Cardano verwachting 2024 en 2025-2030

Wat is de Cardano ADA koers verwachting?

Wat is de Cardano ADA verwachting voor nu en de toekomst? Cardano ADA is een veelbelovend blockchain project die wij op deze pagina graag met jou willen bespreken.

Je wilt natuurlijk weten wat onze prognose is… Daarin zoomen we vooral in op de Cardano ADA verwachting voor zowel de kortere (2024) als langere termijn (2025 – 2030). Hoeveel kan Cardano waard worden?

Je kunt Cardano kopen bij Bitvavo.

Wat is de prijsvoorspelling van ADA in 2024 en de koersverwachting voor 2025, 2030 en de jaren daarop?

Ook gaan wij dieper in op zaken zoals de koershistorie, de ADA koers van vandaag en morgen en vertellen we jou alles over de updates die de komende tijd uitgerold worden en die de prijs in positief opzicht kunnen beïnvloeden!

Actuele Cardano koers

De actuele Cardano koers volgen is natuurlijk belangrijk als je op het juiste moment wilt instappen. Koop altijd zo laag mogelijk in. En verkoop op het hoogtepunt! Al zouden wij Cardano munten gewoon vasthouden, want de verwachtingen over het project zijn hoog.

De Cardano koers en dus marktwaarde kan over enkele jaren enorm gegroeid zijn. In de voorbije maanden heeft Cardano een gigantische groei laten zien. Kon je de munt op 1 januari 2021 nog kopen voor maar 0,14 eurocent, op dit moment is de munt zo’n 7 tot 8 keer zoveel waard!

Deze koersstijging vond plaats na een succesvolle hard fork. Als de koers van Cardano ADA zo snel kan stijgen na een hard fork, dan betekent dat veel goeds voor de toekomstige Cardano koers!

Via onderstaande grafiek kan je de actuele Cardano koers live volgen (in euro) en direct aanschaffen en betalen met iDeal.

Wat is Cardano?

Misschien heb je inmiddels al veel gelezen over het veelbelovende Cardano blockchain project.

Voor onze bezoekers die niet precies weten wat Cardano ADA is en waarom deze blockchain binnenkort een geduchte concurrent wordt van Ethereum (ETH), eerst even een korte introductie.

Cardano is een derde generatie openbaar blockchain- en Dapp-ontwikkelingsplatform met een proof of stake consensus (PoS)-systeem.

Cardano is het eerste serieuze blockchainproject dat werkt op basis van Proof of Stake. Er komen geen miners aan te pas om nieuwe ADA aan te maken. In plaats daarvan worden transacties gevalideerd door cryptomunten in te zetten door te staken.

Binnenkort stapt ook Ethereum over naar dit protocol. Cardano noemt zichzelf een ‘derde generatie’ blockchain.

De grootste problemen waartegen oudere blockchain projecten zoals Bitcoin en Ethereum tegenaan lopen wil Cardano tackelen. Denk daarbij aan de schaalbaarheidsproblemen, de energie-inefficiëntie, hoge transactiekosten en de trage afhandeling van transacties.

Cardano is in 2021 gestart met de Alonzo White-fase. Als deze belangrijke update van het mainnet succesvol verloopt, kunnen er smart contracts naar de blockchain van Cardano gebracht worden en zal het gaan concurreren met grote blockchain projecten zoals Ethereum, Solana en Binance Smart Chain.

De Cardano ADA verwachting is op dit moment extreem positief. De kans is daarom ook groot dat de koers van Cardano binnen afzienbare tijd flink gaat stijgen.

Koershistorie

Om prijsvoorspellingen te kunnen doen over een cryptomunt en blockchain-project, is het handig om in dit geval op de hoogte te zijn van de Cardano koers historie. Vaak zie je dat de geschiedenis zich een aantal keren herhaalt.

Dat geldt dus ook voor crypto prijsstijgingen en prijsdalingen. Deze cryptocurrency was in 2017 gemiddeld 0,12 dollarcent waard. De hoogste ADA koers was in 2017 0,78 dollarcent.

Het volume is sinds 2017 enorm toegenomen. Terwijl in 2020 nog maar een maximale prijs werd bereikt van 0,20 dollarcent, is de munt op het moment van schrijven al 6 keer zoveel waard.

