Ethereum koers

Ethereum koers

Wat is de actuele Ethereum koers en de verwachting (2024)?

Een van de grootste cryptovaluta is Ethereum. Na de Bitcoin (BTC) is Ethereum (ETH) de populairste crypto waar in gehandeld wordt. De populariteit van deze cryptomunt wordt steeds groter en dit zie je terug in de koers van deze munt.

De munt is gelanceerd in 2013 en inmiddels een belangrijke. De verwachting is dat de ETH koers na de aankomende updates explosies gaat stijgen.

✅ Begin 2018 schoot de waarde van Ethereum omhoog, maar ook dit jaar (2024) begint al goed voor deze cryptocoin.

De koers van Ethereum is erg beweeglijk net als de Bitcoin koers die ook volatiel is. Dit maakt het interessant om te handelen in deze crypto.

Door op het juiste moment te kopen- en te verkopen kan je flinke winsten maken. Aan de andere kant moet je het risico ook niet over het hoofd zien.

Realtime Ethereum koers in euro’s (juli 19, 2024)

Hieronder zie je de actuele waarde van de Ethereum. In de grafiek kan je de waarde per dag, week, maand of per jaar zien. Ook is er een mogelijkheid om de Ethereum direct te kopen en betalen met iDeal. Zoals je ziet staat de huidige waarde vermeld in Euro’s.

Wat is Ethereum?

✅ Ethereum (ETH) is een digitaal platform wat is bedoeld voor een nieuw soort internet 3.0. Het Ethereum platform is in 2015 gelanceerd door programmeur Vitalik Buterin. Ethereum moet niet worden verward met Ether zoals Ethereum ook vaak genoemd wordt. Ether (ETH) is namelijk een token die wordt gebruikt in transacties die via het platform worden uitgevoerd.

Alles leren over crypto? Meld je vandaag nog aan voor de GRATIS Crypto training!

Er is een verschil tussen Ethereum en Ether (ETH). Ethereum is een platform gebaseerd op de blockchain technologie. Ethers (Tokens) zijn cryptocurrency met andere woorden het digitale geld.

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum is een open source blockchain protocol net als de Bitcoin. Het is voor iedereen mogelijk om de broncode in te zien. De transactiegeschiedenis wordt bijgehouden door de nodes in het netwerk. Zowel de blockchain van Ethereum als die van Bitcoin zijn volledig open, waardoor het voor iedereen mogelijk is om er applicaties op te lanceren.

Realtime Ethereum koers volgen

Wil je de actuele Ethereum koers volgen? Op onze site kan je de realtime koers van de Ethereum volgen. Als je de grafiek bekijkt dan zie je dat net als de meeste cryptocurrency ook de waarde van de Ethereum erg volatiel is.

Ethereum kopen en verkopen in Nederland

Hoe kom je aan Ethereum? Ethereum kopen en verkopen doe je met lage transactiekosten in euro’s bij Bitvavo. Hier kun je overigens voor veel meer cryptocurrencies terecht. Bitavavo is een Nederlands bedrijf en heeft de wallet in het handelsplatform geïntegreerd waardoor je geen aparte wallet hoeft te installeren.

👉 Als je een account aanmaakt bij Bitvavo dan kun je de live koers van Ethereum volgen met een overzichtelijke grafiek. Je ziet in de grafiek precies hoe de waarde van de munt zich de laatste periode beweegt.

🎁 Maak een account aan bij Bitvavo. Je ontvangt nu tijdelijk €1000 handelstegoed 🎁

Ook bij andere online brokers kun je deze cryptomunt aanschaffen.

Als je nog geen of weinig verstand hebt van het handelen in cryptogeld dan is het verstandig om eerst een demoaccount te openen.

✅ Nog verstandiger is het om een crypto cursus te gaan volgen. Je leert hier alle kneepjes van het handelen in crypto. De investering van de cursus zul je dan ook in korte tijd terug verdient hebben. Meld je direct aan voor het gratis webinar of lees eerst de review over de crypto masterclass.

Ethereum koers

Geschiedenis van Ethereum

Ethereum ook wel Ether genoemd werd gelanceerd in 2015. In dat jaar werd het Genesis block gemined. Een Genesis block is het eerste blok in een blockchain.

Als we Ethereum tegenover de Bitcoin zetten dan zien we ondanks dat de munten beide erg populair zijn toch grote verschillen. Zo is de Ethereum niet ontworpen als betaalsysteem. Het platform waar Ethereum op draait is er om gedecentraliseerde applicaties op te lanceren. Het is uiteindelijk de bedoeling om als netwerk te fungeren waarop het internet 3.0 moet draaien.

