Waarom investeren in Bitcoin?

Investeren in Bitcoin? Wat moet je weten…

Bitcoin is een uniek financieel instrument dat de financiële wereld op zijn kop zet. De komst van deze cryptomunt in 2009 luidde het begin in van de digitalisering van de economie.

🎁 Vandaag geeft Bitvavo een welkomstbonus van €1000,- GRATIS handelen weg! 🎁

De uitvinding van Satoshi Nakamoto, overigens een synoniem, zorgde voor een verschuiving in het wereldwijde monetaire beleid. Bitcoin voert al jaren de top 10 beste cryptomunten aan. Wat maakt Bitcoin zo bijzonder en waarom zou je er in moeten investeren? Lees snel verder voor het antwoord!

Het legendarische forumbericht van Satoshi Nakamoto

Niemand weet precies waarom en wanneer Satoshi Nakamoto Bitcoin precies bedacht. Misschien bedacht hij op een zonnige middag op een zolderkamertje wel dat er een wereldwijde digitale munt moest komen. Wat we wel weten is dat hij of zij op 11 februari 2009 voor het eerst over Bitcoin schreef op een forum:

“The root problem with conventional currency is all the trust that’s required to make it work. The central bank must be trusted not to debase the currency, but the history of fiat currencies is full of breaches of that trust.

Banks must be trusted to hold our money and transfer it electronically, but they lend it out in waves of credit bubbles with barely a fraction in reserve. We have to trust them with our privacy, trust them not to let identity thieves drain our accounts. Their massive overhead costs make micropayments impossible.”

bitcoin kopen

Controle over financiële toekomst in eigen handen

Ongeveer een maand voor dit inmiddels legendarische forumbericht had Satoshi Nakamoto het Bitcoin netwerk gelanceerd, om precies te zijn op 3 januari 2009. In de jaren daarna ging de prijs door het dak, hoewel het ook flinke dalingen kende.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Veel investeerders kiezen voor Bitcoin omdat ze de controle over hun financiële toekomst in eigen handen willen hebben. Het feit dat deze cryptomunt gedecentraliseerd is speelt zeker een rol. Deze valuta kan niet gemanipuleerd worden door derden. Een transactie vindt plaats tussen twee partijen en een financiële autoriteit, zoals een bank, kan zich er niet mee bemoeien.

Bekijk de gratis bitcoin training!

Maximale cap van 21 miljoen

Een andere factor die een investering in Bitcoin interessant maakt is dat er maximaal 21 miljoen coins gemaakt kunnen worden. In de cryptowereld heet het maken van Bitcoin ‘minen’. In tegenstelling tot traditionele valuta, zoals de Euro en de Dollar, kan er niet meer van worden bijgedrukt. De voorraad is beperkt en hoe meer Bitcoin er wordt gekocht hoe meer de schaarste toeneemt. Dit heeft waarschijnlijk een positief effect op de Bitcoin koers.

Schaarste

De schaarste is een belangrijk element van de Bitcoin prijs die we simpelweg niet over het hoofd kunnen zien. Het heeft in iets meer dan een jaar tijd voor een ongekende koersexplosie gezorgd: van 0,50 per munt tot meer dan 40.000 dollar per munt. En wat de bitcoin koers verwachting is dat weet niemand. Feit is dat vroege investeerders inmiddels miljardair zijn.

Veel naamsbekendheid

In de crypto industrie gaan miljoenen dollars om. In de jaren na Bitcoin werden ontelbaar veel andere cryptocurrencies op de markt gebracht die ‘altcoins’ worden genoemd. Bekende altcoins zijn bijvoorbeeld Cardano, Ethereum, Litecoin en Ripple. Tevens verschenen er duizenden crypto platforms op de markt, met wisselend succes.

Ze willen allemaal iets unieks brengen op de markt, maar het succes wisselt nogal. Bitcoin is de oudste en meest bekende cryptocurrency. Het heeft zeer veel naamsbekendheid en dat wekt vertrouwen onder investeerders. De kans is daarom groot dat het zal blijven bestaan, in tegenstelling tot veel andere crypto projecten en cryptomunten.

Beloning in Bitcoin

Zoals gezegd kunnen er slechts 21 miljoen Bitcoins worden gemined. Een miner krijgt een beloning in de vorm van crypto als hij of zij een netwerkknoopunt weet te verbeteren. Het verdelen van deze beloningen vindt iedere 10 minuten plaats.

