Bitcoin kopen via ING

Wil jij Bitcoin kopen via de ING bank en handelen in crypto via jouw bankrekening van de ING? Helaas is het niet mogelijk om bitcoin te kopen met jouw bankrekening van de ING. Er is wel een goed alternatief om via ING bitcoin te kopen.

Inhoud

Bitcoin kopen ING

Direct Bitcoin kopen en betalen met iDeal

Wanneer je een bankrekening bij ING hebt, vraag je jezelf misschien af of het mogelijk is om via ING cryptocurrencies zoals Bitcoin te kopen. Vaak wordt crypto als de vijand van centrale banken gezien.

Het is daarom niet gek als je jezelf afvraagt of banken betalingen aan crypto bedrijven wel accepteren. Wij zijn op onderzoek gegaan en vertellen je graag alles wat je moet weten wanneer je BTC wilt kopen via ING.

Waarom geen Bitcoin kopen via ING bank?

Bitcoin ING

Op de website van ING deelt de bank hoe ze naar Bitcoin, crypto en blockchain kijken. Ze hebben twee verschillende visies, zowel een positieve als een negatieve. ING ziet zelf veel potentie in de technologie achter Bitcoin en andere crypto’s: de blockchain.

Volgens ING kan de blockchain snel, goedkoop en universeel transacties verwerken. Dan is het ook nog eens een stuk veiliger dan de huidige centrale systemen.

Maar ING heeft ook een duidelijke mening over crypto’s als beleggingsmiddel. Sterker nog, ING ziet crypto niet als beleggingsproduct. Het heeft volgens hen geen fundamentele waarde. De waarde wordt slechts bepaald door speculatie. Ook zijn er volgens ING veel oplichters en scams actief waar de bank voor waarschuwt.

Je kunt niet direct Bitcoin bij ING bank kopen. De Nederlandse bank ondersteunt geen Bitcoin en andere crypto beleggingen, terwijl het wel mogelijk is om via ING in aandelen en aandelenfondsen te beleggen.

ING faciliteert via haar eigen bank beleggingen en diverse beleggingsproducten. Volgens ING is cryptocurrency geen beleggingsmiddel omdat het risicovol is en de waarde puur en alleen wordt bepaald op basis van speculatie.

Beste alternatief om Bitcoin te kopen via ING

Het is mogelijk om ING te gebruiken bij het kopen van crypto op een crypto exchange of broker. ING blokkeert namelijk geen betalingen aan crypto exchanges en brokers. Dit soort exchanges worden door De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Middelen (AFM) gereguleerd.

Daarom is het mogelijk om crypto bij exchanges te kopen wanneer je een rekening bij een Nederlandse bank hebt. In de meeste gevallen is het mogelijk om crypto met iDeal te kopen wanneer je een rekening bij ING hebt. iDeal ondersteunt namelijk betalingen via ING.

Daarvoor moet de crypto exchange zelf ook iDeal-betalingen ondersteunen. Bitvavo, Coinmerce en Bitcoin Meester zijn Nederlandse exchanges waar je crypto met iDeal via ING kunt kopen.

Bitcoin kopen stappenplan

Waar en hoe kun je Bitcoin kopen met ING?

Bitvavo account

1. Account aanmaken

Ga naar registreren.
Verifieer jouw e-mailadres.
Vul de gevraagde persoonsgegevens in.

Bitcoin kopen ING Bank

2. Geld storten

Zodra je account is goedgekeurd kun je via iDeal geld overmaken van je ING rekening naar je Bitvavo account.

Crypto kopen

3. Bitcoin kopen

Je kunt nu vanuit je wallet Bitcoin of Altcoins kopen met het geld wat je hebt gestort via jouw ING rekening.

Bitvavo

Maak direct gebruik van de Bitvavo welkomstbonus waarmee je voor €1000,- gratis kunt handelen.

Veelgestelde vragen

Bij de ING kun je geen Bitcoin of andere cryptomunten kopen. Wel kun je via jouw betaalrekening met iDeal Bitcoin kopen, hoe dit werkt dat lees je in dit artikel.

Ja, je kunt via jouw ING betaalrekening veilig Bitcoin kopen en afrekenen via iDeal.

Conclusie

Net als bij andere banken in Nederland zoals ABN AMRO, Rabobank en SNS is het ook bij de ING Bank niet mogelijk om bitcoin of andere cryptomunten te kopen via een betaalrekening. De reden is dat cryptomunten nog niet gezien worden als wettig betaalmiddel.

Op het moment is er nog geen regelgeving voor het handelen in crypto. Als dit er in de toekomst wel komt dan kan de AFM de regelgeving handhaven en is het misschien mogelijk om crypto op te slaan in jouw ING crypto wallet.

Een goed alternatief is om via jouw betaalrekening Bitcoin te kopen met iDeal bij een broker zoals Bitvavo. Deze broker staat geregistreerd bij De Nederlandse Bank, waardoor je weet dat je met een betrouwbare partij handelt. Bitvavo is meerdere keren uitgeroepen tot Beste Crypto Broker van het jaar

Je maakt een account aan bij Bitvavo en koppelt jouw rekeningnummer aan dit account. Hierna kun je geld overschrijven via iDeal. Op deze manier is het voor jou als ING klant mogelijk om te handelen in Bitcoin.

Naast Bitvavo zijn er uiteraard nog meer exchanges die je kunt gebruiken, maar deze broker is een betrouwbaar alternatief en bovendien betaal je er lage handelskosten. Lees hier de Bitvavo review.