Korte termijn beleggen

Korte termijn beleggen is iets waar je de nodige ervaring in moet hebben want het brengt de nodige spanning met zich mee. In de meeste gevallen gaat het hier om beleggen in aandelen welke in een korte periode na de aankoop al weer worden verkocht.

Bij het korte termijn beleggen zul je meer tijd moeten investeren dan bij het beleggen op de lange termijn en bovendien brengt het meer risico met zich mee.

Hoe kan ik korte termijn beleggen?

Korte termijn beleggen doe je puur en alleen om snel winst te maken. Je hoeft je ook niet echt te gaan verdiepen in het bedrijf waarvan je de aandelen koopt, je bent er namelijk op uit om de aandelen snel te kunnen verkopen met winst.

Wat je dus alleen in de gaten dient te houden is de aandelenkoers, gaat deze stijgen dan is het zaak om snel te handelen en de aandelen te verkopen (bij een bepaalde hoogte van het aandeel).

Als een aandeel laag staat en de verwachting is dat dit aandeel op korte termijn gaat stijgen dan koop je deze aandelen alleen om je kans af te wachten om weer snel te verkopen en dus winst te maken.

Download Gratis Handleiding

Hoe blijf ik op de hoogte?

Met korte termijn beleggingen moet je op de hoogte blijven van de aandelen koersen waarin jij wilt beleggen. Maar hoe blijf je op de hoogte van al deze koersen? Niemand heeft een glazenbol waarin te zien is wat er met een bepaald aandeel gaat gebeuren maar er zijn wel enkele trucjes voor.

Wat je natuurlijk moet doen is het economische nieuws volgen, als er bij een bepaald bedrijf iets gebeurd wat veel invloed op de winst gaat hebben dan weet je dat de aandelen van dat bedrijf zullen dalen. Neem bijvoorbeeld het privacy schandaal bij Facebook, dit liet de aandelen meteen behoorlijk in waarde dalen.

Zie je op het nieuws bijvoorbeeld RTLZ dat de winst van Transavia flink is gestegen dan zullen de aandelen een hogere waarde gaan krijgen.

Vraag en aanbod
Een aspect wat altijd meespeelt bij de waarde van een aandeel is de vraag en het aanbod. Als veel mensen geïnteresseerd zijn in een aandeel en het dus kopen dan stijgt de waarde, als er daarentegen weinig mensen interesse hebben dan zal de koers van het aandeel zakken. Je moet dus altijd bij jezelf denken wat zal het meerendeel van de beleggers gaan doen.

Korte termijn beleggen bij een broker

Wil jij ook wel eens de stap zetten in het korte termijn beleggen? Dat kan je doen bij een online broker. Bij een broker kun jij aandelen kopen en verkopen. Als je nog geen broker hebt uitgezocht dan doe je er verstandig aan om vooraf de verschillende brokers te vergelijken.

Er zijn namelijk brokers die een flinke provisie rekenen over de transacties. En je belegt om winst te maken niet om de broker te spekken dus vergelijk voordat je met een online broker in zee gaat. Het beste kun je een broker uitkiezen die is gespecialiseerd in het korte termijn beleggen. Deze rekenen ook een lagere provisie.

Korte termijn beleggen voor beginners

Als je nog geen of weinig ervaring hebt met het korte termijn beleggen dan is het verstandig om vooraf eerst te oefenen. Open ergens een oefen account zodat je zonder risico’s de kneepjes van het vak kunt leren. Ik geef zelf ook adviezen in de cursus beleggen welke ik heb samengesteld.

Ga dus niet beleggen zonder enige kennis want je zult merken dat de lol er dan snel af is en dat is jammer want beleggen levert je niet alleen veel plezier op maar kan je ook veel geld opleveren. Beleggen doen we om er geld mee te verdienen en met een beetje kennis is dat ook heel goed mogelijk.

Download Gratis Handleiding