Geen inflatie

Nieuws heeft veel invloed op de prijs van cryptocurrencies, zowel in negatieve als positieve zin. Op dit moment houdt de Covid-19 pandemie de wereld in zijn greep. Er is veel onzekerheid en angst. De situatie heeft wel een gunstig effect op de prijs van Bitcoin.

Veel investeerders beschouwen het als een voordeel dat er bij Bitcoin geen sprake is van inflatie, omdat het een maximum cap van 21 miljoen heeft. Dit maakt deze crypto een goede langetermijninvestering in onzekere tijden.

Meer interesse van bedrijven

Niet alleen particuliere investeerders, maar ook grote financiële instellingen en bedrijven zien Bitcoin als een goede langetermijninvestering. Zo verplaatste het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy zijn bedrijfsreserves van traditionele valuta naar Bitcoin.

Enkele bekende namen uit de lange lijst van bedrijven die Bitcoin gebruiken:

 • Overstock
 • Microsoft
 • Starbucks
 • Twitch
 • Bed, Bath & Beyond
 • Home Depot

Veel Bitcoins voorgoed verloren

Op dit moment zijn er van de 21 miljoen Bitcoins ongeveer 18 miljoen in omloop. Anonieme maker Satoshi Nakamoto heeft ongeveer 1 miljoen munten gemined en is daarna in rook opgegaan. Het is een groot mysterie waar hij of zij is en waarom de Bitcoins nooit meer zijn verplaatst.

Alles leren over de Bitcoin? Meld je vandaag nog aan voor de GRATIS Bitcoin training!

Ook zijn er in de loop van de tijd veel Bitcoins verloren gegaan. Naar schatting zijn 4 miljoen Bitcoins voor altijd verloren. Ontelbaar veel investeerders verloren bijvoorbeeld het wachtwoord van hun crypto wallet of stuurden het digitale geld naar een verkeerde digitale portemonnee. Ze zijn dus virtueel miljonair zonder dat ze het geld ooit kunnen innen.

Bitcoins

Actuele Bitcoin koers

De actuele koers van de Bitcoin kan je op ieder moment van de dag bekijken via je laptop, een App of op onze website.

Hoe werkt een investering in cryptocurrency?

Waarschijnlijk heb je interesse in Bitcoin, anders zou je dit artikel natuurlijk niet lezen. Oké er zijn nog genoeg andere munten maar in welke cryptomunt zou je dan moeten investeren? Overweeg je om te investeren in Bitcoin? Stap nooit om de verkeerde redenen in. Teveel investeerders laten zich leiden door FOMO, de afkorting van ‘Fear of Missing Out’.

Ze kopen bijvoorbeeld crypto als het al honderden procenten gestegen is door een hype. Koop echter nooit op het hoogtepunt met het idee dat je snel geld gaat verdienen. Het is beter om je goed te verdiepen in de principes en technieken van Bitcoin. Zo is het handig om te weten bij welke beurs je het beste Bitcoin kan kopen. Cryptobeurzen worden ook wel ‘exchanges’ genoemd.

Dit zijn de vijf populairste exchanges ter wereld:

 • Binance
 • Huobi Global
 • Coinbase Pro
 • Kraken
 • Bithumb

Populaire exchanges in Nederland zijn:

 • Bitvavo
 • LiteBit
 • BitcoinMeester

Hoe koop je Bitcoin?

Op een exchange kun je crypto zoals Bitcoin en Ethereum aanschaffen. Overigens hoef je niet perse een hele digitale munt te kopen. Met een fractie van een populaire crypto kun je als je geluk hebt ook veel geld verdienen.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Op sommige exchanges is het mogelijk om Bitcoin en Ethereum te kopen met fiat geld. Vervolgens zou je ze om kunnen ruilen voor altcoins.

Bitcoin kopen op een exchange

Exchanges brengen voor het uitvoeren van transacties kosten in rekening. Dit is hun manier om geld te verdienen. Op sommige websites is het mogelijk om in contact te komen met investeerders die cryptocurrencies willen verkopen. Een bekend voorbeeld is LocalBitcoins.

Een voordeel is dat de investeerder de touwtjes in eigen handen houdt. Een nadeel is echter dat dit proces over het algemeen langer duurt dan op een exchange. Daarnaast kun je de valuta van directe buitenlandse transacties niet altijd verifiëren. Exchanges zijn voor beginnende investeerders veiliger.