De marketcap rank is 5. Dat betekent dat Cardano op dit moment tot de 5 grootste cryptomunten behoort.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Cardano verwachting vandaag

Wat is de Cardano prijsverwachting voor vandaag? De toekomstverwachting is dat de koers van Cardano vandaag iets zal stijgen ten opzichte van gisteren. De koers heeft enkele uitschieters laten zien maar het kan ook zomaar zijn dat Cardano vandaag nog even zijwaarts zal traden.

Er is vandaag weinig nieuws over ADA naar buiten gekomen, dus we verwachten voor vandaag geen extreme koersdaling of koersstijging. Veel zal ook afhangen van de Bitcoin koers. Houd daarom vooral deze koers in de gaten.

Cardano kopen

Wat is de Cardano ADA verwachting voor 2024?

Benieuwd wat de Cardano ADA verwachting is? De verwachtingen rondom het project zijn zeer hooggespannen en niet zonder reden. Het project heeft tot nu toe veel succesvolle hard forks doorgevoerd en is op dit moment op het mainnet de integratie van smart contracts (DeFi) op de blockchain aan het testen.

Naar verwachting zal de ‘Alonzo hard fork‘, zoals dit tijdperk wordt genoemd, in de zomer van 2021 op het mainnet geplaatst worden. De vraag naar DeFi is groot. Mede daarom zijn Ethereum en andere blockchains zo geliefd bij ontwikkelaars.

Nog wel. Want met deze grote update gaat Cardano zijn belofte inlossen en kan de prijs van Cardano eind 2024 stijgen naa3 € 0,55. Dat is onze Cardano ADA verwachting voor 2024.

Mocht Bitcoin in 2024 nog een grote groei doormaken, dan moeten we onze verwachtingen bijstellen omdat de koers van ADA hiervan kan profiteren. Een prijs van €2,- per Cardano is dan eind 2024 niet uitgesloten.

Cardano is minder waard – Gaat het nog stijgen in 2024?

Op het moment van schrijven is Cardano in waarde gedaald. Gaat Cardano in 2024 nog stijgen? Of moet ik mij zorgen maken? ADA wel kopen of niet? Dit soort vragen komen we veel tegen op forums zoals Reddit. Maak je geen zorgen.

Misschien dat de koers van Cardano een tijdje zijwaarts blijft bewegen of nog iets zal zakken, maar de dips worden razendsnel opgekocht en daardoor is Cardano één van de meest stabiele munten van dit moment. Bovendien behoort Cardano tot de meest gestakede munten.

Maar liefst 70% van de investeerders houdt Cardano vast!

Prognose voor 2024/2025 en 2030

Wat is de Cardano koers verwachting voor de komende jaren? Lees hier onder wat de prognose voor de lange termijn is.

Prijsvoorspelling Cardano 2024 – 2025

Neem je de tijd om je te verdiepen in het Cardano-project, dan zal je merken dat het ontwikkelaarsteam tot nu toe alle beloften heeft waargemaakt. Dat geeft bij dergelijke grote projecten veel vertrouwen voor de toekomst.

Waar bijvoorbeeld Ethereum vermoedelijk jaren erover zal doen om de update naar Ethereum 2.0. tot een goed einde te brengen, daar is Cardano bezig met een ongelooflijke inhaalrace.

Met de implementatie van smart contracts binnen het Cardano-ecosysteem in 2021, zal het vermoedelijk veel ontwikkelaars en bedrijven naar zich toe weten te trekken. Is dit tijdperk (hoofdstuk 3 genaamd Goguen) succesvol afgesloten, dan volgt in 2022 hoofdstuk 4 van het project: “Basho”.

Cardano verwachting 2024

Vanaf 2022 begint Cardano met de een-na-laatste stap en dat is het schaalbaar maken van de Cardano blockchain. Op dit moment is de blockchain nog niet schaalbaar.

Mochten meer ontwikkelaars en bedrijven na het tijdperk “Goguen” gebruik gaan maken van Cardano, dan neemt de populariteit natuurlijk toe en dit zal gevolgen hebben voor de snelheid van de verwerking van transacties en de transactiekosten.

Na het voltooien van Basho zal Cardano schaalbaar zijn en kunnen er applicaties op het netwerk gedraaid worden met een enorm hoog transactievolume.

Nieuwe blockchains (sidechains) zullen worden toegevoegd die compatibel zijn met de Cardano blockchain. Mocht de Basho-update in 2022/2023 met succes doorgevoerd worden, dan zal Cardano één van de best presterende en flexibele blockchain platforms zijn en wellicht wel Ethereum als grootste concurrent voorbijstreven.

