Beleggen voor dummies

Beleggen voor dummies: Wat moet je weten?

Veel mensen denken dat je stinkend rijk moet zijn om geld te kunnen beleggen. Ook denken veel mensen dat je een waar genie moet zijn om met succes geld te kunnen investeren. Beide aannames kloppen niet.

Online beleggen voor beginners

Vroeger had je inderdaad veel geld nodig om te kunnen beleggen, maar met de introductie van het online beleggen is dit niet meer nodig. Je kunt zelfs met 100 euro geld investeren, met een hoge winst tot gevolg.

✅ Als je meer wilt leren over beleggen is het goed om je in te schrijven voor het webinar waar alles over beleggen wordt uitgelegd.

Tip: beleggen leer je snel met de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.

Ook hoef je niet slim te zijn om goed te kunnen beleggen. Neem je de tijd om je in de beleggingswereld te verdiepen, dan kom je al een heel eind. En hier heb je helemaal geen hoog IQ voor nodig.

eToro

Op zoek naar een broker voor het handelen in aandelen, EFT’s en Crypto?
Demo account aanmaken

Op deze pagina geven we enkele beleggen voor dummies tips. Je kunt de tips op deze pagina gebruiken als beginnende belegger. Zelfs als je totaal geen ervaring hebt met investeren, helpen deze tips je al goed op weg bij het doen van jouw eerste belegging.

Beleggen voor dummies boek

Voordat je gaat beleggen is het verstandig om je goed in te lezen. Beleggen is tegenwoordig enorm populair en dat heeft als voordeel dat er ontzettend veel over te lezen is. Je kunt verschillende boeken lezen en een heel bekende is wel het beleggen voor dummies boek. Dit boek heeft veel positieve reviews en is al vele jaren een van de best verkochte boeken.

👉 Als je liever een e-book leest dan is het boek in 10 stappen succesvol beleggen een absolute aanrader. Je download het als PDF en kunt leren beleggen waar en wanneer het jou uitkomt!

In het e-book in 10 stappen succesvol beleggen wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je als beginner op een verstandige manier kunt beginnen met beleggen.

En uiteraard staat ook het internet vol met strategieën om van een dummy een professional te worden.

Begin met een doel

Een fout die veel beginnende beleggers maken, is dat ze geen duidelijk doel bepalen voor ze starten met beleggen. Je hoeft geen ingewikkeld en op en top specifiek doel te verzinnen voor jezelf, maar het is wel goed als je een beetje weet wat je gaat doen en waarom je dit gaat doen.

Beleggen om je vermogen te laten groeien
Wil je bijvoorbeeld geld beleggen om je vermogen te laten groeien of wil je geld beleggen om een extra inkomstenbron te genereren? Er zijn ook veel mensen die geld beleggen om hier later met hun pensioen van te kunnen genieten. Dit is weer een ander beleggingsdoel.

Strategie
Als je weet wat jouw doel is bij het beleggen van geld, kun je gemakkelijker een strategie bedenken om dit doel te bereiken. Met de juiste strategie is de kans dat je jouw doel bereikt, groter. Uiteindelijk profiteer je dus alleen van het opstellen van je beleggingsdoel.

Bepaal wat voor belegger je bent

Er zijn twee soorten beleggers: de defensieve belegger en de offensieve belegger. De defensieve belegger wil wel geld verdienen, maar wil niet te veel risico lopen. Daarom investeert de defensieve belegger in veilige beleggingsproducten. Ook deze beleggingsproducten brengen bepaalde risico’s met zich mee, maar deze zijn wel kleiner dan de beleggingsrisico’s van andere producten.

Offensieve belegger
De offensieve belegger vindt het juist leuk om wat meer risico te nemen. Deze belegger weet dat meer risico nemen, gepaard gaat met een hogere winst. Hij of zij is niet bang inderdaad wat meer risico te nemen bij het beleggen, om de winst explosief te laten stijgen.

Bepaal voor jezelf wat voor belegger jij bent. Doe je het liever wat rustiger aan of vind je het juist spannend om wat meer risico te nemen? Bepaal ook voor jezelf welk profiel het beste bij je past met oog op jouw financiën.

Kun je het niet veroorloven mogelijk je gehele beleggingsinzet te verliezen, simpelweg omdat je niet zo veel geld hebt? Dan past het offensieve profiel niet zo goed bij jou. Offensieve beleggers lopen namelijk altijd meer risico op verlies, ook op flinke verliezen. Kun je je geld gemakkelijk missen, dan kun je het financieel wel aan om offensief te beleggen.