Ethereum wordt ook in verband gebracht als het systeem waar smart contracts op toegepast kunnen worden. Dit zijn contracten die automatisch worden uitgevoerd zodra er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Dit is een van de dingen waardoor er in de toekomst veel van Ethereum verwacht wordt. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.

Op het Ethereum netwerk is ether de token die gebruikt wordt. Zodra het netwerk in populariteit stijgt zal de vraag naar ethers toenemen wat de prijs doet stijgen.

 • Bij de introductie van Ethereum was de prijs 31 dollarcent.
 • In 2016 passeerde de market cap van ether de 1 miljard dollar.
 • In juni 2016 wordt er voor 55 miljoen dollar aan ether gestolen. Hierdoor verliest de ether bijna een derde van zijn waarde.
 • In november 2016 wordt de DDoS bescherming verbeterd. De Ethereum blockchain is nu optimaal beveiligd. De koers staat inmiddels op 8,59 dollar.
 • In 2017 stijgt de waarde van ether naar een bedrag van meer dan 100 dollar. Hiermee is de ether ruim 32.000% gestegen.
 • In juni 2020 stijgt de koers verder door de coronacrisis de waarde is op dat moment ruim 244 dollar.
 • In januari 2021 staat de koers op bijna 1200 euro!

❎ De Covid-19 pandemie heeft ook op de cryptomarkt veel invloed. De coronacrisiis heeft veel impact op de financiële en economische markten. Veel beleggers zijn op zoek naar alternatieven van de traditionele beleggingsmogelijkheden en investeren nu in cryptovaluta. Door de coronacrisis is de Ethereum in een bull-markt terechtgekomen.

De Ethereum is de laatste maanden onder andere om die reden enorm gestegen in waarde. Daarbij komt het positieve nieuws van analisten dat de Ethereum token nog flink in waarde gaat stijgen. De vraag naar deze cryptovaluta wordt dan ook steeds groter wat de waarde nog verder doet toenemen.

Wat bepaalt de Ethereum koers?

Net als bij de Bitcoin is het bij Ethereum ook zo dat het een volledig decentraal netwerk is. Het netwerk wordt door niemand bestuurt waardoor er geen mensen zijn die de munt kunnen beïnvloeden. De koers van de Ethereum wordt volledig bepaald door de vraag en het aanbod van de munt.

De koers van Ethereum heeft altijd een gelijke trend met de koers van de Bitcoin. Zodra de Bitcoin koers stijgt dan zal die van de Ethereum dit ook doen. Het gebeurt bijna nooit dat de ene koers flink stijgt en de andere daalt. We kunnen dus zeggen dat dit te maken heeft met de totale vraag en het aanbod over de hele wereld in cryptocurrencies.

Verwachtingen van de Ethereum koers

Dat de Ethereum inmiddels bijna net zo populair is als de Bitcoin dat is niet verwonderlijk. De waarde van de Ethereum steeg in een korte tijd explosief en met de vernieuwde geavanceerde techniek is de verwachting dat dit de komende jaren gaat doorzetten.

De koers van Ethereum is volatiel en hier kun je jouw voordeel meedoen door op het juiste moment te kopen en te verkopen.

👉 In maart 2017 is de Ethereum Alliance gevormd en hierin zitten bedrijven als Microsoft, Mastercard, ING en Shell. Deze bedrijven hebben veel vertrouwen in deze cryptomunt.

Investeren in Ethereum kan een verstandige keuze zijn. Maar ook hierbij geldt weer dat je nooit de zekerheid hebt dat de prijs van deze crypto zich in deze positieve lijn blijft voortbewegen.

Ethereum koers conclusie

Zoals alle cryptocurrency is de Ethereum erg volatiel. Wat de koers in de toekomst gaat doen is dan ook erg moeilijk in te schatten.

Ethereum is druk bezig zichzelf te verbeteren dus dit zijn positieve ontwikkelingen die de waarde van deze crypto mogelijk nog meer doen stijgen. Doordat er steeds meer mensen meewerken aan het platform wordt dit steeds beter geoptimaliseerd.

Steeds meer grote bedrijven hebben hun vertrouwen uitgesproken in Ethereum en dit zal de koers van deze munt alleen maar ten goede komen.

boek Bitcoin een Ethereum Handleiding geld verdienen met Bitcoin en Ethereum
  • ✅ 5 handleidingen en een gratis online training!

 

  • ✅ Ontdek in de training hoe je portefeuille rendeert

 

  ✅ NIEUW e-book: “Expert kansen voor 2024“

Download het gratis Bitcoin en Ethereum boek!