Bitcoin kopen via een automaat

Een andere optie om Bitcoin aan te schaffen is het gebruik van een automaat. Wist je dat er op dit moment al meer dan vierduizend geldautomaten met cryptocurrencies bestaan? Ze zijn te vinden in ongeveer 76 landen over de hele wereld. Je koopt er Bitcoin en verstuurt ze vervolgens naar je digitale portemonnee.

Bekijk de gratis bitcoin training!

Stappenplan: hoe investeer je in Bitcoin?

Veel beginnende investeerders denken dat een investering in Bitcoin ingewikkeld is. Ze komen allerlei nieuwe termen tegen en raken een beetje overweldigd. In de praktijk valt het allemaal best mee, vooral wanneer je ons handige stappenplan volgt:

Stap 1: Kies een exchange

Ten eerste is het belangrijk om een goede exchange te kiezen waar je crypto kunt kopen. Eerder in dit artikel noemden we al een aantal bekende buitenlandse exchanges. Overigens kun je in Nederland ook terecht bij onder andere Bitvavo of BitcoinMeester.

Deze exchanges van eigen bodem hebben een goede reputatie. Wie actief wil zijn op een exchange moet een eigen account aanmaken. Vervolgens krijg je een persoonlijke portemonnee (wallet) om je crypto in op te slaan.

Bitvavo

Als je op zoek bent naar een exchange dan is Bitvavo een aanrader. Je krijgt er nu als nieuwe klant 1000 euro gratis handelen. Lees anders eerst even onze Bitvavo review als je meer wilt weten.

Maak direct een account aan 🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000 🎁

Lees je goed in
Tegenwoordig heb je de keuze uit diverse soorten exchanges. Lees je goed in voordat je een beslissing maakt. Bij alle exchanges in Nederland moet je je nu wel indentificeren. Dit sluit niet meer aan op het basis idee van Bitcoin, namelijk decentralisatie en individuele soevereiniteit.

Voorheen was dit niet nodig in Nederland en toen was er ook geen CEO of bestuursraad die in de gaten hield of alles wel volgens de regels verliep. Het controlesysteem van de blockchain, via gecodeerde informatie en nodes, zorgde daarvoor.

Toegankelijk voor iedereen
Hoewel exchanges door het ontbreken van een centrale autoriteit gebruikt kunnen worden voor criminele activiteiten, biedt het ook de mogelijkheid om te investeren en geld op te slaan zonder dat er een bankrekening nodig is.

Dit opent een wereld van mogelijkheden voor mensen die geen eigen bankrekening hebben of die weigeren om hun identiteit te delen. Feit is dat er over de hele wereld mensen zijn zonder bankrekening, bijvoorbeeld in Afrikaanse landen. Sommige investeerders geloven dat crypto voor deze groep mensen, waartoe vaak ook vluchtelingen behoren, de perfecte manier is om armoede te ontsnappen.

Exchanges brengen dus zowel nadelen (kans op criminaliteit) als voordelen (te gebruiken door iedereen ter wereld, met of zonder bankrekening) met zich mee.

KYC
Het botst nogal in tegenspraak met het idee van crypto, maar op dit moment zijn veel exchanges nog niet gedecentraliseerd. In veel gevallen is een ‘Know Your Customer’ (KYC) procedure vereist.

Zo moeten ook investeerders in de Verenigde Staten op exchanges zoals Binance, Coinbase, Kraken en Gemini persoonlijke gegevens delen. Aan de andere kant zijn deze exchanges over het algemeen veilig en betrouwbaar en bieden ze naast Bitcoin veel altcoins aan.

Welke veiligheidsmaatregelen nemen exchanges?
Exchanges nemen veel veiligheidsmaatregelen om hun gebruikers te beschermen. Een daarvan is de mogelijkheid om ‘tweefactorauthenticatie’ te gebruiken.

Dit betekent dat je unieke en lange wachtwoorden gebruikt met verschillende hoofdletters, kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens tijdens het inloggen. Daarnaast gebruik je een tweefactor authentificatie code die je kunt aanmaken met een speciale app zoals Authenticator.

Stap 2: Kies een betaalmethode

Nadat je een exchange hebt gekozen ben je nog niet klaar. Aangezien de meeste exchanges een KYC procedure hanteren, moet je een aantal persoonlijke documenten delen. Denk bijvoorbeeld aan je paspoort met burgerservicenummer of een rijbewijs met foto.

Daarnaast dien je informatie te delen over je werkgever. De informatie die je moet delen verschilt per exchange. Het is afhankelijk van het land waar je woont en welke wetten daar gelden.

