Welke cryptocurrency gaat stijgen?

Welke crypto stijgt in 2022? Bekijk de Top 5

Investeren in crypto is de laatste maanden steeds populairder geworden en als beginnende belegger wil je natuurlijk weten welke cryptocurrency gaat stijgen in 2022?

Met alle succesverhalen over de koersstijgingen van de bitcoin is het voor jou interessant om je geld te investeren in crypto.

Welke crypto gaat stijgen en welke cryptocurrency het snelst gaat stijgen dat zal ik je uitleggen in dit artikel.

Crypto kopen in vier stappen

✅ 1 – Kies een broker: Zoek een crypto broker waar je cryptomunten kunt kopen.
✅ 2 – Geld storten: Stort geld vanaf je betaalrekening naar het account met een van de betaalmethodes.
✅ 3 – Zoek een goede cryptomunt: Selecteer een cryptomunt uit de Top 15.
✅ 4 – Koop de beste cryptomunt: Bepaal hoeveel geld je wilt investeren en koop de crypto.
Direct crypto kopen

Van welke crypto wordt veel verwacht?

Als je zegt dat je gaat investeren in cryptocurrencies dan zullen de meeste mensen direct aan bitcoin denken. Tegenwoordig zijn er veel varianten op de cryptomarkt de zogenaamde altcoins. Dit zijn alternatieve coins een soort parodie op de bitcoin.

Bitcoin blijft nog steeds een veelbelovende crypto en ook voor jou kan het investeren in bitcoin interessant zijn. De koers staat nu rond de 30.000 dollar, de verwachting is dat de waarde nog flink gaat stijgen dit jaar.

🚀 Gratis crypto training volgen? Schrijf je nu in!

De verwachting is dat de bitcoin nog jarenlang marktleider zal zijn maar ik zal je laten zien welke cryptomunten ook veel potentie hebben om een flinke koersstijging door te maken. Er staan in de lijst ook enkele nieuwe cryptomunten.

Altcoins zijn gelanceerd voor een oplossing van bepaalde problemen en voor het verdienen van geld. Bekende grote altcoins zijn Ethereum, Cardano, Ripple, Dogecoin en Polkadot.

Dit zijn volgens mij de cryptomunten die gaan stijgen in 2022:

1. Cardano (ADA)

Cardano (ADA) is een gedecentraliseerde openbare blockchain. Dit betekent dat gebruikers transacties kunnen verrichten zonder tussenkomst van een derde partij, zoals de overheid of een bank.

Cardano (ADA) is een cryptomunt die is opgericht door de mede-oprichter van Ethereum Charles Hoskinson. De munt is de laatste jaren ontzettend populair en ook voor 2022 weer veelbelovend. De koers van Cardano is de eerste helft van het jaar flink gestegen.

Met een koersstijging van bijna 4000% mag ik wel zeggen dat Cardano een goede investering is.

Cardano staat bekend om zijn schaalbaarheid. De blockchain draait op twee lagen op de eerste laag worden de transacties uitgevoerd en op de tweede laag worden de smart contracts bewaard.

Als je Cardano wilt kopen dan kun je dit doen bij de goedkoopste Nederlandse broker Bitvavo. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je in het overzichtelijke dashboard de koers van Cardano nauwlettend in de gaten houden. Cardano behoort zeker tot de opkomende crypto.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum werkt net als de andere cryptocurrencies op de blockchain. Dit is een gedecentraliseerd systeem waarin alle transacties worden geverifieerd en geregistreerd.

Ethereum is de twee na grootse cryptovaluta en inmiddels is het systeem zo door ontwikkeld dat het qua toepassingen bitcoin al heeft ingehaald. Voor dit jaar staan er nog enkele grote aanpassingen op de roadmap die ongetwijfeld een flinke koersstijging tot gevolg hebben.

