Online leren beleggen

Leren beleggen

Wil jij je vermogen laten groeien? Dan kun je ervoor kiezen (een deel van) je vermogen te beleggen. Velen denken dat beleggen alleen weggelegd is voor de mensen met een groot vermogen. Vroeger was de beleggingswereld inderdaad een besloten wereldje, maar tegenwoordig is dit wel anders. Ook als je helemaal niet zo veel spaargeld hebt, kun je starten met beleggen.

Waarom leren beleggen?

Vroeger was het erg gemakkelijk je vermogen te laten groeien. Je liet je geld gewoon op de bank staan en profiteerde van een hoge spaarrente. Vandaag de dag is dit wel anders. Omdat de spaarrente historisch laag is, kun je je geld niet meer op deze manier voor je laten werken. Wil je jouw vermogen nu laten groeien, dan moet je je geld beleggen.

Hoe beter je kunt beleggen, des te meer geld je hiermee verdient. Daarom raden wij je aan om te leren beleggen, voor je inderdaad start met investeren. In onderstaande alinea’s lees je hoe je dit kunt doen.

Leren beleggen met een online cursus

Er zijn verschillende manieren om te leren hoe je geld met succes kunt beleggen. Wil je serieus aan de slag met investeren? Dan kun je ervoor kiezen een (online) beleggingscursus te volgen. Hier moet je wat tijd in investeren, maar uiteindelijk heb je hier altijd profijt van. Een cursus helpt je niet alleen winst te maken, maar ook eventuele verliezen te voorkomen.

Lees hier de review over de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk

De cursus van SlimLerenBeleggen.nl leert je beleggen in zes weken. Als je de cursus helemaal volgt, weet je precies wat je wel en niet moet doen om jouw vermogen te laten groeien. Een groot voordeel van de cursus, is het feit dat je met deze cursus slechts 15 minuten per dag hoeft te beleggen. Dit is al voldoende om een mooie winst te behalen met jouw investeringen en je vermogen flink te laten stijgen.

En heb je absoluut geen kennis van beleggen? Dan kun je de cursus toch volgen. De cursus helpt de gevorderde belegger zijn of haar kennis bij te schaven, maar kan ook de beginnende belegger helpen.

Leren beleggen met een boek

Je kunt naast het volgen van een cursus, wat extra kennis opdoen door een boek over beleggen te lezen. Een voordeel van het lezen van een boek, is dat je dit boek later nog als naslagwerk kunt gebruiken. Ben je eenmaal begonnen met beleggen en loop je ergens tegenaan? Dan kun je jouw boek gebruiken om een antwoord te krijgen op je vraag of je beleggingsprobleem op te lossen.

Er zijn vele verschillende beleggingsboeken. Het ene boek gaat over beleggen in het algemeen, het andere boek gaat over een bepaald beleggingsproduct of een bepaalde beleggingsstrategie.

Voor je een boek gaat kopen, bepaal je voor jezelf wat je precies wil en moet leren. Koop bijvoorbeeld een algemeen boek, maar investeer ook in een boek over een bepaalde strategie als je van plan bent volgens deze strategie te gaan investeren.

Tip: ben je tijdens je cursus van SlimLerenBeleggen.nl ergens tegenaan gelopen, waar je graag meer over wil weten? Dan kun je mij altijd mailen om je vragen te stellen. In principe biedt de cursus je alle handvatten om goed te kunnen beleggen. Toch kun je altijd nog ergens tegen aanlopen waarmee ik je graag wil helpen.

Leren beleggen met een demo-account

Wil je praktische ervaring opdoen als belegger, maar dan zonder het risico op verlies? Dan raden wij je aan om een demo-account te openen bij een broker naar keuze. Een demo-account is een account dat je de mogelijkheid biedt om met nepgeld te beleggen.

Dit betekent dat je even goed kunt oefenen met online beleggen, zonder het risico te lopen dat je een deel van je vermogen verliest door een verkeerde beleggingskeuze. Je zet wel geld in bij het beleggen, maar dit is niet jouw eigen geld.

Voordeel
Een ander voordeel van een demo-account, is dat dit account je goed kennis laat maken met het online beleggingsplatform van je broker. Het beleggen met een demo-account werkt namelijk precies hetzelfde als het beleggen met een standaard account, maar dan beleg je met een fictief vermogen.

Ga je uiteindelijk met echt geld investeren, dan heb je het online beleggingsplatform van jouw broker al goed onder de knie door het handelen met nepgeld.

Voldoende ervaring
Heb je voldoende ervaring opgedaan met jouw demo-account? Dan kun je jouw account omzetten in een echt beleggingsaccount, gewoon bij dezelfde broker. Nu kun je hier geld op storten. Dit geld steek je vervolgens in diverse beleggingen, om hopelijk op de korte termijn veel geld te verdienen.

Met de ervaringen die je op hebt gedaan met jouw demo-account, is de kans op flinke verdiensten op de korte termijn veel groter.

Diverse methoden combineren

Wij raden je aan bovenstaande methoden om te leren beleggen met elkaar te combineren. Volg bijvoorbeeld de online cursus van SlimLerenBeleggen.nl, lees een boek over de beleggingsstrategie die je wil gebruiken en ga vervolgens aan de slag met een demo-account.

Met de theoretische kennis die je al hebt opgedaan, is de kans groot dat je direct goed kunt beleggen. De praktische kennis die je bij het oefenen opdoet, vergroot je kans op winsten als je uiteindelijk echt gaat beleggen.

Neem tijd om te leren beleggen

Als je eenmaal hebt besloten dat je wil starten met beleggen, wil je het liefst direct beginnen. Het is verleidelijk om direct een beleggingsaccount te openen en in diverse beleggingsproducten te investeren, maar dit kun je beter niet doen. Start je zonder enige voorbereiding met beleggen, dan is de kans groot dat je verlies maakt.

Neem de tijd om te leren beleggen, zeker als je totaal geen ervaring hebt met het investeren van geld. Dit betekent dat je iets langer moet wachten op je grote winsten, maar dat je wel minder risico loopt. Hoe langer je oefent, des te groter de kans is dat je flinke winsten maakt als je eenmaal écht begint met beleggen.