Wetgeving verschilt per land
Het is verstandig om je te verdiepen in de wetgeving van je eigen land. In de Verenigde Staten zijn de banken bijvoorbeeld erg kritisch over cryptogerelateerde zaken, hoewel de situatie beter wordt. Het is wel eens voorgekomen dat exchanges onbetrouwbaar werden gevonden en moesten sluiten.

Ook staat niet iedere bank een storting voor crypto toe. Je kunt dan ook het beste voordat je investeert controleren of jouw eigen bank stortingen toestaat voor een bepaalde exchange.

Kosten voor stortingen
Hou rekening met het feit dat er voor stortingen via een bankrekening, debetkaart of creditcard kosten in rekening worden gebracht. Op Coinbase is dit bijvoorbeeld 1,49% voor bankrekeningen en 3,99% voor debet- en creditcards.

Zet eventueel alle kosten van betaalmethodes op een rij en kies aan de hand daarvan welke betaalmethode en uitwisseling het meest voor jou geschikt is.

Voor Nederland is Bitvavo de goedkoopste exchange. De kosten per transactie zijn bij Bitvavo: 0.25%

Stap 3: Koppel je bankrekening aan je portemonnee

Heb je alle persoonlijke gegevens ingevuld en zijn ze geverifieerd? Koppel dan je bankrekening aan je portemonnee. Tegenwoordig heb je de keuze uit diverse betaalmethoden, zoals iDeal of creditcard.

Overigens raden we niet aan om een creditcard te gebruiken. De cryptocurrency markt is nogal volatiel en dat betekent dat de waarde van cryptocurrencies sterk kan verschillen van dag tot dag. Dit is niet handig wanneer je een creditcard gebruikt.

Stap 4: Begin met handelen in Bitcoin

Na het kiezen van een exchange en een betaalmethode wordt je account geverifieerd. De goedkeuring neemt vaak een paar werkdagen in beslag. Vervolgens is het tijd om te beginnen met het handelen in Bitcoins of altcoins. Koop of verkoop ze en/of stort je winst in je digitale portemonnee.

Exchanges worden mainstream
In de afgelopen jaren zijn cryptocurrency en de uitwisseling ervan geleidelijk mainstream geworden. De liquiditeit is gegroeid en er zijn steeds meer functies bijgekomen. De sceptische houding tegenover Bitcoin en andere cryptocurrencies is langzamerhand veranderd.

Steeds meer banken en andere instellingen gaan overstag en gebruiken de blockchain technologie voor hun transacties. Je kunt wel zeggen dat cryptocurrency exchanges inmiddels even goed functioneren als traditionele aandelenbeurzen.

Verschillende ordertypes
De afgelopen jaren hebben exchanges een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ze zijn niet alleen veiliger en betrouwbaarder geworden, maar bieden ook steeds meer investeringsmethoden aan. Denk bijvoorbeeld aan verschillende ordertypes, waarvan de stop-lossorders een bekende is.

Veel investeerders gebruiken deze methode omdat ze er hun positie tegen een sterke koersdaling mee beschermen of juist kunnen profiteren van een koersuitbraak. Stel je voor dat je een bepaalde cryptomunt wilt verkopen als het 10 euro waard wordt. Op het moment dat dit gebeurt vindt er automatisch een verkoop plaats.

Wekelijks of maandelijks investeren
Naast verschillende soorten orders biedt diverse exchanges ook methoden aan om investeringen te automatiseren in verschillende intervallen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of maandelijks automatisch een aankoop doet. Coinbase is een bekende exchange die deze optie aanbiedt.

cryptocurrencies

Het gebruik van crypto wallets

De crypto industrie is ontzettend groot, dus het is niet verrassend dat je tegenwoordig de keuze hebt uit allerlei soorten wallets. Sommige digitale portemonnees zijn alleen geschikt voor Bitcoin, terwijl je in andere ook verschillende soorten altcoins kunt bewaren.

Er zijn inmiddels ook wallets waarmee je een bepaalde token kunt omwisselen voor een andere. Laat je niet overweldigen door het ruime aanbod. In principe zijn er twee soorten gecodeerde wallets op de markt: hot wallets (online) en cold wallets (papier of hardware).

Deze twee wallets hebben de volgende kenmerken:

Hot wallets: verbonden met het internet

Hot wallets zijn verbonden met het internet. Je kunt ze dan ook gebruiken op apparaten zoals computers, telefoons en tablets. In principe heb je er alleen een goede internetverbinding voor nodig. Je logt in met je privé sleutel om snel toegang te krijgen tot je munten en transacties.