Doordat de technische analyses voor 2024 en 2025 zo veelbelovend zijn, zijn we automatisch ook erg positief over de prijsvoorspelling van Cardano in 2024 en 2025. 

Belangrijke statistieken

Statistieken en verwachtingen kunnen natuurlijk met elkaar verschillen. Toch zijn onze Cardano verwachtingen natuurlijk wel ergens op gebaseerd. Gelet op de statistieken zijn we dan ook zeer bullish over het ADO-project.

Deze zien er steeds positiever uit. De mate en de snelheid waarmee Cardano zijn blockchain doorontwikkeld en telkens met positief Cardano nieuws komt, zorgen ervoor dat steeds meer bedrijven en particulieren besluiten om te investeren in de munt. Op dit moment is Cardano terug te vinden in de top-6 van grootste munten gelet op marktwaarde.

De market cap is 43 miljard dollar en er zijn ongeveer 33.000.000.000 munten in omloop van in totaal 45.000.000.000. De exacte statistieken kan je terugvinden op CoinMarketCap.com. Veel van de munten worden verhandeld via Nederlandse platforms zoals Bitvavo. Andere populaire exchanges waarop Cardano’s worden verhandeld zijn Knaken en Binance.

Gunstige Cardano koers – Direct kopen of nog even wachten?

Staat de Cardano koers vandaag laag? Is ADA goedkoop? Dan kan je natuurlijk besluiten om direct een aantal Cardano’s aan te schaffen. Des te lager de prijs is van Cardano des te meer winst kan je bij een eventuele koersgroei maken.

Toch raden we aan deze munt te ‘holden’ in plaats van te verkopen. Ook al kan je met daytraden mooie winsten behalen, het zou zomaar kunnen zijn dat je in de toekomst nooit meer Cardano voor deze lage prijs kunt aanschaffen. En speculeren op een verdere koersdaling, is dat verstandig?

Als je Cardano ADA wilt kopen dan zou je dit in kleine stapjes kunnen doen. Koop bijvoorbeeld vandaag 50 ADA en houd de Cardano koers in de gaten. Is de prijs over een paar weken nog lager, dan koop je er weer een aantal Cardano’s bij. Op die manier loop je het minste risico om geld te verliezen.

Wat kan de Cardano prijs beïnvloeden?

Hoe de toekomst van Cardano eruit ziet, dat kunnen zelfs de bedenkers van het project niet voorspellen. Zo kan negatief nieuws over het project investeerders ervan weerhouden om te investeren in ADA. Negatieve berichtgevingen hebben in de cryptowereld meestal direct effect op de prijs van cryptomunten.

Ook hangt veel af van de prestatie van Bitcoin, ’s werelds grootste en bekendste cryptomunt. Wordt het handelen en/of bezitten van Bitcoins door overheden aan banden gelegd, dan heeft dit indirect grote gevolgen voor de Cardano prijs.

Vrijwel alle grotere altcoins volgen namelijk de koers van Bitcoin. Ook kan het in het slechtste geval gebeuren dat Cardano bepaalde beloften niet waar kan maken, of dat het enorm lang duurt voordat updates zijn doorgevoerd en concurrenten daarvan profiteren.

Maar wij hebben enorm veel vertrouwen in Cardano ADA en we verwachten dan ook een flinke prijsstijging in de toekomst.

Wordt Cardano (ADA) meer waard dan Bitcoin en Ethereum?

Een vraag die vaak gesteld wordt is of Cardano (ADA) in staat is om in de toekomst meer waard te worden dan Bitcoin en Ethereum.

Nu moet je weten dat het helemaal niet de bedoeling is van de bedenker van Cardano, Charles Hoskinson, om ADA zoveel mogelijk waard te laten worden.

Zijn doel is om Cardano te laten slagen en de wereld te verbeteren met zijn blockchain.

De Cardano waarde is voor hem ondergeschikt. Onze prognose is dat ADA het in zich heeft om ooit, in de toekomst, Ethereum te verslaan. 

Cardano

Het heeft zeer veel potentie en het is op een aantal punten gewoonweg een betere blockchain dan Ethereum. Veel analisten denken dan ook dat Cardano in 2030 meer waard dan de meeste andere cryptomunten.

Mocht Ethereum op zijn beurt meer waard worden dan Bitcoin wat sommige experts verwachten, dan zou Cardano (ADA) de grootste cryptomunt kunnen worden. Maar zover zijn wij nog lang niet. Eerst moet het project voltooid worden en dan pas kunnen we de balans opmaken.

