Bitcoin koers verwachting

Bitcoin koers verwachting: Koers & verwachtingen 2022 – 2025

Wat is Bitcoin en wat is de koers verwachting? De Bitcoin is de laatste maanden veel in het nieuws door de enorme stijging in waarde. Je vraagt je waarschijnlijk af wat is de koersverwachting voor 2022? En moet ik nog investeren in Bitcoin?

Prognose

Gaat de koers van de Bitcoin nog verder omhoog of blijft deze even op de huidige waarde hangen? Feit is dat de Bitcoin de crypto lijsten nog altijd aanvoert. Wat de koers op de korte en lange termijn gaat doen dat is lastig te bepalen, maar zeker niet onmogelijk. Lees de prognoses en tips in dit artikel.

Welke factoren hebben invloed op de koers?

Factoren die invloed hebben op de koers van de Bitcoin zijn de grote vraag naar deze cryptomunt, als de vraag hoog is en het aanbod laag dan zal dit de koers omhoog duwen. Een andere factor is het publieke vertrouwen in de cryptomunt. Als een grote groep het vertrouwen in de Bitcoin opzegt dan zal dit de koers beïnvloeden.

✅ Alles leren over beleggen? Meld je direct aan voor het gratis webinar.

Bitcoin koers 2022 – De actuele prijs

Na de roerige jaren 2019 en 2020 zal de koers ook in 2022 weer voor veel gesprekstof zorgen zo is de verwachting. Het jaar is nog maar net begonnen maar de koers van de Bitcoin laat een schommelend effect zien. Zoals je hier onder kunt zien is de prijs flink gestegen.

De halving zorgt voor een koersstijging

De halving die eens per vier jaar wordt uitgevoerd zorgt voor een flinke koersschommeling van de Bitcoin. In 2020 is het aanbod van nieuwe bitcoin gehalveerd. Dit betekent dat er per dag nog 900 Bitcoins op de markt komen.

De originele benaming van de halving is de bitcoin block halving. Inmiddels zijn er drie geweest en dit betekent kort gezegd dat de miners de helft minder beloning zullen ontvangen voor hun werk.

De keren dat er een halving gecreëerd werd zijn:

 • 28 november 2012
 • 9 juli 2016
 • 11 mei 2020

Bekijk de gratis bitcoin training!

Wat gaat de Bitcoin koers doen?

Wat zijn de verwachtingen voor de Bitcoin koers? Als we de resultaten uit het verleden er bij pakken dan kunnen we zien dat anderhalf jaar na een halving de koers van de Bitcoin omhoog schoot. Nu zijn de resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. De verwachting voor 2022 is dat de koers van de Bitcoin flink gaat stijgen. Als we de voorbeelden van de vorige halvings erbij pakken dan is de voorspelling niet uit de lucht gegrepen.

1. Tijdens de eerste halving steeg de Bitcoin koers van 12,50 dollar naar 665 dollar.

2. Bij de tweede halving steeg de koers nog veel meer dan bij de eerste halving. De koers stond op 650 dollar en na anderhalf jaar was de munt meer dan 20.000 dollar waard.

Wil jij zelf ook handelen in crypto dan is het belangrijk om een cursus te volgen. Hierdoor zul je effectiever kunnen investeren. Een aanrader is de crypto Masterclass. Je kunt je eerst inschrijven voor de GRATIS online training.

Stijgt de Bitcoin koers naar een nieuw record?

We kunnen niet aannemen dat de koers van de Bitcoin in 2022 weer zo zal stijgen, maar dat de crypto door blijft stijgen dat mag duidelijk zijn als we naar de huidige koers van bijna 30.000 dollar kijken. De laatste halving vond plaats op 20 mei 2020 anderhalf jaar later zou betekenen dat in november 2022 er weer een record gebroken gaat worden.

Effect van de Bitcoin halving

Het effect van de eerdere halvings is goed te zien in de grafiek hieronder. In het groene vierkant begint de halving en daarna zie je de stijging van de koers die anderhalf jaar duurt.

