7 Tips voor de beginnende belegger

7 Tips om te beleggen

De rente over jouw spaarrekening is te verwaarlozen en de AEX gaat tegenwoordig lekker. Beginnen met beleggen lijkt een logische stap maar je moet wel weten wat je moet doen. Wij hebben 7 tips voor de beginnende belegger online gezet.

1. Beleg met geld dat je niet nodig hebt

Aan beleggen zijn risico’s verbonden, beleg dus alleen met geld dat je nu niet meteen nodig hebt. Als je namelijk belegt met je reserves dan loop je de kans dat je bepaalde belangrijke aankopen niet kunt doen. Mocht het dan ook nog eens tegen zitten op de beurs dan wordt beleggen ineens een heel stuk minder plezierig.

Lees de Trading Navigator Methode review.

2. Spreid je beleggingen

Gok nooit op één paard als je gaat beleggen. Zeker als beginnende belegger is er nog een hoop te leren. Ook al denk je dat een bepaald aandeel flinke winsten gaat opleveren er kan altijd iets onverwachts gebeuren waardoor je in één keer jouw inleg kwijt bent. Ook de grotere stabiele bedrijven kunnen namelijk met tegenslagen te maken krijgen. Neem het voorbeeld van Facebook wat nu in zwaar weer verkeerd na het privacy schandaal. De aandelen Facebook zijn flink in waarde gedaald en dit had niemand zien aankomen enkele weken geleden.

3. Ga voor de langetermijnbeleggingen

Met beleggen is niets zeker, er kunnen zich altijd onverwachte situaties voordoen. Je moet hier op in kunnen spelen. Als je alleen op korte termijn belegt dan is er geen tijd om in te spelen op bepaalde situaties. Neem daarom de tijd zeker als beginnende belegger.

4. Vergelijk de brokers

Als je gaat beleggen dan zul je geld moeten betalen over de beleggingen die je gaat doen. Je krijgt te maken met aan- en verkoopkosten en bewaarloon. De broker brengt deze kosten bij jou in rekening. Dit geld wat je aan kosten kwijt bent kan je dus niet beleggen, het levert je dus geen rendement op. Door de brokers te vergelijken kun je zien welke broker de laagste kosten berekent en de beste voorwaarden hanteert.

✅ Lees hier onze eToro review.

5. Ga niet te ingewikkeld beleggen

Als je wilt leren beleggen dan zul je je moeten verdiepen in de verschillende beleggingsproducten. De laatste tijd komen er steeds meer producten bij. Ga niet meteen mee met de hype als je er geen verstand van hebt. Je zult zien dat je veel verder komt als je belegt in producten waar je verstand van hebt. De hype is tegenwoordig te beleggen in cryptocurrencies of binaire opties, het zou niet verstandig zijn om hier in te stappen zonder enige kennis.

6. Beleg niet in dubieuze zaken

Doordat het beleggen steeds populairder aan het worden is duiken ook de mensen erop met minder goede bedoelingen. Ons advies is ga niet in op te mooie beleggingsvoorstellen.

7. Volg eerst een cursus beleggen

Voordat je gaat beleggen is de beste investering, de investering in een beleggingscursus. Als je eenmaal de basistechnieken meer onder de knie hebt dan is het beleggen een stuk leuker en bovendien zul je meer rendement krijgen over jouw investeringen. Ik, Pieter Jakobs loop al jaren mee in de beleggingswereld. Na vele jaren ervaring wilde ik mijn kennis delen en heb daarom een online platform ontwikkeld waar de beginnende belegger eenvoudig kan leren beleggen.

In een periode van 6 weken zal je stap voor stap wegwijs gemaakt worden in de beleggingswereld. Er komen vele beleggingsproducten aanbod en dit zal worden ondersteund met duidelijke video’s. Mocht je nog ergens tegen aanlopen dan kun je mij altijd om advies en raad vragen.

In 10 stappen succesvol beleggen
in 10 stappen succesvol beleggen Wij jij In 10 stappen succesvol beleggen? Download het GRATIS E-book en doe je voordeel met de 10 stappen om een succesvolle belegger te worden.

Het boek is geschikt voor iedereen die:
✅ Een passief inkomen wil verdienen
✅ Wil leren beleggen
✅ Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen in aandelen en opties

Download direct