Daarvoor moeten we even het verschil tussen een private key en een public key uitleggen. De public key is een ander woord voor het adres om Bitcoins heen te sturen. De private key is de sleutel waarmee je Bitcoins verstuurt. De public key is dus openbaar, maar de private key is zoals de naam al zegt geheim.

Private key verbonden met het internet

De snelheid waarmee je bij jouw cryptocurrencies kunt is zeker een voordeel van een hot wallet. Dit brengt echter ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Een privé sleutel wordt opgeslagen op apparaten die verbonden zijn met het wereldwijde web. Dit verhoogt het risico op aanvallen van hackers.

Voorkom hacken met tweefactorauthenticatie

Misschien denk je dat het risico op hacken wel meevalt. Toch zijn in het (recente) verleden diverse investeerders die hun hot wallet onvoldoende beveiligden het slachtoffer geworden van deze vorm van criminaliteit.

Probeer in elk geval nooit de aandacht te trekken van internetcriminelen door bijvoorbeeld op een openbaar forum te vertellen hoeveel Bitcoins of altcoins je bezit.

Daarnaast raden we aan om je digitale portemonnee te beveiligen met een sterk wachtwoord en tweefactorauthenticatie. Bij deze laatstgenoemde manier van beveiliging ontvang je na het invoeren van je wachtwoord een tweede wachtwoord via sms of e-mail of via een app.

Hot wallets: geschikt voor kleine hoeveelheden crypto

Hot wallets zijn het meest geschikt voor kleine hoeveelheden cryptocurrencies die je bijvoorbeeld koopt of verkoopt op een exchange. Je kunt het vergelijken met een betaalrekening. Alleen het geld die je daadwerkelijk spendeert staat op een lopende rekening. De rest is veilig opgeslagen op een spaarrekening.

Not your key, not your wallet

Wees je tenslotte bewust van het feit dat jouw digitale portemonnee onderdeel is van een exchange. Je bent daardoor niet de eigenaar van de gecodeerde privé sleutel van deze wallet. Dit heeft gevolgen wanneer een exchange wordt gehackt en hackers jouw account stelen. Helaas gaat jouw geld dan voorgoed verloren. Crypto investeerders spreken dan ook niet voor niets van ‘Not your key, not your wallet’ (niet jouw sleutel, niet jouw geld).

Cold wallet: Bitcoin veilig opslaan

Spreekt het idee van een hot wallet op een exchange jou niet aan? Om het risico op hacken te verkleinen zou je een zogeheten ‘cold wallet’ kunnen gebruiken. Deze portemonnees zijn niet verbonden met het wereldwijde web en dus onbereikbaar voor internetcriminelen. Jouw privé sleutel is dus geen onderdeel van een wallet op een exchange.

Hardware wallet

Een van de meest gebruikte wallets is de hardware variant. Je kunt het vergelijken met een USB-geheugenstick die jouw private key veilig offline opslaat. Het grote voordeel daarvan is dat de private key niet in contact komt met het internet of mogelijke kwetsbare software. Eventuele virussen op jouw computer hebben er dus geen invloed op. Hetzelfde geldt voor hackers die maar al te graag willen inbreken in jouw portemonnee.

Paper wallet

Een andere veilige manier om crypto op te slaan is het gebruik van een zogeheten ‘paper wallet’. Je genereert ze via een website (controleer altijd even of het een betrouwbare site betreft) en ontvangt vervolgens een openbare sleutel en een privé sleutel. Vervolgens zet je jouw privé sleutel op papier en bewaart het op een veilige plek, zoals een kluis.

Hot en cold wallet: wat is de beste keuze?

Digitale portemonnees met private keys zijn zeer veilig en geschikt voor langetermijninvesteringen. Zo maken investeerders die hun Bitcoins langere tijd willen bewaren er graag gebruik van.

Kort samengevat:

Hot wallet: Geschikt voor het opslaan voor kleine en medium cryptocurrencies die je wilt kopen of verkopen.
Cold wallet: Het opslaan van cryptocurrencies met veel waarde die je langere tijd wilt bewaren.

beleggen bitcoin

Is beleggen in Bitcoin verstandig?

