maar op één hand te tellen.

Investeer je in Ripple, dan investeer je niet in lucht of beloftes waarvan het nog maar de vraag is of die waargemaakt zullen worden. Nee, je investeert in een werkend product waar in de toekomst enorm veel vraag naar zal zijn!

Veelgestelde vragen

Ripple is een crypto met veel potentie, maar ondanks dat loop je altijd risico met het investeren in cryptomunten. Doe daarom altijd eerst zelf onderzoek voor je gaat investeren.

Ripple is het netwerk en XRP de token. XRP is dus de munt waarin je kunt investeren en waarmee je kunt handelen.

Ripple XRP heeft de potentie om groot te worden. De munt is minder volatiel dan veel andere cryptomunten. Een exacte voorspelling is niet te geven. Analyseer altijd eerst de markt en doe onderzoek voor je investeert.

Profiteren van de hoge Ripple verwachting?

Wil je graag profiteren van de hoge prijs verwachting van Ripple XRP? Je kan via onze website inzetten op de mooie koers verwachting van Ripple op de langere termijn.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.