Als je weet wat voor soort belegger je bent, is het gemakkelijk om te bepalen in welke beleggingsproducten je wil investeren. Als defensieve belegger investeer je in veilige producten met een iets lager rendement, als offensieve belegger investeer je in wat meer risicovolle producten en verdien je als beloning meer geld.

Online Leerplatform voor Succesvol Lange Termijn Beleggen bij Lager Risico

Happy Investors Community
  • Onbeperkte toegang tot de community & netwerk
  • Direct toegang tot 70+ uur trainingsmateriaal
  • 1-op-1 coaching voor beleggen en financieel succes
  • Meegroeigarantie: alle nieuwe cursussen krijg je gratis
  • Het enige leerplatform voor succesvol lange termijn beleggen tegen lager risico

Leer succesvol beleggen

Beleg alleen in een product dat je begrijpt

Iedereen weet wel wat aandelen zijn, maar lang niet iedereen weet wat CFD’s zijn, hoe bedrijfsobligaties in elkaar zitten en hoe je in valuta moet beleggen. Het is niet erg als je niet zo goed weet wat een bepaald beleggingsproduct is, maar je moet je hier wel goed in verdiepen voor je in dit betreffende beleggingsproduct investeert. Begrijp je een beleggingsproduct niet of niet helemaal? Dan kun je hier onmogelijk goed in investeren.

👉 Tip: voor je gaat beleggen in cryptocurrency doe je er goed aan een online crypto cursus te gaan volgen.

Product begrijpen
Neem jezelf voor om pas in een product te investeren, als je voor honderd procent begrijpt hoe dit product in elkaar zit. Lukt het niet om een product te begrijpen, ook niet na dagenlang research? Dan is het product waarschijnlijk te complex voor jou. Blijf je hier niet op richten, maar ga op zoek naar een beleggingsproduct dat je wel begrijpt. Hier kun je veel beter in investeren dan in een beleggingsproduct dat je eigenlijk helemaal niet snapt.

Beleg alleen geld dat je kunt missen

Ook als je op de korte termijn geld belegt, ben je jouw ingelegde geld even kwijt. Houd hier rekening mee en beleg alleen met geld dat je langere tijd kunt missen. Heb je 1000 euro op je rekening en moet je over 30 dagen een rekening van 500 euro betalen? Dan beleg je niet met 1000 euro, maar maximaal met 500 euro. Als je de rekening moet betalen, moet je namelijk wel genoeg geld op je rekening hebben.

Je weet nooit of je winst gaat maken, dus je laat die 500 euro voor die rekening gewoon op je bank staan.

Ook belangrijk: beleg alleen met je eigen geld. Beleg je met geleend geld en verlies je dit geld, dan kom je in de problemen met het terugbetalen van de lening. Dit wil je uiteraard voorkomen. Daarom beleg je alleen met jouw geld, niet met het geld van een ander.

Vermijd de meest gemaakte beleggingsfouten

Iedereen maakt fouten en dit is helemaal niet erg. Ook jij gaat fouten maken, zeker als je net begint met beleggen. Wel is het zonde als je fouten maakt die vele andere beleggers voor jou ook al hebben gemaakt. Je kunt je namelijk gemakkelijk in deze fouten verdiepen, om te voorkomen dat jij op dezelfde manier de fout in gaat.

Enkele beleggingsfouten die veel gemaakt worden door beginnende beleggers, zijn de volgende:

  • Beleggen zonder doel
  • Beleggen met emoties
  • Van alles willen profiteren
  • Beleggen in iets wat je niet begrijpt
  • Niet van fouten leren

Voorkom dat je deze fouten maakt en je komt al een heel eind. Natuurlijk zal je nog wel fouten maken als beginnende belegger, maar het is zonde om fouten te maken die je gewoon had kunnen voorkomen met een beetje research. Met onze tips hopen we dat beleggen voor dummies ook voor jou succesvol is.

In 10 stappen succesvol beleggen
in 10 stappen succesvol beleggen Wij jij In 10 stappen succesvol beleggen? Download het GRATIS E-book en doe je voordeel met de 10 stappen om een succesvolle belegger te worden.

Het boek is geschikt voor iedereen die:
✅ Een passief inkomen wil verdienen
✅ Wil leren beleggen
✅ Duidelijk uitgelegd wil krijgen hoe te handelen in aandelen en opties

Download het GRATIS e-book