Beleggen in Bitcoin is een speculatieve investering die zowel voor- als nadelen met zich meebrengt. De afgelopen jaren hebben we gezien dat de prijs sterk kan stijgen, maar ook dalen. Laat je vooral niet ontmoedigen door een prijsdaling en hou je hoofd koel. Bewaar wel je wachtwoorden altijd op een goede plek.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het slachtoffer wordt van een hack. Wie de juiste veiligheidsmaatregel neemt zal vooral profiteren van Bitcoin. Het is niet voor niets de oudste en meest populaire cryptomunt met een groeiend aantal (institutionele) investeerders.

Wij hebben de voor- en nadelen van een investering in Bitcoin voor je op een rijtje gezet:

Voordelen van een Bitcoin investering

Het vermindert het risico op inflatie: Veel traditionele valuta’s hebben te maken met regulatie door de overheid. Bovendien drukt de overheid regelmatig geld bij, waardoor er inflatie ontstaat. Bij Bitcoin is dit niet het geval. Vanwege decentralisatie is er geen bemoeienis van de overheid en er is een maximum aantal te minen munten van 21 miljoen, wat inflatie voorkomt.

Het biedt talloze nieuwe mogelijkheden: Bitcoin bestaat sinds 2009 en is dus nog relatief jong. Hoewel dit soms zorgt voor volatiliteit en heftige prijsschommelingen, bieden cryptocurrencies ook allerlei nieuwe mogelijkheden. Dankzij het gebruik van de achterliggende blockchain technologie verloopt het verwerken van wereldwijde transacties bijvoorbeeld veel sneller.

Het is een van de meest liquide investeringen: Bitcoin is te koop op allerlei handelsplatforms en exchanges over de hele wereld. Je kunt de cryptomunt heel eenvoudig rechtstreeks met fiat, andere crypto en zelfs goud of omwisselen tegen een lage prijs. Bovendien is Bitcoin een uitstekende investering voor zowel de korte als lange termijn.

Handelen in Bitcoin verloopt snel en simpel: Op sommige aandelenbeurzen moet je in het bezit zijn van een certificaat om te mogen handelen. Bij exchanges is dit niet het geval. Het enige wat je hoeft te doen om Bitcoin te mogen kopen of verkopen is een account aanmaken. Vervolgens stop je cryptomunt in je portemonnee of begin je met handelen.

Bitcoin transacties vinden meteen plaats: Het verwerken van een order op een aandelenbeurs duurt soms vrij lang. Bij cryptocurrencies zoals Bitcoin gebeurt dit echter meteen.

Nadelen van een Bitcoin investering

De prijs is volatiel: De prijs van Bitcoin fluctueert van dag tot dag. In zijn geschiedenis zijn er periodes van grote waardestijgingen en dalingen geweest. Op 17 december 2017 beloofde de cryptomunt bijvoorbeeld een hoogtepunt met een prijs van 20.000 dollar. In de maanden daarna zakte de prijs naar 7000 dollar.

Vanwege de Coronacrisis in maart 2020 kon zelfs even een prijs van minder dan 4000 dollar worden genoteerd. De Bitcoin markt is onvoorspelbaar en daarom moet je constant opletten om grote verliezen te voorkomen. In 2021 heeft de Bitcoin een record waarde van ruim 50.000 dollar aangetikt.

Er is een risico op hacken: Helaas zijn al veel Bitcoin investeerders het slachtoffer geworden van hacken. Ze maakten bijvoorbeeld gebruik van een hot wallet op een exchange of mobiele app. Omdat deze wallets verbonden zijn met het internet bestaat helaas altijd het risico op virussen en/of aanvallen van hackers.

Er is vrij weinig regelgeving: Hoewel meer regulatie in de nabije toekomst een optie is, kent de crypto industrie nog vrij weinig regels. Bovendien verschilt de regelgeving van de overheid per land. Zodoende krijg je weinig hulp wanneer je het slachtoffer wordt van een digitaal misdrijf en/of fraude dat te maken heeft met crypto.

Je wallet kan verloren gaan: Misschien heb je jouw waardevolle cryptocurrencies opgeslagen in een cold wallet. Maar zelfs dan loop je nog het risico op verlies. Het komt wel eens voor dat een harde schijf crasht. In dat geval ben je jouw waardevolle Bitcoins kwijt.

Investeren in Bitcoin verstandig?

Of het verstandig is om te investeren in Bitcoin dat moet je helemaal zelf uitmaken. Wel kan je er ook nu nog grote winsten mee behalen.

Maak direct een account aan 🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000 🎁