Bitcoin kopen via Rabobank

Wil jij Bitcoin kopen via de Rabobank en betalen met iDeal? Op het moment is het niet mogelijk om Bitcoin via een Nederlandse bank te kopen. Ik ga je in dit artikel uitleggen hoe je toch Bitcoin kunt kopen met je Rabobank rekening en kunt betalen met iDeal.

Inhoud

Bitcoin Rabobank

Direct Bitcoin kopen en betalen met iDeal

Waarom geen Bitcoin kopen bij de Rabobank?

Bitcoin RaboAls je een rekening hebt lopen bij de Rabobank dan ben je wellicht geïnteresseerd om te investeren in Bitcoin.

Hoe makkelijk zou het zijn als je via jouw betaalrekening direct Bitcoin kunt kopen? Helaas is dit nog niet mogelijk bij de Rabobank.

Er zijn meerdere redenen waarom de bank deze mogelijkheid niet aanbiedt. De regelgeving rondom de blockchain technologie is nog niet optimaal. En er is te weinig toezicht op transacties.

Dit zijn de redenen waarom je nog geen Bitcoin kunt kopen via Rabobank.

Rabobit

De Rabobank heeft in het verleden wel getest met een wallet (Rabobit) voor cryptocurrency. Vanwege de eerder genoemde bezwaren heeft de bank het experiment om Bitcoin transacties toe te staan uiteindelijk gestaakt.

Rabobank is niet de enige bank waar je geen Bitcoin kunt kopen. In Nederland zijn er nog geen banken die deze mogelijkheid aanbieden. Er zijn wel al enkele buitenlandse banken waar je via de betaalrekening cryptomunten kunt kopen.

De beste alternatieven op Rabobank

Er zijn genoeg alternatieven om met jouw geld wat op je betaalrekening staat te investeren in Bitcoin. Je zult hiervoor een broker moeten uitkiezen waar je een wallet aanmaakt zodat je met jouw geld Bitcoin kunt kopen.

Om Bitcoin te kopen via de broker moet je geld storten op je wallet bij je broker. Dit kun je simpelweg doen door via iDeal een bedrag naar jouw account over te maken.

Een goede Nederlandse broker is Bitvavo. Dit is de grootste en de goedkoopste broker waar jij kunt handelen in cryptomunten.

Bitvavo bestaat sinds 2017 en het heeft een gebruiksvriendelijk platform en een uitgebreide App. Het is een betrouwbare cryptobroker die niet alleen in Nederland actief is, maar inmiddels in meerdere landen.

De kosten zijn er laag je betaalt 0.00% en 0.25% handelskosten per transactie. Als je meer wilt weten over deze broker lees dan mijn Bitvavo review.

Om Bitcoin te kopen en te betalen via iDeal kan je een account aanmaken bij bijvoorbeeld Bitvavo.

Bitcoin kopen stappenplan

Om als Rabobank klant Bitcoin te kopen volg je de volgende stappen:

Het aanmaken van een account is gratis. En je kunt alleen een account aanmaken als particulier met een zakelijke rekening is het niet mogelijk om een account aan te maken.

Bitvavo account

1. Account aanmaken

Ga naar registreren.
Verifieer jouw e-mailadres.
Vul de gevraagde persoonsgegevens in.

Rabobank Bitcoin

2. Geld storten

Zodra je account is goedgekeurd kun je via iDeal geld overmaken van je Rabo rekening naar je Bitvavo account.

Crypto kopen

3. Bitcoin kopen

Je kunt nu vanuit je wallet Bitcoin of Altcoins kopen met het geld wat je hebt gestort via jouw Rabobank rekening.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.

Veelgestelde vragen

Nee, je kunt geen Bitcoin kopen bij de Rabobank. Wel is er een mogelijkheid om via je betaalrekening bij de Rabobank Bitcoin te kopen. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Als Rabobank klant kun je via jouw betaalrekening Bitcoin kopen met iDeal bij een van de brokers zoals Bitvavo.

Conclusie

Het is op het moment nog niet mogelijk om Bitcoin te kopen via Rabobank. Ondanks dat zijn er genoeg andere mogelijkheden om met je geld op je Rabo rekening te investeren in cryptomunten.

Door een account aan te maken bij een cryptobroker en je Rabo rekening te koppelen aan je account bij deze broker kan je via iDeal geld overmaken naar je crypto wallet.

Je hoeft overigens niet direct een hele cryptomunt aan te schaffen, je kunt ook 0.01 bitcoin kopen.

Je kunt dus op een verantwoorde manier Bitcoin kopen zonder Rabobank via de Nederlandse cryptobroker Bitvavo.

Naast Bitcoin kopen kan je bij Bitvavo die geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank en KvK in meer dan 150 cryptomunten investeren. 

Je weet nu waarom je geen Bitcoin kunt kopen via Rabobank en wat het alternatief is.