Ethereum is zeker een cryptomunt die gaat stijgen in 2022. Deze crypto straalt erg veel vertrouwen uit, zelfs zoveel dat grote bedrijven als Microsoft en Samsung dit jaar een samenwerking zijn aangegaan met ETH.

Je komt Ethereum dan ook altijd tegen in de bekende lijsten met veelbelovende cryptocoins.

3. Polkadot (DOT)

Polkadot is nog maar een jaar geleden gelanceerd maar heeft nu al de potentie om een van de beste cryptomunten te worden. Sinds 2016 werd er al aan dit project gewerkt en sinds de lancering is de waarde flink gestegen.

Polkadot is een project onder leiding van Gavin Wood. Het vernieuwde blockchain netwerk biedt veel voordelen ten aanzien van verouderde blockchain netwerken.

Deze cryptomunt behoort tot de munten die de potentie hebben om verder te stijgen in 2022.

4. VeChain (VET)

Een cryptomunt die explosief kan gaan stijgen is VeChain. Het is een nog betrekkelijk nieuwe cryptomunt maar de ontwikkelingen volgen elkaar snel op waardoor Vechain zijn achterstand snel in loopt.

Een van de toepassingen waar VeChain in uitblinkt is het volgen van producten via Track & Trace. Dit is zeer verfijnd waardoor de kans op fraude met het versturen van pakketjes flink afneemt.

Door de samenwerkingen met grote bedrijven als H&M en Renault zie ik het als een cryptovaluta met een grote potentie.

5. Bitcoin (BTC)

Bitcoin mag niet ontbreken in de lijst met cryptomunten die gaan stijgen in 2022. Het is en blijft voorlopig de meest interessante crypto om in te investeren. Door de grote achterban die nog altijd veel vertrouwen in deze digitale munt heeft blijft het een zekerheid om in te investeren.

Bitcoin is in 2009 gelanceerd en heeft al veel hoogte en dieptepunten mogen beleven. De hele crypto markt hangt aan de bitcoin. Bij een dalende of stijgende bitcoin koers bewegen de altcoins mee met deze cryptoreus.

Ook voor 2022 is bitcoin een goede investering. Bekende analisten verwachten dat de koers aan het einde van het jaar door de grens van de 100.000 dollar heen kan gaan.

Welke crypto stijgt?

Hoe weet je welke crypto gaat stijgen?

Het investeren in cryptovaluta is in veel gevallen een rendabele investering. Maar hoe weet je welke crypto gaat stijgen?

Om de juiste digitale munten aan te schaffen zal je wel een bepaalde strategie moeten volgen. Alleen op die manier is cryptocurrency een interessant verdienmodel.

Ga je voor de korte termijn investering? Dan kan je in een korte periode flink wat geld verdienen, maar je zult er wel veel tijd en energie in moeten steken voor je winst gaat maken.

Door op de lange termijn te traden heb je meer rust en je loopt minder risico je geld kwijt te raken. Investeren voor de lange termijn heeft als voordeel dat je niet continue de koersen in de gaten hoeft te houden.

Hoe selecteer je de beste cryptomunten?

Je hebt nu kunnen lezen welke cryptomunten veelbelovend zijn voor dit jaar. Ik heb er nu 5 uitgelicht, maar er zijn nog tientallen coins die interessant zijn om te kopen. Als je net begint is het moeilijk om zelf de munten te selecteren die veelbelovend zijn.

Want waar moet je nu op letten om de beste crypto munten te kopen? Met onderstaande tips kom je een heel eind.

Volg onderstaande tips op en je zult zien dat het selecteren van winstgevende cryptomunten een stuk eenvoudiger is.

1. Bepaal je budget

Het kan verleidelijk zijn om als je een aantrekkelijke munt ziet die de potentie heeft te gaan stijgen om direct flink wat geld te investeren. Maar zoals met iedere belegging, investeer alleen geld wat je direct kunt missen. Ga niet investeren met geld wat je eigenlijk nodig hebt voor je boodschappen.

2. Koop geen pump en dump munten

Als beginnende belegger is het belangrijk om niet in de valkuil van pump en dump te lopen. Pump en dump munten zijn cryptovaluta die in een korte tijd een explosieve koersstijging laten zien.

In veel gevallen wordt deze koersstijging kunstmatig uitgevoerd door beleggers die snel geld willen verdienen. Ze kopen voor een flink bedrag een bepaalde crypto en zodra er meer mensen mee willen liften op de verleidelijke winst verkopen ze de munten snel. De koers zakt dan harder dan dat deze ervoor is gestegen.

Jij als belegger komt er vaak pas achter als de munt de meeste waarde al heeft verloren.

3. Laat je niet leiden door emoties

Bij het investeren in cryptocoins werkt het niet anders dan bij het beleggen in aandelen of opties. Beleg rationeel en laat je niet leiden door emoties. In je emotie kan je aankopen doen die in de meeste gevallen niet winstgevend zullen zijn. Gebruik je verstand als je cryptocoins gaat kopen.

4. Doe onderzoek

Als je gaat investeren dan is een gedegen onderzoek vooraf essentieel. Onderzoek of er een ervaren team achter de munt zit en wat de functionaliteit van het systeem achter de cryptocurrency is. Zeker als je gaat investeren voor de lange termijn zijn deze twee punten belangrijk om te weten.

5. Volg tips van de echte crypto experts

Het is belangrijk om de voorspellingen en de analyses van de echte crypto experts er op na te slaan. Verdiep je in de uitspraken van deze experts door ze te volgen op de bekende media.

6. Volg een cursus

Ik zou zeggen als je nog helemaal nieuw bent in de wereld van de crypto investeer dan eerst in voldoende kennis. Kennis kun je opdoen door het internet af te struinen, maar je kunt ook een kant-en-klare crypto cursus volgen.

Door eerst te investeren in kennis zal je zien dat je uiteindelijk meer rendement gaat behalen als je gaat handelen in cryptocurrency.

7. Beveilig je account bij je exchange

Als je crypto hebt gekocht dan wil je dat dit veilig in jouw account blijft staan. Je zult namelijk niet de eerste zijn waarvan het account niet goed was beveiligd en waardoor hackers er met grote sommen geld vandoor konden gaan.

  • Zorg dus altijd voor een sterk wachtwoord
  • Gebruik de Google 2FA Authenticator app

Verder is het belangrijk om nooit in paniek te raken en niet direct te verkopen bij de eerste koers daling.

Als laatste wil ik je meegeven dat ook in het handelen in crypto ervaring de beste methode is om zelf de crypto parels uit de crypto vijver te vissen.

Conclusie

Het investeren in cryptocoins is de laatste jaren steeds populairder geworden. Als je net begint met crypto dan is het belangrijk om niet direct met emotie digitale munten te kopen die een koers stijging laten zien maar doe eerst onderzoek naar het project achter een munt.

Welke crypto er gaat stijgen is niet direct te zeggen maar de coins die ik in dit artikel uitgelicht heb, hebben wel de potentie om een flinke koers stijging te laten zien. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg opkomende crypto waar jij in kunt investeren.

Waar stijgende crypto kopen?

Als je wilt handelen in crypto om zo een extra inkomen te verdienen dan is het uitkiezen van een betrouwbare exchange de eerste stap. Een goedkope en betrouwbare exchange is Bitvavo.

Bitvavo heeft een overzichtelijk dashboard waarmee je de koersen van alle munten goed in de gaten kunt houden en direct crypto kunt kopen en verkopen.

Direct crypto kopen

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Dit artikel is geen financieel advies je kunt er je voordeel mee doen maar je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt bij het handelen in crypto.

Ik hoop de vraag “Welke cryptomunten gaan stijgen in 2022?” te hebben beantwoord en dat je op een verantwoorde manier gaat beleggen.