Voorspellingen experts

LongForecast komt met een voorzichtige ADA-prijsvoorspelling, DigitalCoinPrice ziet een opwaartse prijsbeweging voor ADA. TradingBeasts zijn bearish in hun ADA-prijsvoorspelling. CoinFan is weer heel erg positief en ziet na de neerwaartse spiraal een positieve lijn in de koers.

Wat zijn de verwachtingen van Cardano in 2025 en 2026?

Ondanks dat ADA de weg omhoog weet te vinden zal het ook in 2025 – 2026 niet lukken om de 2,00 euro te doorbreken.

Wat zijn de verwachtingen van Cardano in 2030?

Een prognose maken voor de koers verwachting tot 2030 is een lastige opgave. De ontwikkelingen voor Cardano die nog in de planning staan zullen de prijs zeker positief beïnvloeden. Bekende analisten voorspellen een flinke koersstijging voor 2030. Een prijs rond de 7,23 euro behoort tot de mogelijkheden, zo voorspellen zij.

jaar juni december
2023
€ 0,45
€ 0,55
2024
€ 0,57
€ 0,62
2025
€ 0,89
€ 1,17
2026
€ 1,52
€ 1,77
2027
€ 2,19
€ 2,67
2028
€ 2,78
€ 2,99
2029
€ 4,12
€ 5,88
2030
€ 5,99
€ 7,43

Kan Cardano 1000 euro worden?

Op de vraag of Cardano 1000 euro kan worden zullen we niet zeggen dat het uitgesloten is, maar we zien het niet snel gebeuren.

Cardano nieuws

Het belangrijkste nieuws over Cardano kan je natuurlijk volgen op allerlei blogs en crypto sites. Wat zijn de crypto Cardano nieuws verwachtingen? Wij halen zelf altijd ons nieuws bij betrouwbare partijen vandaan.

Zo hebben wij goede ervaringen met Coindesk.com. Maar een website die wij dagelijks bezoeken voor het laatste Cardano nieuws is Cointelegraph.com. Een zeer betrouwbare nieuwsbron. Je kan de laatste ontwikkelingen ook volgen op het Twitteraccount van Cardano en ook social media zoals Telegram en Reddit zijn een prima aanvulling voor crypto volgers.

Je kan natuurlijk ook op YouTube het allerlaatste nieuws volgen. 

Cardano nieuws vandaag

Om de Cardano ADA koers goed te kunnen voorspellen zou je altijd het laatste nieuws moeten volgen. Het nieuws van vandaag is te lezen op de grote crypto sites en op het Cardano Twitteraccount. Door het ADA nieuws op de voet te volgen ben jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan jij hier op inspelen door ADA te kopen of te verkopen.

Beste crypto exchange – Cardano kopen

Wellicht ben je al even op zoek naar het juiste platform waarop je cryptomunten kunt aanschaffen. Nu zijn er best wel veel goede exchanges waarop crypto’s worden verhandeld. Graag Cardano kopen? Wij doen dat persoonlijk graag via platforms zoals Binance of Bitvavo.

Dit zijn exchanges die lage transactiekosten rekenen en bovendien beschikken over een uitstekende support. ADA-tokens kan je bewaren in een online wallet. Wil je echter de munten zelf beheren, dan kun je het beste een hardware wallet aanschaffen. Wallets vergelijken is verstandig, want de prijzen voor met name hardware wallets lopen erg uiteen.

Overigens moet je bij Binance op dit moment nog eerst andere cryptovaluta in je bezit hebben voordat je Cardano-coins kan kopen. Je wisselt je andere cryptovaluta vervolgens eenvoudig om naar Cardano-tokens.

Voordelen Cardano

  1. Onderzoeksgericht: Cardano is opgericht met een sterke focus op wetenschappelijk onderzoek en peer-reviewed ontwikkeling. Dit heeft bijgedragen aan een robuuste en veilige architectuur, wat het aantrekkelijk maakt voor lange termijn-ontwikkeling.

  2. Duurzaamheid en schaalbaarheid: Cardano heeft een schaalbare architectuur ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de toekomst, met de mogelijkheid om aanpasbare smart contracts te ontwikkelen. Dit maakt het platform geschikt voor diverse toepassingen.

  3. Actieve gemeenschap en betrokkenheid: Cardano heeft een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en supporters die bijdragen aan de ontwikkeling van het project en de groei van het ecosysteem.

  4. Ondersteuning voor onderontwikkelde regio’s: Cardano heeft projecten opgezet om blockchain-technologie te gebruiken voor het verbeteren van het leven in onderontwikkelde regio’s, wat een positieve impact kan hebben.

