Slim beleggen

Slim beleggen kan voor iedereen een andere betekenis hebben, wat voor de één slim beleggen is kan voor jou wel het tegenovergestelde betekenen. Iedereen heeft een andere aanpak bij het beleggen maar eigenlijk beleggen we allemaal met hetzelfde doel.

We willen winst maken over onze belegging en daar is nu eenmaal wat slimheid voor nodig. Dus slim beleggen willen we allemaal want dat levert ons tenslotte winst op en zo weinig mogelijk risico.

Waarom slim beleggen?

Slim beleggen willen we dus allemaal maar niet iedereen kan of doet dit. Er zijn enkele methodes die het beleggen een heel stuk makkelijker maken en jou eerder van winst zullen voorzien. Volg altijd je eigen strategie je belegt immers met jouw geld, laat je dus niet in de verleiding brengen anderen te volgen als dit tegen jouw gevoel in gaat.

Verder is het belangrijk rationeel te beleggen en je niet laten leiden door emoties. Ook moet je altijd kijken wat je kunt verliezen met de belegging die je gaat doen, denk niet alleen aan eventuele winsten.

Download Gratis Handleiding

Startende belegger

Als jij net als zoveel mensen dit jaar voor het eerst gaat beleggen omdat je ook ziet dat de rente op je spaarrekening niets oplevert dan kun je wel wat tips gebruiken. Allereerst zeg ik altijd verdiep je eerst in het vak, het lijkt allemaal erg mooi en je zult waarschijnlijk vele succesverhalen hebben gehoord maar je zult ook wel eens flink de mist in gaan met een belegging.

Op zich is dit niet verkeerd als je er tenminste geen blijvende schade aan overhoudt want je leert zo wat je in ieder geval niet meer moet doen. Maar begin rustig, maak een oefenaccount ergens aan zodat je kunt leren in de praktijk zonder dat het je geld kan kosten.

Leren beleggen
Als beginnend belegger zul je allemaal nieuwe termen tegenkomen waarvan je er een hoop niet meteen kunt plaatsen. Het is daarom belangrijk om je eerst goed te verdiepen in het beleggen.

Het is even een investering maar je zult zien dat je hierdoor veel meer plezier en rendement zult behalen tijdens je verdere carrière als belegger. Ga bijvoorbeeld boeken lezen of volg een online beleggings cursus. Binnen enkele dagen heb je hier al enorm veel profijt van.

Tip: beleg alleen met geld wat je niet direct nodig hebt. Ga niet beleggen met geleend geld je kunt hierdoor in flinke problemen komen.

Brokers vergelijken

Bij het online beleggen heb je een broker nodig en als je nu slim wilt beleggen dan vergelijk je vooraf de verschillende brokers. Want wat voor de één de ideale broker is dat hoeft voor jou helemaal niet zo te zijn. Als jij bijvoorbeeld alleen korte termijn wilt beleggen dan heb je een ander soort broker nodig dan iemand die belegt in heel andere beleggingsproducten.

Let er bij het kiezen van een broker op wat de commissie is welke je moet betalen, wat het aanbod van beleggingsproducten is en of de broker goed bereikbaar is. Door eerst alle brokers te vergelijken zul jij meer rendement behalen over jouw beleggingen.

Tip: slim beleggen leer je snel met de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.

Cursus beleggen

Als je echt goed voorbereid wilt gaan beleggen als startende belegger dan is het aan te raden om de online (crypto) cursus te volgen. Voor een bedrag van 37 euro en dit kan je zien als jouw eerste belegging doe je ontzettend veel kennis op. Kennis die je straks als je gaat beleggen ongetwijfeld nodig zult hebben en ervoor zorgt dat jij met plezier zult beleggen.

Ieder aspect van het beleggen als beginnend belegger komt aanbod in de online cursus. En mocht iets niet helemaal duidelijk voor je zijn dan kun je altijd bij mij terecht met je vragen.

Ik hoop je snel te mogen verwelkomen,

Pieter Jakobs

Download Gratis Handleiding