Beleggen met kleine bedragen

Beleggen met kleine bedragen in plaats van sparen

Als je wilt gaan beleggen dan is het echt niet nodig om meteen duizenden euro’s in te leggen. Je kunt ook met kleine bedragen beleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je geld door middel van beleggingen te laten groeien.

👉 Veel mensen stappen over op aandelen of obligaties omdat op spaargeld vandaag de dag nauwelijks nog rente wordt uitgekeerd. Veel banken zijn al gestopt met uitbetalen van rente, andere banken betalen hooguit nog een fractie.

Als je een paar duizend euro op een spaarrekening hebt staan dan ontvang je op jaarbasis minder dan een euro rente.

Starten met beleggen: lees je in

Als je wilt starten met beleggen is het heel belangrijk om niet lukraak ergens aandelen of obligaties te kopen. De kans dat je dan verlies lijdt is enorm groot. Het is belangrijk om je er eerst goed in te verdiepen.

Door meer te lezen over beleggen zul je zien dat je kans om winstgevend te worden vele malen groter wordt. Een aanrader is het e-book van Harm van Wijk wat je GRATIS kunt downloaden.

Beleggen kleine bedragen

✅ Lees informatie op internet of koop een goed boek over beleggen voor beginners voordat je je geld investeert. Waar je altijd rekening mee moet houden is dat je je inleg kunt verliezen, of in ieder geval verlies kunt oplopen.

Meestal is het niet zo dat aandelen ineens helemaal niets meer waard zijn, maar het kan altijd gebeuren dat de belegging waar je in stapt minder waard wordt.

Als beginnende belegger is het verstandig om bij een broker een demo-account aan te maken. Met een demo-account kan je de kneepjes van het online beleggen leren met nep-geld. Bij eToro kun je met nep-geld kijken of het beleggen iets voor jou is. Mocht blijken dat er in jou een talent schuil gaat dan kan je uiteraard altijd nog beleggen met echt geld.

eToro

Maak nu een demo account aan en handel tegen 0% Commissie (Aandelen & ETF’s)
Demo account aanmaken

67% van de beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Bedenk dus of jij het hoge verlies zou kunnen permitteren.


Investeer alleen in beleggingen met geld dat je langere tijd kunt missen

Ook al besluit je om te beleggen met kleine bedragen, dan nog moet je er rekening mee houden dat je met beleggingen niet altijd snel geld kunt verdienen. Soms moet je een langere adem hebben.

Als je aandelen of obligaties hebt gekocht dan kan het gebeuren dat de koers aanvankelijk daalt. Daarna zal de koers hopelijk weer stijgen zodat je uiteindelijk je investering alsnog met winst weer kunt verkopen.

✨ Een gevleugelde uitspraak onder ervaren beleggers is ‘als je geschoren wordt, moet je stil zitten’. Dit betekent dat je niet in paniek je aandelen moet gaan verkopen als de koersen dalen, maar rustig moet afwachten of ze mogelijk weer stijgen.

Wel is het natuurlijk zo dat je de gang van zaken rond een bedrijf goed moet blijven volgen. Door de financiële pagina’s in de krant te lezen kun je ene goed beeld krijgen hoe het met een bedrijf gaat. Als faillissement dreigt is de kans natuurlijk heel klein dat de aandelenprijs nog zal stijgen en kun je beter wel zo snel mogelijk verkopen om groter verlies te voorkomen.

Tip: Download de gratis handleiding met de 30 meest winstgevende aandelen!

Waar kan ik in beleggen met kleine bedragen?

Als je net met een relatief klein bedrag wilt gaan beleggen dan kun je overwegen om te investeren in één bedrijf. Dit kan een bedrijf zijn dat je sympathie heeft of waar je vertrouwen in hebt. Als je aandelen hebt van een bedrijf en je besluit om ze niet te verkopen dan wordt er vaak aan het eind van het jaar dividend uitgekeerd.

‼️ Je krijgt dan een (klein) deel van de winst uitbetaald. En je bent welkom op de aandeelhoudersvergadering en mag meebeslissen over de koers van het bedrijf.

Tip: Bekijk ook de: Trading Navigator methode van Harm van Wijk

Met een klein aantal aandelen is je invloed uiteraard gering, maar sommige beleggers vinden het leuk om als aandeelhouder een bedrijf van nabij te kunnen volgen. Je krijgt immers ook inzage in de jaarstukken, interessant om te bestuderen als je er een beetje verstand van hebt.

Handelen in CFD

CFD staat voor Certificate for Difference. Deze speciale manier van beleggen is bij uitstek geschikt voor mensen die in kleine bedragen willen beleggen. Je koopt een CFD voor het bedrag dat je zelf wilt inzetten, de hoogte kun je dus zelf bepalen. Een CFD is gebaseerd op koerswijziging. Dit moet je juist voorspellen om winst te maken. Het grappige is dat je met een CFD ook geld kunt verdienen als de koers daalt.

Als je dit juist hebt voorspeld wordt er uitgekeerd. Je kunt CFD’s kopen voor verschillende beleggingen. Een CFD koop je voor vreemde valuta, met een voorspelling over de koers sten opzichte van een andere munt.

➡️ Een broker waar je kunt handelen in CFD’s is Skillings

👉 Bijvoorbeeld Euro tegen Dollar, of Dollar tegen Engelse Pond. Maar je kunt ook een CFD kopen met een voorspelling op de koers van een aandeel, bijvoorbeeld van Shell of Apple, of op de koers van een beurs zoals de AEX in Amsterdam, of de techbeurs Nasdaq.

Beleggen met kleine bedragen is ideaal voor beginners

Als je net begint met beleggen dan is het niet verstandig om meteen al je spaargeld in te zetten. Als je wilt ‘oefenen’ met beleggen is het aan te raden om eerst een klein bedrag te beleggen. Zo kun je zien hoe beleggen werkt en hoe de koers van een aandeel zich ontwikkelt.

‼️ Pas als je er goed in thuis bent kun je als je dat wilt grotere bedragen inzetten om via beleggingen je kapitaal te laten groeien. Het is belangrijk dat je je aandelen en andere beleggingen op de voet blijft volgen zodat je meteen op actuele ontwikkelingen kunt inspelen.

Beleggen met kleine bedragen uitbesteden

Als je geen zin of tijd hebt om je zelf in het beleggen te verdiepen dan kun je ook besluiten om je geld door een extern bedrijf te laten beleggen. Vermogensbeheer wordt meestal alleen gedaan voor klanten die een groter bedrag beschikbaar hebben wat ze middels beleggingen willen investeren. Er zijn echter ook kantoren waar je bijvoorbeeld maandelijks kunt inleggen.

Zoals je misschien vroeger maandelijks een bedrag op een spaarrekening zette, maak je dit bedrag nu maandelijks over naar het beleggingskantoor. Zij investeren met je inleg in beleggingen en keren vaak op vaste momenten winst uit.

❌ Houd er wel rekening mee dat je je investering niet zomaar kunt terugtrekken. Wil je stoppen en je geld terug, dan betaal je hiervoor soms een forse boete.

Beleggen in kleine bedragen kan een goed alternatief zijn voor sparen

Als je ervan baalt dat je op je spaargeld geen rente meer krijgt dan is beleggen in kleine bedragen zeker het overwegen waard. Als je er zelf onvoldoende verstand van hebt dan kun je advies vragen bij bijvoorbeeld je bank.

👉 Zij bieden vaak mogelijkheden om via hun organisatie te beleggen, als alternatief voor sparen. Sommige banken geven bijvoorbeeld de mogelijkheid om te beleggen in bepaalde categorieën bedrijven, zodat je zelf wel een keuze kunt maken maar niet zelf ‘de beurs op hoeft’ om aandelen te kopen.

In 10 stappen succesvol beleggen
in 10 stappen succesvol beleggen Wij jij In 10 stappen succesvol beleggen? Download het GRATIS E-book en doe je voordeel met de 10 stappen om een succesvolle belegger te worden.

Het boek is geschikt voor iedereen die:
✅ Een passief inkomen wil verdienen
✅ Wil leren beleggen
✅ Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen in aandelen en opties

Download direct