Nadelen Cardano

  1. Concurrentie: De blockchain-ruimte is zeer concurrerend en er zijn veel andere projecten die vergelijkbare doelen nastreven. Cardano moet concurreren om zijn plaats in de markt te verzekeren.

  2. Langzame ontwikkeling: Hoewel de focus op onderzoek en zorgvuldige ontwikkeling een voordeel kan zijn, heeft dit geleid tot een trager ontwikkelingstempo in vergelijking met sommige concurrenten. Dit kan invloed hebben op het behalen van mijlpalen en de acceptatie.

  3. Beperkte adoptie: Cardano staat nog in de beginfase van acceptatie en implementatie. Het is nog niet zo wijdverspreid als sommige andere blockchain-platforms, wat betekent dat er beperkte echte toepassingen zijn.

  4. Prijsvolatiliteit: Zoals bij de meeste cryptocurrencies, is ADA, de cryptocurrency van Cardano, onderhevig aan prijsvolatiliteit. Beleggers moeten zich bewust zijn van de risico’s van schommelende prijzen.

Speciale wallet voor ADA-tokens

Van plan om ADA-tokens te bestellen? Nadat je ADA-tokens aangeschaft hebt, kan je deze dus bewaren in een online wallet. Echter raden we jou aan om de tokens te bewaren op een speciale Cardano ADA hardware wallet.

Dit is een soort van harde schijf waarop munten veilig opgeslagen kunnen worden. Op dit moment is er een Cardano wallet die, naar onze mening, er bovenuit steekt en wel de ‘Daedalus wallet’. Deze is ontwikkeld door het bedrijf IOHK en het is mogelijk deze te installeren op een MacOS systeem en Windows.

Cardano staking

Wist je trouwens dat je Cardano’s ook kunt staken? Staken is een vorm van sparen. Je zet je tokens vast voor een bepaalde tijd en ondersteunt daarmee het Cardano-netwerk.

De stakingsvergoeding bedraagt 5% per jaar en je krijgt dit percentage dagelijks of wekelijks (afhankelijk van de broker) uitgekeerd. Het voordeel daarvan is dat je portfolio steeds meer waard wordt. Want over die 5% vergoeding ontvang je ook weer ‘stakingsrente’.

Wil je ook graag passief geld verdienen aan jouw ADA-tokens? Dan kan je de optie ‘staken’ activeren bij jouw broker.

Bij Bitvavo kan je trouwens gewoon blijven traden met jouw Cardano-munten. Je hoeft deze dus niet vast te zetten voor een bepaalde tijd!

Risico’s bij het investeren in cryptomunten

Tenslotte willen we jou er nog op wijzen dat wij geen financieel adviseurs zijn. Door te handelen in crypto loop je altijd het risico je inleg te verliezen. Wij informeren jou over cryptomunten maar adviseren nooit om te beleggen in cryptocurrency.

Schaf je Cardano aan, dan is dit op eigen risico. Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken, is het verstandig om nooit meer geld uit te geven dan dat je kan missen. En probeer ook je inleg te spreiden over verschillende munten. Houd daarnaast het laatste cryptonieuws in de gaten en schaf alleen coins aan via bekende exchanges zoals Bitvavo of Binance.

Cardano Roadmap – Volg de laatste ontwikkelingen

Doordat de ontwikkelingen rondom Cardano ontzettend snel gaan is het belangrijk om het laatste nieuws op de voet te blijven volgen. Je kunt hiervoor de bekende nieuws sites volgen maar ook de officiele Cardano site is een belangrijke bron.

Veelgestelde vragen

Cardano is een veelbelovend project en zeker voor de lange termijn is het interessant om in te investeren. Doe wel altijd zelf onderzoek voor je crypto aanschaft.

Cardano heeft zeker potentie, ADA staat altijd in de top 10 van de CoinMarketCap. Als we de roadmap bekijken dan zal de technologie achter dit project echt iets gaan toevoegen in de toekomst.

Cardano verwachting video

Conclusie

Cardano ADA zal altijd een bijzonder project blijven. Ik zal het zelf dan ook altijd in mijn portfolio houden. Het is voor de lange termijn een investering die zeker een hoog rendement kan behalen.

Als je wilt investeren in Cardano doe dan altijd zelf onderzoek en ga niet zomaar op de voorspellingen af, want de Crypto koersen zijn erg volatiel en afhankelijk van verschillende factoren in de wereld.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.