Doordat de Bitcoin nog niet zo lang bestaat kunnen we niet van een trend spreken dus is het niet te zeggen of we anderhalf jaar na een halving weer zoiets gaan meemaken als bij de vorige halvings.

Bitcoin koers 2021

Schaarste van de Bitcoin

De schaarste die nu gecreëerd wordt zorgt ervoor dat de koers verder stijgt. Voor de laatste halving werden er nog 12,5 Bitcoin gecreëerd in 10 minuten nu zijn dat er 6,25.

In totaal zullen er iets minder dan 21 miljoen Bitcoins gemaakt worden. De vraag naar de Bitcoin wordt steeds groter doordat de digitale munt meer geaccepteerd is. We krijgen dus het vraag en aanbod verhaal. Dit gaat de koers behoorlijk beïnvloeden. De vraag neemt flink toe maar er ontstaat schaarste je zult dus begrijpen dat de Bitcoin in waarde blijft stijgen.

Net als in de economie wanneer er schaarste ontstaat voor een bepaald product doet dit de prijs ook stijgen.

boek Bitcoin
Hoe verdien je geld met de Bitcoin
zonder technische kennis en zonder veel risico te lopen?

 • De basis van de Bitcoin – Hoe is de Bitcoin ontstaan?
 • Platforms / Wallets – Hoe houd je je Bitcoins veilig?
 • Alles over de alternatieven voor de Bitcoin.

Download het gratis Bitcoin boek!

Voorspellingen Bitcoin koers 2022

Wat zijn nu de voorspellingen voor 2022 als het op de Bitcoin koers aankomt? Ook wij kunnen er natuurlijk geen duidelijke prognose voor geven, maar als we de prognoses van de analisten mogen geloven dan wordt 2022 een mooi jaar voor de cryptocurrencies en voor de Bitcoin in het bijzonder.

Een koersschommeling van de BTC waarde van 20 tot 30% is reëel te noemen. Er zijn voorspellingen te lezen op het internet waar er gesproken wordt van een koers van 60.000 dollar tot wel 100.000 dollar! Ik kan mij dit nauwelijks voorstellen, maar ja helemaal zeker weet je het nooit.

Bitcoin verwachting korte termijn

Wat de Bitcoin koers op de korte termijn gaat doen dat kan je ongeveer inzien als je de grafieken kunt lezen. Als je minder ervaren bent met het uitlezen van grafieken dan kun je naar het advies van de professionals luisteren. Dit doe je door op Twitter of YouTube de bekende kanalen te volgen. Deze bronnen zijn zeker voor de prognoses op korte termijn erg waardevol. Al moet je natuurlijk altijd zelf je beslissingen nemen.

Bitcoin verwachting lange termijn

Wat de koers van de Bitcoin op de lange termijn gaat doen dat is lastig te bepalen. De insiders beweren dat de koers in 2022 al de 100.000 dollar gaat passeren. Tussen 2025 en 2030 zou de koers door de 300.000 dollar heen gaan. Dit zijn voorspellingen waar ik zelf niet al teveel waarde aan hecht. Op de lange termijn voorspellen is lastig en zeker als het op de koers van crypto aankomt.

Bitcoin koers verwachting 2025

De Bitcoin koers verwachting zal in 2025 volgens vooraanstaande analisten de 300.000 dollar passeren. De waarde van de Bitcoin zal blijven stijgen, er komen meer kopers op de markt. De vraag zal sneller stijgen dan het aanbod, waardoor de koers van Bitcoin blijft groeien.

Met dit artikel over de Bitcoin verwachting hopen we dat je antwoord op de volgende vragen hebt gekregen:

 • Welke factoren de Bitcoin koers beïnvloeden?
 • Wat de actuele Bitcoin prijs is?
 • Wat halving voor invloed heeft op de prijs van de Bitcoin
 • Wat de prognose voor de Bitcoin koers is?
 • Of de Bitcoin in 2022 een nieuw record gaat halen?

Schrijf je in voor de